پیام خوزستان

آخرين مطالب

لشکر ربات‌ها مانند یک ماده هوشمند عمل می‌کند علمي

لشکر ربات‌ها مانند یک ماده هوشمند عمل می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهر /محققان دانشگاه‌های «یو سی سانتا باربارا» و «تی یو درسدن» مجموعه ای روبات های کوچک که مانند یک ماده هوشمند عمل می کنند را ابداع کرده اند.
به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، به گفته متیو دلوین محقق پیشین آزمایشگاه «یو سی سانتا باربارا» و مولف تحقیق جدید که در نشریه جدید منتشر شده، پژوهشگران روشی ابداع کرده اند تا روبات ها شبیه یک ماده رفتار کنند. این مجموعه از روبات های خودکار کوچک و صفحه ای شکل مانند توپ هاکی تشکیل شده که برای سرهم بندی خودکار در اشکال مختلف طراحی شده اند و خواص مواد خود را در صورت لزوم انطباق دهند. محققان روی چالش ایجاد یک ماده روباتیک که هم سخت و قدرتمند باشد و هم از سوی دیگر در صورت نیاز قادر باشد به شکل جدیدی درآید، تمرکز کردند.
مواد روباتیک به جای اتکا به نیروهای خارجی برای تغییر شکل باید نسبت به سیگنال های داخلی واکنش نشان دهند تا بتوانند شکلی را بپذیرند و حفظ کنند و در صورت نیاز دوباره تغییر شکل دهند.
محققان در این زمینه از پژوهش اوتگار کامپاس یکی از پروفسورهای سابق«یو سی سانتا باربارا» الهام گرفتند. وی شیوه تکامل فرم فیزیکی نطفه ها را مطالعه کرد. بافت های رویان به عنوان مواد بسیار انطباق پذیر عمل می کنند و می توانند شکل خود را تغییر دهند، خود را ترمیم کنند و ویژگی های ساختاری شان را در گذر زمان تطبیق دهند.
آزمایشگاه او در «یو سی سانتا باربارا» فاش کرد نطفه ها می توانند بین وضعیت مایع و جامد تغییر حالت دهند و به این ترتیب شکل خود را مشخص کنند. هنگام تشکیل نطفه سلول ها طوری خود را تنظیم می کنند تا بدن را شکل دهند و ساختارهایی مانند دستان و پاها و همچنین بافت های مختلف استخوان و مغز را بسازند.محققان روی سه فرایند بیولوژیکی ورای تغییر حالت جامد و مایع تمرکز کردند که عبارتند از نیروهای فعالی که سلول ها برای حرکت کردن به یکدیگر وارد می کنند، سیگنال بیوشیمیایی که حرکاتشان رد فضا و زمان هماهنگ می کنند و توانایی چسبیدن به یکدیگر که به ارگانیسم شکل نهایی و سخت خود را می دهد.
در این روبات ها نیروهای داخل سلولی به نیروهای مماسی بین واحدی تبدیل می شود. دلیل این امر هشت چرخ دنده موتوری روی سطح خارجی دایره وار روبات است. این چرخ دنده ها به روبات ها امکان می دهد حتی در فضاهای تنگ هم حرکت کنند و یکدیگر را فشار دهند.
دلوین توضیح می دهد چنین قابلیتی در روبات ها با استفاده از حسگرهای نور که روی هر کدام قرار گرفته و مجهز به فیلترهای پولاریزه است، به دست می آید. هنگامیکه نور به سمت حسگرها هدایت می شود، فرایند قطبش جهت چرخش چرخ دنده ها را نشان می دهد و این روبات ها را به سمت تغییر شکل هدایت می کند. با قراردادن روبات ها در معرض نور مداوم، تمام این ابزارها طبق نیز منطبق می شوند و یکپارچه حرکت می کنند.
محققان هنگام تست روبات ها متوجه شدند نوسان سیگنال برای توانمندسازی روبات ها جهت تغییرشکل وساختار، حیاتی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1057444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ مو سر

کاشی‌نگاره محمد محیط طباطبائی نصب شد

مهدی طباطبائی: استیضاح حق طبیعی مجلس است ولی نه در شرایط تهاجم حداکثری دشمن

پزشکیان: بهره‌گیری از نیروهای محلی در همه طرح‌های توسعه دریامحور باید در اولویت باشد

عراقچی در نشست شورای شورای حقوق بشر: تحریم‌های دارویی ایران به مردم ایران آسیب زد

ظریف: تسریع در توافق صلح بین ارمنستان و آذربایجان در جهت منافع همه کشورهای منطقه است

نایب رئیس اتاق ایران: استیضاح وزیر اقتصاد هیاهوی سیاسی است

شرکت نمایندگان رهبر انقلاب در مراسم تشییع پیکر شهید سیدهاشم صفی‌الدین

پزشکیان: برای حمایت از فرزندآوری منتظر اصلاح قانون نخواهیم بود

فرمانده نیروی زمینی ارتش: اسلحه تمام بومی مصاف در حال جایگزینی با ژ3 است

ثبت‌نام انتخابات اولین میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان از 10 اسفند

روزنامه اعتماد: نمایندگان مخالف استیضاح همتی را تحت فشار گذاشته‌اند

یک عشق بی‌گناه!

ناجی کوچک مادر

سریال «مرهم» در ایام ماه رمضان روی آنتن شبکه دو می‌رود

سه وعده تا خوشبختی!

روایت دردناک گوهر خیراندیش از اتفاقی که در سریال «هیولا» برایش رخ داد

ملاقات فرامرز قریبیان با شهرداد روحانی در دبی

بزرگترین موشک دنیا جمعه پرتاب می‌شود

کلاهبردار خوزستانی در تهران بازداشت شد

مراسم بزرگداشت شهید "سید حسن نصراله" در سمنان

جدیدترین جزئیات برگزاری نمایشگاه بهاره

نتایج قرعه کشی محصولات ایران خودرو منتشر شد

دستاوردهای فناورانه صنعت نفت به نمایش گذاشته شود

امضای 2 تفاهم‌نامه پژوهشی میان نفت فلات قاره و دانش‌بنیان‌ها

توسعه میدان نفتی آذر در کوران تحریم‌ها

توسعه پایدار صنعت گاز با به‌کارگیری روش‌های نوین

طنز تلخی که در داستان بینوایان ویکتور هوگو وجود دارد به روایت استاد فلسفه

شهید صفی الدین: رهبر انقلاب تنها کسی بودند که میگفتند سازش اتفاق نمی‌افتد

شکست نفوذ دشمن فرضی به سواحل ایران

«عراقچی» با همتای اندونزی دیدار کرد

تصاویری از شاهین‌های تهرانی در آسمان منطقه رزمایش ذوالفقار 1403 ارتش

عراقچی: ایران فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود را در تحت نظارت NPT انجام می‌دهد

تسلیت ظریف به حسام‌الدین آشنا

سردار وحیدی: تهدیدات ترامپ به نتیجه نخواهد رسید

ویدئویی از میلاد کی مرام در سریال «سووشون»

صداهایی که خاموش شده‌اند ولی همیشه برای ما زنده اند

بازیگر زنی که سخت ترین زندگی را در بین هنرمندان داشت!

ویدئویی جدید از محمدرضا گلزار با تیپی خاص و شیک

چالش مجریان برتر 10 سال اخیر با «شاهین صمدپور»

پوستر فیلم «پیش‌مرگ» منتشر شد

سی ثانیه تا لو رفتن!

راه‌اندازی بزرگترین مرکز داده هوش مصنوعی جهان در کره جنوبی

چسباندن سطوح در شرایط مرطوب با فناوری بومی

چرا هواپیما چراغ دارد؟

از یونولیت سبک‌تر؛ از فولاد مقاوم‌تر

حقوق یک سال کارگر به یک متر خانه هم نمی رسد

تأمین 182 میلیارد ریال اعتبار با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات در اندیمشک

رهایی یک محکوم از قصاص نفس در اندیمشک

استاندار خوزستان خواستار واگذاری مالکیت هفت‌تپه شد