پیام خوزستان

آخرين مطالب

کارگران چطور می‌توانند مالیات اضافی را پس بگیرند؟ علمي

کارگران چطور می‌توانند مالیات اضافی را پس بگیرند؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - شیوه استرداد مالیات اضافی اخذ شده از کارگران تشریح شد.

سازمان امور مالیاتی اخیراً در بخشنامه‌ای از امکان استرداد مالیات اضافی اخذ شده از کارگران خبر داد؛ «آرمین خوشوقتی» کارشناس ارشد حقوق و روابط کار در ارتباط با این بخشنامه، توضیح داد: براساس آرای مکرر دیوان عدالت اداری، اینطور مقرر شد که مزایای رفاهی و انگیزشی مشمول مالیات بر حقوق نشوند؛ سازمان امور مالیاتی مدتهای مدید این الزام را اجرایی نکرد تا اینکه در چهاردهم بهمن، این سازمان بخشنامه‌ی جدیدی صادر کرد.
او افزود: خبر خوب اینکه در این بخشنامه تصریح شده این امکان وجود دارد که حقوق‌بگیران برای حقوق سال‌های گذشته به سازمان امور مالیاتی مکاتبه کنند و استرداد مالیات اضافی را درخواست کنند.
اما استرداد مالیات اضافی چگونه امکان‌پذیر است؛ این کارشناس حقوقی در پاسخ گفت: سوال اصلی این است که برای مطالبه مالیات اضافی چقدر زمان داریم؛ طبق قانون برای هر سال از تیرماه تا پایان اسفند سال مالی بعد می‌توان اقدام کرد؛ مثلاً برای مطالبه مرداد 1402، از تیر 1403 تا اسفند 1403 فرصت هست؛ اما در بخشنامه‌ی جدید سازمان امور مالیاتی، اینطور آمده اگر اضافه پرداخت مالیاتی به این دلیل باشد که حقوق‌بگیر از مقررات اطلاع نداشته یا سازمان امور مالیاتی به هر دلیلی مالیات اضافی گرفته یا کارفرما مالیات اضافه پرداخته، محدودیت زمانی برای استرداد وجود ندارد.
خوشوقتی ادامه داد: بنابراین کارگرانی که ظرف سال‌های قبل مالیات‌پردازی داشته‌اند، می‌توانند با مکاتبه با سازمان امور مالیاتی، مالیات گرفته شده بابت مزایای رفاهی و انگیزشی را پس بگیرند.
این کارشناس حقوقی با بیان اینکه «از سال 1378 دریافت مالیات از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران ممنوع بوده است» تصریح کرد: لذا مالیات مزایای رفاهی و انگیزشی پرداخت شده از سال 1378 قابل استرداد است منتها یک نکته وجود دارد؛ مالیات هر سال به نرخ همان سال مسترد می‌شود. مثلاً ممکن است مالیات برخی سال‌های گذشته به هزار تومان هم نرسد و بسیار ناچیز باشد اما این مالیات در چهار پنج سال اخیر، مبلغ قابل توجهی شده و کارگران شاغل و بازنشسته می‌توانند برای استرداد آن اقدام کنند.
خوشوقتی در تعریف مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران گفت: در تشخیص موراد مشمولِ عنوان کلیِ مزایای رفاهی و انگیزشی، هنوز هم اما و اگرهایی وجود دارد؛ اما پنج مورد شفاف و روشن از مزایای رفاهی و انگیزشی برای مشمولین قانون کار وجود دارد؛ به این پنج مورد در تبصره 3 ماده 36 قانون کار اشاره شده و عبارت هستند از کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار یا همان بن خواربار، کمک هزینه مسکن، کمک هزینه عائله‌مندی، حق تاهل که از ابتدای سال 1403 اضافه شده و در نهایت پاداش افزایش تولید یا پاداش بهره‌وری که به تایید مراجع ذیصلاح یا همان وزارت کار رسیده باشد؛ رقم پاداش افزایش تولید تا 30 درصد حقوق می‌تواند افزایش یابد و بنابراین مولفه‌ی بسیار مهمی‌ست.
وی با بیان اینکه «این پنج مولفه مزدی بدون هیچ شک و شبهه جزو مزایای رفاهی و انگیزشی مشمولان قانون کار هستند» ادامه داد: کمترین کار این است که کارگران مبالغ این پنج مولفه را از فیش‌های حقوقی سال‌های قبل خود استخراج کنند و برای استرداد مالیات دریافتی بابت آن‌ها اقدام نمایند.
«مراجعه فردی کارگران به سازمان امور مالیاتی سخت است؛ مدیریت آن نیز برای سازمان امور مالیاتی دشوار است»؛ خوشوقتی با بیان این مطلب افزود: بنابراین سازمان امور مالیاتی اعلام کرده که اگر کارگران هنوز در شرکت مذکور کار می‌کنند، کارفرما می‌تواند نسبت به درخواست استرداد مالیات اضافی اقدام کند منتها وقتی سازمان امور مالیاتی در سامانه خود نسبت به تهاتر مالیات فعلی حقوق بگیر با مالیات اضافی او اقدام می‌کند، ممکن است خودِ حقوق‌بگیر از این کار یا جزئیات آن مطلع نشود و این عدم شفافیت، موجب بروز اختلاف شود.
پذیرش استرداد مالیات اضافی از سوی سازمان امور مالیاتی آیا مشمول پرداخت خسارت هم می‌شود؛ پاسخ خیر است؛ این کارشناس حقوقی با تاکید بر اینکه قرار نیست سازمان امور مالیاتی بابت اخذ مالیات اضافی در طول سالیان دراز خسارت بپردازد؛ گفت: خسارت تنها در صورتی پرداخت می‌شود که سازمان امور مالیاتی ظرف سه ماه مالیات اضافی درخواستی را مسترد نکند.
خوشوقتی در ارتباط با چگونگی پذیرش ماجرا توسط سازمان امور مالیاتی گفت: خبر بد اینکه متاسفانه سازمان امور مالیاتی در بودجه 1404 مزایای رفاهی و انگیزشی را مشمولِ مالیات کرده است؛ به عبارتی، در بند ز قانون بودجه سال آینده به صراحت اشاره شده که مزایای رفاهی و انگیزشی مشمول کسر مالیات هستند؛ البته این بند در قوانین بودجه سال‌های قبل هم بعضاً وجود داشته است. بنابراین این استرداد مالیات اضافی مربوط به قبل از سال 1404 است و سال بعد ظاهراً قرار است بازهم از مزایای رفاهی کارگران مالیات بگیرند.
وی با بیان اینکه «کارگران برای استرداد مالیات اضافی دو راه در پیش رو دارند» تصریح کرد: اگر هنوز قرارداد کاری کارگر با کارفرمای سابق استمرار دارد، می‌تواند از کارفرما بخواهد که برای استرداد مالیات اضافی مکاتبه کند و نیازی به شکایت و مراجعه نیست ولی گر کارگر دیگر در آن کارگاه مشغول به کار نیست، می‌تواند شخصاً با سازمان امور مالیاتی مکاتبه کند و درخواست استرداد نماید. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1047679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضور وحید شمسایی سرمربی تیم ملی فوتسال در پنجمین دوره رقابت‌های بچه‌ های سندروم دان کشور

موقعیت عالی که آرناتوویچ از دست داد؛ فیورنتینا 2-0 اینتر

ضربه خاکپو به تیر دروازه خورد؛ لیورپول 2-0 تاتنهام

گل سوم فیورنتینا به اینتر توسط مویزه کین

گل سوم لیورپول به تاتنهام توسط دومینیک سوبوسلای در دقیقه 75

گلایه‌های امیر حیدری، کاپیتان تیم ملی هاکی روی یخ از مسئولان فدراسیون اسکیت

قیمت لحظه‌ای سکه بهار آزادی در بازار امروز جمعه 19 بهمن

رصد مستمر اوضاع در خوزستان پس از طوفان و در آستانه وقوع گرد و خاک از عراق

هشدار ورود گرد و غبار از عراق به خوزستان؛ دستگاه‌ها در حالت آماده‌باش

گل اول فیورنتینا توسط رانیری ؛فیورنتینا 1-0 اینتر

گل دوم فیورنتینا توسط کین؛ فیورنتینا 2-0 اینتر

هت‌تریک فران تورس؛ گل چهارم بارسلونا به والنسیا

گل دوم لیورپول به تاتنهام توسط محمد صلاح در دقیقه 51

ورود طارمی به زمین؛ فیورنتینا 2-0 اینتر

علت غیبت هاکی روی یخ در مسابقات بازی‌های زمستانی چین از زبان کاوه صدقی

اقدام خیرخواهانه در فینال لیگ برتر هاکی روی یخ

نظر یک اصلاح طلب درباره تجمع کنندگان علیه دولت

نتانیاهو آماده آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس

تصاویری منحصر به فرد از ورزشگاه غدیر

مکتب حاج قاسم را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنیم

راه‌اندازی پایش تصویری در شهر امام‌زاده عبدالله مازندران

ترکیب احتمالی استقلال: احتمال تغییر قابل توجه

بازیگران کاربلد؛ برگ‌ برنده فیلم «بازی خونی»

گفت‌وگوی مسعود فراستی و مهدی یزدانی‌خرم درباره بچه مردم

چهره ها/ سلفی شیک و پیک محمدرضا گلزار

عکس خانوادگی سه برادر مشهور سینمای ایران در یک قاب

مسعود فراستی لب به تحسین «شهرام حقیقت دوست» گشود

گفتگوی مشهدی با جواد خواجوی بازیگر «تاکسیدرمی»: ساجده مهلا هس ولی خسته‌اس!

«صددام» در حقیقت صد تا دام بود که ما در یکی از آنها افتادیم!

بیژن بنفشه‌خواه: من اگر کمی پول دستم بیاید بازیگری را کنار می‌گذارم

چهره ها/ عکسی که سام درخشانی از دخترش «برکه» گرفت

حاشیه‌نگاری روز هفتم جشنواره فجر 43؛ از جنجال تور به جای روسری در جشنواره امسال تا حرکت جسورانه مصطفی کیایی در نشست خبری فیلمش!

دهک بندی جدید خانوارها چه زمانی اعلام می‌شود؟

برف سنگین یکی از محورهای ارتباطی خوزستان را مسدود کرد

برخورد ریچالیسون و فن‌دایک؛ لیورپول 0-0 تاتنهام

حقه بامزه فن‌دایک به ریچارلیسون

فرصت‌سوزی کین و مهار عالی زومر؛ فیورنتینا 0-0 اینتر

گل اول لیورپول به تاتنهام توسط خاکپو

گل مردود سوبوسلای؛ لیورپول 0-0 تاتنهام

گل اول بارسلونا به والنسیا توسط تورس

معصومی چهارمین طلا را صید کرد

تو گل سرخ منی!

داستانک/سعی کن نخندی

سخنان شنیدنی دکتر قمشه ای

رضایی: 2 انقلاب دیگر را بایستی کامل کنیم

گزارش صدا وسیما از امکانات و تجهیزات ناو پهپادبر شهید باقری

دهنوی: پیوستن به FATF در دستور کار نیست

سفیر ایران: تهران از موضع خود درباره «کریدور زنگزور» عقب نشینی نمی‌کند

همایش یاوران انقلاب،گامی موثر برای تقویت هویت اسلامی است

نخستین شکست رحمتی با شمس آذر در اهواز/ تراکتور با برد دقیقه نودی موقتا به صدر رفت