پیام خوزستان

آخرين مطالب

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟ علمي

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /دانشمندان می‌گویند احتمال دارد اقیانوس‌هایی در سطح قمرهای اورانوس وجود داشته باشد و این قمرها ممکن است به نحوی قادر به ایجاد و حفظ شکل‌هایی از حیات باشند.
بیشتر آنچه ما درباره اورانوس و قمرهایش می‌دانیم اطلاعاتی است که فضاپیمای وویجر 2 سازمان ناسا در دیدار 40 سال پیش خود از این مجموعه جمع‌آوری کرده است.
به نقل از بی بی سی، اما مطالعات جدید به این نتیجه رسیده‌اند که دیدار 40 سال پیش وویجر هم‌ زمان‌ شده بود با یکی از قوی‌ترین طوفان‌های خورشیدی و تأثیرات ناشی از این طوفان موجب رسیدن به نتایج نادرستی درباره واقعیت آنچه در اورانوس و قمرهایش وجود دارد، شده است.
اورانوس سیاره‌ای زیبا با حلقه‌هایی یخی است که دور آن را فراگرفته‌اند. اورانوس در لبه خارجی منظومه شمسی قرارگرفته است و یکی از سردترین سیاره‌ها است. نحوه قرارگیری اورانوس به شکلی است که به یک‌طرف خود کج شده، طوری که انگار چیزی به آن برخورد کرده باشد. همه این ویژگی‌ها اورانوس را تبدیل به یکی از عجیب‌ترین سیاره‌ها کرده است.

پیام خوزستان


اولین تصویر نزدیکی که ما از این سیاره مشاهده کردیم در سال 1986 و زمانی بود که فضاپیمای وویجر 2 از کنار اورانوس عبور کرد و تصاویر خارق‌العاده‌ای از این سیاره و پنج قمر آن فرستاد.
اما آنچه دانشمندان را شگفت‌زده‌تر کرد، داده‌هایی بود که وویجر 2 فرستاد. بر اساس این داده‌ها اورانوس و قمرهایش از آنچه تصور می‌شد هم عجیب‌تر بود.
اندازه‌گیری‌هایی که ابزارهای موجود روی وویجر 2 انجام دادند نشان می‌دادند که اورانوس و قمرهایش، برخلاف دیگر قمرهای حاشیه منظومه شمسی، غیرفعال هستند. این داده‌ها همچنین نشان دادند که میدان مغناطیسی محافظ اورانوس به طرز عجیبی معوج و از شکل افتاده است. میدان مغناطیسی آن درهم‌ فشرده و از خورشید دور شده بود.
میدان مغناطیسی یک سیاره گازها و موادی که از بدنه سیاره جدا می‌شوند و یا از طرف قمرهای آن سیاره می‌آیند را در خود به دام می‌اندازد. این مواد ممکن است از اقیانوس‌های سطح سیاره و فعالیت‌های زمین‌شناسی روی آن به وجود آمده باشند. اما فضاپیمای وویجر 2 چنین نشانه‌هایی در میدان مغناطیسی اورانوس پیدا نکرد و به همین دلیل این نتیجه گرفته شد که اورانوس و قمرهایش کاملاً غیرفعال و مرده‌اند.
این نتیجه‌ای بسیار غیرمنتظره بود زیرا شبیه هیچ‌ یک از دیگر سیاره‌های منظومه شمسی و قمرهایشان نبود.

پیام خوزستان


میراندا، یکی از قمرهای اورانوس، که توسط وویجر 2 عکس گرفته شده است. تحقیقات جدید می‌گوید که این قمر احتمالاً اقیانوس زیرسطحی دارد و حتی ممکن است حیات در آن باشد

پیام خوزستان


وویجر 2 در سال 1977 برای مطالعه مشتری، زحل، اورانوس و نپتون به فضا پرتاب شد
اما مطالعات جدید روی این داده‌ها معما را حل کرده‌اند و نشان می‌دهند وویجر 2 روز بدی به نزدیک اورانوس رسیده و از آن دیدار کرده است.
بررسی‌های جدید نشان می‌دهند درست زمانی که وویجر 2 از کنار اورانوس عبور می‌کرد، خورشید در وضعیت پرتلاطمی بوده است و طوفان خورشیدی شدیدی در فضا ایجادشده بود. ممکن است این طوفان مواد و ذراتی که در میدان مغناطیسی اورانوس وجود داشته‌اند، را از آن دور کرده بود. در ضمن میدان مغناطیسی اورانوس به دلیل این طوفان به‌طور موقت منحرف‌شده و تغییر شکل داده بوده است.
آن‌طور که دکتر ویلیام دان از یورنیورسیتی کالج لندن می‌گوید ما برای 40 سال تصور نادرستی از اورانوس و پنج قمر بزرگش داشته‌ایم.
او می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهند که منظومه اورانین می‌تواند بسیار هیجان‌انگیزتر از آنچه تصور می‌کردیم باشد. احتمال دارد قمرهایی وجود داشته باشند که در آن‌ها شرایط لازم برای حیات وجود داشته باشد و یا اقیانوس‌هایی پر از ماهی در سطح آن‌ها باشد!»

