پیام خوزستان
عضو هیات علمی دانشکده نفت اهواز:
واگذاری دانشگاه صنعت نفت به وزارت علوم موجب کمرنگ شدن بهره‌مندی از ظرفیت‌های خوزستان می‌شود
پنجشنبه 27 دي 1397 - 07:21:39
پیام خوزستان -
وی تصریح کرد: دانشگاه نفت کینگ فهد ( King Fahd University of Petroleum and Minerals ) مانند دانشگاه صنعت نفت که در استانی واقع شده که عمده تولید نفت از میادین نفتی آن استخراج می‌شود، در استان شرقی عربستان به مرکزیت دمام (در شهر ظهران) واقع شده است که عمده نفت تولیدی عربستان از میادین نفتی این استان استخراج می­شود. این دانشگاه عربستانی در رتبه بندی QS World University Ranking در رده اول دانشگاه‌های کشور عربستان و نیز کشورهای عرب قرار دارد.
عضو هیات علمی گروه مهندسی نفت دانشکده نفت اهواز ادامه داد: دانشگاه نفت کینگ فهد علاوه بر بودجه عمومی دریافت شده از دولت در هر سال که قابل استخراج نبوده است، کمکی معادل 500 میلیون دلار معادل 5000 میلیارد تومان از طرف شرکت نفت عربستان (آرامکو) دریافت نموده است که از مجموع بودجه دانشگاه صنعت نفت در 80 سال قدمت خود بیشتر است.
هلالی‌زاده گفت: در جدولی مقایسه‌ای بین دو دانشگاه صنعت نفت و دانشگاه نفت کینگ فهد بر اساس داده‌های استخراجی از پایگاه اطلاعاتی Web of Science در تاریخ 19 دی 1397 انجام شده است. از آنجا که موفقیت‌های دانشگاه صنعت نفت به دلیل ارتباط نزدیک آن با این صنعت و نیز حمایت صنعت نفت از این دانشگاه بوده است، بدیهی است که انتقال این دانشگاه از وزارت نفت به وزارت علوم موجب می ‌ شود این دانشگاه از اهداف و ماموریت اصلی خود (خدمت به صنعت نفت کشور) جدا شده و این دانشگاه کیفی کشور، با گذشت زمان به سرعت دچار افت کیفیت شده و در بهترین شرایط ممکن، همانند دانشگاه‌های مجاور خود که مستقیما زیر نظر وزارت علوم می‌باشند، گردد.
دانشگاه
تعداد اعضاء هیات علمی

تعداد دانشجو
تعداد کل مقالات نمایه شده در پایگاه
We of Science
تعداد مقالات برجسته
( top ) درزمینه مهندسی
نسبت تعداد مقالات نمایه شده در زمینه مهندسی به تعداداعضاء هیات علمی
سال تاسیس
(میلادی)
دانشگاه صنعت نفت
60
1687
1210
5
20.2
1939
دانشگاه نفت کینگ فهد
956
13671
7641
50
8.0
1963

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این درصورت انتقال این دانشگاه به وزارت علوم، نه تنها به مرور نقش و وظیفه حاکمیتی وزارت نفت در قبال استان محروم خوزستان، به خصوص شهرستان آبادان کاهش می‌یابد بلکه این مساله سبب کم رنگ شدن بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالقوه خوزستان در توسعه صنعت عظیم نفت و گاز کشور خواهد شد.
عضو هیات علمی گروه مهندسی نفت دانشکده نفت اهواز گفت: همچنین در این شرایط امکان رقابت بین­المللی از این دانشگاه سلب شده و متصور است که تعداد قابل توجهی از اعضاء هیات علمی با کیفیت و با تجربه این دانشگاه جذب دانشگاه‌های معتبر کشورهای منطقه خواهند شد.
هلالی ‌ زاده افزود: در انتها، فرمایشات مقام معظم رهبری در بیستم آبان 1394 در جمع روسای محترم دانشگاه های کشور را یادآور می‌شوم که فرمودند: "راجع به مأموریت‌ محور کردن دانشگاه‌ها بحث کردند؛ این بسیار فکر خوبی است؛ این را من تأکید میکنم که حتماً این کار انجام بگیرد."
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/101598/واگذاری-دانشگاه-صنعت-نفت-به-وزارت-علوم-موجب-کمرنگ-شدن-بهره‌مندی-از-ظرفیت‌های-خوزستان-می‌شود
بستن   چاپ