پیام خوزستان

آخرين مطالب

روایت لاوروف از شرط و شروط سیاسی آمریکایی‌های برای ایران در توافق جدید سیاسی

روایت لاوروف از شرط و شروط سیاسی آمریکایی‌های برای ایران در توافق جدید
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه ما طرفدار از سرگیری قالبی خواهیم بود که توافق اولیه مورد تایید شورای امنیت که شامل فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایالات متحده، روسیه، چین و ایران است را توسعه داد، گفت: آنچه نگران‌کننده است این است که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها دوست دارند این توافق جدید با شرط و شروط سیاسی همراه باشد و اصرار دارند که باید ترتیبی قابل راستی‌آزمایی برای ایران وجود داشته باشد که از گروه‌هایی در عراق، لبنان، سوریه و هر جایی حمایت نکند، که فکر نمی‌کنم راه به جایی ببرد.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای هستیم که آمریکایی‌ها در دوره اول دولت ترامپ از آن خارج شدند. برخی از تماس‌ها در طرف اروپایی وجود دارد.»
لاوروف افزود: «ما طرفدار از سرگیری قالبی خواهیم بود که توافق اولیه مورد تایید شورای امنیت که شامل فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایالات متحده، روسیه، چین و ایران است را توسعه داد. خواهیم دید که چطور پیش می رود.»
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: «اما آنچه نگران‌کننده است این است که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها دوست دارند این توافق جدید با شرط و شروط سیاسی همراه باشد و اصرار دارند که باید ترتیبی قابل راستی‌آزمایی برای ایران وجود داشته باشد که از گروه‌هایی در عراق، لبنان، سوریه و هر جایی حمایت نکند، که فکر نمی‌کنم راه به جایی ببرد.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا ایران در مذاکرات صلح اوکراین نقشی دارد یا خیر گفت: «نگاه کنید، همه کشورهای خلیج‌فارس نفوذی فراتر از مرزهای پادشاهی، امارات و شمال آفریقا دارند. آنها تعداد زیادی از برنامه‌های بشردوستانه و اقتصادی را انجام می‌دهند. خیلی واسطه می‌شوند. برای مثال سودان. بحران داخلی سودان به نوعی توسط برخی از بازیگران خلیج‌فارس مدیریت می‌شود. بنابراین اینکه بگوییم، همه به جز ایران، این حق را دارند که نفوذ کنند، به نظر من واقع‌بینانه نیست.»
منافع روسیه و آمریکا همسان نخواهد شد
سرگئی لاوروف همچنین با اشاره به مناسبات با واشنگتن گفت منافع روسیه و ایالات متحده هرگز یکسان نخواهد بود و این منافع نمی‌توانند حتی تا 50 درصد منطبق باشند.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «به خوبی درک شده است که آنها به ما گفته‌اند که کشورهایی مانند ایالات متحده و روسیه هرگز منافع ملی خود را یکسان نخواهند یافت. شاید حتی 50 درصد یا کمتر با هم مطابقت نداشته باشند.»
ناتو در اوکراین، خطرناک است
وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) همچنین هشدار داد، حضور نیروهای ناتو در قلمرو اوکراین تحت هر پرچمی و با هر ظرفیتی، از جمله حافظان صلح، تهدیدی برای روسیه است.
به گزارش ایسنا، در شرایطی که کی‌یف بعد از رایزنی با آمریکایی‌ها در جده موافقت خود را با آتش‌بس موقت 30 روزه اعلام کرده و منتظر پاسخ کرملین است، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: «حضور نیروهای ناتو در قلمرو اوکراین تحت هر پرچمی و با هر ظرفیتی، از جمله حافظان صلح، تهدیدی برای روسیه است.»
لاوروف گفت: «روسیه تحت هیچ شرایطی حضور کشورهای ناتو در خاک اوکراین را نخواهد پذیرفت.»
