پیام خوزستان
خرمشهر نگینی درخشنده در بهار خوزستان
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 23:25:21
پیام خوزستان - آبادان – ایرنا – خرمشهر شهری با جاذبه های گردشگری آبی و زمینی در آستانه بهار مورد استقبال گردشگران و کاروان های راهیان نور قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا شهرستان خرمشهر از شهرهای جنوبی در استان خوزستان بین 2 رودخانه اروند و کارون هم مرز با کشور عراق دارای 2 بخش مرکزی شامل شهر خرمشهر و سه دهستان حومه شرقی، حومه غربی، غرب کارون و بخش مینوشهر شامل شهر مینو و دهستان جزیره مینو است.
خرمشهر یکی از دیدنی ترین مناطقی است که مقصد اصلی بسیاری از کاروان های راهیان نور می باشد.
غروب آفتاب در خرمشهر، یکی از زیباترین تصاویری است که در سفر به این شهرستان در کنار ساحل کارون و اروند می‌توانید با آن رو به رو شوید.
منطقه گمرک، ساحل رودخانه کارون و اروند، پل های شهر، میدان مقاومت، پادگان دژ، مسجد جامع و موزه دفاع مقدس از جمله مناطقی است که در خرمشهر مورد بازدید و توجه قرار می گیرد.
پل نو ورودی خرمشهر از طرف عراق در جاده شلمچه - خرمشهر هنوز خط مقدم و خاکریز اول رزمندگان اسلام محسوب می شود که یادآور حماسه های فراموش نشدنی دفاع در مقابل تجاوز عراق در روزهای اول جنگ می باشد.
***یادمان شهدای نهر خین در منطقه شلمچه
بعد از پل نو مسیر جاده شلمچه به سمت یادمان شهدای نهر خین می رسیم که در ورودی آن مسجد با نام ولیعصر (عج) به چشم می خورد که از دوران حکومت پهلوی در شهرکی به نام ولیعصر(عج) و روستایی به نام خین در کنار نهر خین وجود داشت که دارای بازار و نخلستان بود ولی اکنون فقط مسجد ولیعصر(عج) مرکز و سنگر مقاومت در جنگ تحمیلی بود، از این شهرک و روستا باقی مانده و در سال 1390 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نهر خین محل تلاقی اروند رود و شط العرب است، که در منطقه عمومی شلمچه و نزدیک ترین مرز آبی با کشور عراق قرار دارد.
کمی به سمت جلو می رویم سنگرها، خاکریزها و کانال های خاکی کشیده شده تا نهر خین یاد رشادت های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را زنده می کنند.
حسینیه ای با استفاده از نی، در این یادمان برای استراحت زوار ساخته شده است.
*** یادمان شهدای شلمچه
یادمان شهدای شلمچه در نقطه صفر مرزی ایران و عراق واقع شده و روزانه میزبان کاروان های راهیان نور و گردشگران از سراسر کشور است.
این نقطه یاد سلحشورانی را که از جان خود برای دفاع از وطن گذشتند، زنده می کند.
در این یادمان، 8 شهید مدفون هستند که در بخش مرکزی یادمان قرار دارند. امروزه شلمچه یکی از محورهای تردد زائران کربلاست که قبل از زیارت کربلای معلی به زیارت یاران آخرالزمانی امام حسین(علیه السلام) در کربلای ایران مشرف می شوند.
دشت‌ شلمچه‌ تا عمق‌ خاک‌ عراق ادامه‌ دارد و جاده ترانزیت خرمشهر – بصره از منطقه شلمچه می گذرد و در دو طرف مرز و در حوالی این نقطه گمرک و پاسگاه شلمچه ایران و عراق قرار دارند.
وقتی وارد دشت شلمچه می شویم حال و هوای دیگری دارد و صدای پای رزمندگان و شور و جنب و جوش آنها در این دشت بزرگ در ذهن انسانی تداعی می کند.
خاکریزهای سر به فلک کشیده، تانک ها و سیم های خاردار فرو رفته در برکه های آب شور بی حرکت و بوی خاکی که خون های جوانان ما بر آن ریخته شده به مشام می رسد نشان از دفاع جانانه رزمندگان اسلام در این نقطه بوده است.
در این یادمان، آثاری از دوران هشت سال دفاع مقدس مانند تانک ها و نفربرهای ایرانی و عراقی متوقف شده در خاکریزها و منطقه های مین گذاری و حصارکشی شده در معرض دید و بازدید کنندگان قرار دارد.
*** مرکز فرهنگی دفاع مقدس (موزه جنگ)
مرکز فرهنگی دفاع مقدس(موزه جنگ) ساختمان این مرکز در سال 1309 احداث و تا پایان جنگ به عنوان بخش اداری شرکت نفت استفاده می شد.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس در سال 1375 در این مکان مستقر شد و اکنون دارای کتابخانه تخصصی دفاع مقدس با حدود سه هزار جلد کتاب، سالن نمایش فیلم و آرامگاه سه شهید گمنام می باشد.
ساختمان این مرکز در جنگ تحمیلی محل دیدبانی نیروهای عراقی بود و همچنان دست نوشته های نیروهای عراقی بر روی دیوارهای این ساختمان به جای مانده است از جمله ˈ آمده ایم تا بمانیم ˈ از این دست نوشته ها است.
مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر دارای چهار سالن مقاومت، اشغال، آزادسازی و بازسازی بوده و آثار به جای مانده از سرداران شهید حماسه مقاومت خرمشهر همچون سید محمدعلی جهان آرا، سیدعبدالرضا موسوی از فرماندهان سپاه خرمشهر و دیگر شهدای ارتش و سپاه و نیز ادوات نظامی به نمایش گذاشته شده است که هر ساله میزبان کاروان های راهیان نور و میهمانان نوروزی از سراسر کشور می باشد.
کریدور محوطه بیرون موزه جنگ سنگر فرماندهی عملیات بیت المقدس و تمثال رزمندگان دوران دفاع مقدس در آن طراحی شده و همچنین در محوطه بیرون موزه جنگ، ادوات جنگی و نمایی از آثار خودروهای سواری به جا مانده از جنگ تحمیلی که عراق در مناطقی از خرمشهر برای جلوگیری از فرود بالگردهای ایرانی به صورت عمودی نصب کرده بود، در این موزه به معرض نمایش گذاشته شده است.
***مسجـد جامــع خرمشهر
این مسجد بیش از 120 سال قدمت دارد و 40 درصد آن در زمان جنگ تحمیلی تخریب گردید به گونه ای که دو گلدسته آن کاملا تخریب و گنبد بزرگ نیز بر اثر اصابت گلوله توپ دشمن آسیب دید.
پس از پایان جنگ تحمیلی، طرح توسعه مسجد جامع خرمشهر توسط موسسه حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس اجرا و چهار هزار مترمربع از ضلع شمالی این مسجد خریداری و تملک شد.
این مسجد دارای نمای آجری و حدود هزار مترمربع کاشی آیات خشتی و 770 مترمربع کاشی کاری معرق است و دارای دو گلدسته با ارتفاع 28متر از کف زمین و دو گنبد بزرگ و کوچک می باشد که گنبد بزرگ و گلدسته های آن با کاشی معرق تزیین شده اند.
***پل آزادی (پل قدیم)
ساخت این پل در سال 1338 خورشیدی بر روی رودخانه کارون آغاز و در سال 1349 به پایان رسید.
این پل در زمان جنگ تحمیلی به منظور جلوگیری از ورود دشمن متجاوز به جزیره آبادان تخریب و پس از جنگ بازسازی شد.
*** بازار ماهی‌فروشان خرمشهر در ساحل کارون
بازار ماهی‌فروشان در کنار ساحل رودخانه کارون قرار دارد و ماهی این بازار از لنج‌ها و قایق‌های صیادی زیادی که ماهی‌های تازه‌ای صید کرده اند تهیه می شود در این بازار می‌توانید انواع ماهی‌های کپور، سنگسر، شوریده، شانگ و صبور، میگو، خارو، زبان، کفشک، زنبوری، ماهی سفید، بیاح، راشگو، خباط، هامور، را پیدا کنید.
***تالاب ناصری خرمشهر
تالاب ناصری خرمشهر یکی از تالاب های ساخت انسان است که در 17 کیلومتری شمال خرمشهر واقع شده و در نتیجه تخلیه زه آب های کشاورزی، در سال 1378 شکل گرفت.
این تالاب محلی برای تجمع گونه های مهاجری انواع اردک های و انواع غازها مانند و دیگر گونه های مهاجر هستند که برای گذراندن زمستان به این تالاب مهاجرت می کنند.
***جزیره مینو (مینوشهر از توابع شهرستان خرمشهر)
نام قدیم این جزیره ˈ صلبوخ ˈ به معنی ریگ بود این جزیره از شرق با ایران و از غرب با عراق هم مرز است.
جزیره مینو در کنار اروندرود و در فاصله 10 کیلومتری شهر خرمشهر قرار دارد.
بزرگترین قطر جزیره دو هزار و 600 متر و مساحت آن هشت هزار و 170 مترمربع می باشد که سراسر از نخلستان است.
طبیعت بکر و نخلهای بی شمار این جزیره اکوسیستم مناسبی برای زیست پرندگان مهاجر بوجود آورده است.
وجود مناظر طبیعی مناسب و پوشش گیاهی سرسبز و رودخانه های طبیعی، این خطه را به عنوان قطبی گردشگری معرفی می کند.
وجود 30 نوع محصول خرما یکی از جاذبه های سیر مراحل تکمیل رشد و به ثمر رسیدن این محصول در این سرزمین است.
تردد کشتی ها و شناورها در رودخانه بین المللی اروند و نیز جلـوه زیبای رودخانه، چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
ساحل اروند صغیر در جزیره مینو یکی از سواحلی که در ایام نوروز مورد استقبال گردشگران و مهمانان نوروزی قرار می گیرد.
اروند صغیر رودی کوچک منشعب از اروند رود است که از میان مینوشهر می گذرد و جاذبه های گردشگری دیگری را در جزیره مینو فراهم کرده است.
