پیام خوزستان
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان:
مسائل فنی در ساخت منازل روستایی آسیب دیده در سیل رعایت نشد
یکشنبه 2 تیر 1398 - 12:03:04 AM
مهر
پیام خوزستان - اهواز- مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: یکی از علل آسیب دیدگی واحدهای مسکونی روستایی در خوزستان عدم اجرای درست کرسی چینی و شناژ است.

 مسعود انصاریان در جلسه ستاد بازسازی مناطق سیل زده اهواز که در استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: بازسازی تمام روستاهای سیل زده اهواز در قرارگاه بازسازی و نوسازی استان به صورت یک جا مصوب شد.
وی افزود: سازمان آب و برق در جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی استان اعلام کرد که 32 روستای سیل زده خوزستان بحرانی هستند که با مقاوم سازی و ایمن سازی مشکل را حل کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان تصریح کرد: ما برای واحدهای احداثی و کسانی که بعد از سیلاب قصد ساخت و ساز منازل مسکونی سیل زده را دارند کد ارتفاعی می‌دهیم که کرسی چینی و شناژها را بالا ببرند تا در صورت بارش مجدد و وقوع سیلاب دچار آسیب مجدد نشوند.
انصاریان اضافه کرد: از سیل زدگان و سازندگان انتظار داریم در ساخت و ساز و بازسازی و نوسازی منازل مسکونی سیل زده به نظرات کارشناسان و ناظران فنی بنیاد مسکن توجه کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان بیان کرد: یکی از علل آسیب دیدگی واحدهای مسکونی روستایی در خوزستان عدم اجرای درست کرسی چینی و شناژ است.
انصاریان افزود: شبکه معابر روستایی بسیاری از روستاهای سیل زده آسیب دیده است به ویژه روستاهایی که مدت زیادی زیر آب بودند.
وی بیان کرد: ما تمام این خسارت‌ها را برآورد و به مرکز اعلام و ارسال کردیم تا تهران اعتباراتی برای این نوع خسارت در نظر بگیرد که به محض تخصیص و ابلاغ این اعتبارات زیرسازی و روسازی معابر روستایی را آغاز می‌کنیم.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان بیان کرد: اولویت نخست ما ساخت منازل مسکونی سیل زده است و برای واحدهای مسکونی که در آمار فرعی، اصلی دیده شده‌اند و یا مشکل پرونده دارند تا چهارشنبه همین هفته فرصت دارید تا با تعیین دو کارشناس فنی ناظر و بازدید مجدد از این نوع منازل مسکونی سیل زده مشکل آنها را اصلاح کنید.
انصاریان یادآور شد: فرصت اصلاح پرونده این منازل تا پایان این هفته است و پس از آن سیستم بسته می‌شود و بعد از آن هیچ اعتراضی پذیرفته نیست.
وی ادامه داد: بخش عمده واحدهای مسکونی سیل زده تعمیری است و اگر این تعمیر بخواهد انجام شود 15 روز بیشتر زمان نمی‌برد و کار انجام تعمیرات باید به سرعت آغاز شود.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: به همه منازلی که کار تعمیر، بازسازی و نوسازی را شروع و تمام کردند و پرونده تشکیل دادند تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود.
انصاریان ادامه داد: کسانی هم که هنوز عملیات تعمیر منازل مسکونی سیل زده خود را شروع نکرده اند نیز کار خود را آغاز کنند و واحدهایی هم که احداثی هستند به سرعت با بنیاد شهرستان و ستاد معین شهرستان هماهنگ و نقشه را تهیه و دهیاران هم پروانه ساخت را به سرعت صادر کنند.
وی عنوان کرد: سیمان برای ساخت و ساز آماده است و به آسانی در دسترس سازندگان قرار می‌گیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان با هشدار به ضرورت تسریع در آغاز عملیات اجرایی تعمیرات منازل مسکونی روستایی سیل زده، تصریح کرد: برای بازسازی و نوسازی و تعمیر منازل مسکونی سیل زده روستایی خوزستان تا مهرماه بیشتر فرصت نداریم چون بعد از آن شاهد بارندگی زیاد خواهیم بود و بعد از مهرماه کار بازسازی به طور کامل تعطیل می‌شود و این طوری دچار مشکل خواهیم شد.
انصاریان افزود: ساخت منازل مسکونی سیل زده احداثی باید سریع‌تر از تعمیر منازل تعمیری انجام شود و در ساخت منازل از درب و پنجره دوجداره و سقف یونولیت استفاده شود.
وی گفت: مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را در ساخت منازل مسکونی سیل زده روستایی را باید رعایت کرد تا در مصرف برق صرفه جویی شود.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان افزود: طبق قانون به هیچ وجه اجازه پرداخت تسهیلات بانکی به ساخت و سازهای غیر مجاز که خارج از طرح هادی مصوب ساخته شده اند را نداریم.
انصاریان گفت: صاحبان این املاک اگر داخل حریم و محدوده روستایی زمینی را اختیار کنند این تسهیلات به آنها هم پرداخت می‌شود اما در صورت تکرار تخلف قبلی نمی‌توانیم تسهیلاتی به آنها پرداخت کنیم چون سازمان‌های نظارتی حضور و همه موارد را به دقت تحت نظر دارند.
وی در پایان ادامه داد: همه این اعتبارات و بودجه‌های دولتی است و ذی حساب دارد و دیوان محاسبات هم نظارت می‌کند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123917/مسائل-فنی-در-ساخت-منازل-روستایی-آسیب-دیده-در-سیل-رعایت-نشد
بستن   چاپ