پیام خوزستان

آخرين مطالب

بازخوانی گفت‌وگویی با بهنام صفوی؛ همه به سمت راس مثلث دنیا حرکت می‌کنند فرهنگی

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مرداد سال 90 گروه فرهنگی و هنری ایسنای خوزستان با زنده‌یاد بهنام صفوی، خواننده پاپ که امروز دوشنبه (23 اردیبهشت 98) خبر درگذشت او منتشر شد، گفت‌وگویی با موضوع موسیقی رپ داشت که به تازگی پا گرفته بود و خیلی‌ها به اتهام ابتذال در برابرش صف کشیده بودند اما صفوی با شهامتی که بسیار می‌توان در اهالی موسیقی ایران زمین سراغ گرفت اعلام کرد که رپ به‌رغم تصور رایج صرفا در ورطه ابتذال نغلتیده است بلکه به سیاق اجتماعی و فریاد اعتراض است. بعد هم در کنار این موضوع به دیگر مسایلی که در حوالی موسیقی پاپ پرسه می‌زنند گریز زد. اکنون به بهانه درگذشت بهنام بی‌مناسبت ندیدیم که بار دیگر این گفت‌وشنود را از نظر بگذرانیم و ببینیم تحلیل‌های صفوی پس از گذشت این چند ساله تا چه اندازه درست از آب درآمده‌اند.
***
یک خواننده بیان کرد: خیلی از جوان‌ها موسیقی رپ را دنبال می‌کنند پس این موسیقی نباید زیرزمینی باشد. همه باید در چارچوب قانون این موسیقی را دنبال کنند. امیدوارم مسؤولان تصمیمات خوبی درباره‌ موسیقی رپ بگیرند.
بهنام صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان گفت: موسیقی ایران وضعیت رو به رشدی را دنبال می‌کند و در حال بهتر شدن است. چارچوب موسیقی ایران بعد از انقلاب نسبت به گذشته فرق می کند و خواننده‌ها پرشورتر کار می‌کنند. ولی نباید اجازه بدهیم نوابغ موسیقی ما تحت فشارهای مختلف از کشور خارج شوند. در کشور باید بستر را برای برگزاری کنسرت و کشف استعدادهای جدید آماده کنیم.
وی تاکید کرد: باید سخت‌گیری‌های بی‌مورد برداشته شود و شور و نشاط و انرژی که توصیه دین ما و هر جامعه‌ دیگری است و نیاز هر جامعه‌ای برای رشد است را حاکم کنیم. بعضی از برخوردها سلیقه‌ای است. باید برخوردهای سلیقه‌ای کنار گذاشته و به خواسته‌های مردم توجه شود. مردم ایران موسیقی دوست و هنر دوست هستند و باید بستر بهتری آماده شود تا شاهد اجراهای بهتر و با نظم‌تری باشیم. البته با یک سیاست گزینشی بهتر تا هر کسی با هر سلیقه‌ای خارج از هنر و تکنیک وارد نشود و غذای مسموم به مردم ندهد. باید آن چه که مردم می‌خواهند و دوست دارند به آنها داده شود ضمن این که یک موسیقی درست نیز وجود داشته باشد.
این خواننده بیان کرد: من همه سبک‌های موسیقی را دوست دارم و به همه‌ سبک‌ها احترام می‌گذارم چون هر سبک موسیقی محتوای خاص خودش را دارد. ما در تمام دنیا با توجه به فرهنگ‌های مختلف شاهد سبک‌های مختلف موسیقی هستیم. هر فرهنگی با آن سبک می‌تواند با مخاطبانش ارتباط برقرار کند.
صفوی درباره موسیقی رپ گفت: موسیقی رپ یک موسیقی اعتراضی و اجتماعی است. در آمریکا خیلی رواج داشته و به کشورهای دیگر کشیده شده و به ایران نیز آمده است. این سبک موسیقی خوب است به این شرط که هر کسی در هر سبکی که کار می‌کند در سبک خودش بهترین باشد. من با کارهایی که رو به ابتذال می‌رود موافق نیستم.
او خاطر نشان کرد: کارهای رپ اعتراض خوبی را شنیدیم. کارهایی که در چارچوب حرف‌های خودش را بزند. آن کارها واقعا ارزنده هستند. مسؤولان باید گزینشی انتخاب کنند برای هنرمندانی که در موسیقی رپ فعالیت می‌کنند و آنهایی که به صورت زیرزمینی کار می‌کنند. در یک چارچوب‌های خاص مجوز بدهند تا بتوانند هنرشان را عرضه کنند. من مخالف سرکوب کردن همه خواننده‌های موسیقی رپ هستم.
