یک تحلیلگر مسائل سیاسی: شهید سلیمانی تأمین امنیت و منافع ملی را اولویت خود قرار داده بود
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - غرقی، گفت: سردار سلیمانی هرگز خود را محدود به یک حزب یا تفکر خاص نکرد و همواره تأمین امنیت و منافع ملی را اولویت خود قرار داد. او عنصری بود که تمام ویژگیهای لازم برای ایجاد وفاق ملی را در خود داشت.
مرتضی غرقی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در مورد رفتار و گفتار شهید سلیمانی در موضوع وفاق و همدلی گفت:سردار سلیمانی هرگز خود را محدود به یک حزب یا تفکر خاص نکرد و همواره تأمین امنیت و منافع ملی را اولویت خود قرار داد.
او عنصری بود که تمام ویژگیهای لازم برای ایجاد وفاق ملی را در خود داشت. جمیع صفات مثبتی که به وفاق ملی منجر میشود، در شخصیت او جمع شده بود.
وی اظهار کرد: این ویژگیها باعث شد تا در دوران حیات و حتی پس از شهادت، همگان بر ملی بودن او اتفاقنظر داشته باشند. سردار سلیمانی فردی فراتر از جناحهای سیاسی بود و هیچکس نمیتواند او را به یک جناح خاص منتسب کند. گاهی میبینید که او حتی با جریانهای تندروی اصولگرا که تفسیر خاص خود را از انقلاب و رهبری داشتند یا جریانهای اصلاحطلب که نگاه متفاوتی داشتند، در تضاد بود.
غرقی با اشاره به مراسم تشییع سردار سلیمانی ادامه داد: حضور گسترده مردم سراسر کشور در مراسم تشییع او، نمونه بارز و مصداق عینی وحدت ملی بود. همه اقشار و گرایشها، بدون استثنا، برای او به خیابان آمدند و عزاداری کردند. این اتحاد نشاندهنده جایگاه ویژه سردار سلیمانی در قلب مردم بود.
وی با بیان اینکه وحدت ملی و امنیت ملی، در سایه وفاق ملی به دست میآید، گفت: وفاق ملی زمانی شکل میگیرد که همه افراد، از دولت گرفته تا مردم، از منافع شخصی خود عبور کرده و نگاهی فراجناحی داشته باشند. دولت و مجلس نیز باید آموزش تحمل نظر مخالف و انتقادپذیری را به جامعه و نسل جوان ارائه دهند تا جامعه به سوی وحدت ملی حرکت کند. این امر بستری برای زندگی مسالمتآمیز فراهم میکند و وحدت ملی را بر پایههایی مستحکمتر استوار خواهد کرد.
وی افزود: عمده تضادها از منافع شخصی و سیاسی نشأت میگیرد. اگرمسئولان ما در همه حوزه ها به این درک برسند که منافع ملی و امنیت ملی باید اولویت نخست باشد، سخنان و رفتارهای تفرقهافکنانه به حاشیه خواهد رفت. این موضوع نه تنها وظیفهای شرعی، بلکه یک ضرورت ملی است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: زمانی که کشور به وحدت ملی نیاز دارد، اختلافافکنی میان جناحها یا رهبران سیاسی، تنها به سود دشمنان تمام میشود. تضاد منافع سیاسی و اقتصادی، بزرگترین عامل ایجاد اختلاف است که دشمنان بهخوبی از آن بهره میبرند. اگر نقدی به دولت یا رهبران وجود دارد، باید با نگاهی اصلاحی و سازنده بیان شود.
غرقی اظهار کرد:وحدت و وفاق ملی زمانی شکل میگیرد که رهبران تشکلها و احزاب سیاسی اصلاح شوند. یک جوان 20 ساله ممکن است درکی دقیق از منافع ملی و وحدت نداشته باشد و نگاهش به رهبران تشکلها و احزاب باشد. اگر آنها اصلاح شوند و از منافع شخصی خود بگذرند، وفاق ملی شکل خواهد گرفت.
وی همچنین با اشاره به نگاه شهید سلیمانی به محور مقاومت، گفت: نگاه سردار سلیمانی به جنبش مقاومت، مشابه نگاه سید حسن نصرالله بود. نگاهی که جناحها و مرزها نمیتوانستند مانعی برای گسترش آن شوند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: تفکر سردار سلیمانی با نگاه مقام معظم رهبری و سید حسن نصرالله همسو بود؛ دیدگاهی که مقاومت را محدود به یک مرز یا جناح خاص نمیدانست و برای همه نیروها، صرفنظر از گرایشهایشان، جا باز میکرد.
غرقی بیان کرد: در لبنان، افراد با هر نگاه سیاسی، زیر پرچم مقاومت به رهبری سید حسن نصرالله مبارزه میکردند. شهید سلیمانی نیز همین نگاه را در جبهه مقاومت ترویج داد. اما اگر بخواهیم این موضوع را در بُعد کوچکتر بررسی کنیم، او یک چهره ملی بود. شخصیتی که هم جناح چپ و هم جناح راست او را قبول داشتند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1017007/