پیام خوزستان

آخرين مطالب

وزیر علوم:

در وزارت علوم از نماد دانشگاه جندی شاپور باستان استفاده می‌شود علمي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: می توان در وزارت علوم نمادی از دانشگاه جندی شاپور را طراحی کرد و ما پیگیری می‌کنیم که در ورود به ساختمان وزارتخانه این به چشم بیاید که ما وارث دانشگاه جندی شاپور هستیم.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، منصور غلامی امروز (هفتم اسفندماه) در نشست خبری با رسانه‌ها ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه (س) و روز زن، اظهار کرد: در حوزه آموزش عالی نزدیک به 50 درصد دانشجویان خانم‌ها هستند. حدود 30 درصد اساتید ما نیز خانم هستند. در دو یا سه سال گذسته در جذب اساتید، 38 درصد جذب‌ها، خانم‌ها بودند. تعداد اساتید خانم نیز رو به افزایش است و ما خانم‌ها را در بحث علم و فناوری جدا از آقایان نمی‌بینیم.
وی افزود: رویکردی که وزارت علوم در سال‌های اخیر داشته است، بحث دانشگاه جامع محور است، یعنی دانشگاهی که به مسائل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و صنعتی توجه داشته باشد. در گذشته خیلی به بحث ارتباط با صنعت اشاره می‌شد اما در یکی دو سال اخیر مساله ورود به مسائل اجتماعی از بحث‌های مهم دانشگاه‌ها است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص شایعه جمع آوری دانشگاه‌های علمی کاربردی گفت: در این خصوص قرار نیست الان کار خاصی انجام دهیم. براساس مصوبه شورای عالی اداره کشور و در قالب طرح ساماندهی واحدهای علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های دولتی، فعالیت این واحدها متوقف شده است. دانشگاه‌های علمی کاربردی باید در جهت مهارت افزایی شاغلان دانشگاه‌های مختلف به کار گرفته شوند، نه اینکه مثل سایر دانشگاه‌ها پذیرش لیسانس و ارشد و... داشته باشند، چراکه دانشگاه‌هایی از این دست به اندازه کافی داریم.
غلامی ادامه داد: برای سایر مراکز علمی کاربردی نیز اساسنامه تعریف شده است و هرچه هست براساس اساسنامه و آیین نامه‌های مربوطه است. بحث انحلال یا توقف فعالیت دانشگاه جامع علمی کاربردی وجود ندارد.
وی درباره کمک وزارت علوم برای تامین هزینه های لازم برای کاوش‌های دانشگاه جندی شاپور تصریح کرد: وزارت علوم برنامه‌ای برای کمک به کاوش‌ها ندارد اما دانشگاه‌هایی که گروه‌های باستان شناسی دارند می‌توانند در این زمینه کارهایی انجام دهند. باید برای هزینه‌های لازم برای این کاوش‌ها برنامه‌ای در نظر گرفته شود. ما نیز پیگیری‌هایی در این زمینه می‌کنیم و امیدوارم بتوانیم سال آینده کارهای خوبی را در اینجا پیش ببریم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول یک دانشگاه جوان است. دانشگاه‌ها خلق‌الساعه بوجود نمی‌آیند، بلکه مثل کودکی که به دنیا می‌آید، رشد می‌کند، نوجوانی و پختگی را طی می‌کند، چنین مسیری را طی می‌کند. از نظر من دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در ابتدای جوانی است، یعنی ظرفیت توسعه زیاد است اما این بستگی به این مساله دارد که چقدر برنامه‌ریزی داشته باشیم.
غلامی افزود: این دانشگاه تاکنون به عنوان یک دانشگاه صنعتی طراحی شده است که رشته‌های خاص در آن ایجاد شده و دانشجو در آن رشته‌ها پذیرفته می شود. همه دانشگاه‌های کشور یک طرح راهبردی دارند که حداقل یک افق 10 ساله را برای آن‌ها تعریف کرده است. این دانشگاه نیز همین کار را کرده است. تا کنون این دانشگاه خوب پیش رفته است. به عنوان یک نهاد نظارتی برنامه ما این است که هر دانشگاهی را با استعدادها و ظرفیت‌های موجود آن حمایت کنیم و برای دانشگاه جندی شاپور نیز همین طور است.
وی تصریح کرد: تحول دانشگاه‌های کشور بعد از انقلاب در سه مرحله رخ داد؛ یک مرحله بعد از پیروزی انقلاب بود که فعالیت‌ بخش قابل توجهی از دانشگاه‌های کوچک ما متوقف شد. می‌توان گفت چیزی که ما امروزه داریم بعد از انقلاب شکل گرفته است. تقویت نیروی انسانی و کارشناسان مورد نیاز کشور از اهداف آموزش عالی بوده است که محقق شده است و حدود 15 سال بعد از پیروزی انقلاب این وظیفه به طور کامل انجام شد. در دهه 70 به تدریج به بخش تحقیقات ورود پیدا کردیم. این مرحله بیشتر با دوره‌های ارشد و دکتری اتفاق افتاد که حاصل این شد که ما در بین دانشگاه‌های دنیا در تولید علم جایگاه مناسبی داریم و در سال جدید رتبه 15 را کسب کردیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از اواخر دهه 80 تا اوایل 90 به بحث دانشگاه کارآفرین ورود پیدا کردیم و مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری را در دانشگاه‌ها ایجاد کردیم. درحال حاضر بیش از 190 مرکز رشد در دانشگاه‌های کشور وجود دارد. همچنین 40 پارک علم و فناوری در کشور داریم. برخی از پارک‌های ما پارک‌هایی هستند که چندین شرکت دانش بنیان در آن‌ها مستقر است. محصولات این شرکت‌ها هم در داخل و هم خارج از کشور به فروش می‌رود. یعنی هم فروش ارزی و هم فروش ریالی خوبی دارند و قراردادهای خوبی را نیز با شرکت‌های صنعتی یا بخش‌های خصوصی منعقد کرده‌اند که این مساله ورود بسیار خوبی در حوزه دانشگاه‌های کارآفرین است.
