پیام خوزستان

آخرين مطالب

رئیس مجلس: نمی‌شود کشور رتبه اول نفت و گاز دنیا باشد و این وضع امروز ما باشد سیاسی

رئیس مجلس: نمی‌شود کشور رتبه اول نفت و گاز دنیا باشد و این وضع امروز ما باشد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - آخرین خبر / رئیس مجلس در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر با مشارکت مرکز پژوهش های مجلس گفت: نمی‌شود کشور ما رتبه اول نفت و گاز دنیا باشد و این وضع امروز ما باشد.
مهمترین بخش اظهارات محمدباقر قالیباف به شرح زیر است:
باید با خرد جمعی قانون تنظیم کنیم چون جامعه باید این قانون را بپذیرد
* ما نیازمند حکمت نظری و حکمت عملی توام با هم هستیم.
* در حوزه قانون گذاری حتماً باید با خرد جمعی و به تعبیری با جمع سپاری قانون تنظیم بکنیم؛ چون قانون مال این جامعه هست، جامعه باید این قانون را بپذیرد و باید به دنبال آن باشد.
* حتما مبانی مربوط به قانون ما باید برخواسته از شرع باشد؛ این بحث را دنبال می‌کنیم.
قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد؛ اگر این کار را کردیم اولین قانون‌شکن خودمان هستیم

توضیح ویدیو
* من بارها تاکید کردم اجرایی‌سازی قانون با ماست؛ ما قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد اگر این کار را کردیم اولین قانون شکن خودمان هستیم، اولین مانع که نمی خواهد حکمرانی قانون در جامعه باشد خود قانونگذار است؛ این اصلا پذیرفتنی نیست.
من نمی‌گویم برنامه هفتم بی‌نقص است/ همین الان بحث است که آیا به رشد 8 درصدی می‌رسیم یا نه

