پیام خوزستان
دست های بسته کارآفرینان دزفول در جنگ اقتصادی
چهارشنبه 30 آبان 1397 - 10:11:17 AM
ایرنا
پیام خوزستان - دزفول - کارآفرینان و تولیدکنندگان شهرستان دزفول با توجه به مشکلات اقتصادی سال های اخیر نیازمند حمایت مسئولان هستند.
  دشمن در سال های اخیر برای فروپاشی نظام اقتصادی ایران از هیچ تلاشی دریغ نکرده و با اعمال تحریم های ظالمانه جنگی تمام عیار را به اقتصاد کشور ما تحمیل کرده است.
کارآفرینان در این جنگ اقتصادی می توانند سربازان خوبی برای نظام باشند البته برای ایفای این نقش خطیر باید به مشکلات و خواسته های منطقی آنها توجه ویژه شود.
کارآفرینان متعهد و تلاشگری در شهرستان دزفول وجود دارد که برخی از آنها در سال های اخیر عنوان کارآفرین برتر ملی را نیز کسب کرده اند.
این کارآفرینان ده ها فرصت شغلی در شهرستان دزفول ایجاد کرده اند و با توجه به مشکلات فراوانی که پیش رو دارند در صورت حمایت نشدن به طور قطع از ادامه فعالیت دلسرد خواهند شد.
دلسرد شدن هر یک از این کارآفرینان به معنی برداشته شدن نان از سفره چندین خانوار است که خود تبعات بیشتری دارد.
مدیرعامل یکی از شرکت های دزفول که در زمینه تولید قطعات بتنی و پیمانکاری فعالیت دارد گفت: این شرکت قراردادهای مدت داری با ادارات و سازمان های آب و برق، شهرداری و راه امضا کرده که افزایش ناگهانی نرخ دلار مشکلات فراوانی را برای این شرکت ایجاد کرده است.
محمد سعادت پور افزود: تهیه مواد اولیه برای تولید بتن به صورت نقدی انجام می شود ولی پرداختی ها چندین سال طول می کشد که همین امر باعث ایجاد خسارت های مالی زیادی برای شرکت شده و تعداد نیروهای این شرکت با 40 سال سابقه فعالیت به 60 نفر رسیده اند.
وی با بیان اینکه این شرکت با مشکلات موجود با 20 درصد توان فعالیت می کند، اظهار داشت: نداشتن صرفه اقتصادی منجر به تعطیل شدن چندین شرکت تولیدی در شهرستان دزفول شده است.
این کارآفرین دزفولی افزود: یکی از نهادهای دزفول 40 میلیارد ریال به شرکت بدهی دارد که با توجه به مشکلات اقتصادی و ناتوانی در پرداخت حقوق کارکنان شرکت لازم است این طلب و سایر طلب ها هرچه سریعتر وصول شوند.
وی اظهار داشت: شرکت با توجه به وضعیت بازار توانایی پرداخت اقساط بانکی را ندارد و با این روند در پرداخت سه ماه حقوق معوقه کارکنان دچار مشکل می شود.
یکی دیگر از کارآفرینان دزفول با اشاره به فعالیت شرکت خود در زمینه کشاورزی، تولید بتن و صندوق قرض الحسنه گفت: بخش تولید بتن شرکت ما بدلیل مشکلات بیمه ای و مالیاتی و همچنین ناتوانی در کنترل قیمت ها از طرف اتحادیه با مشکلات زیادی روبرو شد.
مجید عطایی نژاد افزود: این شرکت پارسال سه میلیارد و 750 میلیون ریال مالیات پرداخت کرد ولی به دلیل ناتوانی در تامین دیگر هزینه ها به صورت موقت تعطیل شد.
وی افزود: با وجود اینکه این شرکت تعاونی چندمنظوره است، بخش نمایشگاهی آن به افراد غیربومی سپرده شده است که همین امر بدلیل حمایت نکردن از کارآفرینان بومی منجر به تعطیلی یکی از شرکت های زیرمجموعه شد.
این کارآفرین دزفولی گفت: در حوزه گلخانه نیز ورود کردیم ولی با توجه به شرایط موجود دست خالی برگشتیم لذا انتظار می رود مسئولان حمایت بیشتری از شرکت های تولیدی داشته باشند.
مدیرعامل یک شرکت تولیدی دزفول نیز با گلایه از حمایت نشدن شرکت های تولیدی در این شهرستان اظهار داشت: متاسفانه برخی نامه ها و درخواست های ما بی جواب مانده است.
محمد پویه افزود: این شرکت سه سال متوالی به عنوان واحد برتر استان و 2 سال متوالی به عنوان تعاونی برتر استان معرفی شده که نشان از ظرفیت های آن است.
وی گفت: با وجود مشکلات اقتصادی فراوان در سال های اخیر اجازه ندادیم اقساط بانکی به تعویق بیفتند ولی مسئولان نیز باید با حمایت از کارآفرینان اجازه تصاحب این افراد توسط دیگر کشورها را ندهند.
پویه افزود: تاکنون دعوت نامه های متعددی برای راه اندازی واحدهای صنعتی در کشورهای مختلف برای این شرکت ارسال شده و کشورهای دیگر به دلیل کیفیت تولید خواهان راه اندازی این شرکت در کشور خود شده اند در حالیکه در کشورمان از هیچ حمایتی بهره مند نیستیم.
وی خواستار حمایت مسئولان از تولیدکنندگان شد و به آنها توصیه کرد اجازه ندهند تولیدکنندگان و کارآفرینان از ادامه فعالیت دلسرد شوند.
یکی از کارآفرینان فعال در حوزه پرورش ماهی نیز گفت: بدلیل شرایط خشکسالی، افزایش نرخ دلار و شرایط حاکم بر اقتصاد کشور شرایط برای پرورش ماهی سخت شده است به طوریکه عرضه آبزیان نیز سود ده نیست.
عبدالمجید حنطوش زاده افزود: با وجود اینکه بارها مشکلات کارآفرینان در زمینه پرورش آبزیان بیان شده تاکنون هیچ پاسخی داده نشده است.
مدیرعامل یکی دیگر از شرکت های دزفول نیز اظهارداشت: با وجود اینکه کارآفرینان تثبیت اشتغال و بومی سازی را هدف قرار داده اند به صورت شخصی به مشکلات آنها پرداخته می شود در حالیکه باید نسبت به تولیدکنندگان و کارآفرینان به صورت یک مجموعه توجه شود.
بهزاد علیزاده حداد بر مدیریت شرایط توسط سرمایه گذار تاکید کرد و افزود: باید برنامه های بلندمدتی برای سرمایه گذاران تدوین شود تا افرادی که به این بخش ورود می کنند نگران سرمایه و وضعیت اقتصادی نباشند.
** سبد مشاغل مورد نیاز برای هر شهر و روستا تهیه شود
لقمان داودی مدیر صندوق کارآفرینی امید دزفول درباره مشکلات کارآفرینان این شهرستان گفت: متاسفانه تاکنون مشاغل مورد نیاز هر روستا و شهر شناسایی و معرفی نشده اند که این امر یکی از خلاهای موجود است.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی مشخص در زمینه نیاز تولید هر روستا و شهر افزود: کارآفرین می تواند با مراجعه به این بانک اطلاعاتی متوجه نیاز تولید هر منطقه شود.
وی اظهار داشت: اگر بدون توجه به نیاز منطقه درخصوص صدور مجوز اقدام شود به طور قطع تولیدکننده شکست خواهد خورد لذا باید نظارت کارشناسی بر فعالیت های تولیدی صورت گیرد.
** بانک ها مصوبه استمهال تسهیلات بانکی صنایع را اجرا نمی کنند
مدیر تولید یک شرکت کشاورزی نیز گفت: هفت ماه پیش مصوبه استمهال تسهیلات بانکی واحدهای تولیدی در هیات دولت به تصویب رسیده و به بانک ها ابلاغ شده است ولی بانک ها این مصوبه را با اعلام وجود ابهام اجرا نمی کنند.
غلامعلی اسلامی افزود: مشکلات اقتصادی باعث شده هیچ تولیدی در زمینه کشاورزی و صنعتی جوابگوی هزینه ها نباشد و کارآفرینان برای اینکه بتوانند اقتصاد را سرپا نگه دارند نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان هستند.
وی با بیان اینکه معوقات بانکی کارآفرینان بسیار زیاد است، تصریح کرد: هزینه یک فرد بیکار برای نظام خیلی بیشتر از ایجاد اشتغال است که مسئولان باید به این نکته توجه داشته باشند.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان نیز درخصوص این مشکلات به ایرنا گفت: مصوبه استمهال تسهیلات بانکی کارآفرینان مربوط به تسهلات زیر یک میلیارد ریال است که بانک ها برای اجرای آن 22 شرط قایل شده اند.
سید سعید حسینی نژاد افزود: بانک ها ترجیح می دهند بدهکاران بیشتری با بدهی کم را آزاد کند تا اینکه یک بدهی میلیاردی تسویه شود.
وی پیشنهاد کرد ستاد تسهیل و رونق تولید با دبیری صنعت و معدن در شهرستان ها برگزار شود تا مشکلات و خواسته های صنعتگران در آن ستاد بررسی شوند.
وی با اشاره به اینکه برخی مشکلات مربوط به سطح کلان کشور است، گفت: با توجه به رکودی که در بازار ساخت و ساز ایجاد شده 200 صنعت وابسته به ساخت و ساز نیز دچار رکود شده اند که تاثیر زیادی بر بازار داشته اند.
** نوآوری لازمه حیات صنایع است
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خوزستان تکیه بر نوآوری ها را ضروری دانست و افزود: کارآفرینان باید ضمن تشخیص فرصت ها توانایی ریسک را داشته باشند.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و کاهش نرخ پول ملی باید شرایط برای صادرات تولیدات داخلی فراهم شود و این تهدید به فرصت تبدیل شود.
حسینی نژاد توسعه گردشگری را یکی از راهکارهای برون رفت از وضعیت اقتصادی دانست و گفت: توسعه گردشگری و ورود گردشگر به استان خوزستان می تواند موجب ورود ارز خارجی به کشور شود چراکه وجود منطقه آزاد در آبادان و خرمشهر موجب ورود گردشگران به منطقه شده و تاثیرات مثبتی داشته است.
وی با بیان اینکه برای ورود گردشگر می توان از ظرفیت های گردشگری دزفول استفاده کرد، افزود: خوشبختانه عملکرد امور مالیاتی استان خوزستان بسیار خوب بوده و بیش از 100 درصد تحقق عملکرد در دریافت مالیات مشاهده شده که این نشانه همکاری خوب کارآفرینان و صنعتگران استان با دولت است.
** دزفول هیچ عضوی در کانون کارآفرینان خوزستان ندارد
وی ادامه داد: کانون کارآفرینان استان خوزستان در حالی تشکیل شده که دزفول هیچ عضوی در این کانون ندارد لذا پیشنهاد می شود در ذیل این کانون کارگروه های تخصصی در بخش صنعت، کشاورزی و فناوری اطلاعات تشکیل شود و جزئیات مورد بحث قرار گیرند تا بتوان نسبت به رفع آنها اقدام کرد.
وی با بیان اینکه 50 درصد طرح های جذب شده اقتصادی استان خوزستان در بخش روستایی بوده است، گفت: یکی از راه های عبور مشکلات مالی کارآفرینان از این بحران اقتصادی جایگزین کردن تسهیلات کم بهره است.
** شورای گفت و گوی صنعت در دزفول تشکیل شد
مسئول امور اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول نیز در این باره گفت: برای نخستین بار شورای گفت و گوی صنعت برای بررسی و رفع مشکلات صنعتگران در فرمانداری دزفول تشکیل شده که امید است گامی در راستای حمایت از کارآفرینان باشد.
غلامرضا فردوست افزود: کارآفرینان باید در شرایط جنگ اقتصادی همت کنند و با اقدامی جهادی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور گام بردارند.
حدود 300 واحد صنعتی و تولیدی فعال در شهرستان دزفول وجود دارد.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/91908/دست-های-بسته-کارآفرینان-دزفول-در-جنگ-اقتصادی
بستن   چاپ