ساحل این رود یکی دیگر از مکان های تفریحی و گردشگری جزیره مینو است که سالانه شاهد حضور گردشگران از سراسر کشور است ضمن اینکه در وسط اروند صغیر یک فروند کشتی بزرگ از جنگ تحمیلی باقی مانده که توجه گردشگران را به خود جلب می کند.
آرامگاه ˈ سید قریب ˈ کودک شش ساله از نوادگان پیامبر اکرم(ص) نزدیک به 100 سال قدمت دارد و از اماکن مقدس مینوشهر می باشد.
قدمگاه حضرت علی (ع) نیز یکی دیگر از اماکن مذهبی در منطقه کوت سعید است که بنا به نقل و تایید معتمدین محلی، محل گذر حضرت علی (ع) از مینوشهر می باشد.
جاذبه های گردشگری فراوان و خونگرمی و میهمان نوازی مردم خرمشهر موجب حضور گسترده مسافران نوروزی به این خطه قهرمان پرور شده و هر سال پذیرای خیل عظیم گردشگران، کاروان های راهیان نور و مسافران از جای جای ایران اسلامی می باشد
مضیف حاج عبدالله یکی از زیباترین مضیف‌های خوزستان است که در جزیره مینو در شهرستان خرمشهر واقع شده است این مضیف در باغی بزرگ و زیبا به مساحت پانزده هزار متر مربع قرار گرفته و شامل دو باب مضیف گروهی و جمعی، دو باب مضیف خانوادگی، پنج باب مضیف کوچک و یک چایخانه سنتی می‌شود.
مضیف حاج دیراوی در جزیره مینو یکی از مضیف هایی که به سبک خانه های گلی قدیمی و سنتی ساخته شده و مورد استقبال گردشگران ایرانی و خارجی قرار گرفته است.
دبیر ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی خرمشهر گفت : به منظور هماهنگی دستگاههای خدمات رسان در ایام نوروز تاکنون سه جلسه ستاد نوروزی در خصوص ساماندهی سواحل و تفرجگاها برگزار شده که ماحصل آن تشکیل کمیته های دهگانه نوروزی، ابلاغ احکام و شرح وظایف و نیز تدوین شیوه نامه فعالیت متقاضیان ارائه خدمات گردشگری آبی ( کشتی ها، لنج ها و قایق ها) بوده است.
سجاد پاک گهر اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های گردشگری موجود و پیش بینی افزایش ورود میهمان نوروزی به این منطقه کمیته های دهگانه نوروزی از ابتدای اسفند فعالیت های خود را جهت استقبال از میهمانان نوروزی آغاز نموده اند.
وی گفت: همچنین به منظور سنجش میزان آمادگی این کمیته ها و دستگاه های اجرایی فعال نوروزی، مانور آغاز ستاد نوروزی در روز نهم اسفند ماه برگزار شد.
پاک گهر افزود: مانور ستاد نوروزی 1398 با اجرای برنامه های خدمات شهری، استقرار اکیپ امدادی سیار هلال احمر ، استقرار ایستگاه سلامت مرکز بهداشت ، گشت زنی ایمنی دریایی بندر و دریانوردی برگزار شد.
وی راه اندازی ستاد اسکان را یادآور شد و گفت: 48 مدرسه با ظرفیت اسکان سه هزار و 500 نفر، 300 نفر ظرفیت هتلی و 40 چادر برای اسکان مسافران نوروزی در خرمشهر پیش ‌بینی‌شده است.
پاک گهر، نظارت بر تاسیسات اقامتی( هتل و مهمانسراها )، بررسی میزان رضایت اقامت کنندگان در مراکز اقامتی، از دیگر ماموریت های ستاد نوروزی بیان کرد و گفت: برپایی تور گردشگری دریایی با پشتیبانی گشت ایمنی دریایی و گشت انتظامی شهری، در خرمشهر از دیگر کارهای ستاد تسهیلات نوروزی است.
*** پیش بینی حضور 2 میلیون نفر راهیان نور و مهمانان نوروزی
دبیر ستاد راهیان نور شهرستان خرمشهر در این باره گفت: پارسال حدود 2 میلیون نفر در قالب کاروان های راهیان نور و مهمانان نوروزی برای بازدید به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس به خرمشهر سفر کردند.
سرهنگ عبدالامیر عریضاوی افزود: کاروان های راهیان نور و مهمانان نوروزی همه ساله در ایام نوروز برای زیارت و بازدید از مرکز فرهنگی دفاع مقدس، یادمان شهدای شلمچه، یادمان شهدای کربلای 4 علقمه، یادمان شهدای نهر خین، گلزار شهدا و مسجد جامع به خرمشهر سفر می کنند.
وی ادامه داد: روزانه یکهزار و 500 نفر در قالب پنج کاروان راهیان نور از مرکز فرهنگی دفاع مقدس( موزه جنگ) خرمشهر دیدن می کنند.
7100/6002

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/112644/خرمشهر-نگینی-درخشنده-در-بهار-خوزستان
بستن   چاپ