بزرگنمايي:
پیام خوزستان - ایرنا / شهرستان دزفول با جاذبههای بیشمار طبیعی بکر، سالانه گردشگران بسیاری را در فصلهای مختلف سال به سوی خود جذب میکند.
دزفول شهری که با نام زیبای رودخانه دز شناخته میشود و پلی استوار که بر روی آن بنا شده و زیباییهایش را چند برابر کرده است؛ پلی زیبا که با یک هزار و 700 سال قدمت بر این رودخانه بنا شده و بخش شرقی و غربی شهر را به هم متصل میسازد.
بازار

خروش رودخانه دز بر صخرهها و آسیابهای آبی، تصاویری خلق میکند که برای هر گردشگری چشم نواز است؛ این مناظر به ویژه پارک علی کله، ساحل زیبایی ایجاد کردهاند که در فصلهای مختلف سال مملو از گردشگرانی هستند که از راههای دور یا نزدیک، دزفول را به عنوان مقصد سفرشان انتخاب کردهاند.
زیباییهای دزفول به رودخانه دز، پل ساسانی و آسیابهایش ختم نمیشود، علاوه بر اینها جاذبههای طبیعی دیگری مانند کول خرسان، دره توبیرون، دریاچه شهیون و روستای پامنار، آبشار شوی، چال کندی هنوز هم برای گردشگرانی که قصد سفر به زیباییها را دارند، بکر ماندهاند.

سفر به دره ارواح
کول خرسان یا دره ارواح نام درهای شگفت انگیز در 25 کیلومتری
دزفول است که بخشی از رشته کوههای زاگرس محسوب میشود و آب و هوایی خنک دارد؛ سختی زیادی برای دسترسی به این دره زیبا باید تحمل کرد ولی مشاهده گیاهان زیبای ابتدای دره، خستگی را از تن هر گردشگری به در میکند.
دیوارههای بلند دره ارواح با ارتفاع بالای 200 متر و نزدیکی آنها به یکدیگر به طوری که در برخی نقاط فقط امکان تردد یک نفر وجود دارد و در انتها به رودخانه دز میرسد؛ انسان از خلقت چنین زیباییهایی متحر میشود.
بستر این دره پوشیده از شن، ماسه و سنگ ماسهای است و هرچه جلوتر بروید دیوارهها بلندتر و فاصله میان آنها کمتر میشود تا جایی که اثری از آسمان دیده نمیشود؛ صدای گذر آب و چکیدن آن از دیوارهها در کنار صدای پرندگان فضایی لذت بخش، بکر و طبیعی را برایتان به همراه خواهد آورد.

ابتدا تا انتهای دره یا کول خرسان حدود 10 کیلومتر است و در انتهای مسیر دره، سطح آب به حدی افزایش پیدا میکند که مجبور به شنا میشوید و باید شناگری ماهر با تجهیزات کامل باشید تا بتوانید به مسیر ادامه دهید.

دریاچه شهیون و روستای پامنار
روستای پامنار یکی از جاذبههای گردشگری بخش سردشت
دزفول به شمار میرود که در محدوده سد دز و کرخه و در میان کوههای زاگرس و طبیعتی بکر واقع شده است.
نام روستا از موقعیت جغرافیاییاش و تکهسنگ بزرگی که به صورت عمودی در ورودی روستا قرار دارد و شبیه مناره است، گرفته شده است.

طبیعت بکر، پوشش گیاهی متنوع و وجود درختان کنار، انجیر و بلوط، نزدیکی به سد دز و آرامش وصفناپذیر از دلایل اصلی محبوبیت پامنار میان گردشگران است که در کنار آن علاوه بر مشاهده زیباییهای طبیعی با صنایع دستی بانوان روستا و سوغات
دزفول نیز آشنا خواهید شد.
مناظری از دریاچه زیبا همراه با قایق سواری و سفر به جزیرهها و کوههای سربه فلک کشیده هر گردشگری را به سمت خود میکشاند.

شوی، بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه
آبشار شِوی یکی از بزرگترین آبشارهای طبیعی خاورمیانه و یکی از زیباترین آبشارهای ایران است که در منطقه زاگرس بختیاری و در روستایی به نام شوی از توابع بخش شهیون و دهستان امامزاده سید محمود
دزفول واقع شده است که در تاریخ 29 دی 1393 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آبشار شوی پس از بیرون آمدن از غار از پرتگاهی بلند به پایین سرازیر میشود؛ ارتفاع آبشار 85 متر و عرض آن 70 متر است. آب این آبشار پس از عبور از کوهها و درهها به رود دز و در نهایت به دریاچه سد دز میریزد.
پوشش گیاهی اطراف این آبشار، از درختانی مانند بید، انجیر، مو، زبانگنجشگ، افرا،کیکم و بلوط تشکیل شده و در زیر آبشار و بر روی دیوارههای آن گیاه سیاهوشان و سایر گیاهان آبدوست روییدهاند.
اینها بخشی از جاذبههای زیبا و طبیعی
دزفول است که بکر بودن و دست نخورده بودن آنها زیبایی آنها را دوچندان کرده است.
تکلیف گردشگران در قبال آثار طبیعی
دزفول چیست؟
همانطور که گردشگران بسیاری با حضور در
دزفول از جاذبههای مفرح و زیبای طبیعی این شهرستان دیدن میکنند انتظار میرود به وظیفه خود در قبال طبیعت نیز پایبند باشند و با رعایت بهداشت، اصول اخلاقی و حفظ گونههای گیاهی و جانواری، آیندگان را از این تجربه شیرین و لذت بخش محروم نسازند.