پیام خوزستان

آخرين مطالب

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند علمي

اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» می‌تواند همه ما را مسموم کند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /یک دانشمند سابق ناسا هشدار داده است که ماهواره‌های استارلینک(Starlink) ایلان ماسک می‌توانند میدان مغناطیسی زمین را فرسایش دهند و به آرامی همه ما را مسموم کنند.
یک فیزیکدان سابق ناسا هشدار می‌دهد که صورت فلکی بزرگ ماهواره‌ای مانند استارلینک ایلان ماسک می‌تواند مغناطیس کره زمین را مختل کند و تمام حیات را در معرض پرتوهای مرگبار کیهانی قرار دهد.
به نقل از دیلی‌میل، مطالعه جدید دکتر سیرا سولتر-هانت(Sierra Solter-Hunt) بر اساس تخمین‌های جدیدی است که نشان می‌دهد شرکت اسپیس‌ایکس ایلان ماسک در هر ساعت بیش از 2755 پوند(1.3 تن) از زباله‌های ماهواره‌های ارائه دهنده اینترنت بی‌سیم را در جو زمین می‌سوزاند و یک لایه فلزی از ذرات رسانا را در مدار ایجاد می‌کند.
دکتر سولتر هانت، فیزیکدان می‌گوید: من بسیار شگفت زده شدم. هیچ کس تحقیقات زیادی در مورد تجمع گرد و غبار فلزی از صنعت فضایی انجام نداده است.
طبق آخرین تخمین اخترشناسان در ماه مارس، اکنون 5504 ماهواره استارلینک در مدار هستند که از این تعداد 5442 ماهواره فعال هستند. اما ده‌ها هزار مورد دیگر نیز قرار است پرتاب شود.
این فیزیکدان گفت که ذرات این ماهواره‌ها در پایان چرخه حیات خود می‌توانند میدان مغناطیسی را که از جو زمین محافظت می‌کند، منحرف کننده یا به دام بیاندازند.

پیام خوزستان


اگرچه او اشاره می‌کند که این «بدترین حالت ممکن» است، اما چنین لایه‌ای از گرد و غبار فلزی باردار می‌تواند به «از بین رفتن اتمسفر» و دچار شدن زمین به سرنوشتی مشابه مریخ و عطارد منجر شود.
او توضیح می‌دهد: ما در حال حاضر در حدود 10 هزار ماهواره در مدار داریم، اما طی 10 تا 15 سال آینده احتمالا این تعداد به 100 هزار ماهواره برسد. وقتی به 100 هزار برسیم، فکر می‌کنم خیلی دیر شده است.
دلیل نگرانی او این است که این بقایای فلزی ریز بسیار بزرگتر از وزن ذرات باردار مغناطیسی هستند که از زمین در برابر تشعشعات کیهانی محافظت می‌کنند.
سنگین‌ترین بخش شناخته شده مغناطیس کره زمین، حلقه‌های بزرگ ذرات به دام افتاده به نام کمربند ون آلن هستند. این کمربند از سمت قطب شمال و جنوب با بار مغناطیسی دور زمین حلقه می‌زند.
وزن این ناحیه حیاتی در مقایسه با بقایای فلزی که می‌تواند آن را از زمین جدا کند، بسیار کوچک است و باید گفت که کمربندهای ون آلن تنها دارای جرم کلی 0.0004 پوند(یا حدود 0.00018 کیلوگرم) هستند. جرم‌های بخش‌های دیگر مغناطیس‌سپهر تخمین زده نمی‌شوند اما در کل چگالی کمتری نسبت به کمربندهای ون آلن دارند.
به عبارت دیگر، این وزن سبک و جرم کم مغناطیس سپهر به این معنی است که حجم بالایی از زباله‌های سنگین ماهواره‌ای می‌تواند تاثیری چشمگیر و بی‌سابقه‌ای روی آن داشته باشد.
وی افزود: من فکر می‌کنم ما باید فورا استفاده از یونوسفر و جو را به عنوان یک سطل زباله برای صنعت فضایی متوقف کنیم.
در سال‌های اخیر، هم اخترشناسان دانشگاهی و هم رقبای شرکت ماهواره‌ای اسپیس ایکس، شکایت رسمی به کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده(FCC) در مورد جاه‌طلبی‌های شرکت استارلینک اسپیس‌ایکس ارائه کرده‌اند. اخترشناسان نگران هستند که زباله‌های فضایی این شرکت به طور دائم با رصدخانه‌های‌ زمینی تداخل داشته باشد و مطالعه فضا را متوقف کند.
با این حال، برخی از اخترفیزیکدانان و دانشمندان سیاره‌شناسی نسبت به بدترین سناریوی فرضی این مقاله جدید ابراز تردید کرده‌اند.
فیونا تامپسون(Fionagh Thompson)، محققی از دانشگاه دورهام در بریتانیا گفته است که تخمین‌های دکتر سولتر هانت برای تعداد ماهواره‌های آینده «اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد». او خاطرنشان کرد که این مقاله یک آزمایش فکری جالب است، اما افزود که نباید آن را به عنوان چیزی که قرار است رخ دهد در نظر گرفت.
دکتر جان تاردونو(John Tarduno)، یکی از متخصصان مگنتوسفر و دانشمندان سیاره‌شناسی در دانشگاه روچستر در نیویورک، به طور خاص از فرضیه مقاله جدید انتقاد کرد و گفت: حتی در چگالی مورد بحث، ایجاد یک پوسته رسانای پیوسته مانند یک سپر مغناطیسی بعید است.
اما دکتر سولتر هانت می‌گوید که هیچ یک از منتقدان او نتوانسته‌اند در فرضیه اصلی او حفره‌ای پیدا کنند، حتی زمانی که او شخصا انتقاد سازنده‌تری را درخواست کرده است.
او گفت: من برای توضیح بیشتر در مورد اینکه چگونه می‌توانم تحقیقات را بهبود بخشم با بعضی از آنها تماس گرفتم و آنها به سادگی نمی‌دانستند چگونه می‌توانم مطالعه خود را در مورد اثرات الکترواستاتیک بهبود بخشم. او در پایان گفت: بنابراین من در حال حاضر هیچ منتقد علمی را واقعی نمی‌دانم، و مقاله در مرحله بازبینی است.
دکتر لاولر، اخترشناس دانشگاه رجینا در کانادا که الهام‌بخش تحقیقات او بود، مطالعه جدید را «گام اول واقعا مهمی» خواند که توجه مورد نیاز را به مقدار «هولناک» غبار فضاپیما در جو زمین جلب می‌کند. دکتر لاولر می‌گوید: پیامدهای این آلودگی ماهواره‌ای می‌تواند در مقیاسی کاملا متفاوت با آنچه که ما به آن فکر می‌کنیم رخ دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/854043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد

آمادگی 4 هزار شعبه برای اخذ رای تمام الکترونیک در حوزه انتخابیه تهران

عملیات ترمیم سیل بند کرخه آغاز شد

پویش آزادی 40 زندانی با کمک اردبیلی‌های مقیم آذربایجان‌شرقی

لحظه شلیک موشک‌های کروز مقاومت عراق به سمت 2 هدف مهم در تل‌آویو

بارش‌های دزفول سه برابر بیشتر از پیش بینی هواشناسی بود

آزادی جوان بدهکار از زندان با کمک یک پیرمرد در همدان

النجباء: مقاومت عراق بانک اهداف بزرگی دارد

کشف بیش از 27 هزار لیتر گازوئیل قاچاق در هندیجان

تکذیب خبر اخراج کارگران شرکت حریر خوزستان

از متن پیشنهادی آتش بس میان حماس و اسرائیل چه می دانیم؟/ تنش زدایی در چند مرحله صورت می گیرد/ سرنوشت غزه پس از جنگ همچنان مبهم است / مرحله اول معامله 40 روزه خواهد بود

خود را بدهکار خاک و مردم کشورم می‌دانم/ موسیقی بخشی از دکوپاژ در فیلم‌های کیمیایی است

مقاومت عراق از حمله به اهدافی در فلسطین اشغالی خبر داد

تلاش برای بازگشایی محور منطقه عشایری ماهور برنجی دزفول

سیزدهمین کاروان فرهنگی ورزشی جاده ولایت میهمان خوزستانی‌ها

حمله حزب ‌الله لبنان به پایگاه‌های صهیونیستی

سرتیفیکیت نقی صادر شد!

خبر خوش سازمان هواشناسی برای مردم تهران

بازدید ادگار داویدز از محل تمرین تیم زیر 19 ساله‌های یوونتوس

انتقاد تند ستاره سابق از مدیران بایرن مونیخ

دست بالای رم برای پایین آوردن رقم بند خرید آزمون

تجلیل از نیروهای شرکتی و خدماتی بنیاد کرمانشاه

بخشی از کتاب/ ما همه خواهیم مرد، همه ما

مهاجری: وای به حال دانشگاهی که جمیله علم‌الهدی عضو هیات جذب اساتیدش باشد

نفربر‌های ارتش به خیابان‌های دزفول آمدند+ تصویر

واکنش پلیس به صحبت‌های مهاجم سابق استقلال تهران

این شهروند باید به پلیس اعتماد کند | واکنش پلیس به حمله سارقان به مهاجم سابق استقلال تهران

دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی

بازیگر «یانگوم» با استایلی متفاوت!

9 برداشتی که از «مست عشق» برمی آید

پیدا شدن ماهواره‌ای که 25 سال گم شده‌ بود

نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است

هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟

بالاخره دولت دستور همسان‌ سازی حقوق‌ ها را داد

بازیکنانی که بیشتر از بازی مشغول دعوا یا مداوا بودند!

بازیکن استقلال مسافر پاریس شد!

خوشبین: امیدوار به ارتقای مدال‌های آسیایی هستیم

رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد

خانواده مارادونا به دنبال انتقال جسد او به بوئنوس آیرس

ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه؛ وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟

قیمت طلا تکان خورد

ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد

ایده «خشایار» برای کسب درآمد

کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان

این مربی می‌تواند در سیتی جانشین پپ شود

واکنش پلیس به حمله سارقان به مهاجم سابق استقلال تهران

مظلومی: مشکلات جودوکاران پارالمپیکی در حال بررسی است

امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان

دو خط کتاب/ هیچ چیز تصادفی نیست

کنعانی مقدم: دولت نتانیاهو هر لحظه امکان انحلال و سقوط دارد