پیام خوزستان
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان:
از انتشار خبرهای منفی در خوزستان آسیب می‌بینیم
يکشنبه 30 تير 1398 - 17:58:20
پیام خوزستان - مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با اشاره به نوع بازنمایی خوزستان در افکار عمومی کشور و با تاکید بر لزوم انتشار اخبار اتفاقات مثبت استان گفت: با انتشار خبرهای منفی در استان بسیار آسیب می‌بینیم؛ در دو هفته اخیر دو اتفاق موجب شد افکار عمومی نسبت به خوزستان تحت تاثیر قرار بگیرد که یکی از آن‌ها ربوده شدن یک زن در خیابان و دومی نزاع دسته‌جمعی در شوش بود.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، محمدصادق کریمی‌کیا در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی زنان و سلامت خوزستان که امروز (30 تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به برخی آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: طی دو سال اخیر شورای اجتماعی کشور به موضوع آسیب‌های اجتماعی به ویژه خودکشی ورود کرده است.
وی با بیان اینکه خوزستان نیازمند امیدبخشی است، گفت: اقداماتی که در این زمینه در برخی شهرستان‌ها به صورت پایلوت انجام شده، بسیار موفقیت‌آمیز بوده که باید این اقدامات به صورت مستمر ادامه یابد.
کاهش 26 درصدی موارد غرق‌شدگی
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با اشاره به وضعیت غرق‌شدگی در استان بیان کرد: متاسفانه از سال 93 تا 96 خوزستان مقام نخست در آمار غرق‌شدگان در کشور را داشت اما با اقدامات انجام شده آمار غرق‌شدگان از 196 نفر در سال 96 به 100 نفر در سال 97 رسید و شاهد کاهش 26 درصدی در این زمینه بوده‌ایم.
کریمی‌کیا ادامه داد: با توجه به شرایط سیلاب و وجود رودخانه‌های پرآب و کانال‌های آبیاری در خوزستان، از ابتدای سال جاری تاکنون 48 نفر بر اثر غرق‌شدگی جان باخته‌اند. با توجه به این شرایط در ادامه تابستان نیز باید شاهد این وضعیت باشیم.
لزوم رسیدگی به وضعیت غرق‌شدگی در شوشتر و دزفول
وی گفت: این آمار غرق‌شدگی می‌طلبد تا موضوع در شورای اجتماعی مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شود. در این زمینه اعتباراتی از منابع استانی برای گتوند و حمیدیه اختصاص یافته و جذب شده است اما علی‌رغم اینکه شهرستان‌های شوشتر و دزفول طرح‌های خود را ارائه داده‌اند، تاکنون اعتباری برای این شهرستان‌ها جذب نشده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان عنوان کرد: با توجه به وجود سد در بالادست دزفول، سرد بودن آب و برخی عوامل دیگر،‌ شرایط در این شهرستان نگران‌کننده است. همچنین 80 تا 90 درصد غرق‌شدگان در دزفول غیربومی هستند و اطلاعاتی از منطقه ندارند.
وی بیان کرد: شهرداری دزفول در این زمینه خوب عمل نکرده است این در حالی است که در برخی مکان‌ها، تنها نصب علائم هشداردهنده مانند اینکه در این منطقه‌ 10 نفر غرق شده‌اند، بسیار تاثیرگذار است.
کریمی‌کیا ادامه داد: شناگرهای حرفه‌ای کشور در منطقه چال کندی به دلیل شرایط محیطی آن جرات شنا کردن ندارند بنابراین شرایط دزفول با شهرستان‌های دیگر متفاوت است. باید در ادامه تابستان آمار مغروقین را کنترل کنیم زیرا ادامه افزایش مغروقین در دزفول افکار عمومی را جریحه‌دار می‌کند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان تاکید کرد: در دزفول و شوشتر به طرح ویژه‌ای جهت کنترل غرق‌شدگی نیاز داریم. در محدوده شهری دزفول و شوشتر باید تلاش بیشتری شود و حداقل گشت ساحلی راه‌اندازی شود.
وی افزود: گاهی در منطقه علی‌کله می‌بینید که همزمان پنج شش نفر برای شنا حضور دارند و باید پایگاه امداد و نجات هلال احمر در این منطقه فعال‌تر شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان عنوان کرد: غرق‌شدگی در دیگر مناطق استان به عوامل دیگری از جمله عدم رعایت ایمنی در مناطق تفریحی برمی‌گردد.
از انتشار خبرهای منفی در خوزستان آسیب می‌بینیم
کریمی‌کیا با اشاره به نوع بازنمایی خوزستان در افکار عمومی کشور بیان کرد: با انتشار خبرهای منفی در استان بسیار آسیب می‌بینیم؛ در دو هفته اخیر دو اتفاق موجب شد افکار عمومی نسبت به خوزستان تحت تاثیر قرار بگیرد که یکی از آن‌ها ربوده شدن یک زن در خیابان و دومی نزاع دسته‌جمعی در شوش بود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان تصریح کرد: در کنار این اخبار منفی باید خبرهای مثبت نیز منعکس شوند. در خوزستان نیز اتفاقات خوبی داریم مانند برگزاری کنسرت سالار عقیلی در اهواز و حضور 10 هزار نفر در یک فضای عمومی و همچنین برگزاری جشن پایانی بورس تحصیلی دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار که برخی از این اتفاقات بوده‌اند.
کریمی‌کیا گفت: 25 شهریورماه نیز نمایشگاه دستاوردهای حوزه‌های اجتماعی در کشور برگزار خواهد شد که باید طرح‌های ویژه این حوزه در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شود.
مصوبات جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی زنان و سلامت
به گزارش ایسنا، در پایان جلسه مصوب شد که فرمانداری شوشتر و فرمانداری دزفول تا پایان فصل گرما نسبت به انجام طرح‌های ایمن‌سازی، اطلاع‌رسانی و گشت‌های ساحلی در تفرجگاه‌ها و شناگاه‌های هر دو شهرستان اقدامات لازم را انجام دهند.
همچنین صدا و سیمای مرکز خوزستان نسبت به انتشار محتوای هشداردهنده و اطلاع‌رسانی مناسب به شهروندان خوزستان در استفاده از بستر رودخانه‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.
در ادامه بر پایداری طرح جوانه‌ها در سال 98 تاکید شد و مقرر شد آمار دقیق خودکشی‌ها به تفکیک هر شهرستان جهت تامین اعتبار در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار بگیرد.
همچنین بر اجرای الگوی مداخلات اجتماعی شهرستان بهبهان در آسیب اجتماعی خودکشی، برای 5 شهرستان ایذه، لالی، باغملک، مسجدسلیمان و دزفول تاکید شد. 
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/127266/از-انتشار-خبرهای-منفی-در-خوزستان-آسیب-می‌بینیم
بستن   چاپ