پیام خوزستان

آخرين مطالب

مجلس با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی مخالفت کرد سیاسی

مجلس با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی مخالفت کرد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خانه ملت / نمایندگان مجلس با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی مخالفت کردند.
نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه، 28 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران درباره طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی با کلیات این طرح با 106 رای موافق، 153 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 266 نماینده حاضر در نشست علنی مخالفت کردند.
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در خصوص این طرح گفت: طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی که به این کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود، در جلسه مورخ 14 بهمن 1403 با حضور کارشناسان و مسئولان دستگاه های اجرایی ذیربط مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در متن به تصویب رسید. 

همچنین رحمت الله نوروزی نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز گزارش این کمیسیون را در خصوص این طرح قرائت کرد و گفت: طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی که به این کمیسیون به عنوان کمیسیون فرعی ارجاع شده بود، در جلسه مورخ 11 بهمن 1403 با حضور کارشناسان و مسئولان دستگاه های اجرایی زیربط مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در متن به تصویب رسید. اینک گزارش آن در اجرای ماده 159 قانون آیین نامه داخلی تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود.
رضا حاجی پور در تذکری با استناد به اصول 104، 105، 110 و 125 قانون اساسی، گفت: این تفکیک هزینه های سنگینی را برعهده دولت می گذارد، همچنین با سیاست های کلی نظام اداری کشور نیز مغایرت دارد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند بهتر است هزینه ها با توجه به نزدیکی ایام عید به سمت حل مشکلات اقتصادی مردم برود.
همچنین مهرداد گودرزوند چگینی نیز در تذکری با استناد به بند 5 و 12 ماده 22 آئین نامه داخلی مجلس، گفت: وظیفه مجلس است که یک نظام اداری صحیح برای کشور طراحی کند و با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی توانایی حل مشکلات حوزه مسکن را در استان ها و شهرستان ها ندارد بهتر است که تفکیک صورت گیرد.
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران نیز در خصوص این طرح، گفت: تفکیک وزارت راه و شهرسازی هیچ ارتباطی به این دولت ندارد چرا که ما این طرح را در دولت شهید رئیسی هم مطرح کردیم که آن زمان رئیس جمهور شهید در نامه ای به مجلس 6 ماه زمان خواست تا این کار انجام شود.
وی افزود: تفکیک وزارت راه و شهرسازی بار مالی ندارد و به نفع کشور است، از طرفی نیز اجرای این طرح زمان بر نبوده و قرار نیست ساختمان یا نیروی انسانی اضافه شود، همچنین تفکیک وزارتخانه حداکثر تا 3 ماه انجام می شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: 25 درصد رشد 8 درصدی اقتصاد کشور در وزارت راه و شهرسازی یعنی در حوزه حمل و نقل و مسکن تعریف شده است بنابراین مشکلات زیادی در این حوزه ها وجود دارد که طبیعتا وجود 2 وزیر مجزا در حوزه راه و مسکن می تواند مشکلات را حل کرده و به نفع کشور باشد.
علاءالدین رفیع زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی در رابطه با این طرح، گفت: ایجاد یک پست سازمانی در دولت به صورت سالانه با قیمت سال 1402 و بر اساس اطلاعات دریافتی از سازمان برنامه و بودجه حدود 400 میلیون تومان هزینه دارد که با ایجاد یک وزارتخانه جدید نزدیک به 5 هزار پست سازمانی ایجاد خواهد شد بنابراین تفکیک این وزارتخانه بار مالی داشته و مغایر با اصل 75 قانون اساسی و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی قانون برنامه پنجساله هفتم است.
وی افزود: زمان در نظر گرفته شده برای تفکیک حداقل 2 سال است و همچنین این تفکیک از نظر فنی و تخصصی و اجرایی ایرادات اساسی دارد بنابراین باید در نظر گرفت راه حل مشکلات بحث تفکیک وزارتخانه نیست و باید دنبال سایر موضوعات باشیم تا بتوانیم بهره وری را افزایش دهیم.
سالار مرادی در مخالفت با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی با طرح این سؤال که آیا مشکل کشور تفکیک وزارت راه و شهرسازی است، گفت: کشور در حال حاضر با مشکلات حادتری مواجه بوده و یکی از مسائل بحث مسکن ملی است و با این تفکیک ممکن است این مهم مغفول بماند و پروسه آن طولانی شود.
 وی افزود: مهم‌ترین دغدغه ما راه‌های شهری روستایی و شاه‌راه‌ها است که وضعیت خوبی ندارند و نیاز است برای حمل‌ونقل هوایی چاره‌اندیشی کرد.
 نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران ادامه داد: تفکیک وزارت راه و شهرسازی ایجاد هزینه می‌کند و تفکیک جز اولویت‌ها نیست.
مصطفی معینی آرانی نیز در مخالفت با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه درحالی‌ که کشور در شرایط تورمی است چگونه می‌توان نسبت به تأسیس وزارت جدید اقدام کرد گفت: این موضوع بلاتکلیفی پروژه‌ها و اخلال در ایجاد طرح نهضت ملی مسکن رو نارضایتی مردم را در پی دارد.
 وی ادامه داد: هدررفت انرژی و زمان نیز یکی از چالش‌های این تفکیک خواهد بود و این اقدام نیازمند صرف بودجه کلان است و ایجاد موازی‌کاری در دو ساختار مجزا، عدم انسجام، ایجاد بروکراسی و طولانی شدن تصمیم‌گیری نیز از چالش‌های آن خواهد بود.
 نماینده مردم کاشان در مجلس دوازدهم ادامه داد: مرکز پژوهش‌ها به‌عنوان بازوی کارشناسی مجلس مخالفت خود را با این تفکیک اعلام کرده و با اصول قانون اساسی نیز مغایرت دارد.
مسلم صالحی نیز در مخالفت با کلیات طرح این تفکیک گفت: در سال 90 این دو وزارتخانه ادغام شدند و دلیل آن کاهش بروکراسی اداری بود و بعد از 13 سال مشخص شد اقدام درستی نبود و اکنون تفکیک مطرح شده است.
 وی افزود: مشکل در تفکیک یا ادغام نیست بلکه مشکل در تصدی گری دولت است و با این تفکیک مشکلات حل نمی‌شود.
نماینده مردم اقلید در مجلس دوازدهم ادامه داد: این تفکیک مشکل مسکن را حل نمی‌کند و موجب چابک‌سازی ساختار نمی‌شود بلکه باید آن را از تصدی‌گری دولت خارج و تفویض اختیار کنیم؛ تفکیک وزارت راه و شهرسازی باعث از دست رفتن اعتبارات پیش بینی شده برای پروژه‌های عمرانی می‌شود اقدام منطقی نیست.
مالک شریعتی در موافقت با کلیات طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: همه ما در مجلس نگاه ملی داریم بحث ما موفقیت دولت و موفقیت کشور است. بحث ما خدمت رسانی به مردم است. یکی از موضوعات کلیدی و مهم کشور در این وزارتخانه است که الان دارد راجع به آن بحث می‌شود. اگر از مردم بپرسیم اولویت شما در کشور چیست نقطه ثقل نیازهای مردم در کشور چیست تقریباً می‌شود گفت بر اساس نظرسنجی‌هایی که نهادهای مختلف انجام دادند دغدغه اول مردم حوزه مسکن است.
وی افزود: خوشبختانه دغدغه اول مجلس هم حوزه مسکن بوده هم مجلس یازدهم در قانون جهش تولید مسکن هم در برنامه هفتم اهتمام جدی به حوزه مسکن داشتیم و قوانین بسیار خوب و مترقی تصویب شده است و بعد در مجلس به تصویب رسید هم در برنامه هفتم احکام بسیار خوبی در حوزه تسهیل ساخت‌وساز مسکن و در واقع اعطای زمین به مردم برای گره‌گشایی از تولید مسکن و مردمی‌سازی تولید مسکن انجام شد، اما متأسفانه مسئله ما یک مسئله ساختاری است یک مسئله نهادی است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلام‌شهر بیان کرد: این بار بسیار سنگین در حوزه کشور در بخش‌های مختلف این وزارتخانه راه و شهرسازی از عهده یک وزیر برنمی‌آید نه تنها در این دولت بلکه در دولت گذشته هم همین مسئله بود من خاطرم است در مجلس یازدهم بحث شد و طرحش مطرح شد و رئیس جمهور وقت وعده دادند که ما این موضوع را خودمان حل می‌کنیم و لایحه خواهیم داد و مسئله را دنبال خواهیم کرد اما متأسفانه شرایط به سمتی رفت که این اتفاق نیفتاد و تفکیک حاصل نشد این مسئله ایست که ما تجربه کردیم.
شریعتی عنوان کرد: چرا در حوزه مسکن ما توفیقی پیدا نکردیم علی‌رغم قوانین خوبی که مجلس گذاشته است علت این است که این قوانین را باید یک وزارتخانه که مسئولیت این کار را به عهده می‌گیرد به عهده بگیرد و کار را انجام بدهد اما به علت مشغله‌های زیاد به علت معاونت‌های متعدد نمی‌شود. یعنی در طول 4 سال این معاونت‌ها نمی‌توانند وزیر را ببینند.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: حوزه هواپیمایی، حوزه کشتیرانی، حوزه راه آهن، حوزه‌های حمل و نقل، حوزه راهداری و مسکن و حوزه‌های مختلف دیگری که نیاز دارد این کار بسیار مهمی است که از عهده یک وزارتخانه برنمی‌آید.
وی اظهار کرد: با خانم وزیر در زمان رأی اعتماد در خصوص تفکیک وزارتخانه صحبت کردیم که گفتند برای این موضوع کمک خواهند کرد و نظر رئیس جمهور همین بود بنابراین خواهش می‌کنم با نگاه ملی هم دولت هم مجلس کمک بکنیم حوزه مسکن کشور حل شود.
سید منان رئیسی در موافقت با کلیات طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: طبق پیمایش‌هایی که انجام شده مسکن الان به یک ابر بحران و یکی از چالش‌های اصلی زندگی مردم تبدیل شده است. متوسط سهم مسکن از سبد هزینه‌های خانوار در جهان حدوداً 20 درصد است و در کشور ما متوسطش نزدیک به 50 درصد بوده که در پایتخت ما همین آماری که من دیروز دیدم بیش از 55 درصد از هزینه‌های خانوار به تأمین مسکن اختصاص پیدا می‌کند.
وی افزود: عمده مسئله مسکن بحث مدیریت زمین است زمین هم در کشور ما به‌وفور وجود دارد مجموع سکونتگاه‌های ما مساحتش حتی به یک درصد مساحت کشور بالغ نمی‌شود. برخی از کارشناسان دائماً می‌گویند مسئله مسکن ربطی به موضوع زمین و هزینه ساخت و... ندارد و متأثر سیاست‌های ارزی و پولی است متأثر از اقتصاد کلان و چون تورم وجود دارد و آن هم در حال گران شدن است اما این استدلال درست نیست.
عضو کمیسیون عمران بیان کرد: بررسی بفرمایید در 30 سال اخیر کدام کالا به اندازه زمین و مسکن در پایتخت ما رشد داشته است این همه هم قوانین خوب تصویب کردیم ولی درست اجرا نمی‌شود دلیل این است که وزارتخانه تمرکز لازم و بضاعت لازم برای حل و فصل این موضوع را ندارد و ه لازم است که وزارتخانه چالاک شود ما برخلاف سیاست‌های کلان دولت را سنگین کردیم.
 وی گفت: الان در قانون جوانی جمعیت نزدیک به آماری که من دارم نزدیک به 400 هزار نفر متقاضی ذی‌صلاح ثبت نام کرده ولی به 100 هزار نفر داده‌اند ما در مجلس تصویب کردیم سالی یک میلیون مسکن ساخته شود و الان خانم وزیر بیایند در این رابطه گزارش بدهند. وزیری که نزدیک به 30 تا معاون دارد برخی از معاون‌ها نمی‌توانند ماهی یک بار وزیر را ببینند و این کار را سخت می‌کند.
مجتبی یوسفی در موافقت با کلیات طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی گفت: وزارت راه و شهرسازی حدود 34 تا معاونت و سازمان دارد که یک وزیر نمی‌تواند مدیریت کند. بحث تصادف اخیری که در کرمان اتفاق افتاد و بیش از 12 هزار تلفات که برخی اوقات تا 14 هزار تلفات جاده‌ای داریم و یک وزیر نمی‌تواند عهده‌دار شود به دلیل اینکه گستردگی وزارتخانه زیاد است.
وی افزود: الان در استان‌ها سازمان بنادر دارد کار خودش را می‌کند، سازمان هواپیمایی کشوری کار خود را انجام می‌دهد، راهداری هم کار خود را انجام می‌دهد و این باعث شده راه و شهرسازی پاسخگو نباشد.
نماینده مردم اهواز عنوان کرد: حدود 38 کشور دنیا مثل روسیه و چین بگیرید تا بسیاری از کشورهایی که موفق بودند وزارت راه آهن راه انداختند. در موضوعات حمل و نقل کارها مانده است ببینید اصلاً موضوع ما این نیست که چه کسی وزیر باشد.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1054137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دل عاشق به پیغامی بسازد!

