پیام خوزستان
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان:
مرزهای خوزستان دچارپیش پا افتاده ترین موانع بخش صادرات هستند
يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 - 00:33:50
پیام خوزستان - اهواز- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به وضعیت مرزهای استان و موانع پیش پا افتاده در مقابل صادر کنندگان کالا گفت: مدیریت واحد، ایکس ری کامیونی و موانعی از این قبیل در شأن استان استراتژیک خوزستان نیست.
سید نوراله حسن زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بررسی و تشریح وضعیت فعالیت های تجاری در پایانه های مرزی استان اظهارداشت: پیش از این شرایط موجود مرزها در سفر رییس کل گمرک ایران به استان ارائه و اغلب مشکلات پایانه های مرزی و مسائل مربوط به گمرکات استان بیان شد.
وی ادامه داد: با توجه به مصوبات این سفر بود باید در اولین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گزارش اقدامات صورت گرفته که تا چه حد مسائلی از قبیل استقرار و نصب ایکس ری کامیونی، استقرار گارد گمرک و واردات از مرز شلمچه و ... اجرا شده است.
این عضو شورای برنامه ریزی استان تصریح کرد: مشکلاتی که در مرزهای استان وجود دارد، پیش پا افتاده ترین موانع بخش صادرات در هر کشور است اما هنوز از مشکلات اصلی صادرات استان خوزستان محسوب می شوند.
* ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در عراق
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در خصوص شرایط موجود کشور و استان گفت: نیاز است تا بخش خصوصی مولد برای سرمایه گذاری در داخل کشور و نیز کشور عراق ترغیب شود البته با این شرط که موانع اولیه و ابتدایی برطرف شود.
وی با اشاره به سرمایه گذاری انجام شده فعالان حوزه سیمان در العماره عراق از سال 89 تا کنون، گفت: این سرمایه گذاری نتیجه بخش بوده و کارخانه برای تولید سیمان آماده است که باید کلینکر (دانه های حرارت دیده در تولید سیمان پرتلند) به صورت روزانه از استان حمل و به کارخانه در العماره ارسال شود.
*نگرانی در پایانه های صادراتی
حسن زاده با اشاره به برخی مشکلات در مرزها و پایانه های صادراتی گفت: این نگرانی وجود دارد که با توجه به چنین شرایطی کلینکر در زمان مقرر به کارخانه حمل نشود و از آن جایی که این اولین کار ما در حوزه تولید سیمان در کشور عراق است لذا این امکان وجود دارد که آسیب جدی به ادامه کار وارد شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: بنابراین باید در کارگروه صادرات این موضوع حل شود و هیچ مشکلی سر راه این تولید و تجارت وجود نداشته باشد.
*ضرورت استفاده از ظرفیت عراق در شرایط تحریم
وی تاکید کرد: برای فعال شدن و موثر بودن تجارت در شرایط تحریم، باید از پتانسیل عراق به گونه ای استفاده شود که به نتیجه برسیم تا از طریق بتوان برای تجارت جهانی بهره برداری کرد.
حسن زاده با بیان این که از وضعیت منابع مالی کشور آگاهیم، عنوان کرد: بازار سرمایه کشور منحصر به بانک‌ ها شده اما آنها هم منابع کافی ندارند و می توانند تنها بخش محدودی از منابع را اختصاص دهند با این وجود و با شناخت کافی از حوزه تولید باید طرح های صادرات محور و با ارزش افزوده بالا و دانش بنیان را در اولویت تسهیلات قرار دهیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اتاق های بازرگانی امسال وظیفه سنگینی را بر عهده دارند، گفت: کارگروه های تخصصی اتاق باید با استفاده از افراد نخبه و فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی فعال شوند تا نقش خود را در حوزه تولید و رونق تولید و سپس صادرات ایفا کنند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در ادامه با اشاره به ماهیت شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، بیان داشت: با توجه به کارگروه های متعدد همچون کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری و کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی و شرح وظایفی که هر کدام دارند، ضرورت دارد مسائل کلان مطرح شود تا تصمیمات آن، بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی را رفع کند.
وی ادامه داد: ما در زمینه شرکت های مدیریت صادرات دچار ضعف هستیم و این نقیصه باید با تلاش و پیگیری فعالان بخش خصوصی ، خصوصا اتاق های بازرگانی برطرف شود.
*برندهای ضعیف استانی
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به ضعف در برندهای استانی گفت: در این زمینه ما در کشور و خصوصا استان خوزستان ضعف اساسی داریم.
حسن زاده یادآور شد: بر همین اساس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید با همکاری فعالان بخش اقتصادی و بنگاه های تولیدی تلاش کنند تا در این راستا گام های اساسی برداشته شود.
وی توضیح داد: واحدهای تولید باید کیفیت کالاهای خود را بالا ببرند تا قابلیت رقابت داشته باشند و نیاز است از تولیدات استانی در قالب برند خاص برای صادرات به سایر کشورها به خصوص عراق برنامه ریزی شود.
به گزارش ایرنا، معاون اول رئیس جمهور در همایش تجاری ایران و عراق که 18 اسفندماه در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: راهبرد ایران در توسعه همکاری‌ های اقتصادی با عراق، رسیدن به عدد 20 میلیارد دلار در سال 1400 است.
طی سال ‌های اخیر همکاری اقتصادی دو کشور روند روبه رشدی داشته بطوریکه حجم معاملات در مجموع به 12 میلیارد دلار رسیده است.
9931/6002
گفت وگو: مهدی ممبینی

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/116308/مرزهای-خوزستان-دچارپیش-پا-افتاده-ترین-موانع-بخش-صادرات-هستند
بستن   چاپ