حوادث امروز سوریه حاصل عدم همراهی اسد با مقاومت است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - امام جمعه زاهدان گفت: پس از عملیات طوفان الاقصی سوریه با وجود اینکه هممرز اسرائیل است، در حمایت از غزه و جبهه مقاومت کمکاری کرد و همین عدم حمایت موجب شکست این کشور شد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، ظهر امروز نشست موضوعی اخلاق و بصیرت با حضور دانشپژوهان موسسه علوم اسلامی خاتمالنبیین(ص) با سخنرانی نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان برگزار شد.
آیت الله محامی گفت: کار ما در تحصیل علم دینی، قرآنی و احادیث نورانی با سایر علوم متفاوت است. در بحث هدایت قرآنی عملکرد انسان تاثیر دارد به گونهای که عملکرد خوب ما عامل بهرهمندی از هدایت و عملکرد بد نیز باعث محرومیت از هدایت خواهد بود.
امام جمعه زاهدان افزود: در آیات ابتدایی سوره مبارکه بقره مطرح شده: «ذَٰلِکَ ٱلۡکِتَٰبُ لَا رَیۡبَۛ فِیهِۛ هُدࣰىلِّلۡمُتَّقِینَ» و بزرگان در تفسیر این آیه همواره این سوال را مطرح میکنند که چرا هدایت را فقط به متقین اختصاص داده است در حالی که این کتاب برای بشریت است و در پاسخ ذکر شده برای اینکه متقین از هدایت بهره میگیرند و قرآن ابزار هدایت است اما کسانی لیاقت استفاده از هدایت قرآن را دارند که پرهیزکار باشند.
آیتالله محامی بیان داشت: هم به سراغ قرآن آمدن نیازمند توفیق الهی است که چنین لیاقتی را پیدا کند و در گام بعد هم به قرآن باور دارد و به هدایت عمل میکند و به مقصد میرسد و این هدایت گری و این تقوا تاثیر و تاثر متقابل دارند که به صورت پلکانی تدریجی بالا می رود یعنی انسان که در برابر قرآن قرار می گیرد همه معارف به صورت یکجا به او داده نمیشود و اگر اهل تقوا، ایمان، باور به قرآن و پرهیز از گناه باشد به این قرآن عمل می کند و یک پله به جلوتر میآید و این تقوای اضافه سطح بالاتر از هدایت نیاز دارد و قابلیت بیشتری را ایجاد می کند و لذا عامل هدایت بعدی است و این هدایت سبب بدست آوردن سطح بالاتری از تقوا میشود و به همین شکل اوج گیری ها ادامه دارد و تبدیل به یک وجود پاک نورانی خواهد شد که خداوند متعال در حدیث قرب نوافل میفرماید: بنده من با عمل به این نوافل به جایی میرسد که من گوش، چشم، زبان و دست او میشوم و به تعبیری انسان فانی در پروردگار است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: نقطه مقابل این موضوع هم وجوددارد یعنی ضعف یا عدم ایمان زمینه گناه را فراهم میکند و مثلا شخصی مومنی که ایمان او ضعیف است با وسوسه های شیطان مرتکب گناهی می شود و این گناه یک لکه سیاه در صفحه دل شخص ایجاد میکند اگر بعد توبه کرد آن سیاهی از دل شخص پاک می شود ولی اگر این سیاهی باقی بماند این گناه که سبب کدورت دل شده موجب ضعیف تر شدن ایمان شخص می شود و شخص یک پله دیگر در ایمان تنزل پیدا می کند و با ادامه پیدا کردن این روند شخص پله پله در سیاهی سقوط کرده و اگر تمام دل فرد سیاه شود دیگر امیدی به هدایتش نیست.
