پیام خوزستان

آخرين مطالب

سرخوردگی عاطفی نشریه غربگرا از رفتار آشفته رئیس‌جمهور آمریکا سیاسی

سرخوردگی عاطفی نشریه غربگرا از رفتار آشفته رئیس‌جمهور آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - رویکرد آشفته دولت ترامپ موجب سرخوردگی نشریات شبه لیبرال و غربگرا شده است.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این زمینه روزنامه دنیای اقتصاد در سرمقاله‌ای نوشت:«سیاست تجاری ما بر پایه بازارهای باز و آزاد است... درس قطعی تاریخ به ما این است که هرچه جریان تجارت جهانی آزادتر باشد، امواج پیشرفت بشری قوی‌تر و صلح میان ملت‌ها مستحکم‌تر خواهد بود.
» اینها کلمه به کلمه سخنانی است که رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه، رونالد ریگان زمانی ادا کرده بود. جملاتی که بر پایه تفکر آزادی‌خواهانه جناح راست ایالات متحده شکل گرفته بود و اینک میراث‌دار چنین اندیشه‌ای، دونالد ترامپ است که به هیچ یک از این ارزش‌ها وقعی نمی‌گذارد. ترامپ در گام اول نه تنها حزب جمهوری‌خواه را از درون خالی کرد، بلکه اینک می‌رود تا چهره آمریکا را به‌عنوان پرچمدار لیبرال دموکراسی به زیر بکشد. واکنش منفی بازارهای جهانی به تعرفه‌های ترامپ و رکود احتمالی پس از آن می‌تواند مرحله‌ای آغازین برای افول ایالات متحده باشد؛ اگر این کشور به ارزش‌های بنیادینی که موجب ترقی آن در قرن بیستم شد، بازنگردد. در حقیقت اقدامات ترامپ در بلندمدت از سه کانال می‌تواند به چهره و جایگاه کشورش ضربه بزند.
اولین مسئله تهدید حکومت قانون و فرآیند بررسی و توازن (check and balance) است که ایالات متحده تاکنون یکی از نمونه‌های بدیع در اجرای آن بوده است. دولت ترامپ با فشار بر رسانه‌های آزاد و منتقد، محدود کردن دفاتر حقوقی که علیه ترامپ در گذشته اقامه دعوی کرده بودند یا استخدام مدیران و مالکان بخش خصوصی در نهادهای پرنفوذ دولتی بدون آنکه رابطه آنان با شرکت‌ها تمام شود، عملاً اقداماتی را انجام می‌دهد که از یک حکومت غیردموکراتیک، بسته و فاسد انتظار می‌رود. منش دیکتاتورگونه او که خود را در تمجید از مستبدان دنیا و همچنین اشتیاق او به دور زدن قانون برای کاندیدا شدن برای بار سوم نیز نشان می‌دهد و در عین حال عقب‌نشینی نهادهای نظارتی در دور دوم ریاست‌جمهوری وی نسبت به دوره قبل، همه حکایت از آن دارد که آمریکا با وجود میراثی از اراده حکومت قانون، در دوره ترامپ با عقبگردی غیرمنتظره در این موضوع مواجه شده است.
دومین مورد، تضعیف تکنوکراسی و قوای تخصصی نهادهای دولتی ایالات متحده است. هر چند رویکرد دولت کوچک و کارای وی مبتنی بر اصول آزادی‌خواهانه است؛ اما رفتار آمرانه وی و تیمش در هدایت دولت، در جهت نادیده گرفتن نگاه کارشناسی بوده که نقطه اوجش تعریف برنامه تعرفه‌گذاری بوده است. وی با تصفیه‌های سیاسی در نهادهای دولتی و ماشین امضای دستورات اجرائی، نه تنها سیستم قانون‌گذاری بلکه دستگاه‌های تخصصی دولت را هم به حاشیه رانده است. این امر از وزارت دادگستری تا وزارت خارجه و خزانه‌داری و... به وضوح دیده می‌شود.
سومین ضربه نیز در جنگ ترامپ با تجارت جهانی، آزادی بازارها و سیاست‌های ضدمهاجرتی وی نهفته است. بسیار سخت بتوان ترامپ را راضی به پذیرش این موضوع کرد که اگر رشد اقتصادی بی‌وقفه در آمریکا رخ داده، ناشی از توجه به مزیت نسبی و مرزهای بازی بوده که نعمت مهاجران و خلاقیت آنان برای آمریکا به ارمغان آورده است. این واقعیت ساده که اگر هرکس بتواند روی پای خود بایستد، آمریکا وطن او خواهد بود، این کشور را به سرزمین موعود انسان‌هایی تبدیل کرده بود که آرزو داشتند زندگی خود را به دست خویش تغییر دهند. دست نامرئی بازارهای رقابتی آمریکا، منافع فردی و آرزوی تحول در زندگی شخصی این مهاجران را به موتوری برای رشد اقتصادی ایالات متحده تبدیل کرده بود. اما اینها واقعیت‌هایی است که ترامپ و هوادارانش قادر به درک آن نیستند.
این سه کانال در بلندمدت اعتبار آمریکا را درصورت عدم تغییر در رویکردهای سیاستی دولت کنونی، تضعیف خواهد کرد. این اعتبار باعث شده است ایالات متحده بتواند کسری تجاری هر سال را بدون هیچ بی‌ثباتی مالی از سر بگذراند؛ اما حال گویی دوران دیگری قرار است رخ نماید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1077216/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ حکایت زندگی

