پیام خوزستان

آخرين مطالب

کشف مریخی‌ها در معده ما! علمي

کشف مریخی‌ها در معده ما!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / وجود زندگی بر روی زمین همچنان یکی از شگفت‌انگیزترین پدیده‌هاست و به‌عنوان یک ویژگی منحصر به فرد از سیاره‌ی ما شناخته می‌شود. تا جایی که می‌دانیم، زمین تنها سیاره‌ای است که قادر به پشتیبانی از حیات است. به‌نظر می‌رسد که زندگی بر روی زمین از ارگانیسم‌های تک‌سلولی پروکاریوتی ابتدایی شروع شده است. با این حال، دانشمندان همچنان امیدوارند که بتوانند بقایای سلولی به نام LUCA (آخرین نیای مشترک جهانی)، که همه‌ی موجودات زنده‌ی امروزی از آن تکامل یافته‌اند، را در جایی فراتر از زمین پیدا کنند.
کجا به دنبال زندگی بگردیم؟
از زمانی که انسان‌ها شروع به خیال‌پردازی درباره‌ی وجود موجودات فرازمینی کردند، درک علمی ما از شرایط حیات تغییرات زیادی کرده است. آخرین کاوشگرهایی که سطح سیاره‌ی مریخ را بررسی کرده‌اند،پشتکار (Perseverance) و کنجکاوی (Curiosity) بودند که ترکیبات و مواد معدنی‌ای کشف کردند که نشان‌دهنده‌ی این بود که مریخ در گذشته‌ای نه‌چندان دور می‌توانست محل مناسبی برای سکونت باشد. با این حال، اکنون این سیاره تنها یک بیابان قرمز و خالی است که هیچ‌گونه نشانه‌ای از حیات در آن وجود ندارد.
سیارات دیگر منظومه‌ی شمسی نیز شرایط دشواری دارند. عطارد، به‌عنوان سیاره‌ای سوزان، به‌طور جدی از خورشید فاصله ندارد و جو زهره نیز به‌طور کامل خشک و سمی است. به‌جز مریخ، تمرکز اصلی کاوشگران بر قمرهای سیارات دیگر، به‌ویژه آن‌هایی که به دور مشتری و زحل می‌چرخند است.
دو قمر به نام‌های اروپا (Europa) و انسلادوس (Enceladus) که متعلق به مشتری و زحل هستند، احتمالاً دارای اقیانوس‌های بزرگ زیر لایه‌ای ضخیم از یخ هستند که می‌توانند شرایط مناسبی برای مولکول‌های آلی، به‌عنوان اجزای اولیه حیات، فراهم کنند. اگرچه این موجودات نمی‌توانند شبیه موجودات معروف فیلم‌های علمی تخیلی مانند «E.T.» باشند، اما ممکن است شبیه به ساده‌ترین موجودات تک‌سلولی زمین باشند.
اگر فراتر از منظومه‌ی شمسی نگاهی داشته باشیم، بیش از 5500 سیاره در مدار ستاره‌های دیگر کشف شده‌اند. از این تعداد سیاره، تنها تعداد معدودی از آن‌ها قابلیت سکونت دارند و در حال حاضر مورد بررسی قرار گرفته‌اند. همان‌طور که کارل سیگن در کتاب تماس (Contact) خود می‌گوید:«جهان بسیار وسیع است و اگر تنها ما در آن باشیم، انگار تمام این فضا بی‌دلیل هدر رفته است.»

پیام خوزستان

پیدا کردن زندگی در مکان‌های غیرقابل سکونت
تا پیش از دهه‌ی 1960، هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که زندگی بتواند در برخی از قمرهای منظومه‌ی شمسی وجود داشته باشد. آن زمان اعتقاد بر این بود که زندگی تنها در شرایطی که انسان‌ها می‌شناسند ممکن است: آب، دمای معتدل، میزان اسیدیته‌ی مناسب، شوری کم و نور خورشید یا منبع انرژی مشابه.
اما در قرن بیستم، میکروبیولوژیست معروف، «توماس دی. بروک» کشف کرد که نوعی از باکتری‌ها می‌توانند در چشمه‌های آب گرم پارک ملی یلوستون در دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد زندگی کنند. این کشف نگرش دانشمندان را نسبت به امکان وجود زندگی در شرایط سخت تغییر داد.
بعد از این کشف، موجوداتی به نام شدیددوست‌ها (extremophiles) شناخته شدند که در شرایط سخت زمین مانند یخ‌های قطبی و اعماق اقیانوس‌ها با فشار بالا زندگی می‌کنند. همچنین باکتری‌هایی یافت شدند که در ذرات ریز موجود در ابرها زندگی می‌کنند، در محیط‌های بسیار شور مانند دریای دوام می‌آورند و حتی در شرایط اسیدی شدید مانند رودخانه‌ی ریو تینتو (Rio Tinto) رشد می‌کنند.

پیام خوزستان


در دهه‌ی 1980، دو پزشک استرالیایی به نام‌های «بری مارشال» و «رابین وارن» مطالعاتی را بر روی زخم‌های معده آغاز کردند. تا آن زمان، تصور می‌شد که این بیماری‌ها ناشی از استرس یا ترشح زیاد اسید معده باشند، اما این نظریه‌ها نمی‌توانستند در درمان مؤثر واقع شوند.
وارن که یک پاتولوژیست بود، باکتری‌ای را در نمونه‌های بیوپسی معده‌ی بیماران شناسایی کرد و باور داشت که این باکتری باعث بروز بیماری می‌شود. به‌رغم این باور که هیچ میکروبی نمی‌تواند در محیط اسیدی معده زنده بماند، او با این عقیده‌ی عمومی مقابله کرد.
در سال 2005، این دو پزشک به دلیل کشف هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) و نقش آن در بیماری‌های گوارشی، جایزه‌ی نوبل پزشکی را دریافت کردند. این کشف، دنیای گوارش‌شناسی را به‌طور کامل تغییر داد.
این باکتری که نوعی شدیددوست به شمار می‌رود، توانایی‌های شگفت‌انگیزی برای زنده ماندن در شرایط سخت دارد. به عنوان مثال تاژک‌هایی دارد که به آن کمک می‌کنند تا در مایعات معده حرکت کرده و به دیواره‌ی معده بچسبد و از لایه‌ی محافظ آن عبور کند. با استفاده از آنزیمی به نام اوره‌آز (urease) ، این باکتری اوره‌ی موجود در معده را تجزیه کرده و آمونیاک و CO₂ تولید می‌کند که باعث افزایش pH محیط اطرافش می‌شود و شرایط مناسبی برای تکثیر فراهم می‌آورد.
این کشف نشان داد که حتی در محیط‌هایی با شرایط بسیار سخت مانند معده‌ی انسان، که دارای pH بسیار پایین، تاریکی کامل و آنزیم‌های مخرب است، زندگی می‌تواند ادامه یابد و رشد کند.
مطالعه‌ی میکروارگانیسم‌های شدیددوست امیدهایی را برای یافتن حیات در سیارات یا قمرهای دیگر زنده نگه می‌دارد. شاید در آینده‌ای نه‌چندان دور، موجوداتی که به‌دنبالشان هستیم را در حالی کشف کنیم که شبیه به هلیکوباکتر پیلوری باشند تا موجودات پیچیده‌تر.

پیام خوزستان

منبع: livescience

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1059765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شبکه کتاب در قالب یک پلتفرم اعلام وجود کرد

به جز غم عشق چه هنر دارد عشق!

سفیر ترکیه به وزارت خارجه احضار شد

محمدجواد لاریجانی: نظریاتی وجود دارد مبنی بر اینکه جمعیت قابل توجهی از خانم‌ها تمایلی به داشتن حجاب ندارند

روایت آخرین تصویری که وزیر راه از پدر شهیدش به خاطر دارد

هفت سین استعفای ظریف کامل شد

یک رسانه اصولگرا: ظریف رفت؛ حالا نوبت دیگر معاونان غیرقانونی پزشکیان است

آیا از سوتی سریال «بزنگاه» باخبرید؟

پرداخت کل رقم برآورد «در سایه سرو» به سازندگانش

مروری بر سریال‌های ماورایی تلویزیون به بهانه انتشار «ازازیل»

ماجرای انتقاد مجله مسعود ده نمکی از فیلم «آژانس شیشه ای»

اکران فیلم‌های نوروزی با تخفیف ویژه ماه رمضان در صورت تایید شورای صنفی

قسمت اول مینی سریال «دختران کوچه غم» چطور بود؟

چهره ها/ استوری ترلان پروانه در کنار برادرش

تصویری از فردین در مراسم ختم «علی حاتمی»

انگار حبیب «لیسانسه‌ها» به فرش قرمز اسکار آمده بود!

Blue Ghost به ماه رسید و تصاویر را به زمین فرستاد!

تصویری شگفت انگیز از سطح ماه

با افزایش 200 درصدی، باز هم دستمزد به سبد معیشت کارگران نمی‌رسد

کدامیک از این گزینه ها می‌تواند اقتصاد ایران را نجات دهد؟/ ویدئو

تصادف شدید 3 خودرو در شوشتر جان 7 تن را گرفت

ستاره هلندی تا 2030 در میلان ماندگار شد

درخواست کوجو از مانه برای دریافت پیراهن بعد از پایان بازی

پیش بینی قیمت طلا و سکه 14 اسفند 1403

تعطیلی یک‌هفته‌ای کتابخانه ملی

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد دل شکسته

روایت رحمانی فضلی از شوخی عجیب سعید جلیلی بعد از تحویل شورای عالی امنیت ملی

نبویان: ‏بالاخره با پیگیری نمایندگان مجلس، ظریف «استعفا داده شد»

ثابتی: سفر قالیباف به لبنان در شرایط جنگی کار خوبی بود

اعلام حکم نهایی دادگاه چای دبش؛ دو وزیر دولت رئیسی به حبس محکوم شدند

هشدار روزنامه جمهوری اسلامی به پخش سریال معاویه در عربستان

حضور سفیر ترکیه در وزارت خارجه ایران در پی اظهارات فیدان

ویدئویی از حضور علی نصیریان در اکران فیلم هفت بهار نارنج

قسمت دوم «زندگی پس از زندگی»؛ مادرم گفت دیگر امام حسین را قبول ندارم!

پخش غیرمنتظره آهنگ عاشقانه معروف در تلویزیون!

انجمن‌ها و سازمان‌های دولتی اسکار «در سایه سرو» را تبریک گفتند

سوتی جواد خواجوی در «پانتولیگ» در مقابل محمدرضا گلزار!

سلبریتی‌های کره‌ جنوبی در مسلخ فضای مجازی!

راز عجیب شان بیکر درباره‌ی «آنورا» لو رفت!

انیمشین ایرانی در کنار بزرگان جهان/ از شهر اشباح تا پینوکیو

آغاز پخش مینی سریال «دختران کوچه غم» بعد از 3 سال توقیف

تصویری از یک سنگ گیر کرده در چرخ های کاوشگر perseverance

هوش مصنوعی، تفکر انتقادی را از بین می‌برد

معاون عمرانی استاندار: آغاز نهضت توسعه عدالت آموزشی در استان خوزستان

شزنی: از مسی نترسیدم و پنالتی‌اش را گرفتم!‏

مردم راجع به امباپه مزخرف می‌گفتند!

آنچلوتی: تکلیف صعود در بازی برگشت مشخص می‌شود

هشدار به هواداران استقلال؛ صورت‌حساب آماده!

جدال زرد و قرمز در تبریز تکرار می‌شود

جشن 75 هزار نفری استقلال نیمه تمام ماند؛ تکلیف صعود در عربستان