پیام خوزستان

آخرين مطالب

ثمره 10 سال مقاومت یمن و کابوس بی‌پایان آمریکا و اسرائیل سیاسی

ثمره 10 سال مقاومت یمن و کابوس بی‌پایان آمریکا و اسرائیل
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - یمنی‌ها که نزدیک به یک دهه در میان جنگی بزرگ و نابرابر با ائتلاف عربی-آمریکایی قرار داشتند و توانستند این ائتلاف متجاوز را وادار به اعتراف به شکست و عقب‌نشینی کنند، امروز در جبهه حمایت از غزه درحال خلق شگفتی‌های جدید مقابل دشمن هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، 10 سال قبل در چنین روزی یعنی 25 مارس 2015 عربستان سعودی به دستور و چراغ سبز مستقیم آمریکا، سرکردگی ائتلافی متشکل از چندین کشور عربی را برای حمله به یمن با ادعای بازگرداندن مشروعیت به این کشور بر عهده گرفت.
امارات مهم‌ترین همپیمان عربستان در این ائتلاف متجاوز به شمار می‌رفت که البته اهداف اماراتی‌ها متفاوت از سعودی‌ها بود و همین مسئله موجب بروز اختلافات زیادی میان دو طرف و فاصله گرفتن ابوظبی از ریاض در میانه جنگ شد. نقره‌داغ شدن متجاوزان در بیهوده‌ترین جنگ قرن
جنگ علیه یمن که بیش از 8 سال به شکل مداوم ادامه داشت و به عنوان بیهوده‌ترین جنگ قرن توصیف می‌شود، در نهایت بدون تحقق هیچ یک از اهداف آغاز کنندگان آن، به ایستگاه پایانی رسید. عربستان و امارات در آن زمان برای مقابله با قدرت گرفتن جنبش انصارالله در یمن ائتلافی تحت حمایت واشنگتن تشکیل داده و به این کشور حمله کردند.
مقامات سعودی ابتدا مدعی بودند که طی کمتر از یک ماه می‌توانند جنبش انصارالله را شکست داده و «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری یمن را بار دیگر به راس قدرت برگردانند، اما اتفاقی که افتاد برعکس بود و در میانه راه، منصور هادی هم تبدیل به یک مهره سوخته شده و از معادلات کنار رفت. در واقع هدف اصلی عربستان اشغال یمن بود و تصور می‌کرد که می‌تواند خیلی زود به این هدف خود برسد.

پیام خوزستان

اما یمنی‌ها به رهبری جنبش انصارالله از سال دوم جنگ، شروع به ایجاد شگفتی‌ها و معادلات جدیدی کردند که همه محاسبات ائتلاف آمریکایی- سعودی را به هم ریخت. یمنی‌ها توانستند در مدتی کوتاه در زمینه تولید و استفاده از تسلیحات هوایی پیشرفته در حوزه موشکی، پهپادی و پدافندی به پیشرفت قابل توجهی برسند و بعد از اینکه اولین موشک‌ها و پهپادهای انصارالله به تاسیسات حیاتی نفتی آرامکو عربستان رسید، ورق در این جنگ برگشت.

پیام خوزستان

سعودی‌ها که طی 8 سال جنگ فرسایشی در یمن بیش از 63 میلیارد دلار از آمریکا سلاح خریده بودند و منبع مالی مهم کارخانه‌های تسلیحاتی ایالات متحده به شمار می‌رفتند، به این نتیجه رسیدند که هیچ چشم اندازی برای تحقق اهداف آنها در جنگ فرسایشی یمن که اکنون تبدیل به یک باتلاق برای ریاض شده بود، وجود ندارد.
آمار جنایات ائتلاف عربی-آمریکایی علیه یمن
طبق آخرین آماری که چند روز قبل منتشر شد، در نتیجه تجاوزات ائتلاف آمریکایی- سعودی- اماراتی علیه یمن 51199 غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدند که آمار شهدا 18583 نفر و آمار مجروحان 32616 تن اعلام شده است.
9281 نفر از قربانیان این جنایات را کودکان تشکیل می‌دهند که 4143 نفر از آنها شهید و 5138 کودک هم زخمی شدند. در این جنگ همچنین 2495 زن یمنی به شهادت رسیده و 371 زن هم زخمی شدند. 11945 مرد هم به شهادت رسیده و 240407 مرد زخمی شدند.
در این مدت 61661 خانه، 186 مرکز دانشگاهی، 1881 مسجد، 393 مرکز گردشگری، 429 بیمارستان و مرکز بهداشتی، 1388 مدرسه و مرکز آموزشی، 146 مرکز ورزشی، 273 سایت باستان شناسی، 66 مرکز رسانه ای و 13361 زمین کشاورزی در یمن ویران شد.

