پیام خوزستان
جشنواره سفرنگاری دزفول گرام با معرفی نفرات برتر پایان یافت
شنبه 25 اسفند 1397 - 01:19:37
پیام خوزستان - دزفول - آیین اختتامیه جشنواره سفرنگاری دزفول گرام عصر جمعه با حضور شرکت کنندگان و جمعی از مسئولان در تالار مهتاب این شهر برگزار شد.
به گزارش ایرنا نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در این آیین با اشاره به ظرفیت های گردشگری این شهرستان گفت: آبشار شوی بزرگترین آبشار خاورمیانه به عنوان نخستین اثر طبیعی دزفول و استان خوزستان در مرز با لرستان ثبت ملی شده است.
عباس پاپی زاده با بیان اینکه 50 درصد مساحت دزفول برف گیر است، افزود: همواره شهروندان دزفول برای ورزش های زمستانی به استان ها و نقاط دیگر سفر می کردند ولی با احداث جاده سالندکوه این امکان فراهم شد که مردم در خود شهرستان از این امکان بهره مند شوند.
وی جنگل های بلوط شمال دزفول را جاذبه ای کم نظیر دانست و گفت: یکهزار و 700 سال قبل قدیمی ترین دانشگاه جهان در دزفول تاسیس شد که بیش از 90 درصد داده های ما در این خصوص در خارج از کشور هستند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به منظور شناسایی و معرفی هرچه بیشتر دانشگاه جندی شاپور کنگره ای بین المللی در این زمینه با حضور اندیشمندانی از کشورهای مختلف و همچنین وزیر علوم در شهرستان دزفول برگزار شد.
وی افزود: رشته قنات هایی سال ها قبل با مهندسی دقیق آن دوران در شهر باستانی جندی شاپور احداث شد که ظرفیت های بی نظیری برای حوزه گردشگری و میراث فرهنگی به شمار می روند.
پاپی زاده با تاکید بر لزوم بازآفرینی بافت کهن دزفول گفت: بیش از 270 هکتار بافت قدیمی در دزفول وجود دارد که پیگیری های زیادی برای جذب اعتبارات بازآفرینی و آماده سازی بافت برای حضور گردشگران انجام شده است.
وی با اشاره به عضویت خود در شورای عالی محیط زیست کشور افزود: اقداماتی در حوزه صنایع از جمله فولاد و قند در شهرستان دزفول انجام شده است ولی می توان از صنعت گردشگری به عنوان صنعتی پاک درآمدزایی کرد.
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم معرفی جاذبه های گردشگری این شهرستان اظهار داشت: مشکل نصب تابلوی ورودی دزفول رفع شده و در همان نقطه قبلی نصب خواهد شد.
** سازمان میراث فرهنگی توجه ویژه ای به ظرفیت های دزفول داشته باشد
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز در این آیین با تقدیر از تلاش های سفرنگاران برای معرفی جاذبه های این شهرستان گفت: آنچه در ایام گذشته از شهرستان دزفول به تصویر کشیده شده بخش ناچیزی از ظرفیت های دزفول بوده و به طور قطع زمان زیادی برای معرفی و تحلیل هویتی و ارزشی این ظرفیت ها نیاز است.
محمد حیدری با بیان اینکه دزفول تمام نعمت های الهی و جاذبه های گردشگری را دارد، افزود: باید برنامه ای مدون و راهبردی برای توسعه بخش های مختلف شهرستان از جمله گردشگری داشته باشیم تا به چشم اندازی برای آینده تبدیل شود.
وی با تاکید بر لزوم تبیین وضع موجود برای برنامه ریزی برای آینده اظهار داشت: بافت قدیم دزفول هنوز نیاز به اقدامات جدی و اساسی دارد.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه اصول کارشناسی در مرمت های گذشته پل ساسانی رعایت نشده اند، افزود: تلاش همکاران در سطح شهرستان ستودنی است ولی مسئولان استانی و کشوری نیز باید همراهی بیشتری در حوزه میراث فرهنگی داشته باشند.
وی با اشاره به رونمایی موشک دزفول گفت: این شهرستان به واسطه جانفشانی های شهدا و رزمندگان و اقتدار نظام، جهانی شده است ولی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز باید نسبت به معرفی و حفظ آثار دزفول توجه بیشتری داشته باشد.
امام جمعه دزفول نیز با تقدیر از تلاش سفرنگاران برای معرفی جاذبه های گردشگری این شهرستان اظهار داشت: دزفول ظرفیت های گردشگری فراوانی دارد که به طور قطع می توانند برای گردشگران جذاب باشند.
حجت الاسلام سید محمد علی قاضی دزفولی با گرامیداشت یادو خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس افزود: آرامش موجود در جامعه مرهون خون پاک شهدا است.
** ظرفیت های گردشگری دزفول تمام سلائق را جذب می کنند
شهردار دزفول نیز این شهرستان را شهرستانی چهار فصل معرفی کرد و گفت: ظرفیت ها و جاذبه های فراوان گردشگری شهرستان دزفول نظیر ارتفاعات، آبشار شوی، رودخانه دز و بیشه های گرمسیری تمام سلایق را به خود جذب می کنند.
محمدعلی دوایی فر با بیان اینکه شهر دزفول بیش از 6 هزار سال قدمت دارد، افزود: جندی شاپور قدیمی ترین دانشگاه جهان و پل قدیم دزفول با بیش از یکهزارو 700 سال قدمت گردشگران را به سمت خود فرا می خوانند.
وی دزفول را شهر نگاره های آجری دانست و اظهار داشت: این شهرستان 2 هزار و 600 شهید و بیش از پنج هزار جانباز تقدیم میهن اسلامی کرده است.
