سفر رئیسجمهور به خوزستان نمایشی نیست
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - سیدمحمدرضا موالی زاده روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی با رسانه های استان خوزستان پیرامون سفر رئیسجمهور به استان خوزستان، ضمن گرامیداشت یاد و نام تمام شهدایی که از تمامیت ارضی کشور دفاع کردند، اظهار کرد: در ابتدا قرار بود سفر رییس جمهور به استان خوزستان 2 روزه باشد اما سپس به سه روز افزایش یافت. مطابق برنامهریزی ها، این سفر13 روز دیگر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: اولویت در این سفر تکمیل پروژه های نیمه تمام است. کلنگ زنی پروژه هایی با اعتبار ملی نیز از دیگر اولویت های سفر رئیس جمهور به استان خوزستان می باشد. همچنین پیگیری پروژههای آب، فاضلاب در خوزستان و همچنین متروی اهواز ازجمله اهداف این سفر است. در کنار پروژه های عمرانی، تصمیماتی برای طرح های اقتصادی داریم که قرار است در این سفر آنها را دنبال کنیم.
موالی زاده اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیر آن هستیم انتقال حساب شرکت های بزرگ فعال در خوزستان به درون همین استان است باید دید تاچه میزان در این مسیر موفق خواهیم شد.
وی ادامه داد: در جلسات مختلف دولت باحضور رییس جمهور و سایر مسئولان در این مدت بارها اشاره کردم که استان خوزستان در طول یکصد سال گذشته، چند مامویت کلیدی و مهم ملی داشته که به خوبی از عهده آنها برآمده است.
استاندار خوزستان یادآور شد: ماموریت تولید نفت، تولید گندم، ترانزیت کالا، تولید محصولات فلزی عمدتا فولاد، تولید محصولات پتروشیمی، تولید شکر و از همه مهمتر حضور حماسی مردم این استان در دوران دفاع مقدس ازجمله این ماموریت ها بوده است.
وی ادامه داد: ما در استان خوزستان تمام و کمال پای این ماموریت ها ایستاده ایماما درعین حال معتقدیم منافع استان خوزستان نیز باید تامین شود.
به گفته موالی زاده، شرکت های تولیدی بسیاری در استان خوزستان داریم که باید سازوکارهای مشخصی در جهت حفاظت محیط زیست از سوی آنها لحاظ شود. به جد پیگیری می کنیم که مساله آلودگی هوا، فلرهای نفتی و سوزاندن ضایعات بخش کشاورزی کنترل شود
وی ادامه داد: بارها مطرح کردیم که تعطیل کردن مدارس هنر نیست ما مجبور به این کار هستیم. فرزندان معصوم باید این هوای آلوده را استنشاق کنند برای اینکه خطر کمتری آنها را تهدید کند مدارس را تعطیل می کنیم تا در خانه بمانند.
استاندار خوزستان گفت: شرکت های تولیدی نباید برای تهیه محصول، آب خام را از رودخانه کارون بگیرند و پساب تحویل دهند، رودخانه کارون ما که امروز رنجور و کم توان شده روزگاری بسیار پرآب بود.
وی با بیان اینکه دولت در پی حل این مشکل است، افزود: باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، روحیه رئیس جمهور و عزم و اراده دولت خدمتگزار امیدوار هستیم این مشکلات حل و یا کاهش پیدا کند.
موالی زاده اظهار کرد: امروز صبح با معاون امنیتی وزارت کشور به دهانه رودخانه اروند رفتیم و ازآنجا بازدید کردیم. دنبال لایروبی رودخانه اروند هستیم که اگر این امر محقق شود شرایط ما در آبادان و خرمشهر بهتر خواهد شد.
استاندار خوزستان بیان کرد: یکشنبه هفته آینده نیز با چندتن از وزرا در وزارتخارجه موضوعات مختلفی از جمله لایروبی اروند را پیگیری می کنیم چراکه این خواسته مدتهاست از سوی مردم تقاضا می شود.
وی ادامه داد: امکاناتی از جهت بندرگاهی، در خرمشهر داریم زمانی می توان از آن به خوبی استفاده کرد که مسیر رودخانه اروند باز شود. کشتی ها برای تردد نباید منتطر "جذر ومد" باشند.
موالی زاده با بیان اینکه پروژه راه آهن شلمچه_بصره از دیگر موارد مطرح شده است گفت: خواهرخواندگی میان استان های خوزستان و بصره درحال پیگیری است و مذاکراتی در این خصوص نیز داشتیم.
وی افزود: با استان میسان و العماره در کشور عراق نیز گفت و گوهایی داشتیم تا از ظرفیت همجواری عراق و سایر کشورهای همسایه در حوزه تجارت و مبادلات اقتصادی بهره مند شویم.
به گفته استاندار خوزستان، پیشنهادی به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشتیم مبنی بر اینکه تراز اداره کل خوزستان ارتقاء پیدا کند و از اداره کل به سازمان تبدیل شود چراکه این ظرفیت در استان خوزستان وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که پیگیر آن هستیم قرار گرفتن معاونت گردشگری در استانداری همانند استان های فارس و خراسان رضوی است زیرا معتقدیم گردشگری در خوزستان دارای ظرفیت های متنوعی است که باید از آن استفاده کرد. گردشگری در برخی مناطق با رویکرد فقرزدایی و ایجاد اشتغال خواهد بود.
موالی زاده تصریح کرد: یکی دیگر از پروژه ها، احیای طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری است که 50هزار هکتار آن در استان ایلام و مابقی در خوزستان می باشد که از این مقدار 245هزار هکتار انجام و 252هزار هکتار آن باقی مانده است.
وی خطاب به خبرنگاران گفت: برای پیشرفت به وجوه سخت افزاری و وجوه نرم افزاری توسعه باهم نیاز داریم. ما مجموعه مدیران استانی به تنهایی نمی توانیم مشکلات را حل کنیم بلکه به خبرنگاران به عنوان حلقه اتصال بخش های مختلف جامعه نیاز داریم شما باید اشتباهات مرا تذکر دهید، از انتقادات استقبال می کنم.
وی افزود: به دنبال ارتباط صمیمانه با اصحاب رسانه بی واسطه و بدون تشریفات هستم میان ما هیچ تفاوتی نیست و تنها مسئولیتی براساس حکم برعهده من است.
استاندار خاطر نشان کرد: همه به یکدیگر کمک کنیم تا شرایط استان بهتر شود. نگاه قومیتی ندارم و این را شفاف بیان می کنم. وقتی مشکلات مسجدسلیمان را می بینم اشک می ریزم هیچ تفاوتی میان مشکلات مسجدسلیمان، خرمشهر ، هویزه و دزفول وجود ندارد به همه مناطق استان به یک چشم نگاه می کنم و خود را متعلق به یک خانواده 5 میلیون نفری می دانم.
وی افزود: من هم خطا و اشتباه دارم. گاهی شتابزده و گاهی کُند عمل می کنم. هیچ ادعایی در مسائل ندارم اما در حد توان وقت می گذارم تا مشکلات استان را حل کنم جایی که احساس کنم پیگیری باید بشود از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنم.
موالی زاده بیان کرد: خود مردم دید قومیتی ندارند و باهم زندگی می کنند ممکن است مجموعه ای از افراد انتظاراتی از من داشته باشند تاجایی که بتوانم تلاش می کنم اما مسائل باید درچارچوب مشخص حل شود.
وی افزود: از ظرفیت جوانان برای مدیریت بخش های مختلف استان استقبال میکنم اما باید در چارچوب مشخصی باشد. باید این واقعیت ها را در نظر بگیریم تمام انتصابات در دست من نیست چندین عامل در انتصابات اثرگذار است در تلاش هستم انتصابات صورت بگیرد امامشکل ما در استان اینست که گاهی یکدیگر را تخریب می کنیم.
موالی زاده اظهار کرد: باید انسجام به معنای واقعی کلمه داشته باشیم. باید با یکدیگر گفت و گو کنیم و این باید در استان نهادینه شود تا بتوانیم نظر سایرین را به خوزستان جذب کنیم و سرمایه وارد استان شود.
وی گفت: از عمق جان هویت خوزستانی خود را تقویت کنیم. حلقه اول هویتی ما به معنای قومیت و حلقه سوم هویتی یعنی احساس تعلق به میهن شکل گرفته اما هویت استانی باید تقویت شود.
وی افزود: روحیه پذیرش انتقاد را داشته باشیم اما درعین حال توجه کنیم مرزها و حرمت ها باید حفط شود. به دنبال این هستیم از ظرفیت بانوان در مدیریت استان استفاده کنیم.
موالی زاده اظهار کرد: هدف ما تقویت نهادهای مدنی و استقرار آزادی به عنوان مؤلفه های رشد و توسعه است فرصتی در استان خوزستان فراهم شده که باید تقویت شود. قلم شما خبرنگاران و تحلیل مسائل بسیار کمک کننده است.
وی بیان کرد: در استان خوزستان نیازمند هنر، فرهنگ، شعر، موسیقی و نشاط اجتماعی هستیم ضمن آنکه به شدت به اصول و ارزشها پایبند هستیم. زمانیکه صحبت از موسیقی، گردشگری و هنر می شود معتقد هستیم ملزومات توسعه هستند. توسعه متوازن یعنی مجموعه ای از مسائل ازجمله پاسخگویی، شفافیت و عذرخواهی در وقت اشتباه.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1025224/