پیام خوزستان
آنچه باید دربارره "زمان طلایی" درمان سکته مغزی بدانید
يکشنبه 14 آبان 1396 - 6:00:26 PM
ایسنا - اجتماعی
خوزستان آنلاین - رئیس انجمن استروک (سکته مغزی) ایران گفت: همچنان دومین علت مرگ و میر و اولین علت ناتوانی در کشور ما سکته مغزی است.
به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه خوزستان، دکتر بابک زمانی در همایش سکته مغزی و قلبی که امروز (14 آبان‌ماه) در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در همه شهرها در کشور استروک به عنوان یکی از اولویت‌ها شناخته شده و در حال درمان است. در جریان برنامه‌های سکته‌های مغزی که در سراسر کشور برگزار شد، شاهد بودیم که در تمام شهرها همکاران ما در اطلاع‌رسانی عمومی فعالیت خوبی داشته اند.
وی افزود: موارد سکته مغزی سال به سال پیشرفت می‌کرد. هنگام سکته مغزی هر لحظه بخشی از مغز از بین می‌رود و علاوه بر خسارت‌های روحی و جانی عوارض اقتصادی زیادی بر جا می‌گذارد. از سه سال پیش این موضوع درک شد و برنامه‌های درمانی سکته مغزی پا به پای سکته قلبی پیش رفت.
رئیس انجمن استروک ایران تصریح کرد: در سال 1980 در اروپا و آمریکا از هر 100 هزار نفر 100 نفر به دلیل سکته مغزی فوت می‌کردند ولی آمار مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در سال 2005 به زیر 40 نفر در 100 هزار نفر و پس از آن به زیر 20 نفر در 100 هزار نفر کاهش یافته است.
زمانی بیان کرد: متاسفانه همچنان دومین علت مرگ و میر و اولین علت ناتوانی در کشور ما سکته مغزی است. 70 درصد افرادی که دچار سکته مغزی می‌شوند ناتوان می‌مانند و این امر موجب ایجاد مشکلات فراوانی می‌شود.
وی افزود: درمان سکته مغزی نیاز به تکنولوژی و هزینه زیادی ندارد و تنها لازمه آن فرهنگ‌سازی و مشارکت مردم است.
رئیس انجمن استروک ایران بیان کرد: تأثیر درمان سکته مغزی حاد چیزی نیست که به چشم بیاید و برخی بیماران بهبودی کامل پیدا می‌کنند. همچنین بیماران دچار نقیصه پس از 90 روز علائم درمان و استفاده از دارو را مشاهده می‌کنند.
زمانی تصریح کرد: از سال 2015 ممنوعیت‌های درمان سکته حاد خیلی محدود شده یعنی هر فردی که در سه ساعت نخست به بیمارستان مراجعه کند بدون ممنوعیت‌ها درمان می‌شود که این بازه زمانی به چهار ساعت و نیم افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه نتیجه درمان افرادی که در یک یا یک و نیم ساعت نخست مورد درمان قرار گرفتند با افرادی که دیر مراجعه کرده اند بسیار متفاوت بوده است، افزود: گلدن تایم یا زمان طلایی سکته مغزی یک الی یک و نیم ساعت و زمان مجاز برای رسیدگی به سکته مغزی چهار ساعت و نیم شناخته شده است.
رئیس انجمن استروک ایران با بیان اینکه 40 درصد درمان بیماران سکته مغزی جواب نمی‌دهد، عنوان کرد: درمان سکته‌های مغزی محدودیت‌هایی دارد و باید در ساعات اولیه برای این بیماران درمان مداخله‌ای انجام شود.
زمانی ادامه داد: تنها 30 درصد بیماران سکته مغزی حاد رجیستری شده‌ و توسط اورژانس 115 به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند یعنی 70 درصد این بیماران به اورژانس اعتماد ندارد یا سیستم اورژانس نواقصی دارد.
وی گفت: بهترین شهری که بیشترین اعزام توسط اورژانس را در خصوص بیماران سکته مغزی داشته مشهد با 60 درصد بوده است و باید تلاش شود تا تعداد بیشتری از بیماران با اورژانس شهری و 115 به مراکز درمانی منتقل شوند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/15482/آنچه-باید-دربارره-"زمان-طلایی"-درمان-سکته-مغزی-بدانید
بستن   چاپ