پیام خوزستان

آخرين مطالب

نوآوری در کشاورزی؛ حسگری برای پایش مستقیم «استرس گیاهان» علمي

نوآوری در کشاورزی؛ حسگری برای پایش مستقیم «استرس گیاهان»
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /شرایط محیطی می‌توانند باعث استرس و آسیب به گیاهان شوند که این موضوع چالشی برای کشاورزان و باغداران خانگی محسوب می‌شود. شناسایی زودهنگام این استرس، پیش از آنکه برگ‌ها تغییر رنگ داده یا پژمرده شوند، می‌تواند به پیشگیری از خسارات کمک کند. پژوهشگران اخیراً یک وصله پوشیدنی برای گیاهان طراحی کرده‌اند که به سرعت استرس را تشخیص داده و اطلاعات آن را به کشاورز منتقل می‌کند.
عواملی مانند خشکسالی، آفات، دمای نامناسب و بیماری‌ها می‌توانند باعث ایجاد تنش در گیاهان شوند. در این شرایط، تعادل شیمیایی طبیعی گیاه به هم می‌خورد و موادی مانند پراکسید هیدروژن تولید می‌شود. این ماده نه‌تنها یک نشانه هشداردهنده برای آسیب‌های گیاه است، بلکه به عنوان یک سیگنال داخلی برای فعال‌سازی مکانیسم‌های دفاعی نیز عمل می‌کند.
تشخیص زودهنگام این تغییرات می‌تواند کمک کند تا مراقبت از گیاهان بهینه شود و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری شود که این امر در نهایت منجر به افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی خواهد شد. اما روش‌های فعلی تشخیص پراکسید هیدروژن معمولاً پیچیده هستند، به تجهیزات آزمایشگاهی نیاز دارند و اغلب نیازمند نمونه‌برداری از بخش‌هایی از گیاه هستند. برخی پژوهش‌ها قبلاً دستگاه‌های پوشیدنی برای سنجش میزان آب برگ‌ها را بررسی کرده‌اند، اما تاکنون دستگاه مستقلی که مستقیماً استرس گیاه را شناسایی کند، ارائه نشده بود.
در این راستا، لیانگ دونگ و همکارانش از دانشگاه ایالتی آیووا در آمریکا پژوهشی انجام داده‌اند و یک وصله پوشیدنی جدید طراحی کرده‌اند که می‌تواند سیگنال‌های هشداردهنده پراکسید هیدروژن را مستقیماً از برگ گیاه دریافت کند. این حسگر الکتروشیمیایی به سطح زیرین برگ متصل می‌شود و تغییرات پراکسید هیدروژن را به جریان الکتریکی تبدیل می‌کند.
برای ساخت این وصله، پژوهشگران از آرایه‌ای از میکرونیدل‌های پلاستیکی استفاده کردند که روی سطحی انعطاف‌پذیر قرار گرفته‌اند. سپس، لایه‌ای از هیدروژل بر پایه کیتوزان را روی این سطح پوشش دادند که قادر است تغییرات پراکسید هیدروژن را به تغییرات الکتریکی قابل اندازه‌گیری تبدیل کند.
این هیدروژل شامل آنزیمی بود که با پراکسید هیدروژن واکنش داده و الکترون تولید می‌کند، و همچنین اکسید گرافن کاهش‌یافته که هدایت الکترون‌ها را درون حسگر امکان‌پذیر می‌کند.
پژوهشگران این وصله را روی برگ‌های سالم و آلوده به باکتری در گیاهان سویا و تنباکو آزمایش کردند و مشاهده کردند که در برگ‌های آلوده، میزان جریان الکتریکی افزایش می‌یابد. این تغییرات به‌طور مستقیم با میزان پراکسید هیدروژن موجود در برگ‌ها مرتبط بود. همچنین، دقت این اندازه‌گیری‌ها با روش‌های آزمایشگاهی استاندارد تأیید شد. علاوه بر این، حسگر توانست در کمتر از یک دقیقه میزان پراکسید هیدروژن را اندازه‌گیری کند که نسبت به روش‌های قبلی، سرعت بالاتری دارد.
وصله‌های ساخته‌شده پس از 9 بار استفاده همچنان کارایی خود را حفظ کردند، اگرچه پس از آن شکل میکرونیدل‌ها دچار تغییر می‌شد. این فناوری می‌تواند کشاورزان را قادر سازد تا با هزینه‌ای کمتر از یک دلار در هر آزمایش، سلامت گیاهان خود را به‌صورت لحظه‌ای پایش کنند و تصمیمات بهتری برای مقابله با بیماری‌های گیاهی بگیرند.
این مطالعه در نشریه ACS Sensors منتشر شده است و پژوهشگران امیدوارند که با بهینه‌سازی فناوری، دوام و قابلیت استفاده مجدد از این حسگر را افزایش دهند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1071353/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتشار کتاب محمدجواد محبت پس از درگذشتش

علت تعطیلی سه کبابی در دزفول چه بود؟

پیام تبریک نماینده ولی‌فقیه و استاندار کرمانشاه به مناسبت عید سعید فطر

صهیونیست‌ها در برابر اقتدار مردم فلسطین درمانده‌اند

اقامه نماز عید فطر در سریال «ولایت عشق»

خودم رو هر روز صبح به کلانتری معرفی میکنم !

