پیام خوزستان
کمبود قاضی اصلی ترین چالش دستگاه قضایی خوزستان است
دوشنبه 3 تير 1398 - 16:52:57
پیام خوزستان - اهواز - رئیس کل دادگستری خوزستان، ناکافی بودن تعداد قضات با توجه به حجم بالای پرونده‌های حقوقی و کیفری اصلی ترین چالش دستگاه قضائی استان بیان کرد.

به گزارش ایرنا فرهاد افشارنیا روز دوشنبه در نشست خبری با رسانه‌های گروهی به مناسبت هفته قوه قضائیه در سرسرای اداری امامت دادگستری خوزستان افزود: بر اساس تشکیلات سازمانی، محاکم قضائی خوزستان می‌بایست یک هزار و34 قاضی در اختیار داشته باشند ولی در زمان حاضر 578 قاضی در استان مشغول به خدمت هستند و 456 پست بلاتصدی قضات در خوزستان داریم.
وی گفت: مقایسه تعداد قضات حاضر با پست‌های بلاتصدی این بخش نشان می‌دهد هر قاضی کار 2 نفر را انجام می‌دهد که این خود فشار کاری را بر قضات با توجه به انبوه پرونده‌ها افزایش داده و این بر دقت رسیدگی به پرونده‌ها اثر منفی دارد.
رئیس کل دادگستری خوزستان در ادامه گفت: خالی بودن پست‌های بلاتصدی نیز در همه بخش‌های اداری و پشتیبانی نیز همین وضعیت را دارد به گونه‌ای که کل چارت اداری دادگستری خوزستان چهار هزار و262 نفر است ولی تعداد نیروهای حاضر یک هزار و 535 نفر است بدین معنی که هر نفر به جای سه نفر پاسخگوی ارباب رجوع است.
روند به رشد ورودی پرونده به دستگاه قضایی خوزستان
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: پارسال در مجموع 761 هزار و839 پرونده در محاکم قضائی استان تشکیل شده که در مقایسه با تعداد سال ماقبل آنکه 692 هزارو 553 فقره پرونده بود حدود 10 درصد افزایش نشان می‌دهد.
افشارنیا در ادامه افزود: 775 هزار و 9 پرونده پارسال در محاکم قضائی استان مختومه شده که در مقایسه با سال ماقبل آن 13 درصد افزایش نشان می‌دهد و با تلاش‌های صورت گرفته در سال 1397 حجم پرونده‌های مانده را هفت درصد کاهش دادیم.
وی در ادامه افزود: بیش از 159 هزار پرونده نیز پارسال در 330 شعبه حکمی و صلحی حل اختلاف استان تشکیل شده و به همین تعداد نیز مختومه شده است.
به گفته افشار نیا از مجموع کل پرونده‌های شوراهای حل اختلاف استان، 35 هزار و 578 پرونده به صلح و سازش ختم شده که آمار قابل توجهی است.
وی علت افزایش تعداد پرونده‌های قضائی در محاکم قضائی استان را افزایش برخی مشکلات اقتصادی و حقوقی بیان کرد و افزود: نسبت افزایش پرونده‌ها در سایر محاکم قضائی کشور نیز همین روند بوده است، بنابراین خوزستان نیز به تبع مشکلات عمومی کشور درگیر روند رو به افزایش پرونده‌ها قضائی کشور است.
سرقت جرم مهم و نخست خوزستان
رئیس کل دادگستری خوزستان، سرقت را مهمترین جرم مهم با تعداد فراوانی 39.5 درصد از کل زندانیان استان عنوان کرد و افزود: بیشترین احساس ناامنی مردم از ناحیه سرقت است به خصوص سرقت‌های خرد است.
افشارنیا در ادامه افزود: 11 هزار زندانی در خوزستان به صورت ثابت و شب خواب وجود دارد که پس از زندانیان سرقت، جرایم مربوط به مواد مخدر 20 درصد کل زندانیان را به خود اختصاص داده است.
