بهره برداری سد بالارود اندیمشک در دهه فجر امسال
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه سد بالارود اندیمشک هم اکنون دارای 90 درصد پیشرفت فیزیکی است گفت: بهره برداری از این سد در دهه فجر امسال به عنوان یکی از مصوبههای سفر رییس جمهور به خوزستان هدف گذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، عباس صدریان فر در نشست بررسی مسایل آب و برق اندیمشک در سالن نشستهای سد کرخه که با حضور مشاور وزیر نیرو برگزار شد، ادامه داد: هم اکنون سد بالارود اندیمشک آبگیری شده است و تا دهه فجر به بهره برداری کامل میرسد.
وی با بیان اینکه سد بالارود که از سالها قبل عملیات اجرایی آن آغاز شده است به دلیل تخصیص قطره چکانی اعتبار به ثمر نرسیده است، افزود: تکمیل این سد هشت هزار میلیارد ریال نیاز دارد که در سفر اخیر رییس جمهور به خوزستان تامین اعتبار آن به تصویب رسیده است.
90 درصد سیمهای مسی برق اندیمشک به کابل خودنگهدار تبدیل شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان نیز در این نشست گفت: اندیمشک جزو شهرستانها پیشروی در تکمیل شبکه برق رسانی است که 100 درصد شهرها و روستاهای آن از نعمت برق برخوردار هستند.
علی خدری، ادامه داد: علاوه بر برخورداری کامل شهرستان اندیمشک از نعمت برق، نیروگاههای خورشیدی قابل حمل برای عشایر این شهرستان نیز تهیه شده است.
وی با بیان اینکه شرکت توزیع برق در اندیمشک دارای 60 هزار مشترک است، ادامه داد: ظرفیت شبکه برق نصب شده در این شهرستان 2 برابر بیشتر از اوج مصرف برق اندیمشک در تابستان سال گذشته است که این موجب شده تا پایداری برق در این شهرستان از وضعیت مطلوبی برخوردار باشد.
مدیرعامل توزیع برق خوزستان، تبدیل سیم مسی به کابلهای خودنگهدار را از جمله برنامههای اولویت دار وزارت نیرو دانست و گفت: میانگین کشوری تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار در کشور 65 و در خوزستان 80 درصد است که این آمار در اندیمشک 90 درصد است.
وی بیان کرد: 10 درصد باقی مانده تبدیل سیمهای مسی به کابلهای خودنگهدار در اندیمشک به طول 100 کیلومتر تا پایان امسال انجام میشود.
خدری ادامه داد: 40 کیلومتر تبدیل سیم به کابل، نصب 102 دستگاه ترانس، اجرای 15 کیلومتر شبکه متوسط و 60 کیلومتر شبکه برق ضعیف سال 1403 در اندیمشک اجرا شد.
وی با بیان اینکه تنها 50 درصد برق فروخته شده در این شهرستان وصول شده است گفت: یک هزار و 300 میلیارد ریال مطالبههای وصول نشده شرکت توزیع برق از مشترکان اداری، صنعتی و خانگی در اندیمشک است.
وی افزود: تمام ادارات اندیمشک سالهاست که قبوض برق خود را پرداخت نمیکنند که پرداخت این مطالبهها در ارتقای زیرساختهای شبکه برق در این شهرستان موثر است.
مدیرعامل توزیع برق خوزستان، افزود: برق روستای تله زنگ اندیمشک از شبکه برق راه آهن تامین میشود که در صورت احداث جاده دسترسی به این روستا، تا شهریور ماه امسال جدا سازی و اتصال برق این روستا به شبکه سراسری برق انجام میشود.
احداث و بهره برداری از پنج چاه آب در چمگلک، دوکوهه، ولایت، آزادی و چاه امیرسیف بخش الوار از جمله مصوبههای این نشست است.
سد بالارود دارای 85 متر ارتفاع، یک هزار و 54 متر طول، 10 متر عرض، 797 کیلومتر مربع حوضه آبریز و همچنین 131 میلیون متر مربع حجم مخزن است که با افتتاح آن، علاوه بر توسعه فرصت شغلی، ایجاد جاذبههای گردشگری در این منطقه نیز هدفگذاری شده است.
تامین آب شرب شهر حسینیه و برخی مناطق شهرستان اندیمشک و تولید انرژی برق آبی به میزان 11 گیگا وات ساعت در سال از دیگر مزایای این طرح اقتصادی عنوان شده است.
سد مخزنی بالارود توسط سازمان آب و برق خوزستان روی رودخانه بالارود در 27 کیلومتری شمال شهر اندیمشک در بخش الوار گرمسیری و در شهر حسینیه احداث شده است.
عملیات ساخت سد بالارود از سال 84 آغاز شد که تکمیل آن به علت برخی مشکلات و موانع در طی این سالها با وقفههایی همراه شد.
شهرستان اندیمشک در شمال استان خوزستان واقع شده است و سدهای کرخه، دز و بالارود در محدوده آن قرار دارند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1070526/