توضیح ویدیو
* مطمئنا اگر بهره وری و سرمایه گذاری به درستی انجام شود حداقل 4 درصد از رشد 8 درصدی قابل تحقق است.
* برنامه هفتم امروز میثاق ملی همه ماست.
مشروح اظهارات قالیباف به نقل از ایسنا را در ادامه بخوانید:
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌های مجلس با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) عنوان کرد: حتما زنان کشور ما باید حضرت زهرا (س) را الگوی بی بدیل خود بدانند.
وی ادامه داد: حتما در آینده‌ای نزدیک بازدید میدانی از مرکز پژوهش‌های مجلس انجام خواهم داد تا همه‌ی دفاتر این مرکز را به شکل جداگانه بررسی کنم و حتما این حق خود را نسبت به مرکز پژوهش‌ها به جا خواهم آورد.
قالیباف تاکید کرد: هفته پژوهش را به همه پژوهشگران عزیز تبریک عرض می‌کنم. مرکز پژوهش‌ها عقل و فکر منفصل مجلس است. مرکز پژوهش‌ها تنها متعلق به مجلس شورای اسلامی نیست. این مرکز باید ریل های حکمرانی را در بخش‌های استراتژیک کشور به گونه ای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده پشیمان و ناامید نباشیم.
وی ادامه داد: باید در مرکز پژوهش‌ها یاد بگیریم چگونه فکر کنیم. آدم متفکر نمی‌تواند بدون علم باشد. امروز هر کجا از استراتژی‌های بخشی در مسائل اقتصادی، محیط زیست، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی که یک گام از بقیه جلوتر هستیم و منفعل نیستیم، سخن می‌گوییم، باید بدانیم که رسالت آن بر عهده مرکز پژوهش‌ها است.
رئیس مجلس تصریح کرد: مردمی سازی باید اساس کار باشد و مرکز پژوهش ها باید در کف جامعه پژوهش های قانونی خود زا انجام دهد. اجرایی سازی قانون با مجلس است. یعنی قانونی وضع نکنیم که قابل اجرا نباشد اگر این کار را کردیم اولین قانون‌شکن خودمان هستیم و این اصلا پذیرفته شده نیست.
قالیباف تصریح کرد: کشور ما رتبه اول نفت و گاز دنیا را دارد اما چرا امروز باید شاهد قطعی‌ها و ناتزازی‌ها باشیم؟ امروز چه پاسخ قانع کننده‌ای داریم تا به یک جوان 20 ساله بابت این ناترازی‌ها بدهیم؟ وقتی هم که پاسخی به آنان بدهیم به ما می‌گویند، پس چرا عرضه ندارید این پاسخ‌ها را اجرایی کنید؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌ها متعلق به انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است، گفت: مرکز پژوهش‌ها متعلق به دوره‌ای از مجلس یا دولت نیست. عقل انسان حجت ظاهری است. در مرکز پژوهش‌ها باید یاد بگیریم که وحی متوسل به عقل می‌تواند آغازگر تحولات بزرگ باشد اما چگونه باید یک متفکر باشیم؟ آدم متفکر نمی‌تواند بدون علم باشد.
وی ادامه داد: چون بر مبنای نظام ولایی کار می‌کنیم حتما باید سخنان امام و مقام معظم رهبری را مبنای پژوهش های خود قرار دهیم البته این بدان معنا نیست که نباید از تجربه و علم دنیا استفاده نکنیم. قانون اساسی ما نیز باید مبنای پژوهش‌ها قرار بگیرد. اگر مجلس به شکل درست و در جای خود قرار بگیرد می‌تواند کشور را ناوبری کند. از سوی دیگر قطعا تجربه و شناختی که در سال پنجم از مجلس پیدا کرده‌ام را در سال های ابتدایی مجلس پیدا نکرده بودم. در روزهای ابتدایی ورودم به مجلس یازدهم متوجه شدم که آشنایی کاملی با مجلس و مرکز پژوهش‌ها نداشته‌ام. البته این اشکال دو طرفه بود. یعنی هم بنده به خوبی برای شناخت تلاش نکرده بودم و هم مرکز پژوهش‌ها به خوبی خود را به مردم و مسئولان معرفی نکرده بود.
رئیس مجلس گفت: در یک نگاه عمیق بخشی از این اشکالات به حوزه قانون‌گذاری برمی‌گردد اما امروز قانون گذاری فقط در مجلس نیست. دامنه قانون گذاری بیشتر و بزرگتر شده است. به سیاست خارجی کشور در این دوره از مجلس شورای اسلامی با توجه به تاکید رهبر انقلاب در آغاز مجلس دوازدهم، توجه جدی خواهیم داشت.
قالیباف تاکید کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس جامعه جوانی است و حتما نیازمند تجربه‌ای خوب است. در حقیقت نیازمند حکمت نظری و عملی توأمان با یکدیگر هستیم. باید قانون را با جمع سپاری تنظیم کنیم. چون قانون برای جامعه است و باید پذیرای آن باشد. از سوی دیگر مبانی مربوط به قانون باید برخاسته از شرع باشد. هماهنگی در پژوهش های انجام شده در مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز تحقیقات اسلامی قم ضروری است.
قالیباف خاطرنشان کرد: ایجاد مدرسه حکمرانی، خانه خلاق و نوآوری و پارلمان دانشجویی و مرکز افکارسنجی از جمله ابتکارات خوب مرکز پژوهش‌های مجلس است و باید توسعه یابد و ما باید همواره به مردمی سازی توجه داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: امروز سندی که در بالادست خود داریم و مهلت قانونی آن تمام نشده است، برنامه هفتم است، چرا که سند 20 ساله ما امسال تمام می‌شود.
قالیباف متذکر شد: قبل از اینکه دولت سیزدهم وارد بحث مربوط به تدوین برنامه هفتم شود، به خاطر دارم که مرکز پژوهش‌های مجلس برنامه کاملی را از دید خودش تهیه کرده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خداوند شهید رئیسی را رحمت کند و از همان ابتدا بین مجلس و دولت سیزدهم تعامل و ارتباط خوبی برقرار بود؛ زمانی که برنامه هفتم با حدود 320 ماده تنظیم شده بود و شهید رئیسی آن را امضا کرده بود که به مجلس ارسال شود، بنده با ایشان درباره برنامه صحبت کردم و قبول کردند و برنامه‌ تهیه شده دولت را پس گرفته و دو مرتبه آن را مورد تجدیدنظر قرار دادند.
قالیباف تاکید کرد: بر این اساس، برنامه هفتم با یک خرد جمعی و توجه به واقعیت کشور و واقعیات برنامه‌های گذشته توسعه کشور تنظیم شده است. البته نمی‌گویم برنامه هفتم بی‌نقص است، از جمله آنکه نمی‌دانیم به رشد اقتصادی 8 درصدی می‌رسیم یا خیر اما با بهره‌وری می‌توانیم تولید ثروت کنیم.
وی اظهار کرد: برنامه هفتم پیشرفت کشور میثاق ملی همه ماست. زمانی که به مردم می‌گوییم از برق کم مصرف کنید، این کار را انجام می‌دهند؛ پس مردم با ما همراهی دارند.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: برنامه هفتم بسیار مهم است و مرکز پژوهش‌های مجلس باید به درون مجلس نگاه داشته باشد، البته تاکید می‌کنم که اصالت در مجلس با نمایندگان است و مرکز پژوهش‌های مجلس باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد و اگر این موضوع را درک نکنیم، در گام اول گیر می‌کنیم و مرکز پژوهش‌های مجلس باید با منطق قوی، قدرت علمی بالا، فکر دقیق، اخلاق خوش و فروتنی کارهای پژوهشی را انجام دهید که قطعاً ذخیره اخروی آنان و مایه عزت و منزلت دنیا و آخرت پژوهشگران مرکز پژوهش‌های مجلس خواهد شد.
قالیباف گفت: حتماً باید معاونت‌ها در مرکز پژوهش‌های مجلس شکل گیرد و باید به دولت نزدیک‌تر شوند و همفکری با دولت باید بیشتر شود، چرا که رئیس جمهور نیز بارها تاکید کرده است که مبنای وفاق، سیاست‌های کلان نظام و برنامه هفتم است.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1010139/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرضه ویژه 4 کتاب به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س)

بخشی از کتاب/ زمان خیلی زود میگذرد

روایت رسایی از هیجان انگیزترین کاری که در زندگی‌اش کرد

رایزنی جلالی با یک مقام روس درباره سند همکاری‌های جامع بین مسکو و تهران

نظر محمد هاشمی درباره سفر پزشکیان به مصر

احتمال تعویق برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا

5 وزیر به مجلس می‌روند

شهادت کارمند محلی سفارت ایران در دمشق

ماجرای بازداشت دو ایرانی در میلان و ماساچوست

تعطیلی مدارس اهواز فردا یکشنبه 2 دی 1403 به دلیل آلودگی هوا شدید

قیمت سکه بهار آزادی 1 دی1403

حمل پسماندهای دارویی و شیمیایی بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی شوشتر

روییدن بذر امید و نشاط از دل دانه‌های ʺتمشکʺ

تصاویر/اختتامیه ششمین جشنواره استانی داستان کوتاه دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی

آشنایی با جاهای دیدنی نزدیک هتل پارسیان آزادی تهران

پژوهش و فناوری اگر با شرافت همراه نباشد، اهمیتی ندارد

تصاویر/اختتامیه سیزدهمین جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت خراسان شمالی

کارستانی دیگر از گروه فولاد خوزستان با افتتاح کارخانه فولاد سازی شرکت صنعت شادگان

آزادی «کیوان امام وردی» تنها با وثیقه 20 میلیارد تومانی!

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 1 دی1403

اشتریان: کشور و دولت را از سرمایه های انسانی ملی تهی کردیم / برای رسیدن به مقام بالاتر باید بی دردسر و دور از دیدگاه های کارشناسی بود

بانوان ایرانی در خط مقدم ترویج ارزش‌های اسلامی قرار دارند

روز 442 طوفان‌الاقصی|یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری

نهر خین؛ یادمانی جاودانه از ایثار و مقاومت در قلب تاریخ دفاع مقدس

107 مدرسه سنگی در استان خوزستان وجود دارد

تجمع حمایت از عتبات و اقلیت‌های سوریه در کربلا

یک فوتی و 6 مصدوم در پی تصادف زنجیره‌ای در محور ماهشهر به سربندر

سرمستی تل‌آویو و غرب از اقدامات «محمود عباس» علیه مقاومت

الهه رضایی: کاش زیبایی‌های دهه شصت هنوز وجود داشت

اعطای خرس طلایی افتخاری برلین به بازیگر مشهور زن

وزارت ارشاد از ادعای روزنامه کیهان دلگیر شد!

چهره ها/ شب یلدای ساده زوج محبوب و بی حاشیه

سانسور عجیب تصویر چند دختربچه در ویژه برنامه شب یلدا!

ایران به جمع هفت کشور با فناوری تشخیص سرطان به کمک امواج کوانتومی پیوست

تولید قطعات پیچیده صنایع پزشکی و هوافضا با پرینترهای سه‌بعدی ایرانی

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!

حضور صمیمانه دکتر محمد امیر در شیرخوارگاه فتح المبین اهواز/عکس

تصادف زنجیره‌ای، محور بندرماهشهر - بندرامام را مسدود کرد

میداود باغملک لرزید

کشف 800 کیلوگرم ماهی در تالاب بین‌المللی شادگان

معرفی داوران پنجمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش

فوتبال انگلیس در سوگ قهرمان جهان

تغییرات در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با جابه‌جایی یک مدیر

نیم‌ فصل دوم والیبال ایران و یک شروع جذاب

حضور 24 ورزشکار در سومین اردوی تیم پاراوزنه‌برداری جوانان

سر و ته جدول والیبال ایران به هم رسیدند

علیرضا فغانی دست نیافتنی می‌شود!

نیمی از ظرفیت پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی پارس

مصرف 69 درصد گاز تحویلی به شبکه در بخش خانگی

موفقیت در حوزه پژوهش و فناوری با همکاری دانشگاه‌ها