سوریه از تجربه رفراندوم جمهوری اسلامی استفاده کند
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - اصلاحات نیوز | در ماههای اخیر منطقه خاورمیانه با تحولات زیادی مواجه شده است. از جمله این که جنگ غزه که از 15 مهرماه سال گذشته آغاز شده بود، با وجود ترور رهبران حماس توسط رژیم اسرائیل همچنان ادامه دارد و در جبهه لبنان نیز بعد از ترور سید حسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین و جمع دیگری از فرماندهان حزبالله، با وجود این که اسرائیل به صورت زمینی به جنوب لبنان حمله کرد، ولی نتوانست منطقه وسیعی را تصرف کند و در نهایت کار به آتشبس کشیده شد؛ یک آتشبس 60 روزه که از 7 آذر امسال آغاز شده و البته این آتشبس تا کنون بارها از سوی رژیم اسرائیل نقض شده است.
مهمترین تحول اخیر خاورمیانه اما سقوط حکومت بشار اسد در سوریه توسط گروههای مسلح معارض به رهبری هیات تحریر الشام است که تحت حمایت ترکیه قرار دارد؛ گروههایی که مدتها با رژیم سابق سوریه درگیر نبرد مسلحانه بودند، اما اینبار در دور جدید عملیات خود توانستند تنها ظرف 11 روز، بخشهای زیادی از سوریه از جمله دمشق، پایتخت کشور را تصرف کنند و دولت موقت خود را تشکیل دهند؛ آن هم در شرایطی که ارتش سوریه نیز در برابر آنها مقاومت چندانی نکرد و اینبار برخلاف جنگهای داخلی قبلی سوریه، دیگر خبری از پشتیبانی هوایی ارتش روسیه و پشتیبانی زمینی نیروهای تحت حمایت ایران از ارتش سوریه نبود و گروههای معارض مسلح بهراحتی رژیم اسد را کنار زدند.
تعهد ایران به حمایت از جبهه مقاومت یک اصل ثابت است
در همین راستا علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره تحولات اخیر منطقه خاورمیانه توضیح داد: شرایط جهان پیرامون ما در حال تغییر است و بر همین اساس، نحوه و شکل حمایتها نیز بر پایه این تغییرات دگرگون میشود. اما آنچه اهمیت دارد و همواره بهعنوان یک اصل ثابت باقی میماند، تعهد و پایبندی ایران به حمایت از جبهه مقاومت است. جبهه مقاومت، سد مستحکمی در برابر رژیم صهیونیستی است؛ رژیمی که دشمنی آشکار با جهان اسلام و سیاستی خصمانه برای نابودی جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفته است.
وی افزود: جنایات رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر، بهویژه در حدود بیش از یک سال گذشته، بهطور گسترده نمایان شده است. دهها هزار انسان بیگناه قربانی سیاستهای وحشیانه این رژیم شدهاند که این جنایتها با حمایت مستقیم و همهجانبه آمریکا به وقوع پیوسته است. ایران به عنوان کشوری که اصول مقاومت و دفاع از مظلومین را در سیاست خارجی خود به رسمیت شناخته است، حمایت از جبهه مقاومت را حتی در سختترین شرایط وظیفهای اصولی خود میداند. اگرچه ممکن است این حمایتها بر اساس شرایط زمانی و مکانی، شکلها و شیوههای متفاوتی به خود بگیرند، اما راهبرد اصلی همواره ثابت و بدون تغییر خواهد بود.