وی در ادامه با اشاره به آیهای از سوره مبارکه روم اظهار داشت: «ثُمَّ کَانَ عَاقِبَهَ الَّذِینَ أَسَاءُوا السُّوأَىٰ أَنْ کَذَّبُوا بِآیَاتِ اللَّهِ » بد رفتاری و بد کرداری موجب بد اعتقادی می شود و شخص اعتقادش را دست می دهد چرا که وقتی شخص در ابتدا که مرتکب گناه میشود احساس گناه می کند اما اندک اندک این احساس برای شخص عادی می شود و دیگر با تکرار گناه این شرمندگی به سراغ فرد نمی آید و پس از آن شخص کار بد خود را توجیه کرده و در ایمان خود دچار مشکل میشود و درگیری اندک اندک با گناه شخص را به جایی می رساند که اسلام و ایمان برای آن شخص از بین می رود و این موضوع بسیار هشدار دهنده است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: این مسئله اختصاص به گروه خاصی ندارد و همه امکان درگیری در گناه را دارند و اتفاقا من و شمایی که در راه طلبگی قدم گذاشتهایم شیطان تلاش بیشتری برای گمراهی ما می کند و در جامعه علمایی اگر شخص درگیر وسوسه های شیطان شود موجب گمراهی یک جمع میشود و لذا ما باید بیشتر مراقب اینوسوسه ها باشیم تا درگیر انحراف نشویم.
آیت الله مصطفی محامی ادامه داد: یک موضوع کلیدی دیگر بحث خلوص نیت است تعبیری از حضرت نوح(ع) در قرآن کریم ذکر شده که به قوم خود فرمودهاند: «مَا لَکُمْ لَا تَرْجُونَ لِلَّهِ وَقَارًا» چه شده است شما را که برای خدا هیچ وقاری قائل نیستید و هیچ حسابی باز نمیکنید.
وی در ادامه با اشاره به کتابی از مرحوم زین الدین عاملی به نام منیه المرید فی ادب المفید و المستفید ادامه داد: کسی که میخواهد به عنوان استاد افاده کند و کسی که میخواهد به عنوان شاگرد بهره ببرد چه آدابی را باید رعایت کند و در این کتاب مقدمه ای در فضل علم گفته شده است و فصل اول این کتاب آداب مشترک بین استاد و شاگرد و در ادامه، هر فصل یا مخصوص استاد و یا مخصوص شاگرد است.
آیتالله محامی اظهار داشت: در بخش آداب مشترک استاد و شاگرد اولین چیزی که ذکر میشود بحث اخلاص و خلوص نیت است که آیات و روایاتی متعددی را در این خصوص ذکر میکند از جمله حدیث قال نبی(ص) «انَّما الاَعمالُ بِالنِیّات وإنّما لِکُلِّ امرئٍ ما نَوى فمَن کانَت هِجرَتُهُ إلَى اللّه ِ ورَسولِهِ ومَن کانَت هِجرَتُهُ إلى دُنیا یُصیبُها أوِ امرأهٍ یَتَزَوَّجُها فهِجرَتُهُ إلى ما هاجَرَ إلَیهِ» هر کاری که انجام دهیم با نیت آن سنجیده می شود و کسی که قصد رفتن به سوی خدا و پیغمبر(ص) را دارد به آن جا میرسد و اگر تلاش فرد در جهت امور دنیوی باشد به آن میرسد و نباید انتظار دیگری داشته باشد.
وی ادامه داد: در روایت دیگری از پیامبراکرم(ص) نقل شده است: «مُخْبِرا عَن جَبْرَئیلَ عنِ اللّه ِ عزّ و جلّ أنَّهُ قالَ الإخْلاصُ سِرٌّ مِن أسْراری ، اسْتَوْدَعتُهُ قَلبَ مَن أحْبَبْتُ مِن عِبادی" انسانهای ویژهای که محبوب من خدا هستند این خلوص را در دل آنها به ودیعت میگذارد و این رمز موفقیت ماست.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: ما اگر این خلوص نیت را داشته باشیم می توانیم از قرآن بهره بگیریم ما باید این کار را به صورت عملی انجام دهیم تا تقوا و محبوبیت نزد خدا داشته باشیم و نور الهی بر دلمان بتابد و علم الهی در دلمان جاری شود و این مراتب به صورت پلکانی تاثیر و تأثر بر رشد انسان دارند و اگر این اتفاق رخ بدهد مثال حدیث پیامبر اکرم(ص) که «المُؤمِنِ فَإِنَّهُ یَنظُرُ بِنُورِ اللّه» نور خدایی اگر در دل قرار گرفت وجود انسان خدایی میشود و خدا تدبیر امور او را بر عهده می گیرد و مصداق آیه شریفه «ٱللَّهُ وَلِیُّ ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ یُخۡرِجُهُم مِّنَ ٱلظُّلُمَٰتِ إِلَى ٱلنُّورِۖ »خواهیم بود.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در فضای قبل از انقلاب اسلامی هیچکس گمان نمیکرد که انقلاب اسلامی پیروز شود و با وجود چنین شرایطی حضرت امام خمینی (ره) سخن معروفشان را گفتند که «خون بر شمشیر پیروز است» و دیدیم که خون بر شمشیر پیروز شد و در زمان دوره دفاع مقدس که شرق و غرب عالم بر علیه ایران موضع گرفتند و قرار بر این بود که طی یک هفته تهران را بگیرند حضرت امام(ره) با صلابت ایستاد و نتیجه جنگ هم پیروزی ما بود.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مقام معظم رهبری در خصوص امامخمینی(ره) میفرمودند که خارجیها گمان میکنند انواع و اقسام مشاوران و کارشناسان در اطراف امام بوده و امام بر اساس همان کارشناسیها سخن گفته و عمل میکند در حالی که این گونه نبود اما چون امام تابع انجام وظیفه بود خداوند هم به ایشان کمک میکرد و دستشان را میگرفت.
