پیام خوزستان

آخرين مطالب

نقطه دود روغن‌های سرخ‌کردنی و اهمیت آن برای سلامتی شهرستان ها

نقطه دود روغن‌های سرخ‌کردنی و اهمیت آن برای سلامتی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،زهرا باقری، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان، بیان کرد که روغن‌های سرخ‌کردنی به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت، برای این منظور انتخاب مناسبی هستند و استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.
نقطه دود، که نشان‌دهنده حد تحمل روغن در برابر دمای بالا است، ویژگی‌ای کلیدی در روغن‌های سرخ‌کردنی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
باقری توضیح داد که روغن‌های با نقطه دود پایین تحت دمای سرخ کردن دچار سوختگی می‌شوند و ترکیب‌های سمی و سرطان‌زا تولید می‌کنند. در نتیجه، استفاده از روغن‌های با نقطه دود بالا ضروری است تا از آسیب به سلامت جلوگیری شود.
ویژگی‌های روغن‌های سرخ‌کردنی
این روغن‌ها به‌طور خاص برای مقاومت در برابر حرارت بالا طراحی می‌شوند. هرچه میزان مقاومت حرارتی روغن بیشتر باشد، نقطه دود آن نیز بالاتر می‌ماند و می‌توان مدت بیشتری از آن استفاده کرد. روغن‌های سرخ‌کردنی معمولاً به گونه‌ای تولید می‌شوند که در دماهای بالا کیفیت خود را حفظ کنند.
نقطه دود و دماهای مناسب برای سرخ کردن
دمای مناسب برای سرخ کردن عمیق مواد غذایی حدود 170 تا 180 درجه سانتی‌گراد است، در حالی که نقطه دود روغن‌های تصفیه‌شده معمولاً بین 220 تا 230 درجه سانتی‌گراد است. برای افزایش مقاومت حرارتی روغن‌ها، پارامترهایی مانند میزان اشباع روغن تاثیرگذار هستند.
میزان اشباع روغن‌ها و تأثیر آن بر مقاومت حرارتی
باقری اشاره کرد که هرچه میزان اشباع روغن بیشتر باشد، مقاومت حرارتی آن بالاتر است. اما در عین حال، سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده که مصرف روغن‌های اشباع مانند پالم به حداقل برسد. این روغن‌ها با وجود مقاومت حرارتی بالا، به‌دلیل ضررهای تغذیه‌ای زیاد از بازار خانوارها حذف شده‌اند و فقط در صنایع و صنف‌های خاص استفاده می‌شوند.
اسیدهای چرب اولئیک و نسل جدید روغن‌های سرخ‌کردنی
روغن‌های جدید سرخ‌کردنی که در ترکیب خود فاقد پالم هستند، معمولاً حاوی اسید چرب اولئیک هستند که مقاومت حرارتی بالایی دارند، بدون اینکه مضرات تغذیه‌ای اسیدهای چرب اشباع را داشته باشند. این روغن‌ها در سال‌های اخیر در بازار کشور رایج شده‌اند.
گرچه روغن‌های سرخ‌کردنی با ویژگی‌های مناسب برای حرارت بالا تولید می‌شوند، مصرف طولانی‌مدت غذاهای سرخ‌کردنی و روغن‌های سرخ‌کردنی برای سلامتی مضر است. از این رو، بهتر است علاوه بر استفاده از روغن‌های مناسب برای سرخ کردن، مصرف این نوع غذاها را محدود کرده و از روش‌های پخت سالم‌تر استفاده کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1021771/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آزادی 31 زندانی بانوی جرایم غیرعمد با گام‌های گامیرانی‌ها – آفتاب نو | اخبار ورزشی

مبلغ رضایتنامه مهاجم استقلال خوزستان چقدر است؟

120 میلیارد تومان بدهید، بیفوما را ببرید!

ماجرای راه ندادن یک ورزشکار به خوابگاه آزادی چه بود؟

محور (مقاومت) ایران همچنان پابرجاست

نباید کریم باقری را تحت فشار قرار دهند!

پیروانی: پرسپولیس حقش بازی در ورزشگاه آزادی است – خبرگزاری ورزش ایران

عجیب اما واقعی؛ یحیی گل محمدی در آستانه سرمربیگری پرسپولیس | اخبار ورزشی

کارشناسی داوری بازی فولاد - ملوان

داستان عجیب میثاقی از یک بازیکن با سابقه تیم ملی

طرفدار پر و پاقرص مس رفسنجان در دیدار برابر خیبر

عجیب ترین هدیه کریسمس تاریخ توسط باشگاه ذوب آهن به بازیکنان خارجی شان داده شد!

پاسخ پتروشیمی مسجدسلیمان به یک شایعه

استقلال – شمس آذر؛ اولین بازی در استادیوم آزادی

عجیب اما واقعی؛ یحیی گل محمدی در آستانه سرمربیگری پرسپولیس

استقلال – شمس آذر؛ اولین بازی در استادیوم آزادی(ویدیو)

یحیی به اردوی فولاد نرفته است؛ حضور در پرسپولیس؟

کارشناسی داوری دیدار هوادار - پرسپولیس

تصاویر/ همایش «فرزندان مقاومت» در مسجد جمکران

کنایه میثاقی به سن بالای نامزدهای انتخابات فدراسیون

استقلال - شمس آذر؛ اولین بازی در استادیوم آزادی

قانون پایستگی رؤسای هیئت فوتبال

محمد مهدی زارع: تمام خانواده من استقلالی هستند؛ خانواده مادری، پرسپولیسی هستند

خوشحالی خاص کونسیسائو و بازیکنان میلان در رختکن پس از شکست اینتر در فینال سوپر‌جام

علی علیپور پس از بازی با هوادار: فحاشی با انتقاد فرق دارد

واکنش یحیی‌ به شایعه شبانه!

ولایت‌مداری، جوهره اصلی مکتب سردار شهید سلیمانی بود

هجدهمین یادواره شهدای فولاد خوزستان برگزار شد

باورنکردنی: یحیی گل محمدی در آستانه سرمربیگری پرسپولیس

نخستین همایش تخصصی فناوری و هوش مصنوعی در آبادان برگزار می‌شود

فریبا: بسیاری از نقاط ضعف‌ استقلال زیر نظر موسیمانه رفع شده/ در نیم فصل دوم برای تمام رقبا خط و نشان می‌کشیم

واکنش نصیرزاده به شایعه یحیی و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم - شمس آذر

کارشناسی داوری بازی استقلال - سپاهان

تمجید میثاقی از رضاوند؛ آنالیز آرش مقابل سپاهان

کارشناسی داوری بازی گل گهر - چادرملو

وضعیت نابسامان استقلال از زبان میثاقی

خوشحالی کونسیسائو و ناراحتی طارمی پس از شکست در داربی میلان

بازگشت دیوانه‌وار میلان گل طارمی‌ را خراب کرد!

اهدای مدال به طارمی و بازیکنان اینتر پس از شکست در فینال سوپر‌جام

جشن قهرمانی میلان، قهرمان سوپرجام ایتالیا

تشکر مهدی لیموچی از مجتبی حسینی بابت حمایت کامل از او

مهدی لیموچی: مطمئن بودم که گلی که به استقلال زدم، آفساید نبود

مهدی لیموچی: مورایس برای سپاهان زحمات زیادی کشیده است

برکناری غیرمنتظره سامره؛ حسین‌خانی برگشت!

درخواست جدایی حسینی بعد از سرقت منزل

کارشناسی داوری بازی تراکتور – استقلال خوزستان

برگزاری همایش فرهنگ و فقه مقاومت در مکتب شهید سلیمانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمید درخشان: نباید کریم باقری را تحت فشار قرار دهند!

ابراهیم تهامی: مهاجمان فعلی تیم ملی به پای من نمی‌رسند!