چمران: هنوز به نقطه ایدهآل نرسیدهایم
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - دیدارنیوز: رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر بحث حمل ونقل عمومی پایتخت حل شود، شاهد بهبود اکثر مشکلات و بحرانهای این کلانشهر خواهیم بود.
مهدی چمران روز شنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: اگر موانع اداری و نظارتی در مسیر توسعه حملونقل عمومی نبود، امروز تعداد بیشتری اتوبوس برقی در سطح شهر فعال بودند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او با اشاره به روند انتقال فناوری این اتوبوسها، اظهار امیدواری کرد که این فرآیند به شکل گستردهتری ادامه یابد.
وی در ادامه به تصویب بودجه سال آینده مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: بودجه شهرداری تهران برای سال 1404 به رقم 231 هزار و 700 میلیارد تومان رسیده است بر این اساس، سهم معاونت حملونقل و ترافیک 50 درصد، معاونت خدمات شهری و محیط زیست 15 درصد، توسعه هوشمندسازی 19 درصد، معاونت فرهنگی و اجتماعی 10 درصد، ایمنی و مدیریت بحران 5 درصد و شهرسازی و معماری 3 درصد خواهد بود.
چمران با تاکید بر اهمیت حملونقل عمومی در کاهش آلودگی هوای تهران تصریح کرد: طبق استانداردها، باید 65 درصد از سفرهای شهری از طریق حملونقل عمومی انجام شود، اما در حال حاضر این روند معکوس است که یکی از دلایل اصلی آلودگی شدید هوای تهران محسوب میشود.
وی همچنین از تلاشهای صورتگرفته برای توسعه مترو و اتوبوسرانی خبر داد و گفت: از ابتدای دوره ششم شورای شهر، اقدامات زیادی برای بهبود وضعیت حملونقل انجام شده، اما هنوز به نقطه ایدهآل نرسیدهایم.
او با اشاره به تاخیرهای ایجاد شده در تامین تجهیزات مترو و اتوبوس، افزود: اگر موانع بوروکراتیک و نظارتی نبود، امروز واگنهای بیشتری در مترو و اتوبوسهای برقی بیشتری در سطح شهر داشتیم.
رییس شورای شهر تهران همچنین به موضوع تراکم شهری اشاره و اضافه کرد: آنچه در چارچوب طرح جامع و تفصیلی تصویب شده، قانونی است و هرگونه ساختوساز فراتر از آن تخلف محسوب میشود.
وی تاکید کرد که تراکم فروشی با تخصیص تراکم در چارچوب قوانین متفاوت است و شهرداری موظف است با تخلفات در این زمینه برخورد کند.
چمران با اشاره به ورود آزمایشی تراموا به تهران گفت: اگر این سیستم حملونقل برای خیابانهای پیشبینیشده مناسب باشد، به کار گرفته خواهد شد.
او همچنین از قراردادهای منعقدشده برای تولید داخلی اتوبوسهای برقی در تهران و سمنان خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این پروژه به نتیجه برسد.
سیاستگذاری شورای ششم برای افزایش درآمدهای پایدار شهرداری
رییس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر تهران نیز در این نشست اظهار کرد: برنامه چهار ساله تحول و پیشرفت شهر تهران مبنای شهرداری و شورای شهر برای تنظیم بودجه بوده است.
محمد آخوندی ادامه داد: تلاش شده اولویتهای 4گانه در تدوین بودجه مورد توجه قرار گیرد و بحث ماموریت حمل ونقل همانند 3 سال گذشته اولویت اول برای بودجهریزی بوده است، امیداریم نتیجه نهایی برای شهر و شهروندان ملموس باشد.
وی اضافه کرد: تلاش کردیم همانند سال 1403، درآمدهای پایدار را در بودجه 1404 افزایش داده و در بخش ارزش افزوده بیشتر عدد پیشنهادی شهرداری تهران افزایش را شاهد هستیم، همچنین تلاش کردیم درآمدهای حوزه شهرسازی به زیر 50 درصد کاهش دهیم و درحال حاضر حدود 45 درصد کل درآمدها در سال 1404 به این حوزه مربوط است.
رییس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر تهران افزود: پیشنهاد شهرداری در حوزه املاک حدود 40 هزار میلیارد تومان و شورای شهر بیش از 12 هزار میلیارد تومان را کاهش داد و به 28 هزار میلیارد تومان رساند، این نشان میدهد سیاستگذاری شورای شهر به سمت افزایش درآمدهای پایدار در شهر تهران است.
آخوندی با تاکید بر اینکه توازن بین هزینهها و پروژههای سرمایهای را رعایت شده است، گفت: 40 درصد مربوط به هزینهای، 50 درصد مربوط به تملک دارایی سرمایهای و پروژهها و 6 درصد تملک دارایی مالی است، همچنین برای بودجه مناطق 22گانه در سال 1404 بیش از 41 هزار میلیارد تومان است و برخی از مناطق جنوبی افزایش خوبی را شاهد هستیم که درباره این روند 4 ساله بودجهریزی مناطق در صحن شورای شهر مفصل توضیح خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه بودجه مناطق نسبت به سال 1403، 41 درصد رشد داشته است، افزود: به عنوان مثال؛ بودجه منطقه 19 از هزار و 280 میلیارد به هزار و 748 میلیارد تومان رسیده که حدود 4 درصد کل بودجه به این منطقه اختصاص دارد برای منطقه 18 از هزار 440 میلیارد تومان به هزار و 949 میلیارد تومان رسیده و 5 درصد بودجه 1404 هم به این منطقه تخصیص داده شده است.
رییس کمیسیون برنامهوبودجه شورای شهر تهران با اشاره به حوزه فنیوعمرانی، تاکید کرد: برای احداث تکمیل بزرگراهها، دو هزار و 785 میلیارد تومان، احداث تقاطعهای غیرهمسطح 2 هزار و 630 میلیارد تومان، آسفالتریزی 6 هزار و 620 میلیارد تومان، برای ساخت و نگهداشت پلهای عابر 700 میلیارد تومان، احداث و ایمن سازی پارکینگ 2 هزار و 630 میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: در حوزه مترو، 20 هزار و 814 میلیارد تومان همچنین در راستای خرید و بهسازی اتوبوس 17 هزار و 480 میلیارد تومان اختصاص یافته است.
آخوندی افزود: بودجهریزی 1404 یک این اقدام جمعی بوده که حدود یکماه تمامی اعضای شورا، روسای کمیسیونها و دبیران تلاش کردند که در 30 بهمن براساس مهلت قانونی بتوانیم لایحه بودجه را تصویب و تحویل فرمانداری دهیم.
منبع: ایرنا
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1073346/