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه سخنانش اشاره کرد که اروپا و انگلیس خواستار ادامه درگیری پیرامون مساله اوکراین هستند.
لاوروف در مصاحبه‌ای با وبلاگ‌نویسان آمریکایی اندرو ناپولیتانو، لری جانسون و ماریو نوفل گفت: «روسیه می‌داند که برای جلوگیری از سازشی در مورد بحران اوکراین که جان مردم را به خطر می‌اندازد، چه کاری انجام دهد.»
او افزود: «در این بحران خاص ما می‌دانیم که چه باید کرد و از راهی که سرنوشت مردم را به خطر می‌اندازد، سازش نخواهیم کرد. این مربوط به سرزمین‌ها نیست، بلکه مربوط به افرادی است که به موجب قانون از تاریخ خود محروم شده‌اند. اولویت روسیه حفاظت از مردمی است که کی‌یف از طریق قوانین آنها را از تاریخ خودشان محروم کرده است. کسانی که در کشورهای غربی نسبت به موضع مسکو تردید دارند ممکن است همچنان در اشتباه باشند.»
سرگئی لاوروف در ادامه اشاره کرد که اگر کی‌یف همکاری می‌کرد و ابتکارات خود را اجرا می‌کرد، اوکراین در مرزهای سال 1991 خود باقی می‌ماند، اما بدون کریمه و بخشی از دونباس.
این دیپلمات ارشد روس گفت: «بنابراین، اگر آنها همکاری می‌کردند و اگر به ابتکارعمل خود عمل می‌کردند، همچنان مرزهای 1991، منهای کریمه، منهای بخشی از دونباس را داشتند. هر بار که آنها تقلب می‌کنند، بازنده می‌شوند و این روند ادامه دارد.»
نشست سه‌جانبه هسته‌ای؛ مسکو آماده است
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین در بخش دیگری از سخنانش به تمایل واشنگتن برای برگزاری نشستی با حضور ایالات متحده، روسیه و چین درباره تسلیحات هسته‌ای اشاره کرده و گفت: «روسیه برای هر قالبی که بر اساس احترام متقابل باشد، آماده است.»
هفته گذشته، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت که مشتاق است بحث‌هایی را درباره خلع سلاح هسته‌ای با روسیه و چین آغاز کند و تأکید کرد که «خلع سلاح هسته‌ای باورنکردنی خواهد بود.»
لاوروف گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ در حال حاضر درباره یک جلسه "سه‌جانبه" با مشارکت آمریکا، چین و روسیه سخن می‌گوید. او خاطرنشان کرد که مایل است در مورد تسلیحات هسته‌ای و مسائل امنیتی گفت‌وگو کند. ما پذیرای هر قالبی هستیم که بر اساس احترام متقابل، برابری و بدون راه‌حل‌های پیش‌داوری باشد. اگر دوستان چینی ما علاقه‌مند باشند، تصمیمی است که آنها باید بگیرند.. در عین حال، این فرمت اهمیت گفت‌وگوی روسیه و آمریکا در مورد ثبات راهبردی را نفی نمی‌کند و ترامپ و دولت او علاقه‌مندی خود را برای از سرگیری چنین مذاکراتی نشان داده‌اند.»
مسکو تعهداتش به چین را نقض نمی‌کند
وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت روسیه هرگز تعهدات حقوقی و سیاسی خود را که این کشور را به چین مرتبط می‌کند، نقض نخواهد کرد.
لاوروف گفت: «روسیه و چین هرگز در درازمدت چنین روابط خوب و قابل اعتمادی که از حمایت مردم دو کشور برخوردار باشد، نداشته‌اند. آمریکایی‌ها می‌دانند که ما به تعهدات خود، تعهدات قانونی و همچنین به تعهدات سیاسی که با چینی‌ها توسعه می‌دهیم، خیانت نمی‌کنیم.»
وزیر خارجه روسیه گفت: «اگرچه روسیه و چین مشکلات و مسائلی در روابط دارند، اما بیشتر به دلیل تحریم‌هاست، زیرا شرکت‌ها می‌خواهند از مجازات جلوگیری کنند. برخی از پروژه‌های لجستیکی و زیرساختی بسیار امیدوارکننده در سیبری به تعویق افتاده است. اما ما عجله نداریم و چینی‌ها البته هیچ وقت عجله ندارند. آنها همیشه افق را می‌بینند. این شخصیت ملی است و ما به آن احترام می‌گذاریم.»
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1062364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محمد بُشرا در بیمارستان بستری شد

شاعرانه/ به دیدن آمده بودم دری گشوده نشد

رژه دریایی یگان‌های شرکت کننده از مقابل ناوشکن «جماران»؛ رزمایش مرکب کمربند دریایی 2025 پایان یافت

روایت زیباکلام از پیوند ناگسستنی اسرائیل و آمریکا

واکنش یوسفیان ملا به حضور محکومان پرونده چای دبش در دیدار کارگزاران نظام با رهبر انقلاب

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

نشست مشترک هم‌اندیشی عراقچی با معاونین و مدیران وزارت خارجه

شایعه‌های عجیب و بامزه درباره «پژمان بازغی»

نقی، هما و فهیمه در «پایتخت 7» جوانتر شده اند!

رضا کیانیان: کاخ سفید رو حسینیه کردن تخیل است!

مچ‌اندازی بهرام و هوتن با پژمان‌ پُرکار!/ آنالیز گیشه سینماها در سال 1403

جناب خان در جلسه اول تراپی، مشاور را دیوانه کرد!

رونمایی از تیزر «هفت بهارنارنج» با بازی علی نصیریان

مدیریت بحران هنگام دزدی!

موشک «فالکون 9» در آستانه آغاز ماموریت «کرو-10»

یک سال محافظت در برابر HIV تنها با تزریق یک دوز واکسن

سهم محیط زیست در بودجه 1404 کم شد

آمادگی 63 مجتمع خدماتی رفاهی بین‌راهی خوزستان برای نوروز 1404

معرفی مدیران جدید بیمه دی

خط و نشان لژیونرهای امارات برای شاگردان امیر قلعه‌ نویی

چرا والدبباس، خانه‌ی دوم بازیکنان رئال مادرید محسوب می‌شود؟

رونالدو همچنان رکورددار پاس گل تاریخ لیگ قهرمانان اروپا

تیم ملی ایران در مقابل امارات؛ تقابل با حریفی که یک ارتش برزیلی دارد

40 ساله‌ای که تیمش خیلی به او وابسته است!

17 و 18 فروردین ماه؛ برگزاری انتخابی کاراته آقایان و بانوان

برگزاری مسابقات کشتی پهلوانک‌ها در تهران

وقتی میگوییم استفن کری هیچ شوتی رو از دست نمیدهد

امضای سند همکاری میان وزیران دفاع ایران و بلاروس در مینسک

واریز اعتبار کالابرگ به حساب سرپرستان دهک‌های چهارم تا هفتم از فردا

چالش ناترازی گاز و نقش رسانه‌ها

داستانک/ هدیه ای برای سال نو

چاپ هشتم «هزار سال شعر فارسی»، مناسب کودکان و نوجوانان منتشر شد

هیچ سروده‌ای در دیوان نظامی جز زبان پارسی نیست

8 نفر در پرونده کرسنت محکوم شدند

قالیباف: یک میلیارد دلار برای صنعت هسته‌ای در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است

مشاور و دستیار رهبر انقلاب با خانواده شهیدان عبداللهی دیدار کرد

روایت قائم‌پناه از واکنش پزشکیان به توهین‌ها: هرکس آزاد است هر حرفی به من بزند، ثبت شکایت نکنید

نگاهداری: مذاکره با آمریکا عواید اقتصادی زیادی به همراه ندارد

پاسخ سفارت ایران به شایعه لغو روادید اتباع کویت

پیام فرمانده نیروی دریایی ارتش به دشمن: ما منزوی نخواهیم شد

روایت خانعلی زاده از فرستنده نامه ترامپ به ایران

چرا رضا کیانیان جرئت نکرد از کتابش درباره ناصرملک مطیعی رونمایی کند؟

ستایش اسمشو عوض کرد!

بعد 150 سال یه خواستگار اومد!

بررسی قصه زندگی 2 طلبه در تلویزیون و شبکه خانگی

چه خبر از آزاده صمدی و پدرام شریفی؟

تراشه جدید بدون سیلیکون چین، «اینتل» را مغلوب کرد

هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

این سوسک رباتیک کاری را انجام می‌دهد که انسان قادر به انجام آن نیست