غلامی افزود: علاوه بر این برنامه‌های درسی بازنگری شدند. بازبینی برخی بخش‌ها مانند علوم پایه و علوم مهندسی تمام شده است تا مواد درسی با نیازهای روز منطبق شوند. دانشگاه‌ها در سال گذشته برنامه‌های مهارت افزایی را برای دانشجویان به صورت کارگاه‌های درون دانشگاهی برگزار کرده‌اند. در این کارگاه‌ها دانشجویان مهارت‌های لازم را برای ورود به بازار کار می‌آموزند و این به اشتغال پذیری بیشتر دانش آموختگان کمک می‌کند.
وی درخصوص اخراج 50 نفر از معاونت فرهنگی وزارت علوم گفت: از چند سال پیش برای تامین نیروی انسانی روشی به کار گرفته شده بود که طی قراردادی که با جهاد دانشگاهی منعقد شده بود، تعدادی نیروی انسانی در بخش‌های مختلف از جمله بخش فرهنگی کار می‌کردند. وزارت علوم براساس توافق انجام شده با جهاد دانشگاهی، حقوق این افراد را به جهاد دانشگاهی می‌داد و جهاد دانشگاهی نیز این حقوق را به این افراد پرداخت می کرد. به دلیل مشکلات مالی و ساماندهی نیروی انسانی، حوزه امور اداری در حال تغییر برنامه‌های خود است و توسط دستگاه‌های نظارتی، به این شکل همکاری از نظر قانونی ایراد گرفته شده است. در حال بررسی هستیم تا چگونگی ادامه همکاری‌ها را پیدا کنیم. مساله اخراج و تعدیل نیست، چراکه هیچکدام از این افراد نیروی وزارت علوم نیستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروز یک مرکز پژوهشی در دانشگاه جندی شاپور فعال شد. این مرکز باید ادامه راه ثبت قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا در دزفول را بررسی کند تا ببیند چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم تا در کنگره‌های مختلف این مساله را اعلام کرده و مسائل بیشتری درباره این دانشگاه را به اطلاع مردم برسانیم.
غلامی تصریح کرد: دانشگاه صنعتی جندی شاپور یکی از فرزندان نسل اندر نسل دانشگاه جندی شاپور باستان است. یکی از اهداف برگزاری این کنگره‌ها این است که آن را در افکار مردم جا بیندازیم و در برنامه‌های مختلف خبری آن را به اطلاع مردم برسانیم. هنوز نماد خاصی از دانشگاه جندی شاپور به دست نیامده است. طراحی در این زمینه انجام شده است که به عنوان نماد مرکز پژوهشی نیز در نظر گرفته شده است. در وزارت علوم نیز می‌توان نمادی از این دانشگاه را طراحی کرد و ما نیز پیگیری می‌کنیم که در ورود به ساختمان وزارتخانه این به چشم بیاید که ما وارث دانشگاه جندی شاپور هستیم.
در این نشست همچنین محمدرضا عصاری، رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: در دو سال گذشته تعداد زیادی از مدیران ما خانم بوده‌اند. مدیر فرهنگی و مدیر کتابخانه دانشگاه خانم هستند. در استفاده از ظرفیت خانم‌ها هیچ تفاوتی بین آن‌ها با مردان در انتصابات دانشگاه نداریم.
وی درخصوص پیشرفت‌های دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول تصریح کرد: جامعه دانشجویی دانشگاه از سال 92 تا الان حدود 4 برابر شده است. تعداد دانشجویان ما از حدود 800 دانشجو به نزدیک 3 هزار دانشجو رسیده است. دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز قبلا حدود یک درصد بودند اما حالا حدود 19 درصد هستند. یکی از شاخصه‌های عملکردی دانشگاه در محیط بیرونی خود است و در این زمینه طرح‌های خارجی دانشگاه از 50 میلیون به 1.7 میلیارد رسیده است.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: طرح جامع فضای کاربردی دانشگاه طراحی شده است. هیات علمی دانشگاه از 40 نفر به نزدیک 90 نفر افزایش داشته است. در سال 92 دانشکده‌های ما مصوب نبودند اما حالا 6 دانشکده مصوب داریم. حالا دانشگاه دارای مرکز پژوهشی مستقل است. این‌ها گوشه‌هایی از حمایت‌های وزارتخانه هستند که به دلیل داشتن برنامه درازمدت از سوی دانشگاه انجام شده‌اند. همچنین طرح کارآفرین و خروج دانشگاه از آموزش محوری و پرداختن به دانشگاه نسل سوم در حال تدوین است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/110629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند

رزرو شهریار مغانلو برای پرسپولیس!

رونمایی از کتاب «هنر فرازان» در برج آزادی

سرخپوشان پایتخت درصدد انتقام از آلومینیوم اراک/ بازی راحت سپاهان برای صعود در خوزستان

کمین ترکیبی حزب الله برای کاروان نظامی صهیونیست‌ها در «کفرشوبا»

حمله موشکی مقاومت به پایگاه نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان

پیروزی خانگی صنعت‌نفت آبادان برابر استقلال خوزستان

اوقات شرعی هفتم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

تداوم سیر افزایش دما در آبادان و خرمشهر

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

حزب‌الله لبنان کاروان نظامی اشغالگران را در کمین پیچیده‌ای به دام انداخت

آزادی 6 مرزبان بازداشت شده در شرق کشور

سارقان مسلح احشام در دام پلیس آبادان

کمین ترکیبی حزب الله لبنان برای کاروان نظامی صهیونیست‌ها در کفرشوبا

مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

سریال ناکامی کاراته خوزستان ادامه دارد!

دیدار یحیی السنوار با نیروهای مقاومت در خیابان‌های غزه

جام کشتی تختی اهواز؛ نتایج فینال پنج وزن نخست مشخص شد

جام کشتی تختی اهواز؛ نفرات برتر پنج وزن نخست مشخص شدند

عکسی از بازیگر سریال «جومونگ» پس از سال‌ها

این چه سوزشی است که بر جان من پدید آمد؟!

این کار را با مدیرتان نکنید!

آقای ناخدا ما آدمای بدی نیستیم

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

مکان دقیق دفن افلاطون و جزییات به بردگی گرفته شدنش با کشف پاپیروسی سوخته معلوم شد

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

دی‌بروینه حتی از جرارد و لمپارد هم بهتر است!

هشدار بارسا به ژاوی؛ رفتارت را درست کن

توخل در فکر شانس برتری بایرن مقابل رئال به روایت انیمیشن

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

نوروزی: گرفتن سهمیه المپیک به گریه‌های بعد از تمرین می‌ارزید

تیم میکس ریکرو کشورمان از صعود به نیمه نهایی بازماند

آخرین وضعیت حسن یزدانی از زبان پدرش

استکی: وضعیت تیم امید بوکس مثل هندوانه در بسته است

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

اسنایدر: باخت به تاج‌الدینوف روش مبارزه رقبایم را تغییر داد

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند