لاین جدید تحقیقات کاربردی شناختی با توسعه تجهیزات آزمایشگاه نقشه برداری مغز
علمي
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - ایسنا / مشاور پژوهش و فناوری آزمایشگاه ملی مغز، یکی از تجهیزات این آزمایشگاه را دستگاه MRI سه تسلا دانست که عملکرد متفاوتی نسبت به دستگاه های MRI های موجود در کشور دارد و ادامه داد: البته در دنیا از دستگاه های ام آر آی 7 تا 10 تسلا استفاده می شود که امیدواریم با تزریق اعتبارات سیستم های این آزمایشگاه ارتقاء یابد.
دکتر بهادر مکی آبادی در هشتمین سمپوزیوم تازه های نقشه برداری مغز که از صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است، افزود: بخش اعظمی از تجهیزاتی که در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در حال بهره برداری است از فناوری های بالایی برخوردار است.
وی یکی از تجهیزات این آزمایشگاه را دستگاه MRI سه تسلا دانست که عملکرد متفاوتی نسبت به دستگاه های MRI های موجود در کشور دارد ادامه داد: البته در دنیا از دستگاه های ام آر آی 7 تا 10 تسلا استفاده می شود که امیدواریم با تزریق اعتبارات سیستم های این آزمایشگاه ارتقا یابد.
مکی آبادی دستگاه مغناطیسنگاریمغزی یا مگنتوانسفالوگرافی Magnetoencephalography یا (MEG) را یکی دیگر از تجهیزات موجود در این آزمایشگاه دانست و اظهار کرد: این دستگاه یک تصویربرداری عصبی کارکردی برای نقشهبرداری فعالیتهای مغز با ثبت میدانهای مغناطیسی تولید شده توسط جریانهای الکتریکی است که بهطور طبیعی در مغز رخ میدهند.
مشاوره بخش پژوهش آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز یادآور شد: با تجهیزاتی که در این آزمایشگاه فراهم آمده لاین ارزشمند تحقیقات کاربردی و بالینی در حوزه مغز ایجاد شده است.
وی FMRI را از دیگر تجهیزات موجود در این آزمایشگاه دانست و گفت: همچنین ست کاملی از EEG به همراه تصویر برداری MRI به صورت میله فراهم شده که 128 کانال را پوشش می دهد و در تلاش هستیم که دستگاه پرتابل ای ای جی را تهیه کنیم.
مکی آبادی دستگاه طیف سنجی عملکردی فروسرخ نزدیک ( functional Near InfraRed Spectroscopic) یا FNIRS را از دیگر زیر ساخت های موجود در این مرکز نام برد و یادآور شد: این دستگاه یک روش پایش یا مانیتورینگ نوری مغز است که از طیف سنجی نزدیک فروسرخ برای تصویر برداری از عملکرد عصبی بهرهبرداری میکند.[گتصویر برداری از فعالیت مغز به کمک پرتو فروسرخ یا فروسرخ نزدیک، برای تخمین فعالیت همودینامیکی قشر مغز بهکار میرود که در پاسخ به فعالیت عصبی رخ میدهد.
مشاور بخش پژوهش آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز تحریک عمقی مغز یاBrain Stimulation و تست های شناختی ترکیبی VR, را از دیگر توانمندی های آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز عنوان کرد و افزود: سیستم وی آر جدیدی خریداری شده که در آن امکان پایش حرکات چشم وجود دارد.
وی با اشاره توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه مغز افزود: در این راستا اقدام به ایجاد مرکز نوآوری و توسعه فناوری هوش مصنوعی کردیم که در این زمینه ارتباطی با معاونت علمی برای طراحی اولیه صورت گرفته است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1004327/