دادستان عمومی و انقلاب اهواز در این نشست خبری، بدون اشاره به تعداد سرقت‌های صورت گرفته در سال 1397، اعتیاد را عامل مهم در افزایش سرقت‌های خرد بیان کرد و افزود: در همین راستا طرح جمع آوری معتادان متجاهر با هدف کاهش سرقت‌های خرد و افزایش ضریب احساس امنیت مردم در دست اجرا است.
عباس حسینی پویا با اشاره به اینکه بیشترین موارد شکایات مردم در مورد جرم سرقت است واین به دغدغه اصلی آنان تبدیل شده افزود: برای حمایت از حقوق عامه، آزادی‌های مشروط، طرح در کمیسیون عفو، گذشت و رأفت اسلامی برای سارقان به خصوص سارقان مسلح وجود ندارد.
وی گفت: محاکم قضائی به خصوص دادسراها در بحث سرقت برخورد جدی می‌کنند و تعداد بالای دستگیری‌ها نیز موید این موضوع است.
وی از روند رو به افزایش تعداد زندانیان ابراز نگرانی و تأسف کرد و افزود: تعداد زندانیان ثابت خوزستان در سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال 13.5 درصد افزایش داشته است.
برخورد با متجاوزان به اراضی ملی
رئیس کل دادگستری خوزستان در این نشست خبری با تاکید بر برخورد جدی و بدوم ملاحظه با متجاوزان به اراضی ملی و منابع طبیعی گفت: پارسال 915 فقره پرونده در این خصوص در محاکم قضائی استان تشکیل شده و در خصوص تبدیل غیرمجاز کاربری اراضی نیز 115 پرونده تشکیل شده است.
افشارنیا افزود: برای 153 متجاوز به اراضی ملی و منابع طبیعی خوزستان پرونده تشکیل شده و تحت تعقیب قرار گرفته‌اند و تنها در سال 1397 حدود 562 هکتار به ارزش بیش از سه هزار میلیارد ریال به آزاد شده است.
پرونده متهمان حادثه تروریستی 31 شهریور 1397 اهواز در مرحله صدور کیفرخواست
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به اینکه عوامل اصلی حادثه تروریستی 31 شهریور اهواز که منجر به شهادت 24 نفر و مجروح شدن حدود 60 نفر شد، پنج نفر بودند که در محل حادثه به هلاکت رسیدند افزود: پرونده‌ای توسط سازمان قضائی نیروهای مسلح در تهران برای افراد نظامی که در این حادثه قصور داشتند و به وظایف خود به درستی عمل نکردند تشکیل شده که در مرحله صدور کیفرخواست و ارسالبه دادگاه است.
افشارنیا با اشاره به اینکه امنیت خط قرمز نظام است و افرادی که امنیت مردم را مخدوش کرده یا به خطر بیندازند و یا قصد براندازی نظام را داشته باشد "یاغی" تلقی شده و مجازات اعدام در انتظار آنان است افزود: در این حوزه اغماض یا گذشت در کار نیست و در قانون حداکثر مجازات برای مخدوش کنندگان امنیت و به خطر انداختن جان مردم در نظر گرفته شده است.
رأی شعبه رسیدگی کننده در قاچاق 36 هزار دستگاه کولرگازی
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: موضوع قاچاق 36 هزار دستگاه کولر گازی در یکی از شعب تعزیرات حکومتی استان مورد رسیدگی قرار گرفته و منجر به صدور رأی شده است.
افشارنیا در ادامه افزود: رأی شعبه بدوی در مرحله تجدید نظر تأیید شده و متهمان به جزای نقدی یک هزار و 490 میلیارد ریال و 2 سال محرومیت از فعالیت‌های تجاری محکوم شده‌اند.
وی به رفع توقیف این محموله قاچاق و احتمال ورود آن بازار با توجه به افزایش سرسام آور وسایل سرمایشی در خوزستان اشاره‌ای نکرد.
کشف این محموله بزرگ قاچاق بازتاب زیادی در مطبوعات و رسانه‌های مجازی داشته است.
6065/‏6002

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/124150/کمبود-قاضی-اصلی-ترین-چالش-دستگاه-قضایی-خوزستان-است
بستن   چاپ