پیام خوزستان

متجاوزان همچنین، 15 فرودگاه، 16 بندر، 386 نیروگاه، 8386 جاده و پل، 655 شبکه و ایستگاه ارتباطی، 3423 مخزن و شبکه آب و 2231 تاسیسات دولتی را هدف قرار دادند. 424 کارخانه، 446 تانکر سوخت، 12822 مرکز تجاری، 495 مرغداری و دامداری، 11099 وسیله حمل و نقل، 1271 کامیون مواد غذایی و 714 بازار هم ویران و نابود شد.
جنگ یمن چگونه متوقف شد؟
لازم به ذکر است که همه این جنایات ائتلاف عربی- آمریکایی علیه غیرنظامیان یمنی در سایه سکوت کامل جامعه بین‌المللی و حمایت غرب انجام می‌شد، اما با این وجود، جنگ طبق میل و تصورات سعودی‌ها پیش نرفت و آنها در نهایت مجبور به توقف جنگ شدند.
در اوایل سال 2023 زمزمه‌های برقراری آتش بس دائمی در یمن شنیده می‌شد و عربستان که ابتدا جنبش انصارالله را یک بازیگر نامشروع در صحنه سیاسی یمن می‌دانست و قصد داشت آن را حذف کند، مجبور شد این جنبش را به رسمیت بشناسد و وارد مذاکرات آتش بس با آن شود.
خروج همه اشغالگران خارجی از یمن، پرداخت حقوق کارمندان یمنی، تبادل کل اسرا، بازگشایی راه‌های ورود کمک‌های بشردوستانه به یمن، رفع کامل محاصره علیه این کشور و جبران خسارت‌های جنگی که ائتلاف عربی- آمریکایی علیه یمن وارد کرده بود، از جمله شروط اصلی انصارالله برای آتش بس به شمار می‌رفت.
در اواسط سال 2023 پایان جنگ یمن به شکل رسمی اعلام نشد، اما عملاً این جنگ متوقف گشت و بعد از آن عربستان که متوجه شده بود دستاورد نظامی محسوسی در یمن نخواهد داشت، به حملات نظامی خود علیه این کشور پایان داد.
البته باید توجه کنیم که هنوز بسیاری از پرونده‌های این جنگ باز است؛ به ویژه در سطح رفع محاصره یمن و پرداخت غرامت جنگ توسط عربستان. در فوریه 2024 محمد عبدالسلام، رئیس هیئت مذاکره کننده یمن اعلام کرد که هیئت صنعا و عربستان مذاکراتی را انجام داده‌اند و مهمترین موانعی را که نقشه راه خروج از بحران بود پشت سر گذاشتند. اما به طور کلی هنوز این پرونده‌ها به ویژه در سطح بشردوستانه حل نشده است و بعد از آغاز جنگ غزه در اکتبر 2023 و پیوستن سریع یمن به جبهه حمایت از فلسطین، بحث پرونده‌های مربوط به جنگ ائتلاف عربی- آمریکایی علیه یمن تا حد زیادی به حاشیه رفت.
انصارالله: آمریکا و همه دنیا منتظر شگفتی‌های جدید یمن باشندحملات موفق یمن به فرودگاه بن‌گوریون و اهداف دریایی آمریکارهبر انصارالله یمن: در کنار مقاومت لبنان هستم اما نکته مسلم این است که عربستان بنا به دلایل مختلف از جمله برتری هویت ملی یمنی بر مزدوران سعودی، ایمان قاطع یمنی‌ها به پیروزی، پیشرفت چشمگیر در سطح قدرت نظامی، تثبیت معادلات بازدارندگی یمن در برابر دشمن، بروز اختلافات میان عربستان و امارات در صحنه جنگ و ... متوجه شد که دیگر نمی‌تواند این جنگ فرسایشی را ادامه دهد؛ به ویژه اینکه اعتبار نظامی سعودی‌ها، آن هم بعد از خرید انواع تسلیحات پیشرفته از آمریکا و اروپا و هزینه‌های هنگفت در این زمینه، کاملا زیر سوال رفت.
قدرت‌نمایی یمن در جبهه حمایت از غزه؛ ثمره عملی 10 سال مقاومت
اما علاوه بر مجبور شدن عربستان و متحدانش به عقب نشینی از جنگ یمن، بارزترین ثمره معادلات نظامی و البته ملی که یمنی‌ها در این جنگ رقم زدند را، در عملکرد آنها در جبهه حمایت از غزه می‌بینیم؛ جایی که در میان سکوت همه رژیم‌های عربی و حتی همدستی آنها با اشغالگران صهیونیست در کشتار و گرسنگی دادن به مردم فلسطین، یمن اولین کشور عربی بود که با دولت و ملت خود کنار مردم فلسطین ایستاد.

پیام خوزستان

در واقع روانه شدن موشک‌های یمن به سمت عمق فلسطین اشغالی و قلب تل آویو، معادله جدید و موثری در روند درگیری اعراب و صهیونیست‌ها ایجاد کرد و بسیاری معتقدند که این معادله می‌تواند جبران همه شکست‌ها و ناکامی‌های کشورها و ارتش‌های عربی در قبال رژیم صهیونیستی از سال 1948 تا امروز باشد.
در شرایطی که رژیم‌های عربی با سقوط به باتلاق سازش با اشغالگران صهیونیست، عملاً آرمان فلسطین را زیر پا گذاشته و رژیم اشغالگر اسرائیل را به عنوان یک موجودیت رسمی در منطقه به رسمیت شناختند، یمن تنها کشور عربی است که این باور را بار دیگر به ملت‌های عربی برگرداند که اسرائیل دشمن همیشگی اعراب است و توطئه‌ها و جاه طلبی‌های آن تنها به غزه یا کل فلسطین ختم نمی‌شود، بلکه شامل کل اراضی عربی می‌گردد.
همچنین یمنی‌ها با ورود به عرصه حملات مستقیم علیه رژیم صهیونیستی ثابت کردند که حتی فاصله جغرافیایی هم نمی‌تواند مانع از مقاومت ضد اشغالگران شود و در حالی که رژیم‌های عربی از ترس آمریکا جرات ندارند کوچک‌ترین اقدامی برای حمایت از فلسطین انجام دهند، موشک‌های یمنی به شکل شبانه روزی در تل آویو و سایر مناطق فلسطین اشغالی، شهرک نشینان را مجبور به فرار به سمت پناهگاه می‌کنند و آرامش را از آنها گرفته‌اند.

پیام خوزستان

همچنین یمن در شرایطی حملات پیشرفته موشکی و پهپادی را به فلسطین اشغالی انجام می‌دهد که تحت محاصره کامل قرار دارد و با این وجود در میدان حمایت از غزه حاضر است. بنابراین هیچ بهانه‌ای برای رژیم‌های عربی در زمینه خودداری از حمایت از مردم فلسطین باقی نمی‌ماند. صنعا امروز در کنار مقاومت فلسطین و کل محور مقاومت به نمایندگی از کل اعراب مقابل جنایات صهیونیست‌ها ایستاده و برای هرگونه فداکاری در این راه اعلام آمادگی کرده است.
عملیات‌های دریایی که یمن علیه مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد هم بیانگر ابعاد دیگر قدرت نظامی یمنی‌هاست که طی دوره جنگ با ائتلاف سعودی- آمریکایی کسب کردند.
به طور کلی، یمن که نزدیک به 10 سال در یک جنگ بزرگ و ویرانگر با متجاوزان عربی- آمریکایی قرار داشت، امروز نشان داده که می‌تواند مدل جدیدی از جنگ نامتقارن را توسعه دهد و با توانمندی‌های موشکی، پهپادی و دریایی خود معادلات امنیتی را در کل منطقه تغییر داده است؛ به طوری که یمنی‌ها نه تنها در برابر تجاوزات دشمن مقاومت می‌کنند، بلکه عملیات‌های موفق و دقیقی علیه ناوهای جنگی، سامانه‌های پدافندی و مراکز لجستیکی دشمن انجام می‌دهند.
در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که یمنی‌ها ثابت کرده‌اند حرف و عمل آنها یکی است و امروز یکی از مهمترین بازیگران در توازنات منطقه‌ای به شمار می‌روند و بعد از ضربه بزرگی که به ائتلاف عربی- آمریکایی وارد ساختند، امروز در حال خلق شگفتی‌های جدید مقابل دشمن صهیونیستی- آمریکایی هستند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1069431/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی از شاهکارهای بازسازی استادیوم آزادی تمامی ندارد!

