پیام خوزستان

آخرين مطالب

کشف جدید؛ درمان آلزایمر با گاز زنون علمي

کشف جدید؛ درمان آلزایمر با گاز زنون
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - آخرین خبر / براساس نتایج یک مطالعه هیجان انگیز، استنشاق گازی که گاهی برای افزایش عملکرد ورزشی استفاده می شود، می‌تواند راه جدیدی برای مبارزه با بیماری آلزایمر باشد.
به گزارش دیلی میل ، دانشمندان دریافتند که استنشاق زنون باعث افزایش سلامت مغز و بهبود مهارت‌های حل مساله می‌شود که می تواند به طور بالقوه به مبارزه با بیماری لاعلاج کنونی کمک کند. زنون گازی بسیار گران‌قیمت، بی بو و بی رنگ است و معمولا از آن به عنوان پیشران موشک یا بیهوشی استفاده می‌شود. همچنین به عنوان ابزاری بالقوه برای کمک به کوهنوردان برای صعود به اورست نیز شناخته می شود.
در مطالعه جدید که توسط محققانی از کالج پزشکی جنرال بریگهام و دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در آمریکا انجام شد، محققان به دنبال کشف پتانسیل این گاز برای درمان آلزایمر بودند.
دانشمندان که در ابتدا آزمایش‌ها را روی موش ها انجام دادند، می گویند نتایج به قدری امیدوارکننده است که قصد دارند در چند ماه آینده یک آزمایش انسانی را آغاز کنند.
دکتر اولگ بوتوفسکی، نویسنده ارشد و متخصص بیماری های عصبی در بریگهام، گفت: این کشف بسیار جدیدی است که نشان می دهد صرفا استنشاق یک گاز بی اثر می تواند چنین اثر محافظتی عصبی عمیقی داشته باشد. یکی از محدودیت‌های اصلی در زمینه تحقیق و درمان بیماری آلزایمر این است که طراحی داروهایی که بتوانند از سد خونی مغزی عبور کنند بسیار دشوار است اما گاز زنون این کار را انجام می دهد.ما مشتاقانه منتظر دیدن این رویکرد جدید هستیم که در انسان ها آزمایش می شود. 
محققان اظهار کردند که جنبه هیجان انگیز مطالعه آن‌ها این بود که دریافتند چگونه زنون در دو گروه از موش‌های مورد استفاده در این آزمایش اثر محافظتی دارد، یکی با ساخت آمیلوئید در مغز و دیگری با ساخت پروتئین تاو. آن‌ها اکنون در حال برنامه‌ریزی برای یک آزمایش بالینی بر روی انسان هستند که در بیمارستان زنان و بریگهام در بوستون ماساچوست برگزار خواهد شد.
دکتر هاوارد وینر گفت: اگر همه چیز به خوبی پیش برود، پتانسیل استفاده از گاز زنون برای طیفی از بیماری های دیگر مانند مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) که بر مغز تاثیر می گذارد، وجود دارد. این کار می تواند راه را برای درمان های جدید برای کمک به افراد مبتلا به بیماری های عصبی باز کند.
این تیم همچنین اعلام کرد که در حال تحقیق بر روی تکنولوژی هایی برای بازیافت بالقوه گاز زنون هستند. گاز زنون در سال های اخیر بسیار گران شده است. ساختار شیمیایی زنون به آن اجازه می‌دهد تا به راحتی از سد خونی - مغزی عبور کند. سد خونی- مغزی یک سیستم داخلی است که برای محافظت از مغز طراحی شده، اما می تواند رسیدن داروها به این عضو را نیز دشوار کند.
گفتنی است آلزایمر حدود 6 نفر از هر 10 نفر مبتلا به زوال عقل را تحت تاثیر قرار می دهد. مشکلات حافظه، مشکلات تفکر و استدلال و مشکلات زبانی علائم اولیه شایع این بیماری هستند که به مرور زمان بدتر می‌شوند. 
نتایج این مطالعه در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.
ترجمه: فرزانه عطار

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1059698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شزنی: از مسی نترسیدم و پنالتی‌اش را گرفتم!‏

مردم راجع به امباپه مزخرف می‌گفتند!

آنچلوتی: تکلیف صعود در بازی برگشت مشخص می‌شود

هشدار به هواداران استقلال؛ صورت‌حساب آماده!

جدال زرد و قرمز در تبریز تکرار می‌شود

جشن 75 هزار نفری استقلال نیمه تمام ماند؛ تکلیف صعود در عربستان

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

زیر مجموعه‌‌ی خودم هستم!

عارف: «رحمت‌الله اکرمی» خزانه‌دار بسیار محکم و استواری است

ثابتی: ظاهرا طیب‌نیا و دولتی‌ها بد به تیپ و تاپ هم زده‌اند

شیخ حسین انصاریان: ترامپ و نتانیاهو مگر چند سال زنده‌اند؟

ثابتی: در ماجرای مشهد، آقای جلیلی هیچ قصدی برای بیانیه نداشت

واکنش فاضلی به استعفای ظریف: بازی بدون توپ را نمی‌شود طولانی‌مدت ادامه داد

توییت عبدالرضا داوری درباره 4 اقدام شجاعانه همتی

ورود ثابتی به ماجرای روایت‌های نادرست آقای رییس‌جمهور از بی پولی

سفیر آکردیته ایران: تهران به دنبال توسعه همه جانبه روابط با جمهوری لتونی است

رئیس‌جمهور درگذشت مادر شهیدان پایدار فرد را تسلیت گفت

ثابتی: خاندوزی گزینه آقای قالیباف بود نه جلیلی

ماندگارترین سریال های ماه رمضان در تاریخ تلویزیون

نقد فیلم سینمایی رها؛ روایتی تلخ از واقعیت‌های اجتماعی

روایت تجربه گر مرگ در سه سالگی از غم و اندوه مادر و پدر

مردم جهان دیگر ژانر ابرقهرمانی را دوست ندارند؟!

روایتی از تجربه رسیدن به نزدیک ترین فاصله با پروردگار

عکس صمیمانه دو ستاره اسکار 2025 پربازدید شد

لحظه بازگشت کودک سه ساله از عالم برزخ بخاطر توسل مادر به سیدالشهدا

پویا امینی: استقلال به ناحق در دربی شکست خورد

ارتباط کودک سه ساله با فرشته نجات در سردخانه

چرا انیمیشن «جریان» برنده اسکار 2025 شد؟

دقیق ترین نقشه کهکشانی که تاکنون ساخته شده است را ببینید

طراحی و ساخت بازوی رباتیک مورد نیاز صنایع مختلف به همت یک شرکت دانش‌بنیان

آتش‌سوزی در جایگاه سی‌ان‌جی آبادان مهار شد

نوروزی متفاوت در کیش؛ تجهیز کمپ‌های اسکان و آماده‌سازی اسکله تفریحی

سریع ترین روش فروش خودرو در ایران

2 روی سکه برکناری همتی؛ بورس ترسید، دلار اصلاح کرد

روند نزولی قیمت طلا و ارز؛ ربع سکه به کانال 21 میلیون تومان بازگشت

سخنان شنیدنی امیرحسین ماحوزی

داستانک/ بهلول و مرد فقیر

ثابتی: پزشکیان و همتی هم بد حرف زدند هم حرفِ بد زدند

کشف محمولۀ سنگین سلاح و مهمات جنگی در سیستان‌ و‌ بلوچستان

پاسخ یاشار سلطانی به خبر میزان درباره احضار و اعلام جرمش

ثابتی: من با هر درصدی که وارد مجلس شده باشم، وزیر را پایین کشیدم و استیضاح کردم

پزشکیان پنجشنبه به فیروزکوه، دماوند و پردیس سفر می‌کند

ثابتی: خصوصی‌سازی ایران‌خودرو مصداق خیانت به بیت‌المال است

ثابتی: غیر از ظریف 5 نفر دیگر می‌شناسم که باید کنار بروند

کالاس: ما باید موضع محکم‌تری در رابطه با ایران اتخاذ کنیم

چهره ها/ «شیلا خداداد» در اولین فیلم سینمایی‌اش در 19 سالگی

حمله کیهان به «تاسیان»/ چرا ساواک را مهربان کرده و تاریخ را تحریف می‌کنید؟

تیزر انیمیشن ایرانی که برنده جایزه اسکار 2025 شد

نگاهی به «ترین‌»های اسکار 2025

دومین اسکار برای آدرین برودی؛ خوشحالم که هنوز کاری که دوست دارم را انجام می‌دهم