پیام خوزستان

آخرين مطالب

دوگانه رفاه یا هویت؟! سیاسی

دوگانه رفاه یا هویت؟!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - - مقاومت یک اندیشه و اعتقاد مردمی است که وابسته و زائیده‌ی یک دولت و محور خاص نیست. مقاومت ریشه در تاریخ و اذهان مردم دارد مردمی که در بازه‌های مختلف زمانی؛ شاهد عدم استقلال، ظلم و دخالت در امور خود توسط بیگانه‌هایی از آن سوی قاره‌ها و مرز‌ها بوده‌اند. در حقیقت تفکر مقاومت برای مبارزه و مقابله با ظلم و استعمار و استبداد و استثمار دولت‌های مداخله گر خارجی علیه ملت‌ها بنا شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اندیشه‌ی مقاومت در منطقه‌ی غرب آسیا توسط ملت‌های آزاداندیش شروع گردید و به اشکال مختلف؛ در دیگر کشور‌ها و قاره‌ها با هرگونه اعتقاد و دین و باوری به خصوص بعد از 7 اکتبر، گسترده شده است. با حضور رژیم اشغالگر صهیونسیتی در منطقه‌ی غرب آسیا، که سودای ایجاد اسرائیل بزرگ و وابسته کردن کشور‌های پیرامونی خود را در سر می‌پروراند و در این راه از هیچ جنایتی علیه کشتار کودکان و زنان و انسان‌های بی گناه دریغ نکرده است، این اندیشه‌ی مقاومت است که در مقابل او و هم پیمانانش ایستادگی کرده و اخیرا مقاومت با ابزار سلاح و عملیات نظامی، به مقابله با این جنایت کار جنگی پرداخته است و این موضوع در عملیات طوفان الاقصی در لبنان، عراق و یمن نمود زیادی داشت و چالش بزرگی برای اسرائیل و حامیان غربی اش از جمله ایالات متحده؛ در منطقه ایجاد کرده است. آمریکا و اسرائیل با ایجاد دوگانگی موهوم رفاه و هویت، یعنی زندگی بی دردسر و امنیت نسبی یا عزت، به دنبال ضربه زدن به تفکر مقاومت در اراده‌ی ملت‌ها می‌باشند، تا بدین وسیله بستر اجتماعی که مقاومت روی آن حاصل خیز می‌شود و درخت مقاومت بر روی این خاک قرار دارد به خرابه‌ای خشک تبدیل شود. از این حیث آمریکا فشار و تهدید‌های سیاسی و اقتصادی و نظامی خود را بر علیه ملت‌های حامی اندیشه‌ی مقاومت افرایش داده است.
سیاست آمریکا نسبت به ایران و عراق
آمریکا همواره با ایجاد بی ثباتی و اعمال زور و تهدید به تحریم‌های ظالمانه در کشور‌ها از جمله کشور‌های غرب آسیا؛ به دنبال منافع و حمایت از شریک مهم خود «رژیم غاصب صهیونیستی» در منطقه بوده است. آمریکا در عراق به دنبال عدم ثبات و کاهش حضور و مراورده‌ی ایران به عنوان همسایه مهم عراق می‌باشد. در حقیقت آمریکائی‌ها در رویکرد جدید خود به دنبال اثبات این گزاره هستند، که مردم عراق قربانی سیاست‌های غلط جمهوری اسلامی ایران بوده و ایران؛ عراق را کارزار نفوذ و سیاست‌های خود علیه آمریکایی‌ها کرده و عراق در این میدان متضرر اصلی است و از رشد و توسعه و ارتباط موثر با دیگر کشور‌ها به دور خواهد ماند. در حقیقت آمریکا به دنبال تثبیت این گزاره است که ارتباط با ایالات متحده مزایای بیشتری نسبت به ایران دارد. بعد از عملیات طوفان الاقصی و جنایات رژیم اسرائیل و حمایت‌های بی حد و حصر آمریکا از این رژیم منحوص، گروه‌های مقاومت اسلامی عراق در پی تشکیل شورای هماهنگی مقاومت برآمدند و فعالیت نظامی خود را علیه مواضع و پایگاه‌های آمریکائی در عراق و سوریه و بعد سرزمین‌های اشغالی برای حمایت از مردم مظلوم غزه؛ آغاز نمودند و با حملات بی حد و حصر؛ رژیم غاصب اسرائیل را تحت فشار روانی بسیار قرار دادند؛ و همین امر به خصوص بعد از شهادت سید حسن نصرالله و حمله به خوابگاه سربازان اسرائیلی در جولان اشغالی و گرفتن تلفات از آن‌ها به بالاترین حد خود رسید و فشار آمریکا و اسرائیل بر دولت و گروه‌های مقاومت از جمله حشد الشعبی رو به فزونی نهاد. در حال حاضر آن‌ها طی پیام‌های بسیاری به دولت عراق، از این کشور خواسته‌اند که این گروه‌ها خلع سلاح شوند و حشدالشعبی نباید وجود خارجی داشته باشد. اخیرا مرکز مطالعات جنگ آمریکا مدعی شده است، که ادغام حشد در ارتش عراق هم موجب نفوذ حشد و از بین رفتن هویت ارتش می‌شود. گفتنی است ایالات متحده، با ادعایی دروغ، حشد و گروه‌های مقاومت را منتسب به ایران می‌داند و با تاکید به این موضوع، به دنبال تخریب اندیشه و تفکر مقاومت است.. و اخیرا با پیام و ارائه‌ی لیستی از ترور چهره‌ها و رهبران مقاومت و همچنین بمباران پایگاه‌های نظامی حشد الشعبی؛ بر فشار خود به دولت و مقاومت افزوده است.
انحلال یا ادغام حشد الشعبی
تفکیک حشدالشعبی از گروه‌های مقاومت عراق
حشد الشعبی یک سازمان مسلح بزرگ شامل مجموعه‌هایی از چندین لشکر و تیپ است. تعداد تیپ‌های حشد دورقمی بوده و مجموعه بسیار گسترده‌ای را تشکیل می‌دهد. گستردگی این سازمان به حدی است که می‌توان آن را یک سازمان رزمی همتراز با ارتش عراق به شمار آورد. اما وقتی صحبت از گروه‌های مقاومت می‌شود منظور مجموعه‌ای محدودتر است. این گروه‌ها بخشی از حشد را تشکیل می‌دهند نه تمام آن، این تفکیک باید دقیقاً در نظر گرفته شود.
 برای مثال ریاست حشد از زمان تأسیس تاکنون برعهده «فالح فیاض» بوده و فیاض هیچگاه در دسته بندی مقاومت در عراق قرار نمی‌گیرد. در مفهوم خاص و محدود گروه‌های مقاومت، منظور عمدتا «کتائب حزب الله» و «جنبش نجباست». نکته مهمی که باید به آن توجه داشت اینست که در میان فرماندهان رده اول حشد حتی یک نفر از هم گروه نجباء حضور ندارد. کتائب حزب الله گروهی بسیار بزرگ مؤثر و مهم است، اما گروهی نخبه محور و بدنه سازمان رزمی حشد عمدتاً متعلق به کتائب حزب الله نیست. این تفکیک باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد.
سازمان حشد الشعبی در سال 2016 به صورت یک سازمان رسمی و دولتی مورد تایید قرار گرفت. در عراق چهار سازمان رزمی فعال هستند «ارتش»، «پلیس»، «اتحادیه یگان ویژه مبارزه با تروریسم» و «حشدالشعبی» از این میان تنها سد واقعی در برابر آمریکا؛ حشدالشعبی است. مواردی را می‌توان مثال زد که آمریکا برخلاف تعهدات خود به دولت عراق عمل کرده است، از جمله ترور شهید ابومهدى المهندس و دیگر ترور‌ها این اقدامات توسط آمریکا صورت گرفته در حالی که این افراد نظامیان رسمی دولت عراق بودند و این ترور‌ها خلاف مأموریت تعریف شده آمریکا یعنی مبارزه با تروریسم بوده است تنها نهادی که در برابر این قلدری آمریکا ایستاده، حشدالشعبی است.
دخالت آمریکا در امور داخلی عراق
آمریکائی‌ها به دنبال افزایش قدرت نمائی و پیش بردن سیاست‌های خود بر روی دولت و ملت‌ها هستند و این امر به خصوص بعد از روی کار آمدن مجدد دولت ترامپ با ایجاد شخصیت کاریزماتیک از وی در اذهان جهانی؛ به دنبال تحمیل خواسته‌های خود و فشار روانی بر دولت‌ها و ملت‌ها می‌باشند. این وضعیت در عراق با موضوع چالش برانگیز این روزها؛ یعنی انحلال یا ادغام حشد و گروه‌های مقاومت همراه شده است. آمریکائی‌ها آسمان عراق را در اختیار دارند و بار‌ها حاکمیت این کشور را نقض کرده‌اند. گفتنی است دخالت‌های ایالات متحده در حاکمیت عراق بی حد و حصر است. قطعاً این اقدامات نقض حاکمیت ملی این کشور محسوب می‌شود. کدام کشور می‌تواند به دولت دیگری فشار بیاورد که یکی از ارکان نیرو‌های مسلحش را تعطیل کند؟ 
آیا می‌توان به واحد‌های سیاسی مستقل همانند ایران فشار آورد که ارتش و سپاه را تعطیل یا در یگدیگر ادغام کند. زمانی که از فضای سیاسی عراق صحبت می‌کنیم باید توجه داشته باشیم که ایالات‌متحده آسمان عراق را در اختیار دارد. تمام درآمد نفتی عراق یعنی فروش نفت این کشور ابتدا به حساب فدرال رزرو آمریکا واریز و سپس در یک چهارچوب خاص به حساب دولت عراق حواله می‌شود. این وضعیت به وضوح نشان دهنده میزان استقلال سیاسی عراق است.
میزان دخالت واشنگتن به مقداری زیاد است که حتی در کوچک‌ترین امور دولتی بغداد همانند مسائل عمرانی این کشور هم دخالت می‌کند. اساساً ایالات متحده در موارد متعددی حاکمیت عراق را نقض کرده است؛ در عرصه، نظامی، امنیتی، اقتصادی و سیاست‌های مالی حتی در امور جزئی و عمرانی ایالات متحده بار‌ها سیادت عراق را زیر پا گذاشته است. شخص وزیر خارجه عراق «فواد حسین» به عنوان معتبرترین فرد در این زمینه تصریح کرده که عراق کشوری کاملاً مستقل نیست و حاکمیت ملی آن به طور صددرصد محقق نشده است. «او میگوید ما در عراق حاکمیت ملی کامل نداریم». مسلم است که ایالات متحده این حاکمیت را نقض می‌کند و اصلاً یکی از دلایلی ضروری وجود حشد برای عراق همین مسئله حفظ استقلال عراق است. براساس اسناد و شواهد بیشترین کشوری که حاکمیت ملی عراق را نقض می‌کند خود آمریکاست و بزرگترین سد در برابر این نقض‌ها حشدالشعبی است. در پایان باید اذعان کرد که بدنه‌ی کثیری از مردم عراق با اندیشه و تفکر مقاومت همراه است. اذهان مردم منطقه از جمله عراق بعد از عملیات طوفان الاقصی نسبت به امریکا و اسرائیل نگرشی بسیار منفی پیدا کرده است. بدنه‌ی حشدالشعبی از دل مردم و به فرمان مرجعیت بزرگ عراق ایجاد شده و هیچ قدرتی نمی‌تواند گروه قریب به هشتاد هزار نفری را از صحنه‌ی امنیتی و نظامی عراق که فداکاری‌های بسیاری برای ملت انجام داده‌اند، حذف کند. باید به آمریکائی‌ها یادآور شد که مجدد اشتباهات سال 2003 را در قبال مردم عراق تکرار نکنند.
*کارشناس مسائل عراق

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1039156/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقبال گرم حماس از اسرای آزاد شده فلسطینی در قاهره

سکوت در برابر دستاوردهای جبهه مقاومت مرگبار است

جبهه مقاومت حامی واقعی فلسطین و جنگ غزه

پیام تسلیت پزشکیان به مهدی چمران

هشدار سطح نارنجی در استان خوزستان

هوای فوق خطرناک در خوزستان / میزان آلودگی شهرهای ایران

وضعیت فوق خطرناک هوا در یک شهر خوزستان

تاکید پزشکیان بر استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پزشکی

کارشناسی داوری دیدار چادرملو - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار ملوان - استقلال

یحیی بار دیگر برد و هشدار زیرپوستی داد

سردار اسدی: «حماس» قدرتمند‌تر خواهد شد

کارشناسی داوری دیدار استقلال خوزستان – گل‌گهر

خاطره جالب گولسیانی از دکتر بیژن حیدری

مقاومت تا آخرین لحظه: ژوآئو و جوما فسخ نکردند

چه پل‌هایی پشت سر بیرانوند خراب شد؟

آخرین شرایط نقل و انتقالات استقلال از زبان میثاقی

اینفوگرافی اسماعیل کارتال، سرمربی جدید پرسپولیس

میثاقی: چه‌کسانی چوب لای چرخ موسیمانه می‌گذارند؟

امیری یا کواراتسخلیا؟ چالش بهترین هم‌تیمی با گیورگی

کارشناسی داوری دیدار مس رفسنجان - فولاد

کارشناسی داوری دیدار استقلال خوزستان - گل‌گهر

کارشناسی داوری دیدار سپاهان - خیبر خرم آباد

راه‌اندازی میز کشورهای حوزه خلیج فارس در اتاق بازرگانی آبادان

معلمان همراه با رزمندگان در خط مقدم جبهه حضور داشتند

استقلال و پرسپولیس پیگیر فسخ قرارداد بیفوما

سهم ویژه برندگان بزرگ در تیم منتخب هفته هفدهم لیگ برتر

استقلال الماس لیگ برتر را هایجک کرد

تجدیدخاطره گولسیانی از بازی پرسپولیس – اس.خوزستان

دلایل عدم نتیجه‌گیری گاریدو از زبان گولسیانی

ورود پلیس به پرونده لو رفتن شماره بازیکنان لیگ برتر

به آغوش کشیدن گیورگی توسط پسرش روی آنتن

اطلاعیه مهم استقلال پس از پایان پنجره زمستانی

یک بازیکن خارجی در اردوی پرسپولیس!

محمدرضا عارف به چمران پیام داد

تسلیت معاون اول رئیس‌جمهور به رئیس شورای اسلامی شهر تهران

اسرائیل مجبور به پذیرش شروط ما برای آتش‌بس شد

رامهرمز رکورد آلودگی هوا را شکست

حمایت گولسیانی از بیرانوند پس از حواشی به وجود آمده

گولسیانی: تماشاگران خاطی باید تنبیه شوند

گولسیانی: باقری به بهترین شکل وظایفش را انجام داد

جانملکی به مس رفسنجان پیوست

نظرات گولسیانی در مورد بازی با تراکتور به زبان فارسی

نقل و انتقالات نیم فصل به پایان رسید

ورزشگاه محل بازی استقلالی های لیگ برتر مشخص شد – رسانه7 | اخبار ورزشی

ببینید | ورزشگاه آزادی یا میدان جنگ؟

عارف به چمران پیام داد

گولسیانی: کارتال سرمربی بسیار جدی‌ای است

تمجید گولسیانی از وحید امیری

دستمزد 1404 با شیوه جدید تعیین می شود؛ خبر خوش برای رانندگان تاکسی اینترنتی