واکنش طارمی و جهانبخش به هو کردن بیرانوند/ فضای آزادی ملتهب شد

36 هزار نفر، نظاره‌گر جشن صعود تیم ملی

ویدیوی جشن صعود فوتبالیست های ایران در ورزشگاه آزادی

غزه نمادی از رنج و مقاومت

بیرانوند در آزادی هو شد

ثبت 241 میلیون تردد در جاده‌ها؛ فوت 271 تن از هموطنان در صحنه تصادف

شعار علیه بیرانوند در ورزشگاه آزادی

جشن صعود تیم ملی به جام جهانی در ورزشگاه آزادی+ فیلم

طارمی از دایی و آزمون عبور کرد؛ دبل، رکورد و صعود در شب ویژه آزادی

گریه شدید بیرانوند پس از گل صعود! (عکس)

گریه های خبرساز بیرانوند پس از صعود به جام جهانی

ثبت 30 هزار فقره تصادف با 271 فوتی و مجروحیت 8 هزار نفر

قصه زندگی قطب صنعت فولاد کشور؛ فولاد خوزستان از تولد تا امروز

بازدید عیدانه قائم مقام مدیرعامل در امور ستادی و مسئولیت های اجتماعی از بخش خدمات صنعتی فولاد خوزستان

نماینده اهواز در مجلس: جهت تحقق شعار سال باید اختلافات را کنار گذاشت/ مجلس کنار دولت است/ تحریم ضررهای فراوانی بر ما وارد کرده، اما موجب شده که جوانان ما به فکر خلاق خود و به اراده خود تکیه کنند

اعلام تعداد دقیق تماشاگران ایران- ازبکستان

قلعه‌نویی روی دست‌ها: پرتاب ژنرال به آسمان!

اورونف به همراه ماشاریپف ورزشگاه آزادی را ترک کردند

اسماعیل کارتال تماشاگر ویژه دیدار ایران مقابل ازبکستان / عکس

با 5 اثر ماندگار در دنیای آرام «یاسوجیرو اوزو» قدم بزنید

شوخی جناب خان با پیام های تبریک تکراری نوروزی از دوستاش

استفاده نقی از سمعک وقتی میخاد صدای دعوای هما رو نشنوه

فلور نظری در آغوش شکوفه‌های آلمانی ژست گرفت

جناب خان «سام درخشانی» رو درگیر حسادت خودش کرد

خبر زن گرفتن ارسطو همه خانواده رو شوکه کرد

بازخوانی ترانه مشهور خارجی توسط جناب خان!

اثبات عدم اعتیاد نقی در بنگاه املاک درسرساز شد

نقی خبر برگشت شنوایی شو بخاطر جایزه کشتی مخفی کرد!

نقی ظرفیت حذف در بازی مافیا رو هم نداشت

«اگرویار» پلتفرمی جامع برای کشاورزی دقیق و مدیریت هوشمند مزرعه

رنگی وجود ندارد؛ مغز ما جهان را رنگی می‌بیند!

پیروزی دختر پینگ پنگ باز در گام نخست نخست مسابقات اسلوونی

غزلی زیبا از مولانا

داستانک/سیرت زیبا

بررسی ویژگی‌های پایگاه‌های زیرزمینی نیروی دریایی سپاه

خاطره علی لاریجانی از ملاقات با هنری کیسینجر

تصاویری از شهر موشکی جدید سپاه پاسداران

گزارش زنده: ایران 0 - ازبکستان 1

حضور اسماعیل کارتال در ورزشگاه آزادی برای تماشای دیدار ایران و ازبکستان

یک گل صدای بیرانوند را درآورد؛ سرمربی پرسپولیس تماشاگر ویژه آزادی

امیر قلعه نویی با کلاه از شدت سرمای تهران در ورزشگاه آزادی +عکس

طلسم آزادی شکست؛ اولین گل ازبک‌ها در تهران با اشتباه مرگبار خط دفاع

حواشی بازی ایران و ازبکستان/ حضور کارتال و تشویق ماشاریپوف

رویت دوباره دنیامالی در آزادی

جشن صعود در ورزشگاه آزادی؛فوتبال ایران در سودای چهارمین حضور پیاپی در جام جهانی

ضربه سهمگین آزمون استادیوم آزادی را نیم‌خیز کرد +فیلم

عصبانیت قلعه‌نویی پس از اشتباهات بازیکنان تیم ملی

شوک زودهنگام به ایران در ورزشگاه آزادی

وزیر ورزش تماشاگران ویژه دیدار ایران و ازبکستان؛ استاندار تهران هم آمد