پیام خوزستان


اولین تصویر اورانوس توسط وویجر 2 در سال 1986 ارسال شد
وقتی داده‌های مربوط به اورانوس از وویجر رسید، لیندا اسپیلکر، دانشمندان جوانی بود که روی پروژه کار می‌کرد. او هنوز هم به‌عنوان دانشمند پروژه مأموریت‌های وویجر کار می‌کند. او می‌گوید از شنیدن نتایج جدید که در مجله نیچر استرونومی منتشر شده است، بسیار خوشحال است.
او به بی‌بی‌سی می‌گوید: «این نتایج شگفت‌انگیزند و من واقعاً از دانستن اینکه در منظومه اورانین قابلیت‌هایی برای کشف حیات وجود دارد، هیجان‌زده‌ام.»
«همچنین بسیار خوشحالم که مطالعات زیادی روی‌داده‌هایی وویجر انجام می‌شود. اینکه دانشمندان هنوز به داده‌هایی که در سال 1986 جمع‌آوری‌شده‌اند، توجه دارند و نتایج و کشف‌های جدیدی بر اساس آن‌ها انجام می‌دهند، فوق‌العاده است.»
دکتر اوفلیا ویبیسونو از موسسه مطالعات پیشرفته دوبلین، که به‌طور مستقل از گروه محققان فعالیت می‌کند، نتیجه این تحقیق جدید را بسیار هیجان‌انگیز دانسته است.
او می‌گوید: «این نشان می‌دهد چقدر مهم است برگردیم و به داده‌های قدیمی نگاه کنیم زیرا گاهی پشت آنها چیز جدیدی برای کشف کردن پنهان‌شده است که می‌تواند به ما در طراحی نسل جدید مأموریت‌های فضایی کمک کند.»
این دقیقاً همان کاری است که ناسا انجام می‌دهد و بخشی از آن، مدیون این دست مطالعات است.
نزدیک به 40 سال از سفر آخرین وویجر 2 از کنار این سیاره یخی و قمرهای آن می‌گذرد. حالا ناسا قصد دارد مأموریت جدیدی به نام مدارگرد و کاوشگر اورانوس را به فضا شروع کند تا در 10 سال آینده بتوان نگاه دقیق‌تری به اورانوس داشت.
دکتر جیمی جاسینسکی از ناسا که ایده بررسی مجدد داده‌های قدیمی وویجر 2 را مطرح کرده بود می‌گوید این مأموریت باید نتایج این مطالعه اخیر را در برنامه‌ریزی مأموریت جدید مدنظر داشته باشد.
او می‌گوید: «بعضی از ابزارهای فضاپیمایی که در آینده به اورانوس خواهد رفت باید با در نظر گرفتن ایده‌هایی که ما از نتایج بررسی داده‌های وویجر 2 به دست آوردیم، طراحی شوند. این ایده‌ها در مورد شرایطی است که فضاپیما از کنار یک سیستم فضایی یا در میانه اتفاقی غیرعادی از کنار سیاره عبور می‌کند. ما باید در مورد طراحی دقیق‌تر ابزارهای مأموریت، تجدیدنظرهایی انجام دهیم تا بتوانیم به بهترین شکل، داده‌های علمی دقیق را برای کشفیات جدید به دست بیاوریم.»
کاوشگر اورانوس ناسا احتمالاً در سال 2045 به این سیاره خواهد رسید. و دانشمندان امیدوارند دریابند که آیا قمرهای یخی دوردست آن که زمانی تصور می‌شد کاملاً مرده‌اند، ممکن است محل زندگی شکلی از حیات باشند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1008428/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواندن حکایتی زیبا از سعدی توسط سروش صحت

