پیام خوزستان

آخرين مطالب

چرا باید از روغن‌های سرخ‌کردنی استفاده کنیم؟ شهرستان ها

چرا باید از روغن‌های سرخ‌کردنی استفاده کنیم؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - زهرا باقری، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان، بیان کرد که روغن‌های سرخ‌کردنی به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت، برای این منظور انتخاب مناسبی هستند و استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.
نقطه دود، که نشان‌دهنده حد تحمل روغن در برابر دمای بالا است، ویژگی‌ای کلیدی در روغن‌های سرخ‌کردنی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
باقری توضیح داد که روغن‌های با نقطه دود پایین تحت دمای سرخ کردن دچار سوختگی می‌شوند و ترکیب‌های سمی و سرطان‌زا تولید می‌کنند. در نتیجه، استفاده از روغن‌های با نقطه دود بالا ضروری است تا از آسیب به سلامت جلوگیری شود.
ویژگی‌های روغن‌های سرخ‌کردنی
این روغن‌ها به‌طور خاص برای مقاومت در برابر حرارت بالا طراحی می‌شوند. هرچه میزان مقاومت حرارتی روغن بیشتر باشد، نقطه دود آن نیز بالاتر می‌ماند و می‌توان مدت بیشتری از آن استفاده کرد. روغن‌های سرخ‌کردنی معمولاً به گونه‌ای تولید می‌شوند که در دماهای بالا کیفیت خود را حفظ کنند.
نقطه دود و دماهای مناسب برای سرخ کردن
دمای مناسب برای سرخ کردن عمیق مواد غذایی حدود 170 تا 180 درجه سانتی‌گراد است، در حالی که نقطه دود روغن‌های تصفیه‌شده معمولاً بین 220 تا 230 درجه سانتی‌گراد است. برای افزایش مقاومت حرارتی روغن‌ها، پارامترهایی مانند میزان اشباع روغن تاثیرگذار هستند.
میزان اشباع روغن‌ها و تأثیر آن بر مقاومت حرارتی
باقری اشاره کرد که هرچه میزان اشباع روغن بیشتر باشد، مقاومت حرارتی آن بالاتر است. اما در عین حال، سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده که مصرف روغن‌های اشباع مانند پالم به حداقل برسد. این روغن‌ها با وجود مقاومت حرارتی بالا، به‌دلیل ضررهای تغذیه‌ای زیاد از بازار خانوارها حذف شده‌اند و فقط در صنایع و صنف‌های خاص استفاده می‌شوند.
اسیدهای چرب اولئیک و نسل جدید روغن‌های سرخ‌کردنی
روغن‌های جدید سرخ‌کردنی که در ترکیب خود فاقد پالم هستند، معمولاً حاوی اسید چرب اولئیک هستند که مقاومت حرارتی بالایی دارند، بدون اینکه مضرات تغذیه‌ای اسیدهای چرب اشباع را داشته باشند. این روغن‌ها در سال‌های اخیر در بازار کشور رایج شده‌اند.
گرچه روغن‌های سرخ‌کردنی با ویژگی‌های مناسب برای حرارت بالا تولید می‌شوند، مصرف طولانی‌مدت غذاهای سرخ‌کردنی و روغن‌های سرخ‌کردنی برای سلامتی مضر است. از این رو، بهتر است علاوه بر استفاده از روغن‌های مناسب برای سرخ کردن، مصرف این نوع غذاها را محدود کرده و از روش‌های پخت سالم‌تر استفاده کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1023937/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معادلات انتقال مهاجم کنگویی به پرسپولیس پیچیده شد/ بیفوما در رادار باشگاه‌های لیگ برتری

اولین پیام رئیس هیئت مدیره جدید استقلال

حضور چشمگیر فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های بزرگ تولیدی در غرفه اکسین در نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد/ تلاش فولاد اکسین خوزستان برای تحقق رشد تولید

در روز دوم نمایشگاه ملی فولاد ایران، فولاد خوزستان میزیان فعالان صنعت فولاد کشور بود/ امضای تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین شرکت تافکو و پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز 19 دی

درخواست قانونگذاران انگلیسی برای آزادی دکتر ابوصفیه و محاکمه نتانیاهو

انتصاب رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور به عنوان معین استان‌های خوزستان و آذربایجان‌غربی

قطعی شد: استقلال- شمس‌آذر در ورزشگاه آزادی

بازدید نماینده فوتبالی مجلس از ورزشگاه آزادی (عکس)

مقایسه حقوق و دستمزد کارگران ایرانی با آفریقایی

صعود بارسلونا به فینال سوپرجام اسپانیا

سرمربی خارجی در اسقلال یعنی برکناری مدیرعامل!

شجاعی: سعی می‌کنم راه پورحیدری را ادامه دهم

لحظه‌شماری برای اعلام تیم جدید فرهاد مجیدی

بیانیه تند لالیگا در واکنش به ثبت دنی اولمو

نبرد جادویی فوتسال؛ شعبده‌ بازها وارد صحنه می‌شوند

قطعی شد؛ استقلال - شمس‌آذر در ورزشگاه آزادی

مهاجرانی:‌ موضوع انتقال پایتخت در دست مطالعه است

بلینکن: به توافق در خصوص مبادله اسرا بسیار نزدیک شده‌ایم

برگزاری رویداد الگوی جهادی حکمرانی با نام شهدای خدمت در مازندران

متروی اهواز تا کارون می‌رسد

هشدار نارنجی هواشناسی خوزستان: مه غلیظ در راه است

وزیر دفاع: شهید سلیمانی میراث بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران به یادگار گذاشت

حضور‌ چشمگیر فعالان اقتصادی و مدیران شرکت‌های بزرگ تولیدی در غرفه اکسین در نمایشگاه ملی فولاد ایران در برج میلاد / تلاش فولاد اکسین خوزستان برای تحقق رشد تولید

مهمترین پیغام از امارات برای پرسپولیس

نجات صدها واحد تولیدی و بازگشت میلیاردها تومان به بیت‌المال در خوزستان

استقلال-شمس‌آذر؛ اولین بازی بعد از بازگشایی آزادی

تلاش استقلال برای هایجک ستاره از دست پرسپولیس

علاقه حاج آقا دانشمند به بازیگری

عشق و نمیشه با پول خرید!

زن بودن سخته مادر بودن، سخت‌تر!

با گروه جدید شرکت کنندگان جوکر آشنا شوید

بجای چت جی پی تی از این هوش مصنوعی استفاده کن؛

عصبانیت رئیس بیلبائو از ثبت دنی اولمو!

گل دوم بارسلونا به اتلتیک بیلبائو توسط یامال

همه میزبان‌ها پیروز شدند؛ شکست سایپا مقابل فولاد

فرید خمامی سرپرست سازمان تیم‌های ملی کاراته شد

کارنامه گزینه اصلی سرمربیگری پرسپولیس

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

بخشی از کتاب/زمان تغییر می‌کند

در باب اهمیت انتخاب راه صحیح و نیاز به راهنما در کلام مولانا

رایزنی سرپرست سفارت ایران در افغانستان با نماینده سازمان ملل در این کشور

دیدار وزیر مشاور دولت قطر در امور خارجه با عراقچی

نخست وزیر عراق وارد مشهد شد

تسلیت پزشکیان به چینی‌ها و اعلام آمادگی برای ارسال کمک‌ به زلزله‌زدگان

وقتی هاشمی رفسنجانی درباره موضوعی به رفیق‌دوست گفت تو عقلت نمی‌رسد

نماینده ایران در سازمان ملل: خروج ایران از سوریه مسئولانه بود

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد ایروان شد

قالیباف در دیدار با سودانی: حاکمیت آتی سوریه رویکرد خود را در قبال رژیم صهیونیستی اعلام کند

مقاومت برخی از مدیران بنیاد مستضعفان با واگذاری هتل‌ها