وی گفت: هر موسیقی حتی موسیقی سنتی ما در زمان‌های قدیم در مکان‌های لهو و لعب از همین سازهای سنتی استفاده می کردند. همین سازهای سنتی را در کنسرت‌های بسیار زیبایی می‌‌توان استفاده کرد. پس هر موسیقی را می‌توان در هر جهتی به کار برد. موسیقی رپ فقط مخرب نیست و می‌شود از آن در جهت‌های سازنده نیز استفاده کرد. نه فقط موسیقی رپ، هر موسیقی دیگر، حتی پاپ و متال و کلاسیک و هر سبک دیگری اگر در چارچوب مثبت باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد و برهان و دلیل داشته باشد کاربردهای زیادی خواهد داشت.
او اظهار داشت: موسیقی رپ جای پیشرفت زیادی دارد. من همیشه دوست دارم که موسیقی‌های زیر زمینی سر و سامان بگیرند و دولت و مسؤولان به آنها توجه کنند تا بتوانند به صورت قانونی و راحت و آزاد کارهای خودشان را منتشر کند.
صفوی ادامه داد: دنیا یک مثلث است که همه به سمت راس این مثلث حرکت می‌کنند. از موسیقی گرفته تا همه جوانب دیگر، پیشرفت و تکنولوژی و قدرت دست غربی‌ها است و تا زمانی که قدرت دست آنها باشد همه کشورها از آنها تبعیت می‌کنند. اگر قدرت و پیشرفت دست ما ایرانی‌ها بود تمام کشورها از ما تبعیت می‌کردند. موسیقی رپ متعلق به غربی‌ها است و ما از آن استفاده کردیم. اما باید نکات مثبت آن را بگیریم و نکات منفی آن را دور بریزیم.
وی افزود: من موسیقی رپی را می‌پسندم که سازنده و به دور از ابتذال باشد. موسیقی نباید به سمت ابتذال برود. من مخالف ابتذال در هر زمینه‌ای هستم. رسالت هنر شناخت زیبایی و در نهایت رسیدن به خداست و نشان دادن یک راه مثبت و درست است و گمراه کردن انسان نیست.
این خواننده بیان کرد: جوان‌ها همیشه دنبال نوآوری و پیرو مد هستند. مانند لباس. موسیقی نیز مد است. تمام کشورهای دنیا از ترکیه تا کشورهای عربی به این دلیل پیشرفت می‌کنند که اصالت خودشان را در کارشان حفظ می‌کنند. بهترین خواننده‌های عرب و ترک را می‌بینیم که موسیقی و کار آن‌ها پیشرفت می‌کند اما باز اصالت خودشان را در موسیقی‌هایشان حس می‌کنیم. چیزی که مربوط به شناسنامه یک ملت نباشد مطمئن باشید یک روز خواهد آمد و خواهد رفت و هیچ وقت ماندگار نخواهد بود.
صفوی گفت: من سعی می‌کنم درباره‌ ندادن مجوز به موسیقی رپ صحبت نکنم چون یک سری مسایل مقطعی و سلیقه‌ای هستند. من دوست دارم همه‌ سبک‌های موسیقی وجود داشته باشند. خیلی از جوان‌ها این سبک موسیقی را دوست دارند و انجام می‌دهند.
وی ادامه داد: بسیاری از کارهایی که از تلویزیون پخش می‌شود گزینش لازم در مورد آن‌ها صورت نمی‌گیرد و کار در آن حدی نیست که بتواند از تلویزیون پخش شود. این دادن غذای مسموم به مردم است. با پخش این کارها سطح توقع مردم نیز تغییر می‌کند. تلویزیون تاثیرگذارترین رسانه است و ما نباید هر کاری را از این رسانه پخش کنیم. خیلی از موسیقی‌هایی که پخش می‌شوند ارزش موسیقایی ندارند و بعضی از کارها نیز فاخر و خوب بودند.
این خواننده درباره‌ وضعیت کنونی موسیقی رپ گفت: موسیقی رپ نسبت به چهار یا پنج سال پیش خیلی ضعیف‌تر شده است. در گذشته خیلی قوت داشت. به نظر من این مربوط به سلیقه است. سلیقه مردم مثل یک موج زمانی آمد و بعد اپیدمی شد. الان مردم تمایل کمتری به شنیدن موسیقی رپ دارند و بیشتر موسیقی پاپ شنیده می‌شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/118539/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند