نسخه فلاحت پیشه برای مقابله با ترامپ
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - نامه نیوز / فعال سیاسی گفت: تنها راه مقابله با ائتلاف ایدئولوژیک ترامپ و نتانیاهو شکل گیری همکاری های منطقه ای است.
از روزی که ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد و با امضای فرمان اجرایی رئیس جمهور طرح فشار حداکثری بر تهران را احیا کرد، ایران و آمریکا در دورترین موقعیت از همدیگر قرار گرفتند. حالا دیگر هیچ مسئولی در ایران سخنی از مذاکره نمی گوید یا حتی کوچکترین اشاره غیر مستقیم نیز به آن نمی کند. از آن طرف واشنگتن اعلام کرده منتظر پاسخ تهران است اما زمان این انتظار محدود خواهد بود. حالا این سئوال مطرح است که پنجره دیپلماسی به کل بسته شد یا آنکه امکان دارد در دقیقه 90 به یکباره معادلات تغییر کند و دو طرف با امضای یک توافق همه را غافلگیر کنند.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفتوگو با نامه نیوز درباره آینده روابط ایران و آمریکا گفت: متأسفانه آقای پزشکیان اشتباه دولت های قبل از خود را تکرار کرد و خیلی از فرصت ها در حوزه سیاست خارجی را از دست داد چون خیلی زود شعارهای انتخاباتی خود را قربانی تبانی با افراطیون کرد. امروز پزشکیان نمی تواند تقصیر ناکامی در سیاست خارجی، سیاست داخلی و اقتصادی را به گردن رقبا بیاندازد.
![]()
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی بیان کرد: سیاست خارجی ایران بر ریل یکسری تحلیل های تابو شده حرکت می کند، از این رو فرصت های دیپلماسی کشور از دست می رود. سیاست تند امروز ترامپ روی دیگر فرصت هایی بود که 4 پیش با آغاز ریاست جمهوری بایدن برای ما در حوزه دیپلماسی به وجود آمد اما از آنها استفاده نکردیم و آن فرصت ها از بین رفت.
وی افزود: مشخص بود وقتی ترامپ سرکار بیاید دوباره سیاست خشنی را در قبال ایران دنبال خواهد کرد اما با این وجود، معتقدم مدیریت شرایط امروز نیز نیازمند درایت است. این درایت، چارچوب جدیدی را می طلبد چون با سازوکارهای قبلی نمی توان در عصر جدید تهدیدهای ضدایرانی را از بین برد.
این استاد دانشگاه یادآور شد: ترامپ نماینده گفتمانی است که باورمندان به آن معتقدند بعد از فروپاشی شوروی در 1990 میلادی، آمریکا فرصت هژمونی در دنیا را به تدریج از دست داد و دوست و دشمن آمریکا به رقبای او تبدیل شدند. حالا ترامپ می خواهد این هژمونی را به آمریکا برگرداند، بر همین اساس طرح های متفاوتی را برای دنیا ارائه می دهد. معتقدم به تدریج در مقابل این طرح های جاه طلبانه، همکاری های منطقه ای شکل خواهد گرفت.
وی ادامه داد: ایران در شرایطی می تواند تهدیدزدایی کند که سیاست خارجی مبتنی بر همگرایی منطقه ای را درپیش بگیرد. هم اکنون ترامپ تندتر از طرحی که برای ایران درنظر دارد، طرحی است که در قبال کشورهای عربی می خواهد دنبال کند. او قصد دارد یکسری قراردادهای یکجانبه ای را به اعراب تحمیل کند و اگر اعراب زیر آن قراردادها نروند کمک های آمریکا به آنها قطع خواهد شد.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: کوچاندن اجباری مردم غزه اتفاق ساده ای نیست. طرح ترامپ برگرفته از افراطی ترین ایدئولوژی های صهیونیستی است. براساس این طرح اطراف سرزمین های اشغالی به یک حریم اقتصادی تبدیل می شود که آن حریم در اختیار آمریکا قرار می گیرد.
وی افزود: اگر طرح ترامپ اجرایی شود، دیگر کشور فلسطین وجود نخواهد داشت، مناطق فلسطین نشین در اختیار آمریکا قرار می گیرد تا آنجا را تبدیل به مناطق آزاد و توریستی کند. کشورهای عرب منطقه اگر بخواهند همچنان از کمک ها و چتر حمایتی آمریکا برخوردار شوند، باید با طرح های ترامپ همراهی کنند. نتیجه طرح های ترامپ رقم خوردن هولوکاست در قرن 21 خواهد بود که مردمان خاورمیانه را قربانی خواهد کرد.
این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه طرح های جاه طلبانه ترامپ در 4 سال آینده خون های زیادی را خواهد ریخت، گفت: اجرای طرح ترامپ در خاورمیانه بیش از 4 سال زمان می برد و بنابراین خیلی زود می تواند با شکست مواجه شود. ایران در این شرایط باید به سازوکارهای همکاری منطقه ای روی بیاورد و از این فرصت برای نزدیک کردن دیدگاه های خود و اعراب بهره گیرد.
وی ادامه داد: تنها راه مقابله با ائتلاف ایدئولوژیک ترامپ و نتانیاهو شکل گیری همکاری های منطقه ای است چون اگر حکومت های عرب با طرح های ترامپ همراهی کنند قطعا جایگاه خودشان را متزلزل خواهند کرد. برای گذران این 4 سال کشورهایی موفق خواهند بود سازوکاریهای ملی گرایانه را در داخل و همگرایی منطقه ای را در حوزه سیاست خارجی در پیش بگیرند. یعنی مردم خودشان را راضی نگه دارند و در منطقه هم به سوی همگرایی حرکت کنند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1054104/