پیام خوزستان
توريسم‌درماني خوزستان تشنه برنامه‌ريزي‌هاي اعتباري
دوشنبه 23 دي 1392 - 11:12:53 AM
فارس
ايران از نظر جاذبه‌هاي گردشگري، طبيعي، آب و هوا و باستاني جزو 10 کشور برتر جهان است ولي از بازار توريسم سهمي شاخص نبرده است.

با وجود ظرفيت‌هاي بي‌نظير اين بخش در کشورمان و اينکه از توريسم درماني به عنوان صنعت سوم جهان نام برده مي‌شود اما اين بخش همچنان نيازمند توجه و حمايت‌هاي مالي و بودجه‌اي از سوي دولت است تا بتواند چون برخي از کشورها از طريق اين صنعت امرار معاش کند.

امروزه با صنعتي شدن کشورها و بروز دردهاي مختلف در روح و بدن انسان‌ها و روي آوردن به عمل‌هاي جراحي زيبايي به صورت چشمگير، بحث توريسم درماني يکي از بخش‌هاي روبه رشد صنعت گردشگري به شمار مي‌آيد با اين وجود در کشورمان اين دغدغه وجود دارد که آيا اين بخش از توريست به شکوفايي مي‌رسد يا به دليل بي‌توجهي‌ها، رو به فراموشي خواهد رفت؟

*خوزستان محل تردد زوار عراقي

اما خوزستان با توجه به اينکه هر ساله شاهد ورود زائران و کاروان‌هاي بسيار راهيان نور از سراسر کشور است اما در اين زمينه همچنان خاموش است و بويي از توريسم درماني نبرده است. درست است مسئولان در اين زمينه در تلاش هستند اما تاکنون شاهد موفقيت‌هاي قابل توجه نبوده و براي اين امر نيازمند تامين اعتباراتي در خور شان دارند.

شهرهاي شمالي اين استان سرسبز و باصفا و شهرهاي جنوبي با برخورداري از مناطق عملياتي دوران دفاع مقدس گردشگران و زوار زيادي را همه ساله به سوي خود رهنمون مي‌کنند که در صورت تحقق برنامه‌هاي توريسم درماني مي‌توان شاهد سرازير شدن درآمدزايي قابل توجهي به اين مناطق بود.

مناطقي در جنوب خوزستان چون شلمچه که ميزبان ميليون‌ها زوار و مسافر در نوروز است و به‌ويژه در ايام اربعين حسيني در آن جاي سوزن انداختن نيست.

علاوه بر اين با توجه به همجواري اين استان با عراق و ورود زوار عراقي از مرز شلمچه براي عازم شدن به جاي جاي کشورمان به‌ويژه مشهد مقدس مي‌توان از ظرفيت و پتانسيل‌هاي اين امر بهره برد و به اين روند مثبت درآمدزايي در جنوب خوزستان به طور مجزا از شمال استان، سرمايه‌گذاري و روي خوش بيشتري نشان داد.

با وجود اينکه اين خوزستان همه ظرفيت‌هاي لازم اعم از صنايع‎دستي، آثار باستاني و تاريخي، زيارتي را دارد و يک منطقه گردشگري مذهبي است بايد به آن به چشم نه محدوديت بلکه يک مزيت نگاه کرد و جنبه سياحتي آن را بيش از پيش تقويت کرد.

*راه اندازي بيمارستان خصوصي 150 تختخوابي

در اين خصوص به سراغ دانشکده علوم پزشکي آبادان مي‌رويم و نظر قائم مقام اين دانشکده را در خصوص اقدامات انجام شده در ارتباط با توريسم درماني را جويا مي‌شويم.

نصرالله حسوني بحريني اظهار کرد: براي اين منظور يک تيم کارشناسي براي راه اندازي و تقويت توريسم درماني در منطقه توسط دانشکده علوم پزشکي آبادان راه‌اندازي شده است.

وي اضافه کرد: با توجه به مجاورت مرز شلمچه به کشور عراق، انجام اقدامات در اين زمينه بايد با حمايت بيشتري صورت پذيرد و در اين زمينه وجود دستگاه‌هاي قوي چون منطقه آزاد اروند نعمتي بالقوه هستند.

قائم مقام اين دانشکده علوم پزشکي آبادان خاطرنشان کرد: منطقه آزاد اروند نيز در همين راستا در حال عقد تفاهمنامه هستند تا بتوانند بيمارستان خصوصي 150 تختخوابي در اين منطقه داير شود و کار جذب پذيرش بيماران (توريست) را در دستور کار قرار دهد.

وي عنوان کرد: همچنين مجوز براي راه‌اندازي کلينيک تخصصي به هلال احمر با محوريت برنامه‌هاي توريسم درماني داده شده که کلينيک چشم و ارتوپدي را مستقر خواهند کرد.

حسوني بحريني ادامه داد: در اين زمينه نيز عقد قرارداد تعريف شده و تعرفه‌هاي درماني براي جذب و درمان بيماران (توريست) وي.آي.پي تعيين شده است.

وي ابراز داشت: در خصوص ارجاع اعمال جراحي مورد نياز با بيمارستان‌هاي آبادان و خرمشهر، توافقنامه‌اي در حال پيگيري است و بيمارستان وليعصر(عج) براي پذيرش و درمان توريست (توريسم درماني) مهيا خواهد شد.

قائم مقام دانشکده علوم پزشکي آبادان با اشاره به راه‌اندازي بخش خصوص (وي.آي.پي) بيمارستان وليعصر تصريح کرد: برنامه براي آماده‌سازي اين بخش آغاز شده است.

