خودکفایی در سایه تحریم؛ جهش فناورانه صنعت نفت
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری از تولید بار اول و نوآوری در استفاده از ابزارهای تأمین مالی حوزه دانشبنیان بهعنوان دو دستاورد کلیدی وزارت نفت در سال 1403 نام برد و گفت: هرچه شدت تحریمها بیشتر میشود، وظیفه ما سنگینتر است تا با تجمیع توانمندیهای موجود، نیازهای فناورانه را برطرف کنیم.
امید شاکری در گفتوگو با خبرنگار شانا با اشاره به اهداف ترسیمشده برای صنعت نفت در برنامه هفتم پیشرفت، از موفقیتهای وزارت نفت در حوزه تولید بار اول و حمایت از شرکتهای دانشبنیان خبر داد و اظهار کرد: در سال 1403، وزارت نفت با امضای 24 قرارداد تولید بار اول به ارزش حدود 100 میلیون دلار، گام بلندی در رفع نیازهای فناورانه این صنعت برداشته است.
وی افزود: این قراردادها که بخشی از آنها در سومین رویداد پتروتک رونمایی شد، نشاندهنده عزم جدی ایران برای خودکفایی فناورانه در صنعت نفت است. برخی محصولات تولید بار اول هماکنون به چرخه تولید صنعت نفت وارد شدهاند و این تنها آغاز راه است.
نوآوری در ابزارهای مالی و حمایت از دانشبنیانها
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه تنوع در ابزارهای مالی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان یکی از محورهای کلیدی این معاونت است، بیان کرد: ما از طریق صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، ابزارهایی مانند اعتبارات اسنادی ریالی، تضمین خرید محصول و بیمه مسئولیت کالا طراحی کردهایم که هریک گرهای از مشکلهای این شرکتها باز میکند. هدف ما این است که فضای کسبوکار برای دانشبنیانها و رفع نیازهای صنعت نفت بیشازپیش فراهم شود.
شاکری از برنامهریزی برای گسترش این اقدامها در سال جدید خبر داد و گفت: سال آینده این فعالیتها با ابعاد بزرگتر و تأثیرگذاری بیشتر ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به تحریمهای شدید علیه صنعت نفت ایران، این محدودیتها را فرصتی برای رشد توانمندی داخلی دانست و اظهار کرد: هرچند تحریمها مشکلات زیادی ایجاد کرده، اما ما را به سمت خودکفایی سوق داده است. هرچه شدت تحریمها بیشتر میشود، وظیفه ما سنگینتر است تا با تجمیع توانمندیهای موجود، نیازهای فناورانه را برطرف کنیم و عملیات صنعت نفت را بدون توقف پیش ببریم.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تأکید کرد: شناسایی و اولویتبندی نیازهای داخلی و برنامهریزی برای تولید آنها، از راهکارهای اصلی این معاونت برای مقابله با تحریمها است.
جذب سرمایه و حفظ سهم بازار جهانی
شاکری به تحولات جهانی انرژی و لزوم افزایش تولید اشاره کرد و گفت: در دوره گذار انرژی، کشورهای صادرکننده مثل ایران باید حداکثر تولید را از ذخایر فسیلی خود داشته باشند. برای این هدف، به سرمایهگذاری حدود 150 میلیارد دلاری در برنامه هفتم توسعه نیاز داریم.
وی افزود: جذب سرمایههای کلان با الگوهای قراردادی جذاب و تنوع در کسبوکار، مهمترین کاری است که باید انجام شود تا هم تولید را افزایش دهیم و هم خدمات فنی و مهندسی و کاتالیستها را صادر کنیم.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری همچنین برگزاری سومین رویداد پتروتک را موفق ارزیابی کرد و گفت: این رویداد با تمرکز بر فناوری و حمایت از بخش خصوصی، به اهداف خود دست یافت و قراردادهای امضاشده، اجرایی شدن پروژهها را تضمین میکند.
تلاش بیشتر در برابر سختیها
شاکری درباره خاطرات نوروزی خود در صنعت نفت اظهار کرد: سالها پیش در ایام نوروز، مدیرعامل وقت شرکت ملی نفت ایران با من درباره یک مسئولیت جدید صحبت کرد و اعتماد ایشان به من برای واگذاری یک مسئولیت مهم که در ایام نوروزی اتفاق افتاد، خاطره شیرینی برایم از نوروز ثبت کرد.
وی در پایان با تبریک سال نو به کارکنان صنعت نفت و مردم ایران گفت: ما کارکنان صنعت نفت که خدمت به این صنعت و کشور را انتخاب کردهایم، با وجود تمام مشکلات، باید با تلاش بیشتر در برابر سختیها بایستیم و آینده ایران عزیز با مداومت این تلاشها قطعاً درخشان خواهد بود. از رسانهها برای پوشش فعالیتهای صنعت نفت تشکر میکنم و سالی پر از اتفاقهای خوب توأم با سلامتی را برای همه آرزو دارم.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1072879/