پیام خوزستان
100 فقره آتش سوزی از ابتدای سال تاکنون در خوزستان ثبت شده است
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 23:15:14
پیام خوزستان - اهواز – ایرنا – مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به بی سابقه بودن آتش سوزی‌ها در خوزستان در سال جاری گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون 100 فقره آتش سوزی در این استان رخ داده است.

به گزارش ایرنا احمد جمشیدیان دوشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران با موضوع پیشگیری، آمادگی و مقابله با آتش سوزی، در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار داشت: از این تعداد تا کنون 65 فقره جمع بندی شده است.
وی ایذه، مسجدسلیمان و بهبهان را رکورددار آتش سوزی در استان عنوان کرد و افزود: بهبهان با 14 فقره، مسجدسلیمان با 10 فقره و ایذه با هشت فقره آتش سوزی به ترتیب بیشترین آمار را از نظر تعداد و سطح به خود اختصاص داده‌اند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با اشاره به تأثیر بارشهای اخیر در میزان آتش سوزی مراتع بیان کرد: بارش‌های زیاد موجب افزایش پوشش جنگلی و مرتعی متراکم در استان شده که به دلیل افزایش درجه حرارت دما یا عوامل انسانی آتش سوزی در مرتع یا جنگل رخ می‌دهد و می‌توان گفت در استان خوزستان همه عرصه‌هایی که درجه حرارت دمای بالا را تجربه می‌کنند مستعد آتش سوزی هستند.
وی با اشاره به آغاز زود هنگام آتش سوزی‌ها در استان گفت: امسال آتش سوزی‌های مراتع و جنگل‌ها از 15 فروردین آغاز شد در حالی که طی سال‌های گذشته از نیمه دوم خرداد آغاز می‌شد.
بیش از یک هزار مرتع و جنگل در خوزستان درگیر با آتش
جمشیدیان با بیان اینکه حدود یک هزار و 100 هکتار از مراتع و جنگل‌های زاگرس درگیر با اتش بوده‌اند و نزدیک به 50 اصله درخت در آتش سوزی جنگل زاگرس دچار آسیب شد گفت: در اغلب آتش سوزی ها به ویژه در مراتع، آتش در 2 ساعت اول مهار شد اما در مناطق جنگلی زاگرس مانند ایذه، بهبهان، باغملک، مسجد سلیمان به خاطر نبود مسیر دسترسی مناسب زمان مهار آتش تا 12 ساعت نیز افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه باید آتش سوزی ها در زاگرس جدی گرفته شود گفت: شرایط فعلی زاگرس نگران کننده است زیرا این جنگل‌ها زادآوری طبیعی خود را از دست داده‌اند و استقرار گونه‌های جدید در آنها بسیار سخت است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان یکی دیگر از عوامل مهم در آتش سوزی های مراتع را باورهای غلط کشاورزان مبنی بر آتش زدن کاه و کلش پس از برداشت محصول دانست و گفت: با وجود تلاش‌هایی که برای فرهنگ سازی در این زمینه صورت گرفته همچنان برخی کشاورزان به منظور افزایش محصول در کاشت بعدی اقدام به آتش زدن کاه و کلش می‌کنند که همین امر موجب سرایت آتش به عرصه‌های مرتعی و جنگلی می‌شود.
وی با اشاره به روز جهانی بیابان زدایی گفت: کشور ایران با وجود اینکه روی کمربند خشک جهان واقع شده است اما جزو چند کشور اول دنیا در مقابله با بیابان زایی است.
جمشیدیان با بیان اینکه خوزستان دارای یک میلیون و 275 هزار هکتار عرصه بیابانی است بیان کرد: 240 هزار هکتار این عرصه‌ها ماسه‌ای و از عرصه‌های فوق بحرانی هستند.
وی گفت: همچنین استان خوزستان دارای هفت کانون فعال فوق بحرانی ریزگرد است که 200 هزار هکتار از این کانون‌ها مولد گرد و غبار هستند و از پنج دهه گذشته اقداماتی برای مقابله با بیابان زایی در آنها انجام شده است.
هلال احمر تیم اطفای حریق ندارد
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان نیز در این نشست گفت: جمعیت هلال احمر در زمینه اعزام نیرو برای امدادرسانی در زمان وقوع آتش‌سوزی مشکل دارد و تیم اطفای حریق ندارد.
صادق سلامت گفت: اگر در هنگام اتش سوزی حادثه ای برای یکی از نیروهای اعزامی رخ بدهد بیمه تعهدی نسبت به این نیروها تقبل نمی‌کند چراکه اقدام در این زمینه خارج از شرح وظایف هلال احمر بوده است با این وجود نیروهای امدادی هلال احمر به مناطق اعزام شده‌اند و امداد رسانی لازم را انجام داده‌اند.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در زمان آتش‌سوزی و اطفای حریق در سطح سوم قرار دارد بیان کرد: هلال احمر در این شرایط به عنوان پشتیبان عمل می‌کند.
7164/‏6002/‏

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123390/100-فقره-آتش-سوزی-از-ابتدای-سال-تاکنون-در-خوزستان-ثبت-شده-است
بستن   چاپ