عربستان اشتباهات گذشته خود را تکرار نمیکند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رویارویی حوثیهای یمن با اسرائیل نیز گفت: یمن، کشوری که علیرغم سالها جنگ و فشار اقتصادی، همچنان مقاومتی تحسینبرانگیز از خود نشان داده است، به یک نماد جهانی برای ایستادگی در برابر قدرتهای متجاوز تبدیل شده است. ملت یمن، مردمی هوشمند، قانع و بینهایت مقاوم هستند. تاریخ نیز گواهی روشن بر این مقاومت است. امپراتوری عثمانی، انگلیس، مصر و حتی عربستان سعودی، همگی تلاش کردهاند تا این ملت را تحت سلطه خود درآورند، اما هر بار با شکست مواجه شدهاند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر، عربستان سعودی با همراهی آمریکا، انگلیس و دیگر متحدانش جنگی تمامعیار را علیه مردم یمن به راه انداخت. اما پس از هشت سال، با تحمل خسارات سنگین، مجبور شد خود را از این باتلاق نجات دهد. به همین دلیل، بعید به نظر میرسد که عربستان بار دیگر اشتباه گذشته را تکرار کرده و خود را وارد جنگی جدید علیه یمن کند. عقلانیت سیاسی حکم میکند که این کشور از تجربه تلخ خود درس گرفته باشد.
بحرانهای سوریه ناشی از دخالتهای خارجی است
بروجردی در پاسخ به این سوال که پس از سقوط حکومت سابق سوریه، آیا این کشور به ثبات خواهد رسید یا خیر، گفت: سوریه طی یک دهه اخیر صحنه بحرانها و ناآرامیهای بسیاری بوده است. این بحرانها عمدتا ناشی از دخالتهای خارجی و تلاش برخی از کشورهای منطقه برای تحمیل اراده خود بر مردم سوریه است. آنچه که برای هر کشوری اهمیت دارد، ایجاد امنیت پایدار است. تجربه نشان داده است که ثبات واقعی تنها زمانی به دست میآید که اراده ملتها در تعیین سرنوشت خود به رسمیت شناخته شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران، پس از فروپاشی رژیم شاه، بلافاصله با دستور حضرت امام خمینی (ره)، رفراندومی را برگزار کرد تا مردم نظر خود را درباره نظام آینده کشور اعلام کنند. این تجربه موفق میتواند الگویی برای دیگر کشورها باشد. اگر کشورهای خارجی از دخالت در امور داخلی سوریه دست بردارند و فرصت را برای مردم این کشور فراهم کنند تا آزادانه مسیر خود را انتخاب کنند، میتوان امیدوار بود که سوریه نیز به ثبات و آرامش برسد.
احتمال شروع دوباره درگیریها در لبنان بعد از آتش بس
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به برقراری آتشبس 60 روزه میان رژیم اسرائیل و حزبالله لبنان نیز توضیح داد: با پایان یافتن دوره آتشبس میان حزبالله و رژیم صهیونیستی، احتمال درگیریهای مجدد وجود دارد. حزبالله تا کنون با وجود تحمل فشارها و ضربات متعدد، عملکردی بسیار فعال و هوشمندانه داشته است. اگر آتشبس تمدید نشود و درگیریها دوباره آغاز شود، شرایط گذشته بار دیگر تکرار خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران نیز خود را برای هر سناریویی آماده کرده است تا در صورت نیاز، از جبهه مقاومت حمایت کند.
وی در نهایت خاطرنشان کرد: تحولات منطقه، از یمن گرفته تا سوریه و لبنان، همچنان در رأس سیاستهای راهبردی ایران قرار دارد. اصل حمایت از مقاومت، چه در برابر رژیم صهیونیستی و چه در برابر هر قدرت متجاوز دیگری، یک اصل ثابت و غیرقابل تغییر است. این حمایتها ممکن است بر اساس مقتضیات زمانی و مکانی تغییراتی در شکل و روش داشته باشند، اما جوهره اصلی آن که دفاع از مظلومین و مقابله با ظالمان است، همواره پابرجا خواهد ماند. تنها با احترام به اراده ملتها و پرهیز از دخالتهای خارجی است که میتوان به آیندهای روشن و عادلانه در منطقه امیدوار بود.
منبع: دیدهبان ایران
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1017653/