وي ادامه داد: اميدواريم منطقه آزاد اروند هرچه سريع‌تر اقدامات لازم در راستاي راه‌اندازي بيمارستان در اين زمينه را از طريق اخذ مجوز و تامين اعتبارات لازم، محقق کند تا بتوان گامي مثبت و جدي در راستاي تقويت توريسم درماني برداشت.

*توريسم درماني بايد منجر به ارزآوري شود

از سويي ديگر رئيس اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري آبادان نيز در اين رابطه توضيحاتي ارائه داد.

شمس‌الدين نوربخش چنين اظهار کرد: توريسم درماني يکي از شاخه‌هاي بحث گردشگري است و نوع ويژه و خاصي را به خود اختصاص مي‌دهد.

وي با بيان اينکه کشور ما ظرفيت‌هاي بي‌نظيري در توريسم درماني دارد ادامه داد: اين بخش نياز به سرمايه اوليه هنگفتي دارد و شاخص‌هاي خاصي را براي راه‌اندازي و تقويت مي‌طلبد.

رئيس اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري آبادان با بيان ديگر ويژگي‌هاي توجه به توريسم درماني گفت: استفاده از تجهيزات روز دنيا و همچنين وجود متخصصان پزشکي و گردشگري در اين راستا مي‌توانند نقش قابل توجهي در کم و کيف کار داشته باشند.

وي تصريح کرد: در کشور ما نيروهاي پزشکي و درماني خوبي براي تقويت اين مبحث وجود دارد که در تمام دنيا به‌ويژه کشورهاي خليج شناخته شده‌اند.

نوربخش اضافه کرد: خوشبختانه شاهد هستيم که هر ساله تعداد بسياري از بيماران خارجي (به‌ويژه از کشورهاي عربي نظير کويت، امارات، عراق، سوريه و ...) براي درمان به اين کشور ورود مي‌کنند.

وي ادامه داد: مرز شلمچه نيز به دليل مجاورت با کشور عراق از ظرفيت‌هاي بي‌نظيري در اين مبحث برخوردار است زيرا هر ساله سيل بي‌شماري از زوار و مسافران عراقي را به اين کشور رهنمون مي‌کند.

اين مسئول فرهنگي آبادان اضافه کرد: توريسم درماني زماني مي‌تواند در کشور موثر واقع شود که ارزآوري داشته باشد در غير اينصورت موجب هدر رفت هزينه‌هاي سنگين انجام شده در اين خصوص خواهد شد.

وي خاطرنشان کرد: سال‌هاي گذشته در رابطه با توريسم درماني در اين منطقه پيگيري‌هاي خوبي انجام شد که به دليل نبود شرايط مناسب آن زمان، اين روند از تب و تاب افتاد اما اخيرا پيگير‌ي‌هايي جديد از سوي مسئولان شهرستان در اين خصوص روند رو به رشدي گرفته و مطمئنا تبعات مثبتي را به دنبال خواهد داشت.

*توريسم درماني چشم‌انداز بهداشت و درمان نفت آبادان است

رئيس بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان گفت: بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان، توريسم درماني را در چشم‌انداز سازماني خود قرار داده است.

سيدمحمد مجتهدزاده نيز در بازديد مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند از بيمارستان جديد صنعت نفت آبادان اظهار کرد: بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان توريسم درماني را در چشم‌انداز سازماني خود قرار داده و تمام تلاش خود را در اين راستا به کار بسته است.

وي با بيان اينکه اميدواريم به زودي تمام زمينه‌ها را در اين راستا مهيا کنيم تصريح کرد: وقتي توريسم سلامت و توريسم درماني مطرح مي‌شود بايد زمينه‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري آن را مهيا کنيم و وضعيت ارائه خدمات VIP را بررسي و افراد مسلط به زبان خارجي را جبراي برخورد با توريسم تربيت کنيم.

رئيس بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان خاطرنشان کرد: بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان در اين خصوص برنامه‌هاي اجرايي خود را آغاز کرده است.

وي با ارائه گزارشي از وضعيت بهداشت و درمان صنعت نفت و نحوه ارائه خدمات و راه‌اندازي واحدهاي جديد اين مرکز و روند پيشرفت پروژه احداث بيمارستان جديد صنعت نفت آبادان با مدير عامل سازمان گفت‌وگو کرد.

*توريسم درماني کم‌هزينه و پردرآمد است

در زمينه توريست درماني و جذب گردشگران سلامت همواره بايد به چهار آيتم اساسي در اين زمينه توجه داشت. توانمندي‌هاي شاغلان حرفه پزشکي، تکنولوژي‌هاي روز و استانداردهاي جهاني، اقتصاد درمان و هزينه‌هاي درماني و مقررات داخلي کشورها از عوامل مهم گردشگر سلامت هستند.

اما متاسفانه تبليغات مناسبي براي شناسايي توانمندي‌هاي پزشکي و گردشگري ايران در خارج صورت نگرفته است و رسانه‌ها در اين زمينه بايد نقش موثرتري ايفا کنند.

امروزه صنعت توريسم درماني در جهان بالاتر از صنايع نفت و طلا قرار دارد و کم هزينه و پر درآمدتر است.

در بخش توريسم درماني فقط به جذب گردشگر توجه نمي‌شود بلکه فراتر از آن مي‌تواند موقعيت و جايگاه ايران را از نظر علمي، سياسي، اجتماعي و منطقه‌اي تقويت کند که در صورت توجه هرچه بيشتر مسئولان به‌ويژه در مناطق مرزي چون خوزستان مي‌توان موجبات ارتقاي بخش اقتصاد گردشگري و درآمدزايي بي‌نظيري را رقم زد.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/619/توريسم‌درماني-خوزستان-تشنه-برنامه‌ريزي‌هاي-اعتباري
بستن   چاپ