ضرورت تأمین کالاهای با کیفیت برای میدانهای مشترک
وزارت نفت
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت بر اهمیت تأمین هرچه سریعتر کالاهای با کیفیت برای پروژههای راهبردی میدانهای مشترک نفتی تأکید کرد.
به گزارش شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، حسین رضایی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان با اشاره به فرصتهای ایجاد شده از سوی این نمایشگاه برای سازندگان و پیمانکاران نوپا و منطقهای در کنار سازندگان بزرگ داخلی در قلب صنعت نفت کشور به نگاه ویژه شرکت مهندسی و توسعه نفت در تأمین هرچه سریعتر کالاهای با کیفیت برای پروژههای راهبردی میدانهای مشترک نفتی تأکید کرد.
وی با اشاره به برنامههای پیشروی شرکت مهندسی و توسعه نفت در توسعه میدانهای نفتی کشور و اهمیت بخش کالا در این پروژهها که بیش از 70 درصد از وزن پروژهها را به خود اختصاص داده است، گفت: هر اقدامی که تأمین کالاهای پروژهها را تسریع کند مدنظر شرکت مهندسی و توسعه نفت و پیمانکاران طرحهاست که در این زمینه تأمین از سازندگان با کیفیت داخلی در اولویت قراردارد و در مواردی که تأمین از داخل امکانپذیر نباشد، تسریع در تأمین از خارج مورد تأکید قرار میگیرد.
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به نقش انبار اختصاصی گمرک غرب کارون در پیشبرد اهداف پروژهها، افزود: این انبار با هدف تسهیل و تسریع فرآیند ترخیص کالا راهاندازی شده است. تاکنون 2 سری کالای راهبردی برای طرحهای آبان، پایدار غرب و آزادگان از این انبار ترخیص شدهاند و در پروژهها مورد استفاده قرار گرفتهاند. این اقدام افزون بر کاهش هزینهها و زمان ترخیص سبب تسریع در بهرهبرداری از میدانهاب مشترک شده است.
رضایی ادامه داد: کالاهایی که پیشتر برای مدت طولانی در گمرکات کشور متوقف بودند، اکنون به لطف این انبار اختصاصی، با نظارت کامل و سریعتر ترخیص میشوند.
تحول در تولید لولههای غیرفلزی
وی با تأکید بر اهمیت کالاهای تولید بار اول باکیفیت ساخت داخل، از پیشرفتهای قابلتوجه در بومیسازی لولههای غیرفلزی نظیر RTP و GRE خبر داد و گفت: پارسال، 2 تفاهمنامه با شرکتهای دانشبنیان برای تولید داخلی لولههای RTP به امضا رسید که مورد تأیید شرکت ملی نفت و معاونت علمی ریاست جمهوری قرار گرفت. خط تولید این لولهها مراحل نهایی تست را در خارج از کشور گذرانده و تا سه الی چهار ماه آینده به ایران منتقل میشود. بدینترتیب پیشبینی میشود کمتر از یک سال آینده نخستین لولههای RTP در داخل کشور تولید شوند.
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت تصریح کرد: همچنین استفاده از لولههای GRE بهمنظور انتقال نفت ابتدا بهصورت no cure no pay و اخیرا در قالب مناقصه یکی از طرحهای مهم به یکی از سازندگان داخلی این لولهها واگذار شده است.
رضایی در توضیح مزایای لولههای غیرفلزی گفت: لولههای GRE با پایه پلیمری و لولههای RTP با انعطافپذیری بالا، در مقایسه با لولههای فلزی مزایای متعددی از جمله مقاومت در برابر خوردگی، کاهش هزینههای نگهداری و کاهش زمان اجرای پروژه دارند. این لولهها افزون بر کاهش هزینههای عملیاتی، در برابر شرایط محیطی سخت و حتی ضربات شدید مقاوم هستند.
وی یادآور شد: لولههای RTP به دلیل انعطافپذیری بالا، نصب و اتصال سریعتری دارند و در مسیرهای پرپیچوخم مزایای بیشتری نسبت به لولههای فلزی ارائه میدهند.
آینده لولههای غیرفلزی در صنعت نفت
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: با راهاندازی خط تولید این لولهها در داخل کشور و تولید انبوه، هزینهها کاهش مییابد و میتوان نیازهای صنعت نفت کشور را با تکیهبر توان داخلی تأمین کرد. این اقدام افزون بر جلوگیری از خروج ارز، به اشتغالزایی و توسعه فناوریهای بومی نیز کمک شایانی میکند.
به گزارش شانا، پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان 22 تا 25 دی (شنبه تا سهشنبه) در اهواز دایر و بازدید از آن از ساعت 9 تا 17 برای عموم آزاد است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1028565/