زیباترین غزل از مولانا

شاعرانه/ باز این چه شورش است که افتاده در فلک؟

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با زیاد نخاله: حماسه‌ی مقاومت در غزه یک آیت الهی است

رئیس مجلس: جنایات رژیم صهیونیستی در عصر تمدن بشری، انسانیت را به مرز سقوط رساند

پزشکیان: ثمره 15 ماه مقاومت ملت فلسطین، شکستن ابهت قدرت‌ها در مقابل خون بی‌گناهان بود

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: آسیب اندک وارد شده به دفاع هوایی به طور کامل ترمیم شده است

لاهوتی: نفت فروختیم و خوردیم که حاصلش شد تورم، نقدینگی و بیکاری

تصاویری از رزمایش پیامبر اعظم 19 نیروی زمینی سپاه

چراغ سبز مجلس برای برخورد با رسایی؟

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: اگر نیروهای مسلح تضعیف شوند جامعه روی آرامش و آسایش را نخواهد دید

مرحوم منوچهر والی زاده چگونه وارد کار دوبلاژ شد

بخش‌هایی از دوبله منوچهر والی زاده در پدرخوانده 3

رفیق بازی یا رفیق یاری؟

چهره ها/ استوری غم‌انگیز هوتن شکیبا برای منوچهر والی‌زاده

چالشی‌ترین سکانس از نظر حسین عابدینی

صحبت های دلنشین مرحوم منوچهر والی زاده در آخرین حضورش در صدا و سیما

با حرکت دادن دست در هوا دستگاه‌ها را کنترل کنید!

تایم‌لپس دنباله‌دار زیبای C/2024 G3 (ATLAS)

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد/همتی: شاید دلار بالاتر برود

امضای توافق‌نامه همکاری بین انتشارات وزارت نفت و چاپخش

ثاقب فرد مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در امور اقتصادی شد

یک داور در باشگاه پرسپولیس پست گرفت!

زلاتان برای ناراحتی از حذف جایزه گرفت!

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

پیش بینی قیمت دلار 2 اسفند 1403

بهمن پیروز برای صندوق‌های طلا؛ تحلیلی بر بازار بازار ارز و سکه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 اسفند 1403

گسترش حراکاری پتروشیمی در ماهشهر

قند پارسی/ دعا کردن

توضیحاتی درباره ساختار و انتخاب نام کتاب عربیکا

تست موفق سامانه‌های حفاظتی جدید تانک‌های سپاه

دیدار روسای مجلس ایران و آذربایجان در باکو

پیام تبریک وزیر امور خارجه به وزیر امور خارجه ژاپن

ادامه بررسی پیوستن ایران به پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت

قالیباف حرم مطهر خواهر امام رضا(ع) در باکو را زیارت کرد

فرمانده نیروی زمینی سپاه: تمام اهداف رزمایش پیامبر اعظم 19 محقق شد

سردار سلامی: تجهیزات سپاه همپای تسلیحات مدرن دنیا است

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس جمهور ایران

رهبر انقلاب در دیدار امیر قطر: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

شوخی جناب خان با کیسه دبلنا محسن کیایی

منوچهر والی‌زاده چه مرگ‌هایی که به چشم دید!

انتقاد جدی منتقد سینما به ادبیات زشت مسعود فراستی در نقد سینمایی

فقط خواجه حافظ شیرازی!

ورود شهاب به مخفیگاه کامران

بالاخره پا باید زیر پتو باشه یا رو پتو؟!

حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور: در حال توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی کشوریم تا امکان تحریم در این حوزه از بین برود

آغاز توزیع گسترده کالاهای اساسی در خوزستان برای تنظیم بازار