سرمایه گذاری 11 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در منطقه ویژه بندر امام(ره)
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان با اشاره به انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری بخش خصوصی به ارزش 11 هزار میلیارد تومان در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره)، این مهم را گامی بزرگ در توسعه زیر ساخت ها و افزایش ظرفیت های بندر دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، ابوطالب گرایلو درباره بازدید روز گذشته استاندار خوزستان از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره)، اظهارکرد: ارزش قراردادهای امضا شده در بخش سرمایهگذاری این منطقه در سال گذشته به بیش از 11 هزار میلیارد تومان رسیده است. این دستاورد بزرگ، نتیجه تلاشهای مستمر برای ایجاد زیرساختهای مناسب توسط سازمان بنادر و دریانوردی و توسعه ظرفیت های بندری با مشارکت بخش خصوصی و نویدبخش تحولات چشمگیر در حوزه اقتصادی و بندری استان خوزستان است.
ارتقاء بندر امام خمینی به نسل سوم و چهارم بنادر
او افزود: زیرساختها و پروژههای کلیدی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی با وسعت 11 هزار هکتار، به عنوان وسیع ترین منطقه ویژه اقتصادی بندری کشور شناخته میشود. در راستای توسعه این منطقه، 1300 هکتار از اراضی مجتمع بندری به سرمایهگذاران واگذار شده و پروژههای مهم بندری و صنایع تبدیلی از جمله کارخانه های روغن کشی و تصفیه روغن خوراکی، تصفیه شکرخام و تولید خوراک دام و طیور در حال اجرا هستند.
گرایلو تأکید کرد: هدف از پروژههای سرمایه گذاری تولیدی، ضمن حرکت در مسیر رشد اقتصادی کشور ، ارتقاء منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به نسل سوم و چهارم بنادر با ارائه فرصت های سرمایه گذاری در حوزه خدمات ارزش افزوده است.
الزام بندر به حفظ محیط زیست در کنار توسعه اقتصادی
مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان بیان کرد: در راستای احیای اراضی توسعه ای محدوده مصوب منطقه ویژه اقتصادی، با انجام توافقات با سازمان محیط زیست، توسعه زیرساختها در 600 هکتار از اراضی انجام شده که نشاندهنده تعهد بندر به رعایت الزامات زیستمحیطی در کنار توسعه اقتصادی است.
افزایش ظرفیت و نقش استراتژیک بندر در زنجیره تامین کالای کشور
او گفت: ظرفیت فعلی بندر منطقه ویژه اقتصادی امام خمینی 60 میلیون تن در سال است و پیشبینی میشود با تکمیل پروژه زیرساختهای اراضی 600 هکتار، حداقل 10 میلیون تن به ظرفیت اسمی بندر افزوده شود. در سال گذشته، 48 میلیون تن کالا از این بندر تخلیه و بارگیری گردیده که در جهت تامین امنیت غذایی کشور بیش از 70 درصد از کالاهای اساسی کشور از طریق این بندر تأمین کرده است. این آمار، نقش حیاتی بندر امام خمینی را در زنجیره تأمین کالای کشور نشان میدهد.
ایجاد اشتغال پایدار همگام با توسعه سرمایه گذاری
گرایلو افزود: بی شک اجرای پروژه های زیرساختی و توسعه ظرفیت ها توسط بخش خصوصی، اثرات اقتصادی زیادی بر رشد معیشت مردم منطقه خواهد داشت. ایجاد اشتغال پایدار با اولویت دادن به جذب نیروی کار بومی یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان منطقه بوده که این اداره کل با راه اندازی سامانههای جامع کار و اشتغال و نظارت و کنترل های لازم وفق قوانین و مقررات مناطق ویژه اقتصادی گام های موثری در ایجاد فرصت های شغلی برای بومیان منطقه فراهم نموده به نحوی که در راستای سیاستهای توسعه منطقهای، سامانهای برای ثبتنام متقاضیان کار در منطقه ویژه اقتصادی راهاندازی شده که اولویت بیش از 86 درصد از مشغولین به کار، از نیروهای بومی هستند که میتواند تأثیر بسزایی در کاهش نرخ بیکاری استان داشته باشد.
هم افزایی در تسهیل فرآیندهای سرمایهگذاری
او عنوان کرد: با وجود پیشرفتهای چشمگیر، سرمایهگذاران به برخی موانع موجود در استان خوزستان از جمله فرآیندهای طولانی، مشکلات در ارائه تسهیلات مالی از سوی بانکهای استان در جهت حمایت از تامین مالی پروژه ها وبرخی موارد زیرساختی و... اشاره کرده و خواستار همکاری بیشتر دستگاههای متولی برای تسهیل فرآیندها شدهاند.
گرایلو اظهارکرد: رفع این چالشها در اولویت برنامههای ما قرار دارد تا بتوانیم محیطی امن و چابک برای سرمایهگذاری فراهم کنیم.
او گفت: با گسترش روز افزون صنعت حمل و نقل دریایی و توسعه سرمایه گذاری کشورهای منطقه، ضرورت توجه به توسعه بنادر استان خوزستان با هدف ایجاد فضای رقابتی با بنادر حوزه خلیج فارس انکارناپذیر بوده و نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان استان در جهت رسیدن به این هدف است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1075175/