طرح «مارشال اسلامی» گامی راهبردی در دیپلماسی شهری مقاومت
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - رئیس شورای عالی استانها گفت:طرح «مارشال اسلامی» گامی راهبردی در دیپلماسی شهری برای تقویت محور مقاومت است. - اخبار استانها -
موسیالرضا حاجیبگلو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از مشهد، طرح پیشنهادی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مبنی بر تحقق «طرح مارشال اسلامی» را ابتکاری تحولساز در حوزه دیپلماسی شهری و همگرایی راهبردی میان شهرهای جبهه مقاومت توصیف کرد.
وی با تأکید بر اینکه تجربه تاریخی طرح مارشال در بازسازی اروپا پس از جنگ جهانی دوم، نهتنها از حیث اقتصادی بلکه بهعنوان یک مدل نوسازی تمدنی حائز اهمیت بوده است، گفت: اکنون در بستر مواجهه تمدن اسلامی با نظام سلطه جهانی، ارائه نسخهای بومیشده و متناسب با مقتضیات امت اسلامی تحت عنوان "طرح مارشال اسلامی"، میتواند مقدمهای برای بازتعریف همکاریهای راهبردی، فرهنگی، عمرانی و اقتصادی میان شهرهای پیشقراول مقاومت اسلامی باشد.
حاجیبگلو خاطرنشان کرد:پیشنهاد استفاده هدفمند از ظرفیت خواهرخواندگی مشهد با صنعا و غزه در این مسیر، فراتر از یک قرارداد نمادین میان شهرهاست. این اقدام، گامی واقعی در راستای فعالسازی پیوندهای اجتماعی- فرهنگی و همافزایی نهادی میان ملتهایی است که در خط مقدم نبرد با استکبار قرار دارند. مشهد بهعنوان قطب فرهنگی و مذهبی جهان اسلام، از توانمندی منحصربهفردی برای تبدیلشدن به نقطه کانونی مدیریت هوشمند جبهه شهری مقاومت برخوردار است.
وی با اشاره به ضرورت طراحی مدل حکمرانی شهری متناسب با زیستبوم مقاومت، افزود: زمان آن فرا رسیده که از ظرفیت شوراها، شهرداریها و نهادهای مدیریت شهری برای شکلدهی به یک شبکه تمدنی از شهرهای همپیمان بهره ببریم. طرح مارشال اسلامی، در صورت اجرا با پشتوانه نخبگانی و حمایت ساختارهای حکمرانی ملی و فراملی، میتواند بهعنوان یک مدل نوین در دیپلماسی شهری جهان اسلام مطرح شود.
رئیس شورای عالی استانها تأکید کرد: از رئیس شورای شهر مشهد، به دلیل نگاه آیندهنگرانه و انقلابیشان در این حوزه، قدردانی میکنم و شورای عالی استانها آمادگی دارد زمینههای حقوقی، اجرایی و نهادی لازم را برای تحقق این ابتکار راهبردی در سطوح ملی و منطقهای فراهم آورد.
حاجیبگلو در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت نهادینهسازی این رویکرد در ساختارهای شوراها، از تشکیل دبیرخانه دائمی ذیل کمیته خواهرخواندگی شهرهای حامی مقاومت در شورای عالی استانها خبرداد و افزود: این دبیرخانه، بهعنوان بازوی اجرایی و هماهنگکننده طرح، مأموریت دارد ضمن تدوین برنامههای عملیاتی، پیگیری ارتباطات چندلایه با شهرهای محور مقاومت را با محوریت شهرداریها و شوراهای اسلامی، بهصورت نظاممند و مستمر دنبال کند.
وی با تأکید بر نقش مؤثر مدیریت این کمیته، بیان داشت: در حال حاضر، ریاست کمیته خواهرخواندگی شهرهای حامی مقاومت بر عهده جناب آقای رامین قانع، از چهرههای نخبه و دغدغهمند حوزه دیپلماسی شهری و مطالعات منطقهای است که با تلاشهای مستمر ایشان و همکارانشان، تاکنون اقدامات زیربنایی قابلتوجهی در راستای طراحی چارچوبهای همکاری مشترک، تدوین اسناد اولیه پیوندهای نهادی و شناسایی ظرفیتهای متقابل شهری صورت گرفته است.
رئیس شورای عالی استانها در پایان با تأکید بر لزوم حمایت همهجانبه نهادهای ملی و بینالمللی از این ابتکار راهبردی، خاطرنشان کرد: شورای عالی استانها مصمم است با تکیه بر ظرفیتهای قانونی و شبکه نهادهای مردمی و شهری، نقشآفرینی جمهوری اسلامی ایران را در مهندسی آینده جبهه مقاومت از سطح شهرها و مناسبات اجتماعی آنها، به مرحلهای نوین از کارآمدی و اثربخشی ارتقا دهد.
انتهای پیام/282
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1079687/