چالشهای صنعت پالایش احصا شده است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه چالشهای این شرکت احصا شده است، گفت: برای عبور از چالشهای این شرکت گامهای مثبتی برداشته شده است.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، مهدی دژحسینی امروز (دوشنبه، ششم اسفند) در نشست تخصصی «نیازهای فناورانه و تأمین منابع مالی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران» در سومین همایش پتروتک گفت: مشکلاتی اعم از ناترازی، فرسودگی تجهیزات، تحول دیجیتال، زنجیره ارزش، کاهش مقدار انتشار کربن و… در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی احصا شده است که باید بازویهای علمی و اجرایی کشور از جمله دانشگاهها و پژوهشگاه صنعت نفت در حل این مسائل به کمک بیایند.
وی با تأکید بر اینکه تأمین منابع مالی بهمنظور اجرای پروژهها را باید مدنظر قرار داد، افزود: از این رو تشکیل صندوق خطرپذیر شرکت ملی پالایش وپخش فرآوردههای نفتی ایران را در دستور کار داریم تا از محل اعتبار این صندوق بتوانیم پروژههای پژوهشی را اجرایی کنیم.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: هماکنون اولویتهای فناورانه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران احصاشده و به ما کمک خواهد کرد تا زنجیره ارزش را هوشمند و از اتلاف انرژی جلوگیری کنیم، همچنین این مهم افزون بر رشد درآمد، جلوگیری از قاچاق سوخت را به همراه خواهد داشت.
دژحسینی با بیان اینکه 6 مگاپروژه تعریف و تمام این مگاپروژهها به زیرپروژههای متعددی تقسیم شده است، افزود: در این زمینه از نظرات کارشناسان استفاده و برای اجرا به شرکتهای تابع ارجاع شده است.
وی با اشاره به اینکه این پروژهها از لحاظ سطح بلوغ فناوری متفاوت هستند، بیان کرد: به همین منظور کمیتهای با همکاری بنیاد ملی نخبگان تشکیل شده است و بیش از 24 زیرپروژه با بنیاد ملی نخبگان داریم که یکی از ویژگیهای مهم آن خروج پروژه از انحصار دانشگاههاست و فرصتی خواهد بود تا نخبگان دانشگاهی ایدههای خود را به بنیاد ملی نخبگان ارائه دهند.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از احصای دیگر پروژهها با سطح بالای بلوغ فناوری خبر داد که فراخوان آن به مرور زمان اطلاعرسانی خواهد شد و گفت: هماکنون دو فراخوان در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت و ارتقای فرآورده نفتکوره اعلام شده و در این حوزهها معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به ما کمک میکند.
دژحسینی با بیان اینکه بهدنبال این هستیم تا برای تأمین منابع مالی پروژهها از ظرفیت سایر صندوقها استفاده کنیم، افزود: تاکنون 150 میلیارد تومان وام در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گرفته است، افزون بر آن با تشکیل صندوقهای خطرپذیر، شرکتهای پالایشی نفت میتوانند از تسهیلات این صندوق برای اجرای پروژههای پژوهشی استفاده کنند و خود ناظر بر اجرای این پروژهها باشند.
وی با بیان اینکه صندوق خطرپذیر شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران هماکنون 200 میلیارد تومان سرمایه دارد و پیشبینی میشود در آینده این مقدار سرمایه به 500 میلیارد تومان برسد، گفت: هماکنون پالایشگاه تهران و پتروشیمی شازند برای عضویت در این صندوق اعلام آمادگی کردند.
زنجیره ارزش تولید گوگرد در دستور کار
محسن مرادمند، رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت اصفهان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه پیش از سال 1380 اهداف پالایشگاه نفت اصفهان استمرار و تداوم تولید بود و عمده تجهیزات از خارج وارد میشد که بعد از آن در دهه 90 هدف کیفیسازی پالایشگاه مبنا قرار داده شد، بیان کرد: بر این اساس پالایشگاه نفت اصفهان، تولید بنزین با کیفیت یورو 4 و 5 را در دستور کار قرار داد و دو واحد تصفیه نفتگاز پالایشگاه اصفهان وارد سرویس شد که با بسترسازی مناسب و همکاری دیگر پالایشگاهها این واحدها باید وارد خط شود.
وی با یادآوری اینکه پس از هدف کیفیسازی و محیط زیستی، تنوع سبد سوخت محصولات و زنجیره ارزش مدنظر قرار داده شد، گفت: دیگر نمیتوان مقدار افزایش مصرف فرآوردههای مایع را داشته باشیم، چراکه دنیا بهسمت انرژیهای تجدیدپذیر در حرکت است و پالایشگاه اصفهان نیز در این زمینه مطالعاتی را در دستور کار قرار داده و باید در این زمینه آیندهپژوهی کنیم.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه هماکنون زنجیره ارزش تولید گوگرد را در دستور کار قرار دادهایم، اظهار کرد: سال آینده مقدار تولید گوگرد به 600 تن در روز میرسد و بهدنبال این هستیم تا از گوگرد، محصولات هایتک تولید و زنجیره ارزش گوگرد را تکمیل کنیم.
پایش خطوط لوله بهصورت آنلاین
علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران هم در این نشست پس از امضای تفاهمنامه همکاری با شرکت دانشبنیان نورا تار هوشمند برای پایش فیزیکی کریدور خطوط لوله بهصورت آنلاین و شبانهروزی اظهار کرد: اجرای طرح سیستم پایش فیزیکی کریدور خطوط انتقال نفت در صورت نتیجهبخش بودن به تمام خطوط لوله سطح کشور تسری خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در طول سال کمتر از 5 میلیون لیتر فرآورده بهصورت غیرمجاز از خطوط لوله برداشت میشود که با اجراییشدن این تفاهمنامه، این چالش برطرف میشود، تصریح کرد: امروز برای حل مشکلات مربوط به تعرضات خطوط با هدف پایدار ماندن خطوط لوله و استمرار جریان مواد نفتی، تجهیزاتی را بهکار گرفته تا بتوانیم با استفاده از آن بهطور شبانهروزی خطوط را پایش کنیم.
امضا توافقنامه همکاری
شرکت پالایش نفت آبادان نیز در حاشیه این نشست با هدف طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی یک واحد پایلوت با ظرفیت خوراک 2 تن در روز با روش نوین کراکینگ سرد و تولید برشهای سبک نفتی از مازوت با شرکت مهندسین مشاور عصر فناوری اطلاعات پاسارگاد توافقنامه همکاری امضا کرد.
این توافقنامه همکاری میان فردین راشدی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان و محمد طبیبی، مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور عصر فناوری اطلاعات پاسارگاد امضا شد.
مدت اجرای این توافقنامه 12 ماه و قرار است منابع مالی آن از محل صندوقهای خطرپذیر پژوهشفناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تأمین شود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1057620/