پیام خوزستان
مدیرعامل آبفا خوزستان: تصفیه خانه شماره 2 اهواز ارزش بازسازی ندارد
سه شنبه 28 خرداد 1398 - 21:17:31
پیام خوزستان - اهواز - مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان گفت: تصفیه خانه شماره 2 اهواز که 70 درصد آب اهواز را تأمین می‌کند ارزش بازسازی ندارد.

به گزارش ایرنا صادق حقیقی پور روز سه شنبه در پانزدهمین شورای آب و برق استان خوزستان در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار داشت: سال 1387 مشاور بانک جهانی آی اِف اِل اتریش اعلام کرد تصفیه خانه شماره 2 اهواز باید از مدار خارج شود چراکه قابلیت و ارزش بازسازی ندارد.
وی افزود: در همان سال بانک جهانی برای سه استان هزینه‌ای را به منظور ایجاد تأسیسات و تصفیه خانه آب در نظر گرفت و برای اهواز 250 میلیون دلار اختصاص داد اما معلوم نیست این مبلغ چه شده و در کجا هزینه شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان ادامه داد: باید مراجع ناظر بررسی کنند که از سال 87 تا امروز چه اتفاقی در تأسیسات آب اهواز رخ داده است.
وی ادامه داد: روز گذشته یکی از مسئولان سابق درجه یک استان در سال 87 که در همان زمان مسئولیت مهمی برعهده داشت به جای آنکه اعلام کند پول‌های بانک جهانی را چه کرده‌اند در مقام مدعی ظاهر شده و برای وضعیت آب و فاضلاب امروز اهواز خط و نشان می‌کشد.
250 دلار بانک جهانی کجا رفت؟
حقیقی پور با تشریح وقایع و اقداماتی که از سال 87 تاکنون در تأسیسات آب اهواز انجام شده است، بیان کرد: باید مشخص شود 250 میلیون دلار بانک جهانی با وجود اینکه هنوز تصفیه خانه‌ای درست نشده کجا رفته و در کجا هزینه شده است؟!
وی افزود: امسال با شروع فصل گرما و وقوع چند اتفاق در تأسیسات تولید آب دچار ناپایداری‌های متناوبی در شبکه توزیع آب اهواز شدیم که پس از ماه رمضان این ناپایداری‌ها تا حدودی برطرف شد اما دوباره روز جمعه گذشته نیز به علت خرابی HEADER خروجی تصفیه خانه شماره 2، شهر اهواز دچار ناپایداری و قطعی 6 ساعته آب شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان گفت: شبکه توزیع و اِلمان‌های تأمین و تولید آب در شهر اهواز به گونه‌ای هستند که قطعی‌های چهار ساعته یا کمتر موجب ایجاد شوک‌های 48 ساعته تا 72 ساعته در برخی نقاط شبکه توزیع می‌شود که البته این شوک‌ها را شناسایی کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه زمان تعمیر اساسی یا اورهال شبکه با توجه به مصرف کم آب، بهتر است در فصول زمستان یا پاییز انجام شود، گفت: متأسفانه این تعمیرات در زمستان صورت نگرفت و امسال در کنار ماه مبارک رمضان، فصل گرما نیز سریع‌تر آغاز شد اما با این وجود، همه نواقص را شناسایی کردیم و چند طرح را روی آنها انجام دادیم.
حقیقی پور گفت: بیشتر نقاط مشکل دار در اهواز در انتهای جنوب شرقی اهواز مانند صادقیه، 254 دستگاه، کوی ایثار، کوی نبوت و … واقع شده اند که بدین منظور در نظر داریم با توجه به ظرفیت خالی مخزن 54 هزار متر مکعب در منطقه حصیر آباد از طریق خط 750 میلیمتر تصفیه خانه شماره یک تا اواسط تیر ماه آبگیری را برای تضمین فشار آن مناطق انجام دهیم.
وی افزود: با تأمین فشار آب، از کم فشاری در مناطق مذکور جلوگیری می‌شود و علاوه بر آن می‌توانیم جلوی ورود و تلاقی فاضلاب با آب آشامیدنی را در برخی مناطق حاشیه شهر بگیریم که اثر خوبی در آن نقاط خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان با اشاره به تعریف 100 کیلومتر خط اصلاح و توسعه شبکه آب در مناطق مشکل دار شهر اهواز مانند اسلام آباد شرقی، گلستان، مهدیس، پردیس، کوی سیاحی ، کوی علوی و زرگان بیان کرد: عملیات اجرایی این خط 100 کیلومتری، در برخی نقاط آغاز شده و در نقاط دیگر در حال انجام مناقصه است.
اهواز مخزن کافی برای ذخیره آب آشامیدنی ندارد
وی با بیان اینکه مشکل اصلی شهر اهواز نبود مخزن ذخیره کافی است، گفت: در حال حاضر در شهرهای سراسر استان معادل 75 درصد مصرف روزانه مخزن ذخیره وجود دارد به عنوان مثال در دزفول به ازای 130 هزار مترمکعب آب تولیدی، 90 هزار متر مکعب مخزن، در اندیمشک به ازای 80 هزار مترمکعب آب تولیدی 60 هزار مترمکعب مخزن، در آبادان به ازای 150 هزار متر مکعب آب تولیدی بیش از 100 هزار متر مکعب مخزن و در خرمشهر به ازای 100 هزار متر مکعب آب تولیدی 70 هزار مترمکعب مخزن وجود دارد.
حقیقی پور افزود: در کلانشهر اهواز با وجود 700 هزار متر مکعب تولید روزانه، کمتر از 120 هزار متر مکعب مخزن وجود دارد.
7164/3٠22

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123533/مدیرعامل-آبفا-خوزستان--تصفیه-خانه-شماره-2-اهواز-ارزش-بازسازی-ندارد
بستن   چاپ