پیام خوزستان
معضل تخلیه فاضلاب انسانی در زهکش بنوار شامی دزفول
شنبه 1 تير 1398 - 13:12:36
پیام خوزستان - دزفول- تخلیه فاضلاب انسانی در زهکش بنوار شامی دزفول علاوه بر تهدید سلامت اهالی، بوی نامطبوع و مشکلات زیست محیطی زیادی در منطقه ایجاد کرده است که باید برای رفع این معضل چاره اندیشی شود.

به گزارش ایرنا موضوع تخلیه فاضلاب انسانی در زهکش روستای بنوار شامی همواره اعتراض اهالی را به دنبال داشته و بحث چالش برانگیز نشست‌های شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان دزفول بوده است.
این زهکش از وسط روستای بنوار شامی عبور می‌کند و تخلیه فاضلاب انسانی در آن نفس اهالی را تنگ کرده و بوی نامطبوع آن آزاردهنده است.
به گفته اهالی منطقه، تخلیه این فاضلاب با وجود اینکه سلامت مردم را نشانه رفته ولی هنوز اقدام اساسی برای حل این معضل صورت نگرفته است.
دهیار روستای بنوار شامی در این باره می‌گوید: این روستا بیش از 800 نفر جمعیت دارد و در فاصله پنج کیلومتری شهر دزفول واقع شده که تخلیه فاضلاب در زهکش آن بارها اعتراض اهالی را در پی داشته است.
اسماعیل کلایی افزود: باید اعتبار و زمینی برای رفع این مشکل در نظر گرفته شود تا اهالی از خطرات ناشی از این اقدام غیربهداشتی در امان بمانند.
جابه جایی محل تخلیه فاضلاب انسانی ضروری است
به گفته مرکز بهداشت دزفول، به طور قطع تخلیه فاضلاب انسانی علاوه بر بوی نامطبوع شیوع بیماری‌های انگلی و روده‌ای خطرآفرین را به دنبال دارد.
اگرچه راهکاری‌های زیادی برای رفع این مشکل در نشست‌های شورای سلامت دزفول ارائه شده ولی به نظر می‌رسد باید اقدام اساسی در این زمینه صورت گیرد.
نصراله فخر مجدیان بخشدار مرکزی شهرستان دزفول در خصوص مشکلات پیرامون تخلیه فاضلاب انسانی در زهکش بنوار شامی می گوید: باید کارگروهی برای تعیین محل دفع این فاضلاب تشکیل شود.
وی با بیان اینکه امکان تخلیه فاضلاب انسانی در تصفیه خانه فاضلاب نیست، افزود: محل تخلیه فاضلاب باید برای رفع مشکلات اهالی جابه جا شود.
محل تخلیه فاضلاب باید از تجمع انسانی دور باشد
رئیس امور آب شمال غرب استان خوزستان نیز در این باره گفت: بازدیدی از محل پیشنهادی برای تخلیه فاضلاب انسانی در محل ماهور برنجی انجام و مکان جانمایی شده است که باید از نظر زیست محیطی، بافت زمین و منابع طبیعی نیز بررسی کارشناسی صورت گیرد.
سیدمحمد سجادیان افزود: مکان موردنظر با توجه به داشتن برآمدگی ارتباطی با سفره‌های زیرزمینی ندارد و امکان نفوذ شیرابه در آب‌های زیرزمینی نیست لذا می‌تواند مکان مناسبی برای تخلیه فاضلاب انسانی باشد.
وی اضافه کرد: محل موردنظر دور از حوزه شهری و تجمع انسانی است و بافت خاک آن از نوع درجه چهار یا پنج است که قابلیت کشت ندارد.
رئیس امور آب شمال غرب استان خوزستان ادامه داد: می‌توان نیم یا یک هکتار از این زمین را خاک برداری و آماده سازی کرد علاوه بر آن، گزینه‌های دیگری نیز در جاده‌های سردشت و شهیون و ارتفاعات وجود دارد که می‌توان آنها را ارزیابی کرد.
رئیس آبفا دزفول نیز با تاکید بر لزوم جابه جایی مکان تخلیه فاضلاب انسانی برای حفظ سلامت اهالی و بهبود وضعیت روانی آنها گفت: محل موردنظر برای جابه جایی فاضلاب انسانی، محل دفع زباله و فاضلاب بوده و فاصله آن از نزدیک ترین نقطه مسکونی حداقل چهار تا پنج کیلومتر است.
جمال الدین برفر با بیان اینکه تخلیه فاضلاب در مکان مدنظر باعث آلودگی آب‌های زیرزمینی نمی‌شود، افزود: کل این مکان 20 هکتار است که با یک هکتار آن می‌توان این مشکل را رفع کرد.
هزینه جابه جایی محل تخلیه فاضلاب حدود 100 میلیارد ریال است
معاون امور شهری شهرداری دزفول نیز اظهار داشت: برای جابجایی محل تخلیه فاضلاب باید شرایط بارانی زمستان را نیز در نظر گرفت ضمن اینکه دفع فاضلاب در 50 متری کارخانه فولادبه طور قطع مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
محمد ابوالحلاج ادامه داد: در صورتی که فاضلاب موردنظر خشک شود شهرداری موظف به تحویل آن است ضمن اینکه زمین‌های کشاورزی اطراف و مسائلی که کشاورزان را تهدید می‌کند را نیز باید در نظر گرفت.
وی هزینه راه اندازی محل جدید برای تخلیه فاضلاب انسانی را حدود 100 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: سایت فاضلاب به مدت 20 سال تحویل پیمانکار شده و در اختیار شهرداری نیست که بتوان در این خصوص اعمال نظر کرد.
محیط زیست با جابجایی و انتقال آلاینده‌ها مخالف است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول نیز گفت: محیط زیست با انتقال آلاینده‌ها و فاضلاب مخالف است و در صورت اجرای هر طرحی باید شرایط زیست محیطی آن رعایت شود.
مصطفی استاد چینی گر افزود: شیرابه فاضلاب نباید وارد بستر خاک شود بلکه باید کاملاً ایزوله و خشک و سپس تحویل شهرداری شود.
وی ادامه داد: جذب زمین شدن شیرابه فاضلاب انسانی موجب آلودگی خاک می‌شود و محیط زیست با آن مخالف است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: پارسال یک سال پرباران با بالای 600 میلیمتر بارندگی بود که اگر امسال نیز وضعیت بارندگی این چنین باشد مشکلاتی ایجاد می‌شود.
به گزارش ایرنا برای رفع مشکل تخلیه فاضلاب انسانی در روستای بنوار شامی که موجب اعتراض اهالی منطقه شده باید راهکار اساسی اتخاذ شود که این کار مستلزم همکاری ادارات است.
7278/3022

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123863/معضل-تخلیه-فاضلاب-انسانی-در-زهکش-بنوار-شامی-دزفول
بستن   چاپ