پیام خوزستان

آخرين مطالب

مجسمه آزادی؛ هدیه‌ای که دیگر به کار آمریکا نمی‌آید سیاسی

مجسمه آزادی؛ هدیه‌ای که دیگر به کار آمریکا نمی‌آید
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز یکشنبه 26 اسفند 1403 گلوکسمان یکی از نمایندگان حزب چپ میانه‌روی پارلمان فرانسه با کنایه گفت که آمریکا باید مجسمه آزادی را پس بدهد؛ مجسمه‌ای که 135 سال پیش از فرانسه به عنوان هدیه دریافت کرده بود. این اظهارنظر پس از تصمیم دونالد ترامپ برای «هم‌سویی با ستمگران» در برابر اوکراین مطرح شد.
گلوکسمان در یک گردهمایی حزبی دولت آمریکا را متهم به «تغییر دادن مواضع خود نسبت به ارزش‌ها» کرد و خطاب به دولت آمریکا گفت: «مجسمه آزادی را به ما پس بفرستید. حرف ما خطاب به آمریکایی‌هایی که انتخاب کرده‌اند طرف مستبدان را بگیرند و انتخاب کرده‌اند که پژوهشگران را به خاطر درخواست آزادی علمی اخراج کنند این است: مجسمه آزادی را به ما پس دهید. ما این مجسمه را به شما به عنوان یک هدیه تقدیم کردیم اما به نظر می‌رسد که شما از آن بیزار هستید. بنابراین خیلی خوب می‌شود اگر که دوباره همینجا در خانه باشد.»
یک روز بعد «کارولین لیویت» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود در واکنش به اظهارات «رافائل گلوکسمان»، او را «یک سیاستمدار سطح پایین و گمنام فرانسوی» خواند و تاکید کرد که آمریکا مجسمه را پس نخواهد فرستاد. او با طعنه به اشغال فرانسه توسط آلمان نازی در جنگ دوم جهانی و شکست نازی‌ها به دست نیروهای متفقین ازجمله آمریکا افزود: «فرانسوی‌ها فقط به لطف آمریکا الان آلمانی صحبت نمی‌کنند» و گفت فرانسه باید «بسیار قدردان کشور بزرگ ما باشد»
ماجرای مجسمه آزادی چیست؟ تندیس آزادی با نام رسمی «آزادی روشنگر جهان» مجسمه‌ای عظیم در جزیره آزادی واقع در منهتن نیویورک در ایالات متحده است که به عنوان یادبود دوستی میان مردم ایالات متحده و فرانسه ساخته شده. این مجسمه که با احتساب پایه خود 305 فوت (93 متر) ارتفاع دارد، زنی را نشان می‌دهد که در دست راست بالا برده‌شده خود مشعلی را نگه داشته و در دست چپ خود لوحی را در دست دارد که تاریخ تصویب اعلامیه استقلال (4 ژوئیه 1776) بر آن حک شده است.
ساخت این تندیس را فردریک آگوست بارتولدی، مهندس فرانسوی در 1875 آغاز کرد و در 1884 به پایان رساند. بارتولدی برای ساخت این مجسمه از مادر خود و همچنین لیبرتاس الهه آزادی روم باستان الهام گرفت.
سازه درونی مجسمه را گوستاو ایفل، مهندس فرانسوی برج ایفل، طراحی کرد و اوژن ویوله لودوک نوعی مس را برای پوشش آن به کار برد. این مجسمه ابتدا به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز بود اما به دلیل اکسید شدن مس در برابر هوا اکنون سبزرنگ است.
جمع‌آوری اعانه برای ساخت پایه فرانسه در سال 1886، این مجسمه را به مناسبت صدمین سالگرد استقلال آمریکا (1776) به ایالات متحده تقدیم کرد. تندیس 225 تنی آزادی به صورت 350 قطعه مجزا به آمریکا فرستاده شد و سرانجام در بندر نیویورک، کنار رود هادسون در جنوب منهتن جای گرفت.
اما نصب این مجسمه نیز بی‌حاشیه نبود؛ وقتی قطعات مجسمه به نیویورک رسید، این ایالات در تامین هزینه ساخت پایه آن با مشکل مالی مواجه شد. در این زمان، جوزف پولیتزر، ناشر روزنامه «نیویورک ورلد» (بنیان‌گذار جایزه ادبی پولیتزر) یک کمپین جمع‌آوری کمک‌های مردمی به راه انداخت. او از شهروندان آمریکایی خواست هر مقدار که می‌توانند کمک کنند و در عوض نام اهداکنندگان را در روزنامه منتشر کرد. این کمپین بسیار موفق بود و بیش از 120,000 نفر (بیشتر از طبقات متوسط و کارگر) کمک کردند و در نهایت پایهی مجسمه ساخته شد.
این اتفاق یکی از نخستین نمونه‌های جمع‌سپاری مالی در تاریخ بود و نشان داد که حتی با کمک‌های کوچک مردم عادی، می‌توان یک پروژه‌ی بزرگ ملی را عملی کرد.
سرانجام مجسمه نصب و در 28 اکتبر 1886 (برابر با ششم آبان 1265 همزمان با سلطنت ناصرالدین‌شاه در ایران) به‌ طور رسمی توسط رئیس‌جمهور گروور کلیولند رونمایی شد.
مشخصات مجسمه مشعل تندیس آزادی که نماد روشنگری و آزادی است از نوک شعله تا پایین دسته 29 فوت (8.8 متر) طول دارد و از طریق نردبانی به طول 42 فوت (12.8 متر) که در داخل بازو قرار دارد، قابل دسترسی است. یک آسانسور بازدیدکنندگان را به سکوی مشاهده در پایه مجسمه می‌رساند، می‌توان از طریق پله نیز به آن‌جا رسید. همچنین، یک راه‌پله مارپیچ به سکوی مشاهده در تاج مجسمه منتهی می‌شود. گردشگران می‌توانند تا تاج مجسمه بالا بروند که شامل 354 پله است. تاج دارای 7 شعاع است که نماد 7 قاره و 7 دریاست و زنجیرهای شکسته در پای مجسمه آزادی نیز نشان‌دهنده رهایی از استبداد و بردگی است.
در ورودی پایه مجسمه، لوحی قرار دارد که روی آن شعری با عنوان «غول جدید» اثر اما لازاروس حک شده و متن آن چنین است:
نه چون غول برنزیِ نامدار یونان،
که با گام‌های فاتحانه از سرزمینی به سرزمینی دیگر می‌رفت؛
این‌جا، در دروازه‌های غروب‌زده‌ ما که دریا شسته است،
زنی نیرومند با مشعلی در دست خواهد ایستاد،
مشعلی که شعله‌اش برقِ دربند است، و نام او
«مادر آوارگان» است. از دستِ مشعل‌دار او
نوری به گستره‌ی جهان می‌تابد؛ و نگاه آرامش
بر بندری که دو شهر را به هم پیوند می‌دهد، فرمان می‌راند
او با لب‌هایی بی‌صدا ندا می‌دهد:
«ای سرزمین‌های کهن، شکوهِ افسانه‌ای‌تان برای خودتان!
به من دهید خسته‌دلان، بینوایان،
انبوه درهم‌شکسته‌ای که در آرزوی نفسی آزادند،
تهی‌دستانی که از سواحل پرهیاهوی‌تان رانده شده‌اند.
این بی‌خانمانان، این طوفان‌زدگان را نزد من بفرستید،
من فانوسم را در کنار دروازه‌ی زرین بالا می‌گیرم.»
این مجسمه که بیش از صد سال است به عنوان نماد آزادی، مهاجرت و امید میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شناخته می‌شود، اکنون با سیاست‌های ترامپ به نظر می‌رسد، همان‌طور که نماینده پارلمان فرانسه می‌گوید دیگر به درد آمریکا نمی‌خورد، چون آغوش آمریکای ترامپ نه‌تنها اکنون به روی خسته‌دلان و تهی‌دستان و بینوایان باز نیست که آنان را به غیرانسانی‌ترین شکل ممکن از خود می‌راند.
259
کد خبر 2039244

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1066163/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ تشخیص انسان خوب

بیانیه جامعه مدرسین درباره اتفاقات اخیر در سوریه و یمن

انتقاد شدید ایران از رویکرد مداخله‌جویانه غرب در شورای حقوق بشر

آمریکا غرق شدن ناو اطلاعاتی ایران را تکذیب کرد

کاردانو در مسیر سبقت از دوج‌کوین؛ آیا ADA جایگاه بالاتری کسب می‌کند؟

حمله جنگنده‌های اسرائیل به سخنگوی معروف سرایا القدس در غزه

تیراندازی مراسم عروسی را به عزا تبدیل کرد

بیانیه جامعه مدرسین درباره اتفاقات اخیر در سوریه و یمن/ مردم ایران آماده پشتیبانی از جبهه مقاومت در یمن هستند/ شیرمردان یمنی پاسخ آمریکا را خواهند داد

ابوحمزه هدف قرار گرفت؛ پشت پرده شهادت فرمانده مقاومت

ماهواره «گوگل» برای نظارت بر آتش‌سوزی جنگلی پرتاب شد

درمان ابولا با یک قرص؛ آزمایش روی میمون‌ها با نتایج امیدوارکننده همراه شد

آذری جهرمی: ریال در حال احتضار است/ کسی نیست به مردم حداقل توضیحی دهد؟

هوش مصنوعی 5 تا ١٠ سال آینده به توانایی های انسان می رسد

اولین صحبت‌های جباری پس از بازگشت به استقلال

شزنی: یا خداحافظی از فوتبال یا تمدید

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری درباره نظارت بر سفرهای نوروز 1404

پایان طوفانی قیمت‌ طلا و سکه در سال 1403

بررسی ملی شدن صنعت نفت در گفت‌وگو با «فیاض زاهد»

من چقدر گذشته ام!

شاعرانه/ درد محبّت است که درمان‌پذیر نیست

فارس: نه حمله‌ای به ناو زاگرس شده، نه پهپاد آمریکایی رهگیری شده

رویترز مدعی شد: پیام ایران به حوثی‌ها از دو مسیر

فلاحت پیشه: تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

بهزادیان نژاد، رئیس ستاد موسوی، آزاد شد

پزشکیان: به دنبال کارآمدسازی بخش دولتی نظام سلامت هستیم

رایزنی‌های تخت روانچی با همتای روسی درباره مسائل دوجانبه و بین‌المللی

امضای تفاهم‌نامه تولید و مصرف سوخت حاصل از پسماند در صنایع خوزستان

فوتبال خوزستان؛ نامی بزرگ و جای خالی زهیوی

خبیری: حمایت از تیم فوتبال زنان فولاد خوزستان ادامه دارد

تاریخ‌سازان کشتی خوزستان در المپیک 2024 پاریس؛ به وعده‌های عملی نشده اعتراض کردند

آمریکا به جای پرداختن به ریشه‌های بحران، ایران را متهم می‌کند

ابوحمزه سخنگوی سرایا القدس به شهادت رسید

زمان نشست خبری سرمربیان ایران و امارات مشخص شد | اخبار ورزشی

پاسخ رییس سازمان اداری و استخدامی به فوق العاده خاص معلمان

تمرینات بازیکنان استقلال خوزستان ازسر گرفته شد

ایمن‌سازی شناگاه‌های استان مورد توجه قرار بگیرد

آزادی زندانیان جرایم غیرعمد با پخش زنده فوتسال جام رمضان

سخنگوی سرایا القدس به شهادت رسید

خارجی های استقلال شاکی از مدیریت!

ایمان قیاسی: حسن یزدانی جایزه المپیکش را برای آزادی زندانی‌ها صرف کرد

ویدئویی از عمو پورنگ با رضا عطاران و داریوش کاردان

زیارت کربلا و حضور در آشپزخانه حرم سید الشهدا در مسیر بازگشت از برزخ

نقی در «پایتخت 7» مافیا می شود!

اولین ویدئو از گیم‌شوی «مهران مدیری» برای نمایش خانگی

تلاش شیطان برای شکستن روزه آقای دکتر!

نقش «احساس تنهایی» در هدایت دانشجویان به سوی اعتیاد به اینترنت

ویدیویی شگفت‌انگیز از ورود آتشین کپسول فضایی به جو زمین

تاکید محمد کبیری بر تعامل و همکاری تمامی کمیته های ستاد نوروزی کیش برای تکریم گردشگران

افزایش کارت سوخت جایگاه ها متناسب با تقاضای بنزین