پیام خوزستان

آخرين مطالب

سلبریتی‌هایی در دام «بازی مرکب»؛ عامل خودکشی چهره‌های مشهور کره چیست؟ فرهنگی

سلبریتی‌هایی در دام «بازی مرکب»؛ عامل خودکشی چهره‌های مشهور کره چیست؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / مرگ کیم سه‌رون، بازیگر جوان کره‌ای، موج جدیدی از اعتراض‌ها برای ایجاد تغییرات در صنعت سرگرمی و کاهش فشار بر چهره‌های مشهور را در این کشور را برانگیخته است.
کیم سه‌رون که تحت فشار شدید رسانه‌ها و طرفدارانش قرار داشت، در سن 24 سالگی در خانه‌اش در سئول درگذشت. پلیس این حادثه را خودکشی اعلام کرده است.
در واکنش به خودکشی سریالی چهره‌های مشهور در چند سال اخیر، رسانه‌های کره‌ای سوالی را مطرح کرده‌اند که به نظر می‌رسد هیچ پاسخی برای آن وجود ندارد: «چه زمانی این وضعیت پایان می‌یابد؟ چند زندگی دیگر باید از دست برود تا این چرخه غم‌انگیز شکسته شود؟»
کیم سه‌رون که به عنوان یک بازیگر کودک در فیلم جنایی پرفروش «مردی از ناکجا» (2010) به شهرت رسید، در ماه مه 2022 به دلیل رانندگی در حالت مستی متهم شد. او پس از برخورد خودروی خود با یک درخت و ترانسفورماتور برق در سئول، دستگیر شد.
او در فضای مجازی یک عذرخواهی دست‌نویس منتشر کرد و جریمه 200 میلیون وون (139 هزار دلار) پرداخت. گزارش‌ها حاکی از آن است که او به ده‌ها مغازه‌ای که به دلیل این حادثه موقتاً بدون برق مانده بودند، غرامت پرداخت کرده است.
این اقدام ممکن است صاحبان کسب‌وکارها را آرام کرده باشد، اما نتوانست سیل انتقادات آنلاین و رسانه‌ای را متوقف کند. مرگ او نگرانی‌هایی را درباره فشارهای وارد شده به هنرمندان جوان و بااستعدادی که کره جنوبی را به یک ابرقدرت فرهنگی تبدیل کرده‌اند، افزایش داده است.
کانال‌های شایعه‌پراکنی درباره سلبریتی‌ها در یوتیوب ویدیوهای منفی درباره زندگی خصوصی او منتشر کردند و برخی به پست‌های شبکه‌های اجتماعی او که نشان می‌داد با دوستانش معاشرت می‌کند، به عنوان مدرکی دال بر عدم پشیمانی کافی اشاره کردند. حرفه کیم به سراشیبی سقوط افتاد و در ادامه بیشتر صحنه‌های او در سریال نتفلیکس «سگ‌های شکاری» (2023) حذف شد.
کیم سعی کرد با کار در یک کافه زندگی خود را بازسازی کند، اما این اقدام نیز با اتهاماتی مبنی بر بزرگ‌نمایی مشکلات مالی‌اش مواجه شد.
مرگ این بازیگر به فهرست طولانی از سلبریتی‌های کره‌ای که تحت فشار شدید افکار عمومی خودکشی کرده‌اند، اضافه شد. این موضوع بحث‌هایی را درباره میزان حریم خصوصی سلبریتی‌ها دور از تمرکز رسانه‌ها و تأثیر آن بر سلامت روان آنها دوباره برانگیخته است.