شهردار دزفول با تقدیر از تلاش سفرنگاران در طول برگزاری جشنواره افزود: امید است گردشگران، سفیران خوبی برای دزفول باشند و ظرفیت های گردشگری این شهرستان را به خوبی معرفی کنند.
وی افزود: گردشگری صنعتی پاک است و بسیاری از جوانان می توانند با فعالیت در این حوزه درآمدزایی داشته باشند.
** نگاه مسئولان به مقوله گردشگری تغییر کند
مجری و کارگردان مستند ایرانگرد نیز با تاکید بر لزوم تغییر نگاه مسئولان به مقوله گردشگری گفت: مدیریت، نظارت و متولی مناسب پیش زمینه های گردشگری پاک هستند.
جواد قارایی افزود: برخی از کشورهای جهان از طریق گردشگری 2 برابر درآمد سالانه نفت ما درآمدزایی می کنند.
** سفرنگاران سربازان حوزه گردشگری هستند
دبیر جشنواره سفرنگاری دزفول گرام نیز در این آیین هدف از برگزاری این جشنواره را تولید محتوا برای جذب گردشگران عنوان کرد و گفت: سفرنگاران سربازان حوزه گردشگری هستند.
محمد گائینی افزود: 290 نفر از افراد تاثیرگذار و فعال در اینستاگرام، وبلاگ ها و سایت ها از زمان انتشار فراخوان در این جشنواره ثبت نام کردند که 42 نفر از آنها برای شرکت در بخش ملی و 14 نفر در بخش بومی جشنواره انتخاب شدند.
وی با اشاره به ایجاد اختلال در سرورهای اینستاگرام در طول جشنواره اظهار داشت: هیات داوران این موضوع را با توجه به ایجاد اختلال در روند انتشار تولیدات شرکت کنندگان لحاظ کردند.
دبیر جشنواره سفرنگاری دزفول گرام با اظهار امیدواری برای برگزاری جشنواره در سایر شهرستان های کشور افزود: 28 محتوای تولید شده در بخش مردمی این جشنواره یکهزار و 96 لایک و 447 کامنت داشتند که نشان از مشارکت بالا در بخش مردمی این جشنواره بود.
** برگزاری دوره های آموزشی برای پذیرش گردشگران ضروری است
مدیر مسئول مجله گیلگمش مجله بین المللی گردشگری در ایران نیز با بیان اینکه دزفول می تواند به عنوان یکی از مقاصد گردشگری معرفی شود، گفت: مسئولان باید برای پذیرش گردشگران، آموزش های لازم را به شهروندان ارائه دهند.
آرش نورآقایی افزود: ایرانی ها در میهمان نوازی سنتی بسیار خوب عمل می کنند ولی در میهمان نوازی صنعتی مشکل دارند.
وی با بیان اینکه اصفهان با 9 شهر جهان خواهرخوانده است، پیشنهاد خواهرخواندگی شهرهای دزفول و ماستریخت هلند را داد و گفت: نام هر 2 شهر برگرفته از پل و رودی است که از زیر آن عبور می کند.
مدیر مسئول مجله گیلگمش، چالکندی و راه دسترسی آن را از جاذبه های کم نظیر شهرستان دزفول برشمرد و افزود: این جاده زیبا به خوبی معرفی نشده حال آنکه جاده ماستریخت به بن آلمان که جاده ای شبیه این جاده است گردشگران را از نقاط مختلف دنیا به خود جذب می کند.
** نتایج مسابقات:
290 نفر در این جشنواره ثبت نام کردند که 56 نفر از این تعداد برای رقابت در بخش های مختلف انتخاب شدند.
مهدی پرتو، مهسا احمد زاده و مازیار شادپور در بخش بومی اول تا سوم شدند و به ترتیب 30، 20 و 10 میلیون ریال به عنوان جایزه همراه با لوح تقدیر دریافت کردند.
بخش ملی جشنواره سفرنگاری دزفول گرام شامل سه زیرمجموعه انگلیسی، وبلاگ و اینستاگرام بود که بنا به اعلام داوران جشنواره هیچ اثری شایسته کسب رتبه های اول تا سوم بخش انگلیسی نشد ولی ایوان جگیچ از کرواسی و محدثه مهیمنی به دلیل تلاش های انجام شده در این بخش تقدیر شدند.
رضا آشوری در بخش وبلاگ و وب سایت حائز رتبه نخست شد که با اهدای 30 میلیون ریال همراه با لوح تقدیر، تجلیل شد. بنا به اعلام داوران جشنواره هیچ کس در این بخش حائز رتبه دوم و سوم نشد.
احسان باقر زاده، پریسا باجلان و حامد ملکوتی سمنانی نیز در بخش اینستاگرام اول تا سوم شدند و به ترتیب 50، 30 و 20 میلیون ریال به عنوان جایزه همراه با لوح تقدیر دریافت کردند.
صحرا زنگنه نژاد با 204 رای و 123 کامنت و مهدی کردنژاد با 204 رای و 133 کامنت در بخش منتخب مردمی به ترتیب اول و دوم شدند.
جشنواره سفرنگاری دزفول گرام از روز چهارشنبه به مدت سه روز با هدف معرفی جاذبه های گردشگری، آداب و رسوم، فرهنگ و هنر و تاریخ این شهرستان آغاز شد و عصر امروز جمعه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
پخش کلیپ و اجرای موسیقی زنده از دیگر بخش های آیین اختتامیه این جشنواره بود.
3022

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/112327/جشنواره-سفرنگاری-دزفول-گرام-با-معرفی-نفرات-برتر-پایان-یافت
بستن   چاپ