وزیر دفاع عربستان: در دیدار با رهبر ایران روابط دوجانبه را بررسی کردیم

سفر مدیرکل به تهران؛ رسالت گروسی در تثبیت دیپلماسی

وزارت خارجه عمان: "رم" میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

جشن بقای خیبر در شب تلخ نساجی؛ سه امتیاز خانگی برای ذوب‌آهن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیروزی 3 امتیازی گاندوها در سونامی مصدومیت

پروژه تله‌کابین تاق بستان تا 90 درصد مشکلاتش حل شده است

ذوب آهن 1 – 0 استقلال خوزستان: گاندوها پنجمی را می خواهند

جریمه سنگین برای النصر به‌خاطر بی‌احترامی در آزادی

ذوب آهن 1-0 استقلال خوزستان؛ تک گل پدرام قاضی پور برای پیروزی کافی بود

برتری ارزشمند ذوب‌آهن مقابل استقلال خوزستان

خلیفه‌اصل: به خودمان باختیم/ بازی خیلی درگیرانه بود

گلریزان زورخانه‌ای یزدی‌ها برای آزادی زندانیان

خلاصه بازی ذوب آهن 1 – استقلال خوزستان 0

خلیفه اصل: بازی را به خودمان باختیم!

اکران مردمی «هفت بهار نارنج» و تجلیل از استاد علی نصیریان

ببینید چقدر طبیعی و حرفه ای خرس رو ساختن!

چهره ها/ عکسی از پشت صحنه تاسیان که «نازنین بیاتی» منتشر کرد

علی نصیریان: این سینمای کمدی باعث تاسف است

«مل گیبسون» خواستار افشای حقیقت درباره 11 سپتامبر شد

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

کارگر چقدر باید حق بیمه بدهد؟ کارفرما چقدر؟

برتری خفیف ذوب‌آهن مقابل استقلال خوزستان

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم

پرسپولیس آماده نبرد بزرگ با سپاهان شد

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

پزشکیان: عربستان را برادر خود می‌دانیم

پاسخ نتانیاهو به فشار اپوزیسیون اسرائیل برای حمله به ایران

سرلشکر سلامی: ارتش و سپاه می‌توانند برای همدیگر فدا شوند

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع مذاکره با آمریکا

عراقچی پیام رهبر انقلاب را به پوتین ابلاغ کرد

تغییرات محسوس در مسیرهای اربعین خوزستان مشاهده می‌شود

برتری یک گله ذوب‌آهن در نیمه اول

اعمال محدودیت ترافیکی ویژه رژه ارتش در ساری

امنیت مطلوب مرزها زمینه را برای تردد روان زائران فراهم کرده است

نیمه اول نبرد انتهای جدول به سود خیبر؛ بازی شجاعانه همسایه ها – آفتاب نو | اخبار ورزشی

«ذرات آشوب» تجسمی هنرمندانه از نبرد روح جمعی است

2000دلار جریمه برای به هم ریختن رختکن آزادی در دیدار استقلال و النصر

مهاجم استقلال بدشانسی دیروز را فراموش نمی‌کند

گل اول ذوب آهن به استقلال خوزستان توسط قاضی پور

مصدومیت شدید مدافع ذوب‌آهن در بازی خوزستان/ قریشی به بیمارستان منتقل شد

مدافع ذوب‌آهن به بیمارستان منتقل شد

پاسخ فراز کمالوند به یک شایعه جنجالی؛ جوک نگویید، مدرک بیاورید!

الحوثی: آمریکا به دنبال مشروعیت بخشی به کوچ اجباری است

عزم جدی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس برای اتمام موزه دفاع مقدس و مقاومت

سرهنگ سلامی: موزه دفاع مقدس و مقاومت مازندران ظرفیت عظیم برای انتقال معارف دفاع مقدس به نسل‌های آینده است

تصاویر/ جلسه مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران با نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس

گل‌محمدی: مدیون هواداران‌مان هستیم/ برای آسیایی شدن می‌جنگیم

مهاجم استقلال بدشانسی روز گذشته‌اش را فراموش نمی‌کند