عرضه «مربی‌گری، از مبانی تا میدان» در بازار نشر

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

تاریخ چهار قرن ایران را در «ایرانشهر» بخوانید

عشقت رسد بفریاد گر خود بسانِ حافظ

خلق لحظاتی خاص در همایش خانواده/ رئیس جمهور: اگر نتوانیم معیشت مردم را درست کنیم، خانواده را به هم میزنیم

پاسخ سخنگوی دولت به سوالی درباره تصویب FATF

یکی از بنیان‌گذاران حزب موتلفه اسلامی درگذشت

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

واکنش قالیباف به بغض امروز پزشکیان برای همسرش

دستیار رهبر انقلاب: در حال گذار به دولت پلتفرمی هستیم

روایتی از یک دیدار پدرانه

خواندن نامه عاشقانه امام خمینی به همسرشان توسط رئیس مجلس و واکنش همسر قالیباف

قالیباف: اگر معیشت خانواده‌ها را نتوانیم تامین کنیم، اگر راحت بخوابیم وجدان داریم؟

پزشکیان پیش از سفر به مصر: هر چقدر بتوانیم روابط را با کشورهای اسلامی صمیمی‌تر کنیم، توطئه‌ها بیشتر خنثی خواهد شد

پاسخ واعظی به اظهارات شمخانی: ایران در 5 گام تعهدات برجامی را کاهش داد

بغض پزشکیان با دیدن عکس همسر مرحومش؛ رئیس جمهور تریبون را ترک کرد

تتلو 26 آذر در جلسه دادگاه حاضر شد/آزادی 2 متهم دیگر پرونده

حادثه برای سومین نفتکش روس در تنگه کرچ

قیمت سکه بهار آزادی 28 آذر 1403

فوری / دمای آبادان به زیر صفر درجه رسید / خوزستانی ها بخوانند

بحران پیش رو، خطر بیخ گوش

عملیات اجرایی بزرگترین طرح آبرسانی مجتمع روستایی هرمزگان آغاز شد

مطرح شدن موضوعاتی مانند «تله جنگ»، «تنش زدایی» و «توافق مجدد با آمریکا»، باعث خطای محاسباتی دشمن و تعرض بیشتر او خواهد شد

افزایش برداشت نفت و گاز خام در 3 ماه گذشته

تفکر محور مقاومت و انقلاب اسلامی در بین ملت‌های اسلامی توسعه یافته است

تمرکز دولت بر حل ناترازی‌ها و کاهش مشکلات مردم

ورزشگاه آزادی 13 دی‌ میزبان استقلال و سپاهان می‌شود

شماره 59 و 60 نشریه «کُد» منتشر شد | ساترا و جبهه رسانه‌ای مقاومت اسلامی

آخرین وضعیت ساماندهی کارکنان دولت از زبان رفیع‌زاده

شدت مصرف انرژی در ایران با هیچ کشوری قابل مقایسه نیست

حماسه 9 دی مظهر اراده ملی برای مقابله با فتنه‌هایی است که کشور را تهدید می‌کند

منطقه تربت حیدریه پرچمدار ناوگان حمل‌ونقل کشور شد

توافق با روسیه برای حمل 60 تن کالا از طریق خاک ایران

نقش پررنگ تعاملات بین‌المللی در توسعه صنعت پتروشیمی

تحریم‌های اتحادیه اروپا و انگلیس علیه «ناوگان سایه» نفتکش‌های روسیه

توافق با روسیه برای حمل 60 میلیون تن کالا از طریق خاک ایران

فراخوان حماس برای روز خشم و راهپیمایی در سراسر کرانه باختری

رونالدو: اکنون بهترین بازیکن جهان یک سیاه پوست و نماد مقاومت و مبارزه با نژادپرستی است

طرح مدیریت مصرف هوشمند در دستور کار قرار گرفت

اخرین وضعیت بهسازی ورزشگاه آزادی

بار 46 میلیون تن کالا روی دوش جاده‌های خوزستان سنگینی می‌کند

سوریه «پسا اسد»/ نقشه کثیف محور آمریکایی صهیونیستی سازشکاران علیه مقاومت

دنیامالی: بازی استقلال و سپاهان 13 دی‌ماه در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود

نفس کشیدن در اهواز، هویزه و هندیجان برای همه سخت شد

وزیر ورزش: ورزشگاه آزادی 9دی افتتاح می‌شود / از علی دایی استقبال می‌کنیم

یکی از آسیب‌های فضای مجازی پایین بودن سواد سایبری خانواده‌ها است

سازش برای مهار طوفان مقاومت

ساترا و جبهه رسانه‌ای مقاومت اسلامی

حراج سکه های 1403 آغاز شد