وقتی پژمان جمشیدی «دایناسور» می‌شود

موشک «اسپکتروم» در اولین پرتاب خود منفجر شد

اگر ناگهان پول زیادی به دستتان برسد، اولویت هزینه کرد شما کدام است؟/ اینفوگرافی یک نظرسنجی

نماز عید فطر در دزفول

مشکلات اقتصادی کشور با مشارکت همگانی

مهدوی: نشان دادیم شخصیت قهرمانی را شانسی به دست نیاورده‌ایم

اعتراض سپاهان به داوری دیدار با فولاد

پیش‌بینی شوکه‌کننده نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران درباره قیمت خودرو

حساب این گروه از یارانه‌بگیران میلیونی شارژ شد

رهبر انقلاب: مواضع ما همانی است که بود؛ دشمنان بدانند اگر شرارتی صورت بگیرد قطعا ضربه متقابل محکم خواهند خورد

شوشتر، تجربه سفر در تاریخ

توسعه فساد عامل خسارت به سرمایه معنوی جامعه است

نماز عید فطر؛ تجلی وحدت و بندگی در سراسر خوزستان

فهیمه ورژن معمولی و پرومکس!

تصاویر جذاب و دیده نشده از پشت صحنه سریال «متهم گریخت»

امام رضا(ع) و اقامه نماز عید فطر

آیا تغییرات آب‌وهوایی می‌توانند به نفع کشاورزی باشند؟

نماز عید فطر در جزیره کیش اقامه شد

معرفی کشورهایی با کمترین نرخ مالیات در جهان

«میزها و دیوارها»؛ تأملی دربارۀ اجزای دفتر کار

نماز عید سعید فطر به امامت رهبر انقلاب اقامه شد

ماراتن رکوردزنی قیمت طلا؛ مرز 3100 دلار شکست/ هجوم سرمایه‌گذاران به بازار فلز زرد

علاءالدین رفیع‌زاده عید سعید فطر را تبریک گفت

عکسی از علی لاریجانی و سردار حاجی زاده در نماز عید فطر به اقامت رهبری/ سردار نقدی و مهدی چمران هم آمدند

نماز عید سعید فطر در اهواز اقامه شد

تلپورت کوانتومی چیست؟

پزشکیان: تقارن عید فطر و روز «جمهوری اسلامی» نوید دهنده فردای بهتر برای ایران است

گزارشی از مراسم نماز عید سعید فطر در مصلای تهران

حریف پرسپولیس همدل‌تر از همیشه! (عکس)

برنامه نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال مردان اعلام شد – خبرگزاری ورزش ایران

مسئول تدوین طرح‌های نظامی در جنگ تموز که بود؟

مهاجم برزیلی استقلال قبل از گل جشن گرفت!

تحت تاثیر بازی خوب سپاهان بویژه در نیمه اول قرار گرفتیم

هوش مصنوعی جلوی زوال عقل را می‌گیرد

کشف انقلابی: محققان دانشگاه مک‌مستر یک کلاس جدید از آنتی‌بیوتیک‌ها را کشف کردند

اعمال شب عید فطر

پیام تبریک استاندار خوزستان به مناسبت عید سعید فطر

ثبت بیش از 17 میلیون تردد خودرویی نوروزی در خوزستان

زبان هنر یکی از بهترین راه‌های انتقال فرهنگ غنی دفاع مقدس و مقاومت به جوانان و نوجوانان عزیز است.

محدودیت ترافیکی روز عید فطر اهواز اعلام شد

استاندار خوزستان خواستار تشکیل کمیته ویژه برای ساماندهی ورودی و هسته مرکزی شهر اهواز شد

عید سعید فطر روز بازگشت به فطرت و مقاومت است

قیمت لحظه‌ای سکه بهار آزادی در بازار امروز دوشنبه 11 فروردین

گل محمدی: در صف اول مبارزه با خرافات و جادوگری هستم/ چیز خاصی نگفتم که این اندازه بزرگ شود/ باید روز بازی خبر احضار من منتشر می‌شد؟/ سپاهان مستحق پیروزی بود!