آیتالله محامی گفت: در فضای قبل از انقلاب چه کسی گمان میکرد که انقلاب پیروز شود و خیلیها مطرح میکردند مشت بر درفش نمیتواند غلبه کند اما امام فرمودند خون بر شمشیر پیروز است و همین اتفاق رخ داد و در دوران دفاع مقدس که شرق و غرب عالم علیه ما بودند و ما دست خالی بودیم خیلیها مطرح میکردند که باید کوتاه بیاییم اما امام با همان صلابت ایستاد و نتیجه را دیدیم.
وی اضافه کرد: مصداق دیگر خود مقام معظم رهبری هستند و موارد متعددی وجود دارد که دشمن در برابر ما یک دام پهن کرد اما رهبری راه دیگری ترسیم کرد و هدایتگری داشت و یکی از نکات ایشان در مباحث جبهه مقاومت این بود که مقاومت هزینه دارد اما هزینه تسلیم به مراتب بیشتر است.
آیتالله محامی با اشاره به وقایع رخ داده در کشور سوریه گفت: بشار اسد و پدرش تا حدی با جبهه مقاومت همراهی کردند و عملاً وارد درگیری با اسرائیل نشدند اما سرزمین خود را برای حمایت از فلسطین قرار دادند.
امام جمعه زاهدان افزود: مقام معظم رهبری خردادماه امسال و در دیدار با بشار اسد ضمن تجلیل از مقاومت هشدارهایی نیز داده بودند و فرمودند به وعدههای دروغین دلخوش نباشید و با گذشت زمان مشاهده کردیم بشار اسد کم کاری کرد و پس از عملیات طوفان الاقصی حزب الله لبنان جبهه جدید برای حمایت فلسطین ساخت تا فشار روی غزه کمتر شود و اسرائیل مجبور شد برخی از نیروهای خود را به شمال لبنان ببرد؛ عراق نیز به نحوی حمایت کرد و یمن از سمت دیگر به این مسئله ورود کرد اما سوریه با وجود اینکه هممرز اسرائیل است کم کاری کرد و همین عدم حمایت موجب شکست این کشور شد.
وی ادامه داد: بنده دائما به یاد این حرف بودم که مقاومت هزینه دارد اما هزینهاش به مراتب کمتر از تسلیم شدن است و اگر در مقابله با رژیم غاصب اسرائیل هزینه کرده و در حمایت از فلسطین مقاومت میکردند هم کمکی به غزه بود و هم سوریه برای حفظ خود کاری کرده بود و در بدترین حالت هم مثل بسیاری دیگر از بزرگ مردان همچون شهید سیدحسن نصرالله، شهید یحیی سنوار، شهید سید هاشم صفی الدین، شهید حاج قاسم سلیمانی و بسیار دیگر از مردان راه مقاومت شهید میشد و چه افتخاری بالاتر از این، اما اکنون چه به دست آورده؟ هیچ چیز بدست نیاورده و اکنون نیز باید در کشورهای مختلف سرگردان باشد.
آیتالله محامی در پایان گفت: انسان چه مقدار به وعدههای خداوند باور دارد؟ اگر اطمینان به وعده خدا باشد انسان با قاطعیت ایستادگی میکند و خداوند در شرایط سخت راه برون رفت را به انسان با ایمان نشان میدهد «وَمَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ»این که انسان راه برون رفت را پیدا کند در گرو این است که ناامید نشود و ایمان خود را حفظ کند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1009047/