از دیگر قربانیان می‌توان به لی سون‌کیون، بازیگر فیلم «انگل»، که در سال 2023 خودکشی کرد، و چوی جین‌سیل، ستاره سینما، که در سال 2008 درگذشت، اشاره کرد. همسر سابق او، جو سانگ‌مین، ستاره بیسبال، نیز پنج سال بعد خودکشی کرد. هنرمندان کی‌پاپ، سولی و گو هارا، در سال 2019 درگذشتند. مرگ کیم جونگ‌هیون، خواننده اصلی گروه پسرانه محبوب و تأثیرگذار «شاینی» در سال 2017 نیز دنیای سرگرمی را شوکه کرد.
فشار برای بی‌عیب بودن در همه زمان‌ها
سلبریتی‌های کره‌ای، به ویژه زنان، پس از مواجهه با قانون به سختی می‌توانند کار پیدا کنند. بسیاری از آنها برای درمان مشکلات روانی خود تمایلی نشان نمی‌دهند، زیرا ممکن است این موضوع باعث پوشش منفی بیشتر رسانه‌ها شود.
پیتر جونگ‌هو نا، استادیار روانپزشکی در دانشگاه ییل، گفت: «جامعه کره جنوبی مانند یک بازی مرکب بزرگ است. افرادی که اشتباه می‌کنند یا عقب می‌افتند، بدون اینکه فرصتی برای بهبودی داشته باشند، بی‌رحمانه حذف می‌شوند، گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است. سلبریتی‌ها تحت فشار زیادی هستند که در همه زمان‌ها بی‌عیب به نظر برسند.
سانگ‌چین چان، استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه سوگان، به یک پویایی منحصر به فرد در فرهنگ طرفداری کره اشاره کرد: «ستاره‌های ورزشی و سلبریتی‌ها اساساً افرادی هستند که می‌توانید آزادانه به آنها حمله کنید بدون اینکه با واکنشی مواجه شوید. این یک تضاد آشکار است که شرکت‌های قدرتمند یا سیاستمداران می‌توانند به صورت قانونی یا اقتصادی به انتقادها پاسخ دهند، اما سلبریتی‌ها اهداف آسیب‌پذیری هستند. وقتی آنها اشتباهات کوچکی مرتکب می‌شوند، مردم بی‌رحمانه به آنها حمله می‌کنند.»
به گزارش گاردین، مرگ کیم باعث شده است که برخی بخش‌های رسانه‌ای و چندین روزنامه سرمقاله‌هایی علیه سوءاستفاده آنلاین از او و دیگر چهره‌های سرگرمی منتشر کرده‌اند.
ائتلاف رسانه‌های دموکراتیک و شهروندان، یک نهاد نظارتی محلی که بر شیوه‌های گزارش‌دهی اخلاقی نظارت می‌کند، بیشترین تقصیر را متوجه رسانه‌های سنتی به دلیل گزارش‌های تحریک‌آمیز آنها دانست.
این سازمان در بیانیه‌ای گفت: «بیشتر رسانه‌ها در خط مقدم ترویج انتقادات علیه کیم سه‌رون در زمان حیات او و تشویق محتوای شایعه‌پراکنی در یوتیوب و نظرات مخرب بوده‌اند.». این سازمان همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از رسانه‌ها حتی پس از مرگ کیم نیز به سوءاستفاده از او برای جذب کلیک ادامه داده‌اند.
برخی از آژانس‌های کره‌ای شروع به اقدامات قانونی برای محافظت از هنرمندان خود در برابر زورگیری سایبری کرده‌اند. هیو چان‌هنگ، مدیر اجرایی مرکز مسئولیت رسانه‌ای و حقوق بشر، خواستار تعطیلی بخش نظرات در بخش سرگرمی توسط سازمان‌های خبری و وب‌سایت‌ها شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1056982/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیشترین پول بودجه به کدام استان‌ها رسید؟

خلاصه بازی اینتر 1 - جنوا 0

گل اول بارسلونا به لاس پالماس توسط اولمو

مصدومیت طارمی از ناحیه سر پس از تلاش ناموفق برای زدن قیچی برگردان

فرصت خوب طارمی؛ اینتر 1-0 جنوا

پیروزی اینتر در شب فرصت‌سوزی طارمی

موقعیت طارمی در شرایط آفساید؛ اینتر 1-0 جنوا

گل دوم بارسلونا به لاس‌ پالماس توسط تورس

تحقیر الهلال با کامبک تماشایی الاتحاد

وقتی لیونل مسی به تماشاگران حاضر در ورزشگاه کانزاس سیتی ثابت می‌کند که در موردش اشتباه می‌کنند!

در چنین روزی؛ پیروزی تیم ملی ایران برابر تایلند در نخستین گام از مقدماتی جام جهانی 1990

ورود طارمی در بین دو نیمه؛ اینتر 0-0 جنوا

5 گلزن فرانسوی برتر تاریخ رئال مادرید؛ با حضور کریم بنزما، زین الدین زیدان و کیلیان امباپه

روماریو: برزیل باید برای نیمار بازی کند تا شانس قهرمانی در جام جهانی 2026 را داشته باشد

گزارشی از انتخابات هیات فوتبال استان تهران و انتخاب شدن میرشاد ماجدی به عنوان رییس

کواچ: گیراسی بازیکنی در کلاس جهانی است!

کتاب سید عزیز

تمرین دفاع مستحکم یگان‌های نیروی دریایی ارتش از سواحل

دریادار ایرانی: همزمان 5 ناوگروه عملیاتی و آموزشی را به دریاها اعزام کرده‌ایم

چشم‌های بینایی که امنیت‌‌‌آفرین است

کدام مقامات بلندپایه ایران در مراسم شهیدان نصرالله و صفی‌الدین حضور خواهند داشت؟

لاریجانی: آمریکا و رژیم صهیونیستی سیاست را با اداره یک املاکی اشتباه گرفتند

چهره ها/ قاب خانوادگی سپند امیرسلیمانی در یک رستوران

اجرای دوبله توسط آشا محرابی در برنامه برمودا

بهتره ما با هم دیده نشیم

آشا محرابی از همبازی بودن با امین حیایی گفت

بازیگر زن تلویزیون: ویروس زامبی در راه است!

اولین ویدئو از سریال‌های رمضان و نوروز تلویزیون

این ربات انسان‌نمای عجیب با 1000 عضله شبیه انسان‌ها تکان می‌خورد

2 مصدوم به علت آتش‌سوزی منزل مسکونی در اهواز

خلاصه بازی استون ویلا 2 - چلسی 1

خلاصه بازی والنسیا 0 - اتلتیکومادرید 3

گل چهارم الاتحاد به الهلال توسط کریم بنزما

جهان در یک قدمی ستاره تراکتور

پاسخ رد فیفا و ای‌اف‌سی به کفاشیان و عزیزی خادم!

خطیر: اگر سهرابیان غیرقانونی باشد، اعتراض می‌کنیم

بررسی همه احتمالات پرونده استقلال و سهرابیان

عقب‌نشینی سازمان بورس از تایید مجمع ایران‌خودرو

مهرت ز دل و خیالت از دیده من

شاعرانه/ شیرین دهنی دارد دور از لب و دندانم

شعری زیبا از قیصر امین پور

ظریف با سفیر پاکستان در تهران دیدار کرد

پزشکیان: دولت از سربازان گمنام امام زمان در مسیر ایفای مسئولیت‌های خود حمایت می‌کند

الیاس حضرتی: یکی از مصیبت‌های جامعه ایران گزینش‌هاست

محکومیت حادثه تروریستی چابهار از سوی عارف

وزیر اطلاعات: راهبرد ایران «تهدید در برابر تهدید و تعرض در برابر تعرض» است

الیاس حضرتی: برای حل مشکلات نیازمند اصلاحات اقتصادی و حل مسائل سیاست خارجی هستیم

درگذشت اولین فرمانده دافوس بعد از انقلاب اسلامی

علی ربیعی: در شرایط ایران امروز ناگزیر به بازگشت خردمندانه به جامعه هستیم

گزارشی از رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 ارتش در سواحل مکران