پیام خوزستان
کاوش: سیل مانع رسیدگی به دیگر بحران های خوزستان نشود
شنبه 21 اردیبهشت 1398 - 9:45:24 AM
پایگاه خبری کاوش
پیام خوزستان- در روزهایی که سیل غارتگر استان را وارد بحران تازه ای کرد این امیدواری بود که با همه خسارت هایی که به استان زده است حداقل معضل گرد و غبار برخواسته از کانون های داخلی را برطرف کند اما همانند گذشته در یک غافلگیری تمام گرد و خاک بر روی زندگی مردم سیل زده نشست تا معلوم شود آب به سمت کانون های گرد و غبار نرفته و از نعمت بودن سیل در این بخش خبری نیست.
رتبه دوم بیکاری در استان و شیف آن به سمت اول شدن، رها شدگی کلانشهر اهواز و چالش های شورای شهر، اعتصاب های کارگری، بحران های فصلی مانند غرق شدگی در رودخانه ها و همه آن معضلات و نارسایی هایی که قبل از سیل وجود داشت نیز کماکان در استان به قوت خود باقی است و در حال شدید تر شدن هستند.
همه آن معضل ها و کمبودهای خوزستان که نتیجه سالیان سال عدم رسیدگی است وجود دارد با این تفاوت که سیل سال 98 که کماکان در جریان است آنها را تحت الشعاع قرار داده و از کانون توجه خارج کرده است.
بر طبق گفته ها مسئولین بازسازی مناطق سیل زده یک سال زمان می برد و اگر تجربه بازسازی خرابی های زلزله زده کرمانشاه را ملاک قرار دهیم بیشتر از یک سال طول می کشد تا مناطق سیل زده به حالت طبیعی زندگی برگردند.
این نگرانی وجود دارد که سیل و زمان بر بودن بازسازی خرابی ها بهانه ای شود تا دیگر نارسایی ها و معضلات استان کمـرنگ یا فراموش شود و حتی مسئولین و سازمان هایی که درگیر سیل نبوده و نیستند به این بهانه از زیر بار انجام مسئولیت شانه خالی کنند.
شاید بعد از خرابی های 8 ساله جنگ تحمیلی، سیل سنگین ترین خسارت ها را به استان در یک بازه زمانی دو ماهه وارد کرده باشد و بهبود این شرایط و التیام درد سیل زدگان یک مدیریت واحد، کوچک و چابک را طلب می کند، کمیته ای که تنها به مقوله سیل بپردازد و بدین گونه نه بحران سیل مانع از رسیدگی به دیگر بحران ها می شود و نه بحران های دیگر امداد رسانی به سیل زدگان را کمرنگ می کند.
هنوز 2 ماه از انفجار و آتش سوزی خطوط لوله گاز در منطقه برومی اهواز نگذشته که خط لوله نفت امیدیه نیز دچار آتش سوزی شد، البته در طول دو سال گذشته نیز در شهرستان هایی مانند باغملک، رامهرمز و اندیمشک انفجارهایی در خطوط نفت و گاز رخ داده بود که برخی از آنها تلفات جانی داشته است تا زنگ خطر بحران پنهان فرسودگی تاسیسات نفتی را به صدا درآورده باشد.
پس چه بهتر حداقل در مدیریت سیل تجربه یک مدیریت کوچک و منسجم به کار گرفته شود و فارغ از برگزاری جلسات متعدد فرسایشی، با جمع آوری آمار و ارقام و تشکیل یک بانک اطلاعاتی خدمات رسانی و بازسازی مناطق سیل زده تسهیل شود و دیگر ارگان ها و سازمان ها به مشکلات کلی استان و تسهیل زندگی مردم رسیدگی کنند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118230/کاوش--سیل-مانع-رسیدگی-به-دیگر-بحران-های-خوزستان-نشود
بستن   چاپ