پیام خوزستان

آخرين مطالب

استمرار روند رشد اقتصادی/ وزارت نفت پرچم سرمایه‌گذاری خارجی را هم بالا برد وزارت نفت

استمرار روند رشد اقتصادی/ وزارت نفت پرچم سرمایه‌گذاری خارجی را هم بالا برد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - صنعت نفت ایران نوروز امسال با امضای تمدید قرارداد صادرات گاز به عراق، پرچم سرمایه‌گذاری خارجی و ارزآوری برای کشور را بالا برد که به‌ نظر می‌رسد نویددهنده تداوم جایگاه ویژه این صنعت راهبردی در رشد اقتصادی سال 1403 خواهد بود.

به گزارش شانا، در نخستین روزهای سال 1403 که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است، با امضای این قرارداد بین مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و زیادعلی فاضل، وزیر برق عراق گزارش‌هایی با عناوین «نفت، پرچم‌دار ورود سرمایه‌گذاری خارجی به کشور»، «تحریم‌ها مانع ورود سرمایه‌گذاری خارجی در نفت نشد»، «سرمایه‌گذاری خارجی در نفت بیش از کل دوره برجام» و... در سر خط خبرهای اقتصادی رسانه‌ها قرار گرفت تا سریال شاگرد اولی نفت در رکوردشکنی‌های اقتصادی دولت سیزدهم تداوم یابد.
جواد اوجی و همکارانش از شهریورماه 1400، زمانی که وزارت نفت دولت سیزدهم را تحویل گرفتند تاکنون، با پیشبرد طرح‌های مختلف و اجرایی کردن پروژه‌های راهبردی در مسیری حرکت کردند که نام صنعت نفت در صدر گزارش‌ها و جدول‌های آماری نهادهای اقتصادی به چشم بخورد.
بسیاری از تحلیل‌گران اقتصادی بر این باورند که با توجه به برنامه‌ریزی و اقدام‌های جهادی‌ مدیران و کارکنان صنعت نفت، رکوردشکنی‌ این دستگاه اجرایی در سال جاری نیز استمرار خواهد داشت.
تحقق یک رؤیا
به همین دلیل است که پیش‌بینی‌های مسئولان ارشد اقتصادی از جمله رؤسای کل بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصاد و دارایی و صاحب‌نظران از روند ادامه‌دار تأثیرگذاری صنعت نفت در رشد اقتصادی در سال 1403 حکایت دارد.
ایستادن روی سکوی نخست در سالی که گذشت با کسب رشد بالای 20 درصدی بخش نفت و گاز و کمک به رشد 25 درصدی اقتصاد کشور در بازه زمانی 9 ماه 1402، کسب جایگاه نخست در وصول درآمدهای ارزی با وصول ارزی بیش از 80 درصد این درآمدها، رتبه نخست سرمایه‌گذاری خارجی با جذب 4.8 میلیارد دلار سرمایه و 5 پروژه در 1402 در زمره همان دستاوردهایی است که نام وزارت نفت را در گزارش‌های دوره‌ای و فصلی وزارت امور اقتصاد و دارایی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در قله فتوحات اقتصادی نشان می‌دهد.
این در حالی است که شاید در زمان آغاز به‌کار دولت سیزدهم که حتی مسئولان دولت پیشین راهی دشوار را برای آینده وزارت نفت متصور و معتقد بودند بدون برجام نمی‌توان پروژه‌های نفتی و این صنعت را پیش برد و صادرات و تولید نفت را افزایش داد، کمتر کارشناس اقتصادی یا حتی مسئولی می‌توانست نوید این رکوردها و تصاحب جایگاه‌های نخست عرصه‌های اقتصادی ایران را بدهد، اما وزارت نفت بدون آنکه سرنوشتش را به برجام و مذاکرات گره بزند و به گفته وزیر نفت، منتظر خارجی‌ها بماند، با برنامه‌ریزی برای مدیریت کاستی‌ها به‌ویژه پیشبرد طرح‌های نیمه‌تمام، اقدام‌های مهمی را دنبال کرد.
کدام اهداف اجرایی شدند؟
از جمله این اهداف توسعه‌ای صنعت نفت تعیین‌تکلیف توسعه میدان‌های مشترک نفت و گاز، جمع‌آوری گازهای همراه و استفاده از آن برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها و صنایع خرد و کلان کشور، افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی، گسترش بازاریابی‌ها و یافتن مشتریان تازه برای صادرات نفت خام، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و خدمات فنی و مهندسی ایرانی و ابتکار پالایشگاه فراسرزمینی از طریق تقویت دیپلماسی انرژی به‌ویژه با همسایگان و شریکان راهبردی بوده است که با محوریت تکیه بر توان داخلی دنبال می‌شود و این روند با همکاری صنعت نفت با 650 شرکت دانش‌بنیان ادامه دارد.
این تلاش‌ها تاکنون رشد 60 درصدی تولید نفت، افزایش 50 میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز طبیعی و افزایش ظرفیت پالایش نفت تا 210 هزار بشکه در روز را در پی داشته است.
رکورد صادرات گاز طبیعی، نفت خام و میعانات گازی هم از سال 1397 تاکنون شکسته شده که نتیجه اقدام‌های مثبت با راهبرد توسعه دیپلماسی انرژی به‌ویژه با کشورهایی مانند روسیه، چین، کشورهای منطقه و آمریکای لاتین بوده است.
در این بین نباید از رکورد تازه ذخیره‌سازی گاز در 10 سال اخیر غافل شد که سال 1402 با ذخیره‌سازی 3 میلیارد مترمکعب در مخازن شوریجه و سراجه ثبت شد.
از سویی وزارت نفت با توجه به اهمیت موضوع جمع‌آوری گازهای مشعل پالایشگاه‌های گازی این شاخص را بهبود بخشیده و جمع‌آوری گازهای همراه نفت را روزانه یک میلیون و 500 هزار مترمکعب در ابتدای دولت سیزدهم به رقم 17 میلیون و 500 هزار مترمکعب تاکنون رسانده است.
توسعه فاز 11 پارس جنوبی پس از 20 سال تعلل اقدام ماندگار دیگری است که اوجی و همکارانش به ثمر نشاندند تا تولید حداکثری گاز از این میدان مشترک سه سال زودتر انجام شود. پالایشگاه گازی فاز 14 پارس جنوبی هم به بهره‌برداری رسید که به گفته سخنگوی دولت، مجموع این اقدام‌ها همراه با مدیریت مصرف، سبب شد از قطعی گاز جلوگیری شود.
بهره‌برداری از میدان‌های نفتی سپهر و جفیر، پتروشیمی گچساران، پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس، فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان و واحد تصفیه نفت گاز پالایشگاه اصفهان چند نمونه دیگر از ابرپروژه‌هایی هستند که با اهداف یادشده در دولت سیزدهم تکمیل شدند.
جذب سرمایه‌های خارجی برای پیشبرد پروژه‌های صنعت نفت ایران از طریق تقویت دیپلماسی انرژی به‌ویژه با همسایگان و شریکان مهم که نمودش را می‌توان در اتفاق‌های اخیر مانند حرکت به سوی ایجاد قطب گازی در منطقه از طریق توسعه همکاری‌های انرژی تهران - مسکو، امضای تمدید قرارداد و افزایش صادرات گاز به ارمنستان، تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به عراق، آغاز مذاکرات فنی تمدید قرارداد و افزایش حجم فروش گاز به ترکیه و تمایل جدی اسلام‌آباد برای عملیاتی کردن خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان مشاهده کرد، از دیگر ریل‌گذاری‌های وزارت نفت برای توسعه در بخش همکاری‌های خارجی است.
مجموع این اقدام‌ها به گواه بانک مرکزی و مرکز آمار ایران تأثیرهای مثبتی در کشور داشته و سبب رشد اقتصادی بخش نفت و گاز در سه ماه نخست، دوم و سوم سال 1402 شده است که به‌ترتیب 19.8، 25.6 و 21.8 ثبت شدند.
رشد بخش نفت در 9 ماه پارسال (1402) 22.4 درصد و در مدت مشابه سال 1401، 5.7 درصد بوده است و با توجه به این ارقام رشد اقتصادی بخش نفت در 9 ماه پارسال در مقایسه با 9 ماه 1401 بیش از 292 درصد رشد نشان می‌دهد؛ رشدی که توانسته به‌طور قابل‌توجهی در میان دیگر عوامل اقتصادی بدرخشد.
چشم‌اندازی برای فعالان اقتصادی
امضای قراردادهای توسعه میدان‌های نفتی سومار، سامان، دلاوران و مسجدسلیمان، میدان گازی کیش، آغاز رسمی فعالیت‌های توسعه میدان گازی مشترک بلال، آغاز عملیات توسعه میدان گازی مختار، برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری زودهنگام پتروشیمی ابن‌سینای اندیمشک پس از 14 سال معطلی، ازسرگیری عملیات اجرایی طرح اوره و آمونیاک پتروشیمی گلستان پس از سال‌ها بلاتکلیفی، شتاب‌بخشی به روند تکمیل طرح ایران‌ال‌ان‌جی به همت گروه اقتصادی صندوق بازنشستگی نفت با تکیه بر توان داخلی تنها تعدادی از طرح‌هایی هستند که مسئولان اقتصادی دولت به پشتوانه آنها برای بخش نفت و گاز و کل اقتصاد کشور چشم‌انداز تکرار رکوردهای اقتصادی را متصور هستند.
قرار گرفتن صنعت نفت روی سکوی نخست در همه گزارش‌های اقتصادی کشور، مُهر تأیید سازمان‌های بین‌المللی را هم در پی داشته است؛ مؤسسه‌های بین‌المللی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و اداره اطلاعات انرژی آمریکا بارها در گزارش‌های خود بر آمارهای مربوط به افزایش ‌قابل توجه تولید و صادرات نفت ایران صحه گذاشته‌اند و در زمینه تولید گاز هم طی قرائت گزارشی در هشتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در الجزایر اعلام شد تولید گاز ایران در بازه زمانی سال‌های 2012 تا 2022 با رشد میانگین سالانه 5.2 درصدی روبه‌رو بوده که بیش از 2.5 برابر رشد میانگین جهانی طی این دوره است.
صندوق بین‌المللی پول هم به‌تازگی در گزارشی اعلام کرد در سال 2023 میلادی ایران با نرخ رشد اقتصادی 5.4 درصد، دومین رتبه را در میان 30 اقتصاد برتر جهان داشته است.
توجه به مردم و کارکنان
وزارت نفت اما در کنار دستاوردهای‌ مهم برای اقتصاد کشور در زمینه‌های دیگری از جمله عمل به مسئولیت اجتماعی با تخصیص حدود 32 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های این بخش، دستیابی به رتبه برتر ساخت کالاهای راهبردی و تحریمی با امضای بیش از 54 قرارداد به ارزش 80 میلیون دلار، احراز جایگاه نخست در بهره‌وری با رشد 16.3 درصدی در صنایع نفت و گاز و رتبه یک در تأمین امنیت انرژی کشور با برداشت روزانه یک میلیارد و 70 میلیون مترمکعب گاز، تزریق روزانه بیش از 850 میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری، ظرفیت پالایش 2 میلیون و 300 هزار بشکه‌ای نفت و میعانات گازی در کشور، تولید و توزیع روزانه میانگین 115 میلیون بنزین در سراسر کشور، اجرای فرآیند تبدیل وضعیت ایثارگری شمار بالایی از کارکنان صنعت نفت در حوزه سرمایه انسانی جزو شاگرد اول‌های کابینه سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری تاکنون بوده است.
بی‌شک همه این درخشش‌ها و نتایج آن، اهتمام جمعی مدیریتی و تلاش بی‌وقفه کارکنان صنعت نفت در همه بخش‌ها و شرکت‌های اصلی، تابع و زیرمجموعه است، به‌طوری‌ که جواد اوجی، وزیر نفت هم به‌تازگی در صفحه کاربری خود در «ایکس» بر همت والای کارکنان خدوم صنعت نفت در سال 1402 تأکید و ابراز امیدواری کرد در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» جهش درآمدهای ارزی رقم بخورد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/854999/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تازه‌های کتاب برای بچه‌ها

پیش‌بینی متفاوت پزشکیان از آینده مجلس دوازدهم

موسوی: قالیباف اطلاعی از موضوع تفاهم‌نامه برای دریافت فیدلتی نداشت

واکنش سایت جبهه پایداری به موضع شریعتمداری درباره بی‌حجابی

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره برگزاری دور دوم انتخابات مجلس

عکس قدیمی از هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی در حال خوردن آش افطاری

زیباکلام: دولت رئیسی محل شکست، درجازدن و ناکامی است

یمن درس مقاومت و جهاد را به مسلمانان عالم داده است

برج آزادی به احترام امدادگران هلال‌احمر قرمز و سفید شد

«شکارچی مجازی» فردا روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود

یونس آرام آرام مسیرش را عوض می کند

دروغ کامران به شیوا لو رفت

معضل چپ و راست برای "پژمان جمشیدی"

اولین جایزه‌ای که «آقای حکایتی» به خانه برد

جشن میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر در «باغ شادونه»

خادمان حرم امام رضا(ع) وارد استان خوزستان شدند

انحراف سواری پژو از جاده در خرمشهر با یک فوتی

واژگونی پژو پارس در محور شیبان به ویس با 2 فوتی

نجات جان 3 بیمار با اهدای عضو دختر 10 ساله در شوشتر

تعیین 309 شعبه اخذ رای برای دور دوم انتخابات مجلس در خوزستان

انتقال شوکه‌کننده و بزرگ در انتظار فوتبال دنیا

سه مسابقه تکلیف سقوط کننده‌ها را روشن می‌کند!

وکیل پرسپولیس: مسئولیت سپاهان در ماجرای پیرمرد تماشاگر چه شد؟

پیروزی کشتی‌گیر ایرانی در استانبول

بازدید رییس کمیته ملی پارالمپیک از اردوی تیم ملی گلبال

رویا جعفری: توزیع قایق‌های فدراسیون ناعادلانه بود

رونمایی از نامزدهای عنوان بهترین بازیکن لیگ برتر انگلیس

1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

همایش مهندسی با رویکرد هوش‌مصنوعی در صنایع پایین‌دستی نفت برگزار می‌شود

معاون وزیر نفت در امور گاز از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

تولید نفت ایران در خلیج‌فارس روزانه 7 هزار بشکه افزایش می‌یابد

راه‌اندازی ایمن طرح‌ها با کسب تأییدیه‌های لازم از شرکت ملی صنایع پتروشیمی

جشن خاموشی مشعل‌های گازی در آینده نزدیک برگزار می‌شود

رونمایی از 4 تجهیز لبه فناوری صنعت گاز در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران

سامانه جریان‌سنج چندفازی (MPFM) سیار شرکت نفت و گاز اروندان رونمایی شد

مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس از رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

پیشرفت 94 درصدی پروژه‌های 1403 صندوق بازنشستگی صنعت نفت

طرح باک‌پر در مبادی مرزی در حال اجراست

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نمایشگاه نفت

تدارک نمایشگاه کتاب در روز دوم

پاکستان: خط لوله گاز ایران، اولویت ما است

دیدار رئیس سازمان انرژی اتمی با نخبگان و مسئولان «فردو»

فرمانده کل ارتش: دنیا به قبل و بعد از عملیات «وعده صادق» تقسیم شده است

محسن رضایی: شورای نگهبان می‌تواند به بهبود ساختارهای اقتصادی کمک کند

رئیس سابق ارتش رژیم صهیونیستی: تمرکز ما بر ایران بود نه حماس

معاون رئیسی: در بحث هیئت رئیسه مجلس، دولت در حال حاضر قصد اظهارنظر رسمی ندارد

جزئیات جدید کمال خرازی از خرابکاری اسرائیل در اصفهان

سیدحسن خمینی: بعضی شخصیت‌ها توان این را دارند که یک موجی را درون جان‌های دیگران ایجاد کنند

کنایه سنگین آذری جهرمی به زاکانی: چاهی نکن بهر کسی!