پیام خوزستان

آخرين مطالب

معاون دانشگاه تشریح کرد:

دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز علمي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز دستاوردهای پژوهشی این دانشگاه در یک سال گذشته را تشریح کرد.
علی حقیقی در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه خوزستان اظهار کرد: در بحث پژوهش گفته می‌شود پژوهش مقوله‌ای زمان‌بر است. برای مشخص شدن کاری که در این حوزه انجام می‌شود به زمان نیاز است. به همین دلیل کارهایی که امروز از سوی دانشگاه ارائه می‌شود شاید نتیجه کارهای همکاران ما در سال‌های گذشته بوده است. کارهایی که در سال‌های اخیر انجام می‌شود نیز ممکن است سه تا پنج سال دیگر به نتیجه برسد به همین دلیل وقتی از دستاوردهای پژوهشی صحبت می‌کنیم تلاش می‌کنیم بازه‌ای چهار یا پنج ساله را در نظر بگیریم.
وی در خصوص دستاوردهای دانشگاه در حوزه پژوهش گفت: در مسائلی مانند آمار مقالات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی ISI، طرح‌های تحقیقاتی و آمار مطالعات انجام شده در دانشگاه که کارهای روتین دانشگاهی هستند و همه آن‌ها را می‌شناسند، وضعیت دانشگاه رو به بهبود است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: چند پروژه خیلی مهم در یک سال گذشته در دانشگاه به بهره‌برداری رسیده‌اند. اجرای دو پمپ اس‌آی‌پی یکی از این پژوه‌ها بود. این پمپ از پروژه‌های ملی دانشگاه چمران و جزو 10 قلم کالای مهم و استراتژیک وزارت نفت است. فناوری ساخت این پمپ در دانشگاه شهید چمران بومی‌سازی شده است.
حقیقی افزود: یکی از این پمپ‌ها در چاه "آب تیمور" است و یکی نیز در چاه "اهواز" نصب شده است. این پمپ ها روی چاه‌های نفتی که دیگر فشار طبیعی ندارند، نصب می‌شوند. با این کار چاه دوباره احیا می‌شود. چاه "اهواز" سال‌ها بود به دلیل افت فشار دیگر کار نمی‌کرد، با نصب این پمپ‌ها وزارت نفت موفق شد از این چاه هزار بشکه در شبانه روز نفت برداشت کند. هم اکنون فناوری ساخت این پمپ‌ها در کشور بومی شده است.
وی گفت: طراحی، ساخت و بومی‌سازی دستگاه شبیه‌ساز کنترل فوران چاه‌های حفاری یکی دیگر از پروژه‌های دانشگاه است. نمونه ایرانی این دستگاه وجود نداشت که به سفارش شرکت ملی حفاری، دانشگاه این پروژه را انجام داد. این دستگاه در دو نسخه ثابت و پورتابل ساخته شده است که نسخه پورتابل در نمایشگاه هفته پژوهش ارائه داده شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: نسخه ثابت نمونه خارجی این دستگاه شاید حدود یک میلیون دلار قیمت داشته باشد. قیمت نسخه پورتابل نیز حدود 200 هزار دلار است. دانشگاه موفق شده است با قیمتی حدود یک ششم این قیمت این دستگاه را بسازد. درحال حاضر دستگاه در دست بهره‌برداری است.
حقیقی خاطرنشان‌کرد: از پروژه‌های مهم و تاثیرگذار دانشگاه در یک سال گذشته پروژه‌ای بود که با شرکت نفت درخصوص اکتشاف نفت و مدیریت فناوری اکتشاف نفت انجام شد. در این پروژه برای اکتشاف نفت از روش‌های ژئوشیمی استفاده می‌شود. این کار شانس اکتشاف نفت را در حفاری‌ها افزایش می‌دهد.
وی تاکید کرد: هزینه حفاری و اکتشاف در حوزه نفت بسیار بالا است و هر چقدر از روش‌های دقیق‌تری برای اکتشاف نفت انجام شود، خطای شناسایی مخازن کمتر می‌شود و علاوه بر کاهش هزینه‌ها، سریع‌تر به تولید نفت می‌رسید.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دستگاه آب شیرین کن نیز در دانشگاه ساخته شده است. در این پروژه از روش اسمز مستقیم و معکوس به صورت هیبریدی استفاده می‌شود. این پروژه از طرف سازمان آب و برق خوزستان حمایت شده است. هم‌اکنون این دستگاه نیز ساخته شده است.
حقیقی با اشاره به انجام پروژه‌های پژوهشی مختلف در دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: دانشگاه بیشتر به دنبال انجام پروژه‌های کاربردی است. به دنبال برقراری ارتباط بهتر با جامعه و صنعت هستیم. در گذشته مسئولیت تحصیلات تکمیلی نیز بر عهده معاونین پژوهشی دانشکده‌ها بود که این مساله تغییر کرده است و هم اکنون عنوان آن‌ها معاون پژوهشی، فناوری و ارتباط با جامعه است تا در هر دانشکده بتوانیم معاونتی داشته باشیم که متناسب با موضوعاتی که در آن حوزه وجود دارد، با جامعه ارتباط برقرار کند.
وی خاطرنشان‌کرد: برنامه اجرایی معاونت‌های پژوهشی نیز نوشته شده است. همچنین برای دانشگاه شهید چمران هفت ماموریت ویژه تعریف کرده‌ایم تا بر اساس این ماموریت‌ها و امکانات و ظرفیت‌هایی که در دانشگاه و در استان وجود دارد، فعالیت کنیم. کنترل ریزگردها و محیط زیست، مسائل آب و انرژی، نفت و گاز، مساله آموزش در استان و... همه در هفت محور پژوهشی اعلام شده از سوی دانشگاه قرار دارند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: با این کار وقتی با سازمان‌ها مواجه می‌شویم خود را به عنوان دانشگاه ماموریت‌گرا معرفی می‌کنیم. همچنین تحقیقات و بودجه دانشگاه را می‌توانیم روی محورهای اعلام شده دانشگاه متمرکز کنیم تا مشکلی از مشکلات استان را حل کنیم.
حقیقی درخصوص بودجه پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: بودجه پژوهشی دانشگاه سهمی از بودجه کلی دانشگاه است، عددش نیز حدود 40 میلیارد تومان است. اگر چه تا حدی این بودجه افزایش پیدا کرده است اما با توجه به پایین آمدن ارزش پول و افزایش نرخ ارز، تفاوت چندانی برای ما ایجاد نشده است. البته در این حوزه لازم است هزینه‌ها بهتر مدیریت شوند. مدیریت هزینه‌ها و اولویت‌بندی در حوزه پژوهش، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی گفت: یک پژوهشکده تحت عنوان پژوهشکده سیاست‌گذاری امور زیربنایی و توسعه پایدار استان با همکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه ایجاد شده است. هدف از این کار این است این پژوهشکده یک بازوی فنی و مشورتی برای پروژه‌های کلانی که در دانشگاه تعریف می‌شود، باشد. پژوهشکده میادین و تجهیزات نفتی نیز در دانشگاه راه‌اندازی شده است. قرار است تمام پروژه‌های دانشگاه در حوزه نفت در این پژوهشکده متمرکز شوند. چندین مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده دیگر نیز در دانشگاه در حال تاسیس هستند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/97126/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند