رژیم صهیونیستی دنبال جبران شکست در طوفان الاقصی با حمله به سوریه است/ علل و عوامل فتنهگریهای جدید در سوریه
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - به گزارش خبرگزاری حوزه، هم زمان با توافق آتشبس بس در لبنان و پس از گذشت 5 سال از توافق سوچی و توقف جنگ در شمال سوریه تروریستهای تحریر الشام عملیات گسترده ای را در منطقه حلب و حومه شرقی ادلب آغاز کردند.
ابعاد،زمان، گستره و شدت عملیات تروریست های نیابتی در سوریه که به مدرن ترین ساز و برگ نظامی مجهز هستند از برنامه ریزی دقیق برای این عملیات و اهداف سیاسی، امنیتی و نظامی پشت پرده آن حکایت می کند.
اگرچه برخی رسانه های پشتیبانی کننده از گروه تروریستی تحریر الشام در تلاشند تا نقش ابو محمد الجولانی رهبر این گروه را در این اقدام برجسته کنند لیکن به روشنی مشخص است که در خوش بینانه ترین وضعیت، اتاق عملیات مشترکی که از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی متحدان منطقه ای آنها اداره می شود فرماندهی و پشتیبانی از این عملیات را بر عهده دارد و تروریستهای اجاره ای چون گذشته صرفا نقش پیاده نظام مزدور بازی می کنند.
در همین راستا خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، در گفتوگو با حجت الاسلام و المسلمین علی سعیدی، رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظّم کل قوا به بررسی چرایی اوج گیری مجدد تحرکات تروریستی در سوریه، اهداف آمریکا و اسرائیل در سوریه، رابطه میان شکست رژیم صهیونیستی در لبنان و حمله به سوریه و ... پرداخته است که ماحصل این گفتوگو را در ادامه می خوانید:
* ضمن تقدیر و تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، در ابتدا در خصوص پشت پرده تحرکات تروریستی در سوریه و چرایی اوج گیری مجدد تحرکات تروریستی در سوریه توضیحاتی را بفرمائید.
تحرک مجدد تروریستها با حمایت رژیم صهیونیستی و چراغ سبز آمریکا ناظر به نقش مقاومت در تقابل با اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی و جایگاه سوریه در مقاومت میباشد.
علل و عوامل فتنهگریهای جدید در سوریه
1. جایگاه سوریه در منطقه مقاومت: در طول بیش از 7 دهه از شکلگیری رژیم صهیونیستی و به رغم کشاندن پای برخی کشورها به میز مذاکره همچون قرارداد کمپ دیوید و اسلو، سوریه در این مدت طولانی محکم در مواضع خود در حمایت از آرمان فلسطین و تقابل با رژیم صهیونیستی پابرجا و استوار بود و این ایستادگی برای جبهه دشمن بسیار سنگین و گران تمام شد.
در مرحله پیشین با حمایت از گروههای آشوبگر درصدد حذف سوریه از مقاومت برآمدند که با حمایت جبهه مقاومت به ویژه مدیریت میدانی شهید حاج قاسم سلیمانی، شکست خوردن و مقاومت همچنان در جبهه مقاومت ایستاد.
بالآخره سوریه خط مقدم مقاومت و حلقه اتصال کشورهای منطقه به هستههای مقاومت همچون لبنان و فلسطین و خط مقدم مقابله با رژیم صهیونیستی است که این موضوع جایگاه سوریه در عرصه مقاومت را با اهمیت نموده است.
2. نقش سوریه در قدرت دفاعی حزب الله: نقطه قوت دیگر سوریه ایفای نقش در ارتقاء جایگاه حزب الله در منطقه مقاومت قدرت دفاعی این گروه میباشد. گرچه ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام نقش فزایندهای در شکلگیری مقاومت از ایران، عراق، سوریه، لبنان، فلسطین تا تنگه باب المندب و یمن داشته و دارد اما سوریه در تثبیت مقاومت و تقویت جایگاه حزب الله تاثیرگذار بوده. در مقابل هم حزب الله هم در سرکوب اشرار در دوره قبل و حفظ و صیانت از استقلال سوریه ایفای نقش نمود.
بنابراین یکی از عوامل فشارهای مضاعف به سوریه و دسیسه مجدد برای ایجاد آشوب در این کشور نقش و جایگاه این کشور در رابطه با حزب الله میباشد.
3. نقش سوریه در عدم شکلگیری طرح عادیسازی: سوریه به عنوان یک کشور عرب نقش ممتازی در ایستادگی و مقاومت در برابر طرح آمریکا برای عادیسازی روابط دیگر کشورهای عرب با اسرائیل داشته و دارد. در این سالهای اخیر به ویژه دستیابی ترامپ به قدرت به عنوان ریاست جمهوری آمریکا در دوره اول، تلاش زیادی را به عمل آورد تا زمینه عادیسازی روابط کشورهای عربی را با اسرائیل فراهم نماید و در این مسیر کشورهایی همچون امارات، مغرب و برخی دیگر کشورهای عربی به عادی سازی با اسرائیل دست یازیدند و زمزمههایی برای پیوستن عربستان به موضوع به گوش میرسید که عملیات طوفان الاقصی وضعیت را تغییر داد و در این میان سوریه با اتخاذ راهبرد روشن وارد این عرصه شد و همچنان در حمایت از فلسطین وفادار ماند.
4. مقابله با نفوذ روسیه: از دیگر عوامل فعال کردن اشرار تضعیف جایگاه روسیه در سوریه و مقابله با نفوذ روسیه میباشد. بعد از فروپاشی شوروی روسیه تنها جایی را که به عنوان سکوی نفوذ مورد توجه قرار داد سوریه بود و پایگاه روسیه در بند لاذقیه از نشانههای نفوذ روسیه در سوریه میباشد که این مسئله برای آمریکا قابل تحمل نبوده و لذا از جمله اهداف فشار روی سوریه قطع نفوذ روسیه است.
* چه رابطه ای میان شکست رژیم صهیونیستی در لبنان و حمله به سوریه وجود دارد؟
رژیم صهیونیستی بعد از عملیات مهم طوفان الاقصی سرمایههای زیادی را که در سایه تجاوزات و کشت و کشتار مردم مظلوم فلسطین در طول بیش از 70 سال به دست آورده بود از دست داد . هم با غافلگیر شدن برتری اطلاعاتی آنان شکسته شد و هم جنگ به داخل سرزمین اشغالی کشیده شد.
رژیم صهیونیستی تنها اقدامی را که در دستور کار قرار داد حمله به غزه و کشتن بیش از 40 هزار افراد بیگناه که اغلب آنان زنان و فرزندان هستند. و اکنون گرفتار یک جنگ طولانی شده که نمیداند چگونه از آن خارج شود.
دشمن صهیونیستی برای ایجاد امنیت در شمال سرزمین اشغالی، به لبنان حمله کرد اما کاری از پیش نبرد و به ناچار به آتش بس تن داد که تحلیلگران درون حکومت صهیونیستی این اقدام را شکست رژیم تلقی نمودند.
لذا رژیم صهیونیستی برای فرار از فشار تلاش کرد جبهه سوریه را فعال نمایند که بتوانند بخشی از شکست خود را جبران کند و به خیال خود به جبهه مقاومت ضربهای وارد نماید که با توجه به ظرفیتهای جبهه مقاومت و حضور مهم سوریه در صحنه در این توطئه هم شکست خواهند خورد.
* آیا رابطه ای میان به انحراف بردن افکار عمومی پس از دستاوردهای حزب الله در جنگ با حملات تروریستی در سوریه هست؟
مدیریت افکار عمومی از جمله برنامههای همیشگی امپراطوری رسانهای جبهه استکبار بوده که همواره در خدمت رژیم صهیونیستی قرار داشته است.
رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الاقصی با شکست و خسارتهای زیادی در ابعاد گوناگون مواجه شد. مهاجرت ، آوارگی ها، اختلافات داخلی، تنفر بینالمللی و تلفات انسانی و خسارتهای مالی بخشی از این لطمات بود لذا به دنبال جریانی بود تا بتواند قدری از فشار افکار داخلی و بینالمللی علیه خود را بکاهد لذا یکی از عوامل فعال کردن جبهه سوریه انحراف افکار عمومی از شکستهای داخلی و سوق دادن افکار به خارج از سرزمین اشغالی است.
* آمریکا و اسرائیل در سوریه چه چیزی را دنبال می کنند؟ هدف از این حمله تروریستی چیست؟
آمریکا و اسرائیل در سوریه اهداف زیادی را دنبال میکنند و تحرک جدید اشرار با حمایت آمریکا و اسرائیل برای دستیابی به اهداف مورد نظر میباشد.
اهداف آمریکا و اسرائیل در سوریه عبارتند از: تضعیف جبهه مقاومت و جداسازی سوریه از منطقه مقاومت، قطع پشتیبانی از حزبالله و جلوگیری حمایت سوریه از فلسطین، تضعیف جایگاه ایران در منطقه و جلوگیری از نفوذ روسیه در منطقه میباشد.
در گذشته آمریکا تلاش زیادی در زمینههای مختلف به عمل آورد تا بتواند سوریه را از جبهه مقاومت جدا کند که به رغم همه تلاشها شکست خورد. با توجه به شرایط حاکم بر غزه و لبنان مجدداً وارد میدان شدند تا اهداف خود را عملی سازند که این مرحله هم با شکست مواجه خواهد گردید.
* اینکه گفته می شود رقم خوردن طوفان الاقصی موجب عقب انداختن حملات تروریستی در سوریه بوده و تروریست ها پیش از طوفان الاقصی چنین برنامه ای را در دستور کار داشتند، آیا سخن صحیحی است؟
طوفان الاقصی نقطه عطفی در تاریخ بیش از 70 سال رژیم صهیونیستی بود علل و عوامل زمینه ساز پدیداری آن پیامدها و تحولات زیادی را به دنبال داشت.
سرکرده دولت اشغالگر قبل از شکلگیری طوفان الاقصی در کنگره آمریکا میگوید: آرامش در حال تثبیت موقعیت خود است و مدعی شد 95 درصد کشورهای عربی با عادی سازی روابط خود با اسرائیل موافقند.
یکی از پیامدهای طوفان الاقصی تغییر اساسی در روند جریان عادی سازی روابط بود اسرائیل قصد داشت و درصدد بود قبل از حادثه طوفان الاقصی با حمله به غزه، کار غزه را تمام کند که با عملیات مذکور غافلگیر شد.
رژیم صهیونیستی بنا داشت چند صد هزار یهودی را مجدداً به سرزمین اشغالی منتقل کند که این عمل هم خنثی شد.
پس از تکمیل توافق با کشورهای عربی و حلقه آخر آن زمینه سازی برای ایجاد روابط با عربستان بنا داشته به حزبالله و به سوریه حمله کنند که عملیات طوفان الاقصی همه تصمیمات را خنثی نمود آنچه که دیروز در حمله به حزب الله اتفاق افتاد و آنچه که امروز در حمله اشرار در سوریه مشاهده میشود بخشی از نقشههای پیشین است.
گفتوگو از